Zobacz pełną wersję : problem z fluval 403
mam z tym filtrem problem, dokladnie o to chodzi, ze czasami startuje a czasami nie chce sie zalączyc, dopiero pod pewnym kontem ustawienia glowicy filtra, najlepiej do "gory nogami" sam nie znam historii filtra wiec nic o nim nie wiem, myslicie, ze mozna go zrobic w jakis tani sposob czy lepiej dac sobie z nim spokoj z gory dziekuje
ZooCentrum
03-07-2004, 13:14
Mam taki model więc jestem w temacie 8)
Czy wirnik i cała reszta tzn trzpień na którym wirnik jest osadzony jest w całości?
Nie ma czasem zabrudzeń osi albo samej komory?
Ostatnia rzecz jeżeli wszystko gra: zalać węże, zalać kubełek, połączyć razem (uwaga na zawory), włączyć do sieci, otworzyć wlot na 100%, a wylot na 50%. Filtr powinien wystartować w miarę bez problemu i obracannia nim. Odpowietrzy się do 30min - stąd słychać głośnniejszą jego pracę.
Jeżeli nie działa daj znać :roll:
Filtr ten to mój pierwszy kubełek, ale za to dobry jakościowo - wg mnie lepszy od x04 MSF jeżeli idzie o filtracje.
wydaje mi sie ze wszystko jest w porzadku, a moze to cos z samym silnikiem, moze to cos na zasadzie takich "szczotek, ktore to sie scieraja" podam zaprzyklad wiertarke co to gdy sie wytra owe szczotki to zaczyna tak dzialac jak ten filtr, a jak funkcje ma ten ceramiczny trzepień,czy tylko do utrzymywania pionu wirnika? czy jakas inna? a jeszcze jedno jaka moze teraz miec cene taki filtr w dobrym stanie?
jak cos pojdzie to dam znac i prosze o sugestie...
ZooCentrum
03-09-2004, 00:08
Z ceną ciężko bo z tego co widze nie ma ich w sprzedaży u importera - jest NIESTETY tylko seria MSF - nawiasem mówiąc odpalałem 404 przez godzine zanim się nie zdenerwowałem i nie podłączyłem do wlotu PowerHead'a i WIO :!:
Trzpień trzyma przedewszystkim oś, ale jak np jest złamany może hamować wirnik przed obrotem.
Ile ma ten filtr? Ja mam 403 z 1996 roku i do tej pory wszystko gra.
Chyba że ewentualnie do zakupu "nowego" można skorzystać z Alegro ale różnie tam bywa z ofertą.
juz chyba w porzadku, wyczyscilem go w srodku i jakos odpala, a z tym startem z nim to faktycznie jest klopot, najpierw go zalewam a potem musze zassac by ruszyla woda, inaczej to ma problem...
ale to chyba jest normalne w tego typu filtrach
\dziekuje za pomoc