Zobacz pełną wersję : ZIELONA GORA
basiorek00
05-21-2006, 22:00
polecam wam sklep zoologiczny przy ul.Ptasiej
super obsluga,zadbane akwaria, i wogole ....
Niestety zdarzyło mi się tam zakupić chorą pielęgniczkę Ramireza, która przeżyła w mojej kwarantannie tylko 2 dni. Dodam, że to nie była moja pierwsza Ramirezka i wielokrotnie miałam w akwa tarło tych rybek. A co do obsługi - dwóch sprzedawców rzeczywiście jest o.k. (starszy pan i pan z wąsami), trzeci jest raczej mało sympatyczny i staram się go unikać (a to chyba właściciel). Akwaria na ogół czyste (choć widziałam trupki).
Moim zdaniem to najlepszy sklep w Zielonej Górze. A ostatnio przeszedłem całe miasto (niewiele tego - z 8 sklepów w których są akwaria). Akwaria w Faunstylu są najlepiej zadbane i wybór akcesoriów i testów jest największy. Mozna mieć zastrzeżenia do obasady tzn. łączenie niektórych gatunków, ale to chyba wina małej powierzchni (ilości akwariów) i chęci sprzedwania szerokiej gamy rybek. Zauważyłem, że sprzedawca (przynajmiej jeden, z którym rozmawiałem) obserwuje co rybki wyrabiają, żeby uniknąć problemów - no i najważniejsze sprzedawcy wiedzą co sprzedają i jak należy o poszczególne gatunki dbać.
8 sklepów?? Maflo wymień mi wszystkie, to zobacze czy we wszystkich już byłam ;)
Co do Faunostylu... Byłam tam raz ale bardzo pozytywne wrażenie. Miła obsługa, gadtliwa, znająca się na rzeczy :) Ogólnie pozytyw, a to że znajdują się tam chore czy martwe ryby, chyba w każdym zoo coś choruje i umiera.
8 sklepów?? Maflo wymień mi wszystkie, to zobacze czy we wszystkich już byłam ;) .
Prosżę:
1. Na Chopina (na końcu) od strony PKS , sklep zoologiczno - wędkarski i też kwiaty ogordowe sprzedają, rybki do oczka wodnego..
2. Faunostyl ( to już wiesz - moim zdaniem numer 1 w Zielonej Górze)
3. Koło kina Nysa - po schodkach na dół
4. Na Kupieckiej (od strony Wrocławskiej)
5. Na Sikorskiego (mają fajne morskie akwarium.. bardzo fachowa obsługa - polecam ten sklep, szczególnie jeśli ktoś chciałby założyć akwarium morskie)
6. Na przeciwko targowiska Konfinu w bloku 4 piętrowym (targowisko koło dawnego Sportowca - ul. Anieli Krzywoń chyba przy bloku nr 7 lub 13 - o akwariach się nie wypowiadam.
7. Sklep Zoologiczny - W ciągu domków gdzie jest Siłownia, Solarium niedaleko kawiarni San Remo (idzie się w dół w stronę Wojska Polskiego i w lewo )
8. W uliczce pomiędzy (chyba) Fabryczną i Sikorskiego. Skelp zoologiczny Delfin. Ulica Ogrodowa 3 (lub 3a)
9. BricoMarche na Batorego - widziałem tam dziś pyszczaki które mają białe kropki ?!?!?!
10. Sklep Skalar - ul. Spawaczy 5h - polecam fachowiec za ladą. Moża kupić min. tła robione z łupka filitowego (na zamówienie, w bardzo przystępnej cenie) !!!
Ulic nie znam dokładnie - ale jak jesteś z Zielonej Góry myślę, że trafisz.
O, dzięki Ci ;)
A mógłbyś mi jeszcze tak rozwinąć 6 i 8? Wiem gdzie jest Konfin, tzn mama mówi, że wiem, natomiast nie kojarze sklepu :) Co do Delfina to ciągle nazwa obija mi się o uszy ale nigdy go nie znalazłam albo tylko mi się wydaję ;) Całą resztę mam zaliczoną ;)
Wydaje mi się, że pominęłeś jeden. Jest na osiedlu zastalowskim, zaraz za pierwszym rzędem blokow za Bricomarche (czy jak tam to się pisze :) ), byłeś?
Ale będę w takim razie dzisiaj :)
To jak będziesz to napisz mi potem czy mieli jakieś ładne rośliny ;) Jutro robię obchód, a ten sklep mi nie po drodze to przynajmniej mi powiesz czy warto tam zajrzeć ;)
A jaki masz biotop?
W Faunostylu jak mają dostawę to mają spory wybór roślin - ale trzeba trafić. W Skalarze z roślinami było dziś (ale dziś) skromnie. Około 30-31 jadą na giełdę po towar więc pewnie będzie coś do wyboru - można sobie zamówić. Koło Nysy mają trochę szczepek - ale wybór na razie skromny.
A ogólnie to jest przed sezonem jeszcze i na Twoim miejscu to bym poczekał do początku września z większymi zakupami. Sami sprzedawcy mówią, że jest przed sezonem.
Aktualny biotop? Heheh... Chwilowo brak ;) Sama się jeszcze nie zdecydowałam na nic... W planach miałam prętniki, ale przyszła matura i plany się zmieniły, aktualnie szukam inspiracji i jakiegoś dobrze zaopatrzonego sklepu ;) Z tym że zbiornik z wodą już stoi z dwoma "zbrojnikami" bliżej nie określonego gatunku, kamieniami i korzeniem i kilkoma marnymi roślinami... Widok nie jest przyjemny dla oka, więc rozumiesz dlaczego mi się śpieszy ;)
Jeśli chodzi o rośliny, to warto poszukaś sobie na Allegro pana, który ma ksywkę "mirkocis". Ma duży wybór roślin w niewysokich cenach. Mieszka w Zielonej Górze i bez problemu można sobie wszystko odebrać u niego w domu. Można się także dogadać, żeby nie licytować na Allegro, tylko napisać w mailu, co się chce i umówić się telefonicznie na odbiór.
skalareq
09-10-2006, 06:48
ja znam jeszcze jeden sklep akwarystyczny w morowisku koło gim. nr.1
obecnie mają mech jawajski
oddam skalary w dobre ręce 4 sztuki
pozdro
Na sulechowskiej jest nowy sklepik zoologiczny, tzn nie jest nowy, ale dopiero od niedawna mają rybki i kto wie, może oferta będzie się powiększać ;) Obsługa miła, ale czy z wiedzą to nie wiem, bo nie sprawdzałam jeszcze. :)
Na sulechowskiej jest nowy sklepik zoologiczny, tzn nie jest nowy, ale dopiero od niedawna mają rybki i kto wie, może oferta będzie się powiększać ;) Obsługa miła, ale czy z wiedzą to nie wiem, bo nie sprawdzałam jeszcze. :)
A konkretnie gdzie jest ten sklepik?
Na sulechowskiej jest nowy sklepik zoologiczny
A konkretnie gdzie jest ten sklepik?
No więc jak jest Sulechowska, kierunek Chynów, tuż zaraz za wiaduktem po prawej stronie jest rząd sklepów: kilka spożywczych, wietnamska knajpka, kwiaciarnia i właśnie ten sklepik zoologicznych :) Dosyć uboga oferta, ale od czegoś trzeba zacząć ;)