PDA

Zobacz pełną wersję : Epidemia???

Q
03-07-2004, 14:08
Witam,

w przeciągu 3 moze 4 dni, nie jestem pewien, padly mi 3 rybki.
Najpierw kosiarka (w tym samym dniu co ja wpuscilem), potem glonojad, a dzis kirysek. Glonojad dziwnie sie zachowywal, wogole prwie nie rosl, az padl. Dwie pozostale znalazlem wessane na filtrze w miejscu gdzie pobiera wode. Nie wiem co jest grane. Czy to moze filtr za mocna ciagnie i zassal rybki, czy moze juz nie mialy sily (przez chorobe) i je tam zassalo. Kirysek jak go chcialem odlowic jeszcze podrygiwal i jak go puknalem to plywal kólka w pionie. Glonojad z reszta tez dziwnie plywal.

pomozcie

Tomek
03-08-2004, 09:20
Napisz cos wiecej o zbiorniku, obsadzie, wodzie co jadly itd.. bo narazie zbyt malo informacji. To tak jakbys powiedzial zmarla mi tesciowa nie wiecie na co?

Lord Paszka
03-08-2004, 11:32
Napisz cos wiecej o zbiorniku, obsadzie, wodzie co jadly itd.. bo narazie zbyt malo informacji.

Opisz rónież same padnięte ryby. Czy były wzdęte, czy miały poszarpane płetwy, jakieś inne zmiany, czy zauważyłeś coś niepokojącego przez padnięciem ryb ....

To wszystko jest bardzo ważne

Co do kosiarki to chyba padła z wyczerpania lub popełniłeś jakiś błąd podczas wpuszczania jej do akwarium. Może były zbyt duże różnice w składzie wody ...

Q
03-08-2004, 22:07
to chyba azotyny, myslalem ,ze tester jest spieprzony a jednak wykazywal dobrze. Mialem grubo powyzej 0,25. Teraz po wymianie mam max 0,15

chyba to byl powod

w kazdym razie dziex