PDA

Zobacz pełną wersję : Pokarm dla narybku

pulcher
03-05-2004, 18:38
Co sądzicie o pokarmie JBL Fluid w postaci zawiesiny do karmienia narybku? Czy ktoś to stosuje?

Barti
03-05-2004, 19:02
Witam

Ja stosowałem i udało mi się na nim 2 razy wychować łącznie około 40 młodych kakadu. Uważam, że to bardzo dobry pokarm jeśli ktoś nie zdąży wychodować artemii. Osobiście mogę z czystym sumieniem go polecić. Aha - karmiłem młode co 3 godziny (w niewielkiej objętości wody mieszałem 5 kropli Nobil Fluid i trochę JBL Novo Baby). Do tego można dodać jeszcze Tropical microvit albo Sera Micropan. Oczywiście najlepsze będą mimo wszystko pokarmy naturalne - świeżo wylęgła artemia oraz nicienie mikro. Jeśli masz taką możliwość to włącz te pokarmy w menu.

cezar
03-06-2004, 01:13
Pokarmy JBL Są bardzo dobre używam JBL I SERY Szkoda że JBL nie ma przedstawiciela w polsce :(

mapan
03-19-2004, 11:01
Wszelkie fluidy (czy to sery czy jbl) są dobre ale przez 1-2 dni. Jeśli tylko narybek zacznie sprawnie pływać należałoby wprowadzić bardziej urozmaicone jadło, np artemię, larwy oczlika. Fluid osiada na dnie (umiejętnie podany) i nie rozpływa sie po całym akwarium.

Klayman
03-19-2004, 11:18
Niektorzy akwarysci polecaja podczas karmienia zawiesinami wpuscic male slimaczki. Jest to mozlowie tylko wtedy gdy narybek zacznie swoboodnie plywac. Slimaki na pewno zuzyja nadmiar pokarmu, ktory moglby sie rozkladac i zanieczyszczac wode. Ogolnie to bardzo dobry pokarm dla wszelakiego rodzaju narybku.