Zobacz pełn± wersję : Licznik b±belków ze strzykawki?
Witam.
A jednak można. :? Przycinamy tłoczek 1,5 cm od strony tłoczyska, tak aby się nie ko¶lawił w strzykawce. Wiercimy w nim otwór 0,5 mm mniejszy niż mamy wężyk po zewnętrznej, po włożeniu nie będziemy musieli go uszczelniać. Po złożeniu przez dziubek, tam gdzie zakładamy igłę, drug± z założon± igł± wlewamy wodę. Teraz stawiamy j± w pionie, dziubkiem do góry i zakładamy rurkę od dyfuzora. Proste, co nie? :D
A nielepiej zwykły przewodzik od kroplówki?
To kosztuje grosze... Niepamiętam ale chyba z 2,5 zł?
A nielepiej zwykły przewodzik od kroplówki?
To kosztuje grosze... Niepamiętam ale chyba z 2,5 zł?
Tak, ale trzeba mieć aptekę w której co¶ takiego sprzedaj±. Ja schodziłem zeluwki i w końcu postanowiłem zrobić co¶ takiego. To nie jest wcale droższe od kroplówki, strzykawka 0,20 pln a wężyk tak czy tak musi się kupić, tylko troche więcej trzeba popracować, ale jaka satysfakcja!
BTW czemu to takie zółte - masz jaki¶ osad z wody ??
To od odkarzcza.
Opisy przy zdjęciach też trzeba czytać. :)
a jest zam±towany jaki¶ zaworek przeciwzwrotny czy cos takiego żeby woda się nie cofała, ja też łaże po aptekach i nie mogę żnaleĽć kroplówki, teraz zrobiłem licznik z butelki ale jest duży i nie ładny, dobry pomysł też tak zrobię, pozdrawiam
To zależy na czym jedziesz, ja mam butlę z co2 i takowego nie mam, po prostu załatwia mi to ci¶nienie gazu, a jeżeli masz bimbrownie, to radze zamontawać. Jak ci bimrownia przestanie działać, to nie będziesz go musiał ponownie napełnać, możesz przeci±ć wężyk przed licznikiem i tam wstawić zaworek.
ja również mam butlę, wydaje mi się jednak że trzeba bo jak się wył±czy butlę to woda może wylecieć,możesz mi powiedzieć czy masz jaki¶ zaworek na reduktorze bo często się spotykam z opini± że taki należy mieć ze względu na bezpieczeństwo, je¶li tak to możesz opisać bo za bardzo nie mam pojęcia na czym to polega? pozdrawiam
Mam taki, ale nie na reduktorze a przed licznikiem. Reduktor ma za mał± dokładno¶ć, żeby ustawić jeden b±belek na sekundę i dlatego wstawiłem zaworek. Zaworek jest plastikowy, taki jak do napowietrzania i jak narazie sprawuje się dobrze. Co do butli, to przed jej odpięciem możesz zawin±ć wężyk na strzykawkę i woda ci nie zleci. :wink: