PDA

Zobacz pełną wersję : Sklepy Internetowe

Patryś
02-19-2006, 14:30
Przede wszystkim http://www.allegro.pl/1118_zwierzeta_akwarystyka.html - praktycznie wszystko, nie tylko z akwarystyki :wink:
www.http://www.aqva-light.pl/ - moim zdaniem najlepszy sklep oświetleniowy
www.anubias.pl - niezła oferta, akwarystyki zarówno słodkowodnej jak i morszczyzny no i fachowcy (także z forum :wink:)

e-Mike
02-19-2006, 15:40
Ja chciałbym polecić www.sklepmalawi.pl
Pełny profesjonalizm! Można ich też znaleźć na allegro pod nikiem BlackMoore

Spinja
02-19-2006, 22:05
Warto również zajrzeć do starego wątku na ten temat (http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16890&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=), aktywnego przed założeniem tego działu. Ciekawe, że polityka modów polega na burzeniu do gruntu i budowaniu od nowa... Brr, barbarzyńcy. :/

Szkoda, że wykasowali cały piękny, długi wątek o sklepach nieinternetowych. IMO, to kompletny brak szacunku dla zgromadzonych przez forumowiczów info. Zwłaszcza adresy i mapki "jak trafić" były przydatne. Co za kicha. :/

Poll
02-21-2006, 16:35
A ja polecam sklep http://sklep-zoo.com/sklep/ . Jest tam tanio. Naprawdę warto ;)

Pyszczok
02-21-2006, 16:49
Według mnie ten jest super :wink: www.swiatzwierzat.com.pl :D

Salvator
02-21-2006, 16:50
www.um-um.pl potrafią wysyłać paczke 30 dni ale ich lubie :P

podwodny
02-23-2006, 07:59
ja polecam www.zoologiczny.sklep.pl

BeRsErK
02-23-2006, 14:40
Jeśli chodzi o morszczyznę na terenie Wawy to jest to sklep internetowy www.korale.pl

Pod względem cen bije na głowę nasze stacjonarne sklepy:

Świetlówki t5 średnio 14-16 zł tańsze niż w fokusie/atollu/aquarium hobby, pompy od 5 do 15 zł itd.

Dodatkowo na chomiczówce możliwość odbioru osobistego, korzystne rabaty przy zakupach (nawet już od 200zł) + Piotrek, który prowadzi sprzedaż jeszcze nigdy nie wciskał mi na siłę czegoś czego nie potrzebuję za to często służył dobrymi radami/pomocą.

Jednym słowem tanio, miło i profesjonalnie - czego można chcieć więcej 8)

Polecam z ręką na sercu :!:

-Jack-
03-01-2006, 13:51
ja polecam www.akwarystyka.com bardzo dobry i tani sklep!

Kubulek
03-01-2006, 19:48
A ja kupuje na www.akwazoo.com :P Mają niższe ceny niż na Anubiasie i za to ich lubie.

rumcajs
03-01-2006, 20:07
Polecam zoosfera.pl - bardzo tani, szybka przesyłka, dobry kontakt.

qbak
03-01-2006, 22:00
A ja znam taki sklep www.rybarium.pl ale nic nie kupowałem jeszcze u nich. Próbowałem znależć ich w Łodzi na ulicy Gdańskiej ale nic nie znalazłem :? Ale w internecie sklep wygląda nieżle :wink:

pigula
03-01-2006, 22:53
A ja polecam sklep http://sklep-zoo.com/sklep/ . Jest tam tanio. Naprawdę warto ;)

Ten polecam serdecznie... Ściągają różne rzeczy, kontakt świetny... mozliwy odbiór osobisty, ceny sympatyczne :D

merlin
03-02-2006, 17:47
Ja w rybarium kupowałem dosyć dużo. Jestem zadowolony, doradzili, tanio sprzedali, dali stały rabat, jest OK :-).

Pozdrawiam,
Michał

Michał1
03-03-2006, 17:17
Ja serdecznie polecam http://www.zoosfera.pl/

maciekplastek16
03-05-2006, 15:58
http://colisa.com.pl/?/r-Rataj-florar-ratajg.shtml << kupował tam ktoś z was rośliny ? Interesuje mnie eleocharis ...

qbak
03-05-2006, 16:30
Dołączam się do pytania poprzednika. Bardzo mnie interesuje jakie roślinki się dostaje, jak wygląda przesyłka, czy roślinki są duże czy raczej takie jak w sklepach, czy są z akwari czy z chodowli. To znaczy przypuszczem ze są z chodowli bo są Rataja ale chciałbym sie upewnić.

maciekplastek16
03-05-2006, 20:45
przepraszam ,że troche offt. , ale czy rośliny z hodowli są gorsze ??

qbak
03-05-2006, 20:57
No wiesz, nie są one chodowane w akwarium tylko coś na styl takiego bagienka i są wynurzone. Jak je potem całe zanurzysz w akwarium to mogą się nie przyjąć, aczkolwiek juz kupowałem takie roślinki sie przyjeły. Rośliny z chodowli bardzo częst wyglądają zupełnie inaczej niż roślinki chodowane w akwarium (inne liski, kolory, itp...) Innymi słowy mówiąc lepiej jest kupić roślinki z akwarium niż z chodowli.

FoKuSonik
03-10-2006, 20:40
Polecam: http://zebra.net.pl/ -ceny niskie, fachowa obsluga, pelen profesionalizm

amd
04-07-2006, 08:00
Kupiłem tam niedawno tetratec ex 1200. Polecam. Szybko i bezproblemowo :) Paczka też bez zastrzeżeń :) Nie pozostaje nic innego jak tylko tam kupować :)

04-17-2006, 13:33
Po przejrzeniu ofert kilkunastu sklepow internetowych to pod wzgledem ceny www.zoosfera.pl bije wszystkich na glowe.

Michał1
04-17-2006, 19:48
Zgadzam się jest najtaniej ale inne biją go pod względem zaopatrzenia

Tomasz Zawół
04-24-2006, 18:38
Warto również zajrzeć do starego wątku na ten temat (http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16890&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=), aktywnego przed założeniem tego działu. Ciekawe, że polityka modów polega na burzeniu do gruntu i budowaniu od nowa... Brr, barbarzyńcy. :/

Szkoda, że wykasowali cały piękny, długi wątek o sklepach nieinternetowych. IMO, to kompletny brak szacunku dla zgromadzonych przez forumowiczów info. Zwłaszcza adresy i mapki "jak trafić" były przydatne. Co za kicha. :/

Czy chodzi o ten temat: http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?p=291174#291174

05-08-2006, 09:03
Po przejrzeniu ofert kilkunastu sklepow internetowych to pod wzgledem ceny www.zoosfera.pl bije wszystkich na glowe.

To żart chyba :P Ten sklep jest raczej drogi . Na dzień dobry wita nas Tetra EX700 za 219 złotych ,a np. www.sklepmalawi.pl taki sam ,stacjonarnie kosztuje 199 złotych i jeszcze dostaje się gratisowe pokarmy .

Zuska
06-21-2006, 12:47
Mam pytanie czy ktoś z obecnych tu akwarystów kupował co ś w tym sklepie www.tropik.pl jeśli tak to czy może mi powiedzieć jaki to sklep czy można mu zaufać?

safcio
08-29-2006, 10:11
A ja znam taki sklep www.rybarium.pl ale nic nie kupowałem jeszcze u nich. Próbowałem znależć ich w Łodzi na ulicy Gdańskiej ale nic nie znalazłem :? Ale w internecie sklep wygląda nieżle :wink:

Witam ;-) Ja kupowałem już w www.rybarium.pl i jestem zadowolony. Szybka dostawa, wszystko dobrze zapakowane. Trochę kiepski kontakt ze strony sklepu po złożeniu zamówienia (klient otrzymuje tylko powiadomienie na e-mail o potwierdzeniu złożenia zamówienia, musi je jeszcze potwierdzić klikając na zawarty w liście mail i... na tym powiadomienia ze strony sklepu kończą się). Niestety nie wiemy, kiedy przesyłka została wysłana, czy wszystkie artykuły są aktualnie dostępne itd. Ale wystarczy do nich napisać odpowiednie zapytanie mail'em, a szybko otrzyma się odpowiedź. Ja w każdym razie będę ponownie u Nich kupował. Polecam :-)

safcio
08-31-2006, 01:06
ja polecam www.akwarystyka.com bardzo dobry i tani sklep!

Ja niestety mam całkowicie odmienne doświadczenia z tym sklepem. Zrobiłem tam tylko raz zakupy. Był to niestety pierwszy i ostatni raz. Nie informują, że aktualnie nie posiadają pewnych towarów (a tak niby powinno być zgodnie z ich regulaminem). Na e-mail'e nie bardzo mają ochotę odpowiadać. Co innego mówią przez telefon, a co innego piszą w mail'ach (jak już raczą odpisać). Generalnie wciskają kit na maksa. Ja chciałem się dowiedzieć, kiedy w końcu wyślą mi zamówienie: podali mi 4 różne wersje! Na dodatek ostatecznie kłamali, że paczka wyszła, co nie było prawdą niestety. Dodatkowo zapłaciłem za kuriera UPS (niemałą kasę, bo aż 21,00 PLN), a okazało się, że paczki wcale nie dostarcza UPS, tylko OPEK... Generalnie musiałem wręcz domagać się dostarczenia zamówionego towaru (zamówienie złożone 14-go dnia miesiąca, dostarczone 30-go dnia tego samego miesiąca) i nikomu nie mogę polecić tego sklepu :-( Robię jak narazie zakupy na www.rybarium.pl i jestem z nich zadowolony ;-)

slawus
09-13-2006, 10:37
witam!
a ja trafiłem na nowy (chyba nowy) sklep akwarystyczny w necie: www.akwa-sklep.pl
czy ktos moze juz costam kupil, albo ma jakies doswiadczenia?
w porownianiu z innymi sklepami to nie maja tak duzo produktow, ale pewnie dlatego szybko wysyłają bo wszystko mają na miejscu (wyslalem zapytanie i szybko otrzymalem taka odpowiedz). napisali, ze towar wysylaja po otrzymaniu wplaty na konto czasem jeszcze tego samego dnia lub do 2 dni roboczych. pozatym nie maja ceny minimalnej zamowienia i przy mniejszych zamowieniach nizsze koszty wysylki inni
dzieki
pozdrawiam

Marzenka
09-13-2006, 18:03
Ja polecam miejsce gdzie odbieram osobiście od pewnego czasu rzeczy . To sklep Malawi , który ma też konto na allegro pod nickiem Blackmoore .
Bardzo solidna firma ze stałą siedzibą . Ogromna ilość towaru na miejscu ,a ceny te same co na allegro lub w net sklepie . Zresztą ponad 10 tysięcy pozytywnych komentarzy mówi samo za siebie .

ps-prosze o usnięcie poprzedniego postu- nie zarejestrował się nick

aro_40
09-20-2006, 14:30
nie lubię tego, ale... muszę wystawić negatywny komentarz dla sklepu www.anubias.pl :(
tydzien temu złożyłem zamówienie na ponad 200 zł, o drazu dokonałem też wpłaty na konto i pieniądze winny znaleźć się u gościa tego samego dnia (o ile nie było awarii). W swoim regulaminie pisze, iż wysyłka realizowana jest natychmiast po zaksięgowaniu pieniędzy na koncie i jeśli wysyłane jest to paczką to dostawa do domu zajmuje do 5 dni (nie wliczając sobót i niedziel). Wg tego co napisane przesyłkę powinienem dostac najpóźniej wczoraj, a nie mam :(:(:(
Wysłałem dziś rano maila do goscia, ale cisza, brak odpowiedzi... wygląda na mało poważnego człowieka, który udaje że prowadzi duży biznes :( wiem, że jest telefon do niego, ale skoro utopiłem ponad 200 zł nie będę ponosił kolejnych kosztów.
Odradzam zatem zakupy w tym sklepie, a przynajmniej byłbym ostrożny przy zakupach w nim.

Na maila odpisał, ale po 12 godzinach od nadania !!! Po interwencji wysłano mi rzekomo drugą przesyłkę i ta w końcu dotarła. zajęło to w sumie 2 tygodnie. co się stało z pierwszą przesyłką (rzekomo) wysłaną nie wiem :(

Tejeq
10-25-2006, 15:24
akwaria bardzo tanio są na www.superpreis.pl, tam kupuje 112l panorama za 200zł z pokrywą

$pioch
10-26-2006, 08:36
akwaria bardzo tanio są na www.superpreis.pl, tam kupuje 112l panorama za 200zł z pokrywą

Bardzo dobry sklep.

W niedzielę wieczorem złożyłem zamówienie, a we wtorek akwarium już było u mnie.

Za zbiornik 300l z pokrywą zapłaciłem 420pln :D

skarab
10-26-2006, 09:32
Kupiłem tam niedawno tetratec ex 1200. Polecam. Szybko i bezproblemowo :) Paczka też bez zastrzeżeń :) Nie pozostaje nic innego jak tylko tam kupować :)

ja też bardzo polecam co prawda na przesyłkę czekałem 1,5 tygodnia ale okazało się że to poczta szwnkuje bo na znaczu data z następnego dnia po wpłacie pieniążków tak więc polecam serdecznie

GosiaS
11-30-2006, 16:09
trafilam wczoraj na swietny sklep akwarystyczny, a wlasciwie sam na mnie trafil:) nie korzystalam jeszcze, ale bede wkrotce, niech tylko kasa sie uzbiera:)ceny maja super:)

adres: www.Iquitos.pl

e-Mike
11-30-2006, 21:45
adres: www.Iquitos.pl
czy to ten sam sprzedawca, tylko, że na allegro?
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=Iquitos

listek1
12-04-2006, 22:12
polecam firme aqua boro ceny podobne do www.Iquitos.pl

oleek
12-29-2006, 13:52
ja w internecie kupowałem zawsze w sklepie www.aquashop.com.pl