Zobacz pełną wersję : Pielegniczki kakadu
ile pięlegniczek kakadu tzn. samiec + ile samic do akwa 112 l. (80x40x35) kryjówek pelno a obsada:
12 kiryskow
3 zbrojniki
7 bojownikow
12 neonków
3 mieczyki
3 molinezje
Ja bym dał 2 samiczki
Małych i tak prz tej obsadzie w ogólnym nie odchodujesz, chyba że pozbędziesz się zbrojników i kirysków
ale rożmnazac ich nie chcę, wiec mogą 1 samiec i 2 samice przytakiej iobsadzie moim akwa ?
Raffy ty masz juz i tak około 40 rybek!! lepiej nic już nie dodawaj do obsady a raczej bym dążył na twoim miejscu do wychudzenia akwa.....
radzio222
08-24-2004, 10:24
bez przesady z tym przerybieniem. przeciez 20 rybek cale zycie spedza przy dnie i na szybach, czyli nie powoduje stresu dla tych co plywaja w srodku. ja mysle ze jesli masz wystarczajaco duzo roslinek i jakies miejsca "odosobnienia" to bez problemu mozesz dorzucic samca+2 samiczki.
Aha, wazne jest jeszcze tylko zapewnienie dobrej filtracji i podmian wody.
zgadzam się radzio ! kiryski ciagle na dnie w kupkach a zbrojniki w kokosach lub na korzeniach wieć ...aroślin mam .. po prostu słowo:kupa, niedlugo będzie więcej bo namnozą się :] korzeni mam 2, kokosów 3 ... a co do podmian to zcesto podmieniam i filtrdobry
Jedna uwaga
Kakadu też całe życie spęda przy dnie. To typowo denna rybka
Ja mam już drugi raz te ryby i na palcach jednej ręki mógłbym policzyć ich wycieczki w górne partie zbiornika. Chyba że po żarcie :D
bez przesady z tym przerybieniem. przeciez 20 rybek cale zycie spedza przy dnie i na szybach
No tak ale one tez niekiedy robia kupe :P... zrobisz jak chcesz, w koncu to twoje akwa, ale ja bym juz nic nie dodawal.