Zobacz pełną wersję : Radom
rafal292
06-11-2006, 19:42
Polecam sklep zoologiczno-wędkarski"Myszka",początkujący ale żetelni,doradzą,podpowiedzą,tanio rośliny i ryby,strowadzają na zamówienie sprzęt i akcesoria.Zaopatruję się tam i nie narzekam.
adres:Traugutta 6,radom
ul Kilińskiego 11 Radom - najlepszy sklep z roślinami jaki widziałem. Nie nastawiajcie się na rybki bo z nimi jest ubogo, ale miłośnicy roślin znajdą się w raju :D
Ernesto_76
09-04-2006, 13:50
Na Okulickiego jest spoczko sklepik :) zoologiczno-wędkarski.
maniek20
10-27-2006, 21:06
Według mnie w radomiu jest kilka dobrych sklepów ZOO. sprzet polecam kupowac w centrum zoologicznym przy centrum handlowym Mini Mal na Mireckiego. Natomiast rybki polecam kupować na Okulickiego, jak ktos juz wcześniej powiedział, noi rzeczywiście u Pana Andrzeja na Kilińskiego można wybrac sporo roślin do akwa po przystepnej cenie, noi mozna zaciagnąc kilku fachowych porad, które naprawdę skutkują.
Pozdrawiam; :D
powiedzcie mi dokładniej gdzie jest sklep na kilińskiego koło jakiegos budynku? ?
maniek20
12-04-2006, 20:07
Sklep w Radomiu na Kilińskiego jest w bramie w kamienicy, jak sie idzie od LO im Kochanowskiego w stronę pawilonów to po prawej stronie, za skrzyzowaniem z Ul. Focha, bodajże trzecia brama, na końcu podwórka (niezbyt przyjemna okolica), brama ta znajduje się przed bramą z sex shopem
ato wiem tam taki starszy pan sprzedaje dzieki
- minimal... jak to sklep w supermarkecie - ceny niektore moze i nienajgorsze, spory wybor, obsluga srednio o czymkolwiek ma pojecie. niczego zywego nie polecalbym tam kupowac
- minizoo [czy jakos tak] 22 czerwca 100m na polnoc od zeromskiego [w podworku]. maly wybor maly sklep - ale atrakcyjne ceny, ryby silne zdrowe - i wlasciciel wie co sprzedaje. podstawowe ryby - glownie tam polecam
- u jedrzeja [kilinskiego]. skarbnica wiedzy o hodowli roslin i roslin. warto zapytac wlasciciela o rade - mozna latwo zmienic zdanie i wyjsc na tym dobrze. ladne kilka godzin tam juz spedzilem :-P
Nie znam wiele sklepow, ale bylem kilka kilka razy w TUKANIE. teraz to chyba MALE ZOO. To jest chyba na ul. 25 Czerwca (chyba), dawna 3MAJA. I podobno MINIMAL czy jakos tak, ale nie wiem na jakiej ulicy on sie znajduje.
byl watek na radom ale zniknal...
1 rosliny [sprzedaz i rada] - u jedrzeja na kilinskiego [w bramie gleboko]
2 ryby - tanio i zdrowe [wybor niewielki] widzialem w mini zoo na 25 czerwca [pomiedzy zeromskiego i sklodowskiej-curie]
3 sa tez sklepy na okulickiego czy w leclerku gdzie nie straszy
4 zdecydowanie najwiekszy wybor w minimalu [korej]... ale nic zywego nie kupowalbym tam
jednak jest watek sklepy radom http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=26935
[w domyslnych ustawieniach czasowych jest za stary do wyswietlenia]. gdyby komus sie chcialo te watki skleic byloby milo
1 rosliny [sprzedaz i rada] - u jedrzeja na kilinskiego [w bramie gleboko]
Sklep w bardzo nieprzyjemnym otoczeniu. Nie byłem w nim już parę lat ale jak pamiętam to w każdym akwarium były głównie gupiki, mieczyki, molinezje ;) Z roślin też nic specjalnego, nawet na tamte czasy. Cieszy, że sytuacja zmienia się na lepsze.
2 ryby - tanio i zdrowe [wybor niewielki] widzialem w mini zoo na 25 czerwca [pomiedzy zeromskiego i sklodowskiej-curie]
Od początku powstania (lata 90-te a może i wcześniej) był to chyba najdroższy zoolog w Radomiu. Nie wiem jak teraz ale wybór ryb był zawsze ponad radomską przeciętną. Jeśli nie było czegoś w sklepie to było do ściągnięcia. Generalnie mam wrażenie że sklep podupada.
Dobre wrażenie sprawia zoologiczny w Minimalu na Wernera. Duży, dobrze zaopatrzony sklep. Niestety na wrażeniu się kończy. Ładnie wygląda i to wszystko. Personel z łapanki, obsługujący klientów z przymusu. Ryby - o ile trafi się na świeżą dostawę można coś zdrowego wybrać. Potem lepiej nie ryzykować.
chesterek
04-12-2007, 12:40
Sklejone ;)
Witam.Jak ktos jest z Radomia i ma ochote to mozna sie spotkac i podyskutowac o naszym miescie i nie tylko pod katem akwarystyki.Pozdrawiam
A wiec tak:
ja najbardziej lubie zoologa w hali targowej Feniks z trzech powodów: chyba najtańsze rybki i roślinki, niedrogie pokarmy i bardzo ładna, młoda Pani:)
co do tego sklepu na kilinskiego to tyle razy przechodzilem i nigdy takiego nie widzialem. Bede w okolicy to go poszukam...
Ale to nie chodzi o ten na Focha? taki brzydki??
W minimalu obsługa jest beznadziejna, sprawia wrażenie niemiłej, niedbającej o kienta, fakt duży wybór rybek, ale są prawdopodobnie najdroższe w Radomiu
Ogólnie proponuję podsumować wątek w jednym poście i stworzyć listę sklepów a adresami, lokalizacją, średną cen rybek i roślin i wyborem, oczywiście aktualną na maj 2007:)
suprnowa
05-15-2007, 15:19
Ja robie zakupy tylko w Minimalu i nie zgadzam sie z wasza opinia.Moim zdaniem doradzaja tak jak trzeba,nie sprzedadza Ci przysł.kota w worku.Pomoga w doborze obsadym.I maja b.duzy wybor ryb jak na Radom.Speztu akwar. tez jest u nich bardzo duzo.
Rosliny najlepiej kupowac na Kilinskiego,tyle ze wyboru bardzo nie ma.
A co najdrozszych ryb to chyba sa na 25 Czerwca.
Zreszta mozna samemu sprawdzic.
Słowackiego zoo Glista tanio ale brak fachowych porad.
Wymnienie się narybkiem molinezjji(już dorosle) na jakieś roslinki.
Witam co do sklepów to polecam u pana na okulickiego tylko ta sa troche drogie rybki np 1 ramireza kosztuje 9zł a w minimalu 6zł ale cena to jakosc , polecam tez w feniksie miła pani tanie rybki i duży wybór, na 25 czerwca te spoko sklepik sporo akwarystyki morskiej , na focha nie polecam , aa i na południu za biedronką jest taki mały sklepik , kto wie w którym sklepie zamienili by mi mojego glonojada na jakieś inne rybki ten glonojad to gibiceps nie mam co z nim zrobić ma około 10cm długości ??