Zobacz pełną wersję : Jaką metodą wy łowicie ?.
Nic chyba nie trzeba tutaj w całym tym temacie pisać. Poprostu wszyscy wypełnijcie ankietę.
Tylko szkoda, że nie można zaznaczyć dwóch odpowiedzi, bo ja łowię na spławik i na spinning.
Ano własnie...ja łowię na kilka. Najczęściej na spinning, muchę, szczytówkę.
dziadekk
09-05-2004, 18:43
Zgadza się, sposób łowienia zależy od aktualnych warunków, ale ostatnio uwielbiam na przepływankę.
dla mnie splawik to czysty relaks tylko niestety bardzo rzadki juz...
ech....
Spinning, czasami na martwą rybkę lub trolling.
a trolling to nie jest zabroniony?
Co to jest trolling?to łowienie na przynęty spiningowe z łodzi, po prostu wzucasz przynęte do wody,włączasz silnik i płyniesz, nic nie robisz tylko czekasz az ryba ci sie uwiesi :P , nie muszisz nawet zacinać, zwijać(chyba ze coś cie powiesi) po prostu płyniesz-baaardzo nudne :| Ta metoda jest nielegalna na wodach słodkich o ile dobrze pamiętam...
z tego co wiem to trolling jest legalny, jest tylko ograniczony tzn wolno uzywac jedna wedke uzbrojona w jedna sztuczna przynete - tak mi sie cos wydaje
z tego co wiem to trolling jest legalny, jest tylko ograniczony tzn wolno uzywac jedna wedke uzbrojona w jedna sztuczna przynete - tak mi sie cos wydajeTak masz racje ta metoda jest niestety legalna od 98r. a kiedy ja robiłem karte to było zakazane i tak powinno zostać :lol:
Wegorz_rex
09-18-2004, 21:33
Główinie okonie na żywca i spinning. Czasem spławik i drgająca. Na muchę nigdy nie miałem okazji łowić.
Troling na silniku istotnie jest nudny. Na wiosłach jest trochę mniej nudny i sprzyja kondycji. Stosuję go gdy płynę na łowisko i z niego wracam.
Panie i Panowie, pozazdroscilem Tomkowi Akwarystyki i stalo sie:)
zapraszam na www.splawik.com.pl