PDA

Zobacz pełną wersję : jakie papu dla muszlowcow?

guruking
09-03-2004, 20:35
Witam
jutro jade odebrac muszlowce wielopregie 6 sztuk :D
i mam pytanie czym je karmic, jaki polecacie pokarm zywy , mrozony i czy mozna tez stosowac jakis pokarm suszony??

Pozdrawiam i za odpowiedzi dziekuje :D

Salvator
09-03-2004, 20:47
więc moje przepadają najbardziej za mrożonym cyklopem i za susząną dafnią witaminizowaną i za tetra min granulatem

Unnamed
09-03-2004, 21:12
dużo mrożonek + suche - z żywymi za dużo kłopotu
ja daje cyklop (średni entuzjazm - za małe, wolą duży kaliber :wink: :lol: ), wodzień (b.lubią), czarne larwy komara (b.lubią), dafnie (b.lubią), artemie (lubią), mysis (lubią), moina (średnio - za małe!), płatki (b.lubią), granulki (średnio), dla urozmaicenia spirulina forte (żadko, toż to drapieżniki :wink: ) - b.lubią

ps na przyszłość doradzam opcje szukaj, lub ręcznie - działy kuchnia i tanganika nie są takie duże, a tematów o muszlowcach nie jest tak dużo

guruking
09-03-2004, 21:20
(średnio - za małe!),
jakiej wielkosci najlepiej powinien byc ten pokarm? bo rybki tez nie za duze wiec nie weim czy sobie poradza z duzymi kawalkami

ile razy dziennie je karmic?

Pozdrawiam

Unnamed
09-03-2004, 22:31
Ja karmie rano i wieczore. Właśnie o to chodzi - małe ryby powinny lubić mały pokarm. Moje są jakieś dziwne - im większy kawałek tym smakowitszy :wink: Dlatego właśnie moina i cyklop lubią średnio, ale nie żeby to był zły pokarm. Z tymi dużymi kawałkami to sądze że to z pazerności :wink: :twisted:

guruking
09-04-2004, 09:10
dużo mrożonek + suche
przyznam sie zenigdy nie kupowalem mrozonego pokarmy i czy moglbys napisac jak go przygotowac zanim wrzuci sie do akwarium??
rozpuscic zlaac wrzatkiem?? :shock:

Pozdrawiam

Salvator
09-04-2004, 09:14
nie nigdy :arrow: musisz ukroić kawałek wziąś siteczko jakieś i zlać zimną wodą (2 korzyści płukanie + rozmrażanie)

guruking
03-06-2005, 09:28
ja daje cyklop (średni entuzjazm - za małe, wolą duży kaliber ), wodzień (b.lubią), czarne larwy komara (b.lubią), dafnie (b.lubią), artemie (lubią), mysis (lubią), moina (średnio - za małe!), płatki (b.lubią), granulki (średnio), dla urozmaicenia spirulina forte (żadko, toż to drapieżniki ) - b.lubią
jesli moglbys napisac jakie granulki i jakie platki to bedze szczesliwy :)
Pozdrawiam