PDA

Zobacz pełną wersję : przestraszona bojowniczka

dg
04-10-2006, 13:06
mam aqwa 80 litrów w którym pływa 5 danio koralowych, samiec bojownika i od kilku dni samiczka + krewetki.
Samica bardzo dziwnie się zachowuje. W pierwszy dzień próbowała podpływac do samca ale ten się puszył i odpływała. Po 2 dniach pływały koło siebie jakby nigdy nic, niby pływały w okok siebie w odległosci ok.1 cm. samiec się już nie puszył. Od wczoraj samica siedzi pod filtrem przy powierzchni na moczarce i wogóle nie wypływa, taka wystraszona jest, czasami na chwile wypłynie i wraca samiec jej nic nie robi nie zwraca na nia uwagi. Samica nie podpływa też pod jedzenie, żeruje raczej przy dnie na płatkach, a samca to z ręki karmię robakami, płatkami tez nie wzgardza, samiec taki bardzo flegmatyczny jest, wieczorem tylko bardzo się ożywia.
Nie wiem co zrobić czy dokupić jescze samicę ???

neolik
04-10-2006, 19:16
Miałem pobobny problem i po trzech dniach samica zdechła :(
Mam zamiar dokupić dwie samice bo muj bojownik jest troche bojażliwy, jest w akwa z 4 kosiarkami i 6 gurami mozaj.

Pozdrawiam!

Maxxxo
04-13-2006, 18:02
Może samica jest chora?przypatrz się uważnie-jeśli to nie to to na początek dokup 2 samice-zobacz czy sytuacja się zmieni jak nie-to zaobserwuj które z bojowniczków najlepiej się dogadują i załuż im osobne akwa-25 l wystarczy :D

Patryk Kłósek
04-14-2006, 19:48
wyaje mi się ze samica jest bardzo chora