PDA

Zobacz pełną wersję : Łomża

lukaszx6
05-06-2006, 18:07
Przyszła kolej na nasze zoologi Łomżyńskie więc tak ja od siebie polecam:
1.
sklep na ulicy Długiej 10 koło galerii Rosman-jak na dziurę jaką jest Łomża dosyć szeroki wybór ryb i roślin akwariowych.Nawet spory wybór pokarmów,preparatów itp.Co do ryb to czasem można dostać apistogramma borelli,ostatnio widziałem duchy amazońskie.Przy większych zakupach można sie dogadać co do ceny(przynajmniej ja tak mam).Prawie nigdy nie widziałem tam zdechłej ryby w zbiorniku,akwaria zadbane,rośliny także zdrowe.W miarę możliwości mogą sprowadzić ryby bądz rośliny z giełdy ale od znajomych już hodowców.W stałej ofercie ryb znajdują się:neony Inessa,razbory klinowe,skalary,pyszczaki,palety,żyworódki.Co jakiś czas warto odwiedzić ten sklepik mimo iż jes tmały zatosą w nim mili sprzedawcy doradzający w razie potrzeby radą.

2.
Sklep ''Wędkarz'' na ulicy:Aleja Legionów na przeciwko Biedronki oraz statoilu.Jest to sklep wędkarsko-zoologiczny.Ryb oraz roślin tam nie sprzedają ale za to znajdzie się sporo tanich pokamów,preparatów do wody,nawozy dla roślin.Jedynym dla mnie minusem tego sklepu jest to,ze skupiony jest głównie na wędkarstwie i nie sprzedają ryb ani roślin.Sprzedawcy nawet mili

3.''Alfaro''ulica:Aleja Legionów 30 oraz drugi sklep tego samego właściciela na ulicy Kazańskiej 1 sklep prowadzi pan Mirosław Żelazny razem ze swoimi dziećmi.W stałej ofercie sklepu są ryby,ptaki,gryzonie oraz dużo innych rzeczy takich jak pokarmy dla wszystkich zwierząt.Plusami niewątpliwie jest to,ze z panem Mirkiem można się zawsze posmiać,doradzi on swoją radą.Jest on zawsze uprzejmy,zna sie na rzeczy.Akwaria nie są tak czyste(troche syfu jest) jak na Długiej ale ryby są zazwyczaj zdrowe.Czasem natrafić można na ryby takich gatunków jak:loricaria,farowella,proporczykowce :!: Zazwyczaj można sie dogadać co do ceny przy zakupach powyżej 100 zł dostać można rabat w wysokosci 5% od produktu.Jeśli chcemy kupić rośliny to musimy złapać okazję gdyż często rozchodzą się dosyć szybko.

Nie polecam!

sklep zoologiczny ''Złota Rybka'' ulica: Bema(chyba Bema bardzo żadko tam bywamnie znam numeru moze ktoś mnei oświeci?).Sklep ten jest mały,obsługa jest fatalnej jakości szczególnie właścicielka,która jest bardzo wredna dla klientów.Oferta ryb i roślin fatalna(raz na ruski rok coś nadającego sie do akwa).Zawsze gdy kupywałem tam chomiki to zdychały z niewyjaśnionych przyczyn(znam sie an chomikach :P ).Szczeże nie polecam tego zoologa

PS:Jest jeszcze sklepik ''Puszek'' na Długiej naprzeciwko katedry bardzo mały włsciciele skupili się głównie na pokarmach i gryzoniach.Wybór ryb i roślin marny.Sklep ten powstał stosunkowo niedawno więc się dopiero rozwija(może z czasem sie rozwinie...).Z zamówieniami na ryby kiepsko wiozą aż człowiek sie rozmyśli :wink:

Bruiser
05-06-2006, 18:11
Potwierdzam. nic dodac nic ujac :D

05-06-2006, 18:33
no no wypasik hehe, u pana żelaznego mozna sprzedać jakieś ryby znaczy sie wymienić za ryby rosliny pokarm lub coś innego to co ma w sklepie lubie tego gościa hehe :P zawsze da rabacik albo coś dożuci

na dwornej w puszku właściciele są bardzo mili lepiej poczekać jeśli sie coś zamawia bo towar jest "spoko" jedyna wada zamawiania to jest taka że przywiozą Ci nie to co chcesz. ale nie musisz tego kupować :P

pozdrawiam

kwzelo
05-06-2006, 18:37
to ja zapomniałem sie zalogować czy coś :/

RoLnIk Błażej
06-23-2006, 00:18
POTWIERDZAM 1 kolege

stfur
06-09-2007, 19:43
to sklep na ulicy dlugiej jeszcze istnieje..? malo przebywam w lomzy, moze ktos mi odpowiedziec..?

lukaszx6
06-10-2007, 15:09
Sklep z Dłegiej już nie istnieje,został przeniesiony na Niemcewicza niedaleko Stokrotki.Niestety ale nasze sklepy zeszły ostatnio na psy..