Zobacz pełną wersję : Programator czasowy...
Czy może ktoś wie gdzie można kupić tanio programator czasowy tygodniowy???
dziadekk
03-06-2004, 11:42
W każdym hipermarkecie i większości dobrze zaopatrzonych sklepów elektrycznych.
Ceny analogowych od 10 do 25 złotych (zależy czy akurat jest jakaś dzika promocja :wink: )
Ceny elektronicznych wahaja sie od 40 - 70 zl - polecam hipermarkety lub sklepy elektryczne /takze tylko i wylacznie z oswietleniem/.
Tylko że mam problem bo w moim mieście- Kołobrzegu to takie programatory kosztują 60 zł. Może ktoś zna jakiś sklep internetowy gdzie takie urządzenie można dostać???
Witam
Ja kupiłem swój programator w Tesco w dziale z artukułami oświetleniowymi za 22 złote (jest elektroniczny a nie analogowy). Jeśli szukasz czegoś takiego w necie, to zaglądaj na Allegro do działu dom i ogród/zwierzęta/akwarystyka/wyposażenie akwariów lub pozostałe. Dość często pojawiają się programatory.
Sebastian
03-06-2004, 16:19
Najczęściej widziałem w Auchan`nie i Castoramie mechaniczne po 11.99 a elektroniczne 19.99zł, były też w Real`u ale już po 24zł (el.)
El Habanero
03-07-2004, 02:13
Trzeba zaznaczyć, że programator czasowy mechaniczny taktowany jest częstotliwością sieci (50Hz), a więc siłą rzeczy "nie trzyma godziny" - co 3-4 dni trzeba go nastawiać. Poza tym nie ma się co łudzić, że można nastawić włączenie/wyłączenie co do minuty - to jest rząd kwadransów. :?
Niewątpliwą zaletą jest niska cena (do 30 zł) i duże obciążenie styków ("obskoczy" wszystkie urządzenia akwariowe). :wink:
--------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli chcesz, to wystawię taki na Allegro po cenie zakupu, a Ty pokryjesz koszt przesyłki (ok. 7 zł).
tu się z kolega nie zgodze sam mam taki analogowy z marketu chodzi od ponad roku a korygowalem go kilka razy i to najczesciej wtedy jak były zmiany czasu
pozdrawiam
W każdym hipermarkecie i większości dobrze zaopatrzonych sklepów elektrycznych.
Jakies 2 tygodnie temu w Obim widzialam dobowe za 8.50zl
El Habanero
03-07-2004, 23:09
tu się z kolega nie zgodze sam mam taki analogowy z marketu chodzi od ponad roku a korygowalem go kilka razy i to najczesciej wtedy jak były zmiany czasu
pozdrawiam
Pozostaję przy swoim, bo to jest fakt (po prostu mój programator tak ma). A z faktami się nie dyskutuje... :wink:
Może to kwestia producenta. :?:
El Habanero
03-07-2004, 23:12
Jakies 2 tygodnie temu w Obim widzialam dobowe za 8.50zl
Bywaja takie dzikie wyprzedaże, ale właściwą ceną jest ok. 20 zł.
dzisiaj w leroy merlin widziałem za 11 zł w auchan dwa za dwadzieścia kilka nie pamiętam dokladnie ale to cena raczej regularna
ZooCentrum
03-12-2004, 23:18
Ja polecam Praktikera - upolowałem cyfrowy zegarek z akumulatorkiem - nie kasuje się zegar przy braku prądu ani nie rozstraja się - cena 49,99, ale za to pewność i solidna konstrukcja - do 8 możliwych programów na 7 dni tygodnia, ręczne sterowanie także możliwe, parę innych funckji też ma...
W moim miescie kosztują 25zł tygodniowe (mechaniczne), w sklepie elektrycznym.