PDA

Zobacz pełną wersję : Słupsk

iwa111
05-07-2006, 16:19
Ja znam takie sklepy
Gancarska po schodkach w dół
REX koło podkowy
REAL / nie wiem czy jeszcze jest :P

PS. gdzie najtaniej moge kupic akwa 25 L :?:

delTORO
05-08-2006, 09:43
W Realu chyba zamknęli na amen :) Spróbuj na Mickiewicza, niedaleko manhatanu, ostatnio mieli jakąś wyprzedaż w stylu "1L=50gr"
Jest jeszcze REX-Braci Gierymskich
ZOO-HOBBY chyba Budzyńskiego, koło Dmowskiego
wspomniany na Mickiewicza koło manhatanu
róg Mickiewicza/Żeromskiego, nie mają ryb ale może akwa sprzedają
na hali Manhatan jest jeden nieduży zoologiczny
na Gancarskiej po schodkach w dół to znasz :)
a w ogóle to jak chcesz kupić akwa to zobacz
http://bizon.slupsk.pl/
tanio, solidnie,ceny bardzo przystępne, nawet towar do domu podrzucą gratis :)
Ja u nich 2 miechy temu kupiłem 112L+pokrywę-oszczędność względem sklepu 100zł :) a sklepy właśnie u nich zamawiają. Mają nie tylko akwa i pokrywy ale także trochę sprzętu do akwa.
Pozdrowienia
delTORO

mat1221
06-21-2006, 18:09
Znam te sklepy :) Lubie je :)

Zwierzuu
11-01-2006, 20:03
gdzie najtaniej można kupić bojowniki??

iwons
11-06-2006, 15:59
Mojego bojownika kupiłam na Manhatanie w "York'u". Są po 6 zł. Mają tam również samice bojowników (rzadko spotykane w handlu!) po 4 zł.

Zwierzuu
11-08-2006, 15:22
ostatnio bylem w realu i widzialem cale akwa w samicach bojka tez po 4 zeta a bojka kupilem wlasnie tam tez po 6 zeta pozdro !! p.s a znacie miejsca w ktorych mozna kupic wgłębke??

kuper
12-23-2006, 15:14
Panowie a czy moglbym sie zapytac czy u was w jakims sklepie sa teraz aktualnie krewetki amano??

delTORO
12-24-2006, 09:48
Witam.
Krewetki widziałem w Rexie koło Podkowy ale tylko filtrujące. W innych sklepach nie spotkałem się w ogóle z krewetkami. Jakby co to proszę o informacje.
delTORO

Kanalia
02-05-2007, 15:16
ja osobiście polecam sklep w realu i na gancarskiej (ostatnie widziałem krewety)

[you] zapraszam Cie na nowe forum akwarystyczne www.ryboland.pl forum dopiero wystartowalo(ma dopiero miesiac) ale juz jest na nim ponad 50 userow i ponad 400postow.Dzialamy w innym systemie niz inne fora bo nie w zwyklym phpbb tylko w najnowszej wersji SMF 1.1.1 Mam nadzieje ze z waszą pomocą forum szybko sie rozwinie!!;)

Kanalia
02-05-2007, 15:16
ja osobiście polecam sklep w realu i na gancarskiej (ostatnie widziałem krewety)

[you] zapraszam Cie na nowe forum akwarystyczne www.ryboland.pl forum dopiero wystartowalo(ma dopiero miesiac) ale juz jest na nim ponad 50 userow i ponad 400postow.Dzialamy w innym systemie niz inne fora bo nie w zwyklym phpbb tylko w najnowszej wersji SMF 1.1.1 Mam nadzieje ze z waszą pomocą forum szybko sie rozwinie!!;)

03-04-2007, 15:19
witam miejscowych! a wiecie moze gdzie moge dostac jakies fajne roslinki? albo moze ktos z Was ma jakies na zbyciu? bede remontowala swoje 140l. jutro sie przejde na garncarska i zobacze, ale juz sie pytam. :D

monika16
03-04-2007, 15:20
cicho, nie zalogowalam sie :D

arsu
03-08-2007, 21:31
Jest kilka sklepów, ale w żadnym nie widziałem kirysnika czarnoplamego, a bardzo potrzebuję samca dla moich 2 osamotnionych samic. Jak traficie na "chłopaka" dajcie znać.
Jeszcze jeden sklep jest na ul. Budzyńskiego na os. Niepodległości

monika16
03-09-2007, 16:44
czekaj, czekaj.. budzynskiego.. gdzie to jest? jeszcze takiego sklepu nie widzialam. wiem, ze kiedys byl 'zoologiczny' przy Gim. nr5 na Lotha. ale juz go nie ma. i to od dluzszego czasu.

arsu
03-09-2007, 17:08
Wiesz gdzie jest zajezdnia autobusów przy Zajeździe na ul. Szczecińskiej? To wysiadasz na niej i idziesz ul. Pstrowskiego w stronę przedszkola im. Kubusia Puchatka. Przed terenem przedszkola skręcasz w lewo (po prawej widzisz parking przed sklepem Czar). W 3 klatce w piwnicy tego 2-pietrowego budynku jest zoologiczny. Bardzo mała tabliczka na ścianie. Nazywa się jak dobrze pamiętam zoohobby

monika16
03-09-2007, 19:27
aaaa... dobra, juz kojarze. osiedla mi sie pochrzanily :) bylam tam. :)

arsu
03-09-2007, 22:19
I jakie masz wrażenia z tego sklepu?
Ja z kolei nie kojarzę sklepu na Lotha. Ale już ponoć go nie ma.

I jeszcze jedno - widzieliście w którymś z tych sklepów pielęgnice kakadu albo barwniaki czerwonobrzuche? Nie wspomnę o dorosłym samcu kiryśniku czarnoplamym :?:

monika16
03-10-2007, 08:42
I jeszcze jedno - widzieliście w którymś z tych sklepów pielęgnice kakadu albo barwniaki czerwonobrzuche? Nie wspomnę o dorosłym samcu kiryśniku czarnoplamym
na mysl nasuwa mi sie sklep na garncarskiej lub zoologik w realu. zobacz tam.
I jakie masz wrażenia z tego sklepu?
tak nie za bardzo mi sie spodobal. ale bylam tam tylko raz i to dosc dawno temu.
Ja z kolei nie kojarzę sklepu na Lotha. Ale już ponoć go nie ma.
prawda, juz go nie ma. ale to taka prowizorka byla. nic ciekawego. raz do niego poszlam z ciekawosci. i wiecej tam nie wrocilam. dlaczego? caly czas zamkniete. ale zadna strata. mamy lepsze zoologiki w Słupsku :D

arsu
03-10-2007, 08:56
A ja z kolei bardzo dużo złego słyszałem o sklepie na Garncarskiej, kilka osób móiło mi, że ryby, które tam biorą są najczęściej chore i większość pada. A Real ponoć bardzo drogi.

monika16
03-11-2007, 08:43
a to juz, Drogi arsu, zalezy od tego, co nam sie 'trafi'. Przyklad: na Garncarskeij kupilam ramirezki. po 2 dniach zachorowaly na ospe, wyleczylam. ale padly :( siostra kupila welonka, tez padl. kupila nastepnego-chory. ale jeszcze zyje :) Z kolei gurmi mozaikowy, ktorego kupilam ladne pare lat temu, miewa sie dobrze i nie chorowal. Oby tak zostalo. Kiedys, jak byl stary wlasciciel, dostawalo sie pare gratisow :D
Fakt, Real tani nie jest, np. ramirezka na Garncarskiej kosztuje 5zł, w Realu 6zł. Ale czasem maja tam fajne rzeczy :) Rybki u nich tez nie sa w dobrej kondycji. bylam wczoraj-pletwy posklejane, rybki maloruchliwe. najlepiej sie czuly paletki i skalary. Ale co zrobic? Słupsk to nie Wawa :(

arsu
03-11-2007, 10:16
Mam jeszcze jedno pytanko - czy realowy zoologik czynny jest w niedzielę? A jezeli tak to w jakich godzinach?

monika16
03-11-2007, 10:18
jest czynny przez caly tydzien. otwarty jest tak jak Real. jak bedziesz jechal, to zobacz czy nie maja jakichs fajnych roslinek :D moze byla dostawa ;)

arsu
03-11-2007, 10:24
O jakie roślicy pytać, co Ciebie interesuje?

Jade szukać pielegniczek kakadu i dorosłych zbrojników (samica) oraz dorosłego samca kiryśnika czarnoplamego.
Z kolei ładne ramirezki wydziałem w Rexie na Braci Gierymskich. Już dobrane w pary

monika16
03-11-2007, 10:36
no to juz wiem, gdzie kupie ramirezki :) interesuja mnie jakies szerokolistne roslinki. bylam wczoraj w Realu, ale zadna mnie sie nie spodobala. dzis nie moge jechac. jakbys mogl, zobacz tylko czy mieli jakas dostawe. chyba ze zauwazysz jakas 'specjalna' roslinke ;) ktora bedzie pieknie wygladala w akwarium :) ale Cie wykorzystuje :)

arsu
03-11-2007, 10:47
Nową dostawę ładnych roślin miał w sklepie na Budzyńskiego. Kupiłem w dniu dostaway, czyli w czwartek żabienicę poziomą, której od dawna szukałem.
Nadal szukam też lotosa tygrysiego i mam na zbyciu bocję

monika16
03-11-2007, 10:54
to i tam musze sie przejsc ;) ale sobie pochodze. chyba mam lotosa, ale nie ma tej bulwy. zwykle korzenie. no, ale narazie nie oddaje :) moze po remoncie.

arsu
03-11-2007, 11:03
Podaj mi swoje gg

monika16
03-11-2007, 13:04
poszlo pw.
wlasnie wrocilam z Reala. jednak udalo mi sie tam dzis pojechac :) wzbogacilam sie o 1 mala kryptokrynke. widzialam tez anubiasy po 16zl za koszyczek. co do kondycji ryb, potwierdzilam sie w przekonaniu, ze u nich lepiej nie kupowac. przynajmniej nie dzis. welonki maja ospe. chociaz i tak to nie ma znaczenia, bo na akwa jest napisane KW. inne rybki tez liche. brzanka podgryza neonki... itp sytuacje. ale rybki maja ciekawe.

arsu
03-11-2007, 14:18
Też byłem w Realu i jestem zawiedziony. Pytałem o pielęgniczki kakadu. Pani odpowiedziała mi patrząc w akarium, że nie ma. Gdy zerknąłem płyewało tam około 6 małych kakadu (a nawet bardzo małych, około 1 cm i jedna około 2 cm). A cena - o zgrozo - 12 zł za sztukę. W innym sklepie kilkucentymetrowe, pieknie wybarwione tarlaki widziałem po 8,5 zł !!! Rośliny takie sobie. Większy wybór na Budzyńskiego (przynajmniej tak było pod koniec zeszłego tygodnia). Z Realem dam sobie już spox, nie ma sensu tam chodzić - ceny przerażają.

monika16
03-11-2007, 17:43
ooo taaak. te ceny. ;) ale w koncu mamy inne sklepy :) jutro sobie pochodze po miescie i je pozwiedzam :)

arsu
03-11-2007, 17:46
Jest jeszcze mały sklepik na ul. Andersa - os. Niepodległości w pobliżu pralni dywanów. Ładne rybki mieli ostatnio i pojawiły sie nawet roslinki. Jakie, nie wiem, tylko słyszałem

tu_es
03-15-2007, 17:26
Witam, czy ktoś może mi napisać, czy znajdują się jakieś sklepy zoologiczne koło Dworca PKS albo w okolicach ul. Armii Krajowej? Bo tam jutro będę, i tylko w tych okolicach. Pozdrawiam

monika16
03-15-2007, 17:41
dworzec pks-nie wime. na armii krajowej byl kiedys zoologik,ale juz go nie ma. z armii masz blisko na garncarska albo do rexa k. podkowy. drugiego rexa masz na braci gierymskich. ale chyba nie bedzie ci sie tam chcialo isc ;)

#Zwierzu#
03-16-2007, 19:46
Blisko dworca PKS masz zoologiczny na ul. mickiewicza (3minuty drogi), rex koło podkowy (6minut). a z armii krajowej to na gancarską.

Na gancarskiej: Fakt mają często chore rybki, mało roślin (dużo valisner)
Ale mają rybki typu kakadu za 7zł. Ostatnio nawet widziałem u nich krewety red cherry, ale nie kupywałem, bo już mam. Obsługę mają średnią. Jednego faceta mają z zamiłowania (chyba) akwarystyką.

Rex koło podkowy: W sklepie mają zdrowe ryby, ale często z cenami przeginają. Jest to najlepiej wyposarzony sklep jaki tymczasowo znam. Mają dużo roślin, troche znającą się obsługę.

Sklep przy ul.mickiewicza: Średnia obsługa, mało (nawet bardzo) roślin, wszystko mają nie wyeksponowane, ceny średnie, ogólnie nie podoba mi się.

Real: Roślinki mają, wgłębkę czasami, ryby też są w dość niskich cenach, duży wybór sprzętu, pokarmów. Obsługa średnia.

jak na razie wstrzymam się od komentowania innych sklepów. Muszę najpierw je odwiedzić co zrobię jutro ;D

monika16
03-16-2007, 21:29
na garncarskiej: chore i zdrowe ryby w 1 akwa, chodzi mi o ramirezki i jakies jeszcze inne rybki. nie ma nic o zadnej kwarantannie

real: ostatnio byly welonki chore na ospe, ale przynajmniej na akwarium napisano KW.

co do rex'a k. podkowy: zgadzam sie-ceny. potrzebowalam wezyk do akwarium. o ile dobrze pamietam 1,40zł za 1,50m. wezyki juz podocinane, nie masz mozliwosci wyboru dlugosci. przeszlam sie do motoryzacyjnego na mickiewicza. 2m za prawie taka sama cene. roznica paru groszy. :)

arsu
03-16-2007, 23:30
W realu i na gancarskiej nic nigdy już nie kupię. Na pytanie czy są kakadu pani patrzac na te ryby stwierdza, że juz nie ma :D
Według mnie najlepsze sklepy to Mickieicza i rex na Gierymskich - dużo ryb kupowałem i nigdy nie stwierdziłem choroby. Dodatkowo na Gierymskich w rexie - sprzedawca (młody facet) to doświadczony akwarysta - tylko on z załogi. Na Mickiewicza też kumaty facet.
Zawsze zdrowe ryby dostaniesz w ogólnozwierzęcym na ul. Andersa, tu daję 10 pkt na 10, chociaż ze znajomością tematu akwa jest raczej bardzo słabo. Mało, wręcz bardzo mało roślin.
Na budzyńskiego - os. Niepodległosci różnie, często zgaszone światło w akwa. Wiadomo o co chodzi. :D Kilka razy kupiłem po kilka ryb - większość zeszła

delTORO
03-19-2007, 07:48
W realu i na gancarskiej nic nigdy już nie kupię. Na pytanie czy są kakadu pani patrzac na te ryby stwierdza, że juz nie ma :D ....

REAL: pytam się czy są otoski (na początku ich nie zauważyłem), odpowiedź miłej, młodej sprzedawczyni "Nie ma". Pooglądałem jeszcze parę baniaków, dostrzegłem otoski i mówię "No przecież są". W odpowiedzi usłyszałem że to są "Otocinclusy", nie "Otoski" ...
delTORO

anonik
04-27-2007, 23:07
eh ;] widze że "rodacy" w takim razie wiecie gdzie w Słupsku dostane krewetki red cherry?

delTORO
04-28-2007, 06:39
Zapytaj w Realu
delTORO

monika16
05-07-2007, 14:25
byl ktos moze ostatnio w rex'ie na braci gierymskich? potrzebuje samiczke ramirezki. garncarska odpada-kupilam juz tam parke.

krewetek red cherry narazie w realu na sprzedaz nie ma-maja na zapleczu i "dorastaja". maja krewetki filtrujace po 12 zł sztuka. :) troche duzo. :)

monika16
05-16-2007, 08:12
wie ktoś może gdzie mogę kupić otoski? na garncarskiej są po 5zł za sztukę. Jest gdzieś taniej?

monika16
08-16-2007, 18:36
w zoologicznym w realu sa korzenie,wszystkie po 14zl. mozna upatrzec fajne okazy,np. przypominajacy stojak na serwetki. ;)