Zobacz pełną wersję : Łódź
Bojowniczka Skalarynka
02-16-2006, 13:26
1. Zoologiczno - akwarystyczny
ul. Broniewskiego 87
pn- pt 9 - 19
sob 8- 15
2.Tatrzańska 69 tel 042 6471182
3. Wieckowskiego 28 tel 0426326845
i filia : Rewolucji 32
i filia Wólczańska 79
Jak pozbieram więcej dokladnych adresów to dam znac :)
4. Batory II na Widzewie Wschodzie.
5. Elsnera bodajze 8. Naprzeciwko SP199
6. Pabemia na ul. Pisludskiego obok Genata
7. Sklep przy placu Slonecznym na Radogoszczu Wschodzie. Blisko banku Millenium.
8. Rog Lutomierskiej i Zachodniej. Ale tu slow kilka. Jesli mozecie nie wchodzie tam za zadne skarby. SYF kila i mogila. Akwaria bez filtrow ani napowietrzaczy. Zero ruchu wody. Raki jak zdechna to leza az sie rozloza. Ptaki w bardzo brudnych klatkach.Ryby pewnie zyja od gieldy do gieldy w takich warunkach dluzej sie nie da. Pani srednio mila. Ogolnie smierdzi i jest nieprzyjemnie. NIE POLECAM
tomek251
02-16-2006, 22:07
Gorąco polecam sklep "Żako" (tel. 42 6743657)na rogu Piłsudskiego i Kilińskiego : akwaria zawsze czyste, zadbane, duży wybór ryb, fachowa obsługa
Miejski :!: Zgadzam się ten sklep na Lutomierskiej jest poprostu okropny. Gdy pani kiedys zwróciłem uwagę że ma zdechłe rybki to nic sobie z tego nie zrobiła. W środku śmierdzi niesamowicie :oops: Latem to na pobliskim przystanku nie idzie wystać :!: Omijac dalekim łukiem :!:
Co do innych sklepów które znam a które nie były jeszcze wymienione to
DIODON na zachodniej niedaleko Capitolu (kiedyś był na tuwima)
-ceny jak na sklep ujdą
-wybór tez całkiem niezły
-obsługa można powiedzieć że raczej fachowa
Nie znam nazwy ale jest stoisko w M1 na Brzezińskiej
-ceny sklepowe
-obsługa fatalna (panie chyba się przeniosły ze sklepu obok- z bielizną)
-wybór średni
PABEMIA o której juz ktoś wspomniał na Piłsudzkiego niedaleko Geant
-ceny racze wysokie
-obsługa fachowa
-no i bardzo duży wybór
Sklep w TULIPANIE na Włukniarzy
-ceny jak to w cętrach chandlowych wysokie
-wybór duży
-obsługa :? to zależy jak traficie (tak mi się wydaje)
P.S. W internecie jest sklep rybarium.pl z siedzibą w łodzi na batalionów chłopskich i na gdańskiej ale nie byłem. ceny jak na sklepy są całkiem obiecujące więc może trzeba się przejść i odwiedzić. A może był ktoś i coś nam opowie :)
witam co do Rybarium to polecam chłopaki sie znają miła obsługa a i ceny dosc dobre mozna sie dogadac sam od nich biore :D i przywioządo domu :)
Bojowniczka Skalarynka
02-23-2006, 11:00
co do włokniarzy - słow kilka :
1. ceny - siła z kosmosu wzięte
2. warunki - przerażaja mnie te szczeniaki w klatkach o rybkach trudno powiedzieć ale niech da wam do myślenia fakt ze im ta zwierzęca menażeria ucieka - dołsłowinie - ale lepiej powiedzieć - wypływa - wypływają im krewetki bo chłopaki nie wiedza ile wody wlać do akwarium .
3. obsługa średnio fachowa - jak się rzuci hasło krewetki - to niby więdzą o co chodzi ale jak się spytasz o gatunki i zaczynasz rozmowe na ten temat - to widać rosnące przerażenie w oczach niektórych ekspedientów( jeden tylko bardziej kumający jest)
4. nigdy nie pytaj się sprzedawcy czy jest dany produkt - szukaj sam bo on rzuci okiem po półce i powie że nie ma ( sama sprawdziłam dopiero jak sama przyjżałąm się półce dstrzegłam interesujące mnie produkty ) Ewentualnie można molestowaćpana przy kasie przy komputerze by sprawdził czy jest na stanie i wted nie ma bata musi ci sprzedawca znalężc choćby cały dzień szuka. Ja tak zrobiłam spraedziłam ze jest nastanie i kazałam sobie szukać i poszłam na zakupy - jak wróciłam twoar cudem się znalazł ale wściekłość na twarzy ekspedienta sięgałą zenitu.
Wybór należy do ciebie ;)
Na Przybyszewskiego 40 jest "CYKADA". Nie zawsze super wybór, ale chętnie coś zamówią. No i miejcie cierpliwość do sprzedającego- może zagadać na śmierć i będzie Wam chciał wcisnąć pół sklepu!
pirania29
03-05-2006, 08:15
Na Teresy sklepik nawet w niedziele otwarty niestety ze sprzedawcani różnie 1/2 chętnie udziele informacji druga połowa rozmawiając przy klijentach przez "komóre" fluga jak najęta , dosyć duży wybór sprzętu rybek mało gatunków :( korzenie drogie jak cholera (38zł/kg) zresztą osprzęt np do Filtrów Hagena/Fluval droższy niż to ustawa przewiduje np w Rybarium węże do Fluvala 204 kosztują 40 zł w/w sklepie 59 zł :) paranoja
drugi sklepik z mojej listy znajduje sie na ulicy Rzgowskiej vis a vis banku nie jest to jakieś duże pomieszczenieale dosyć miła obsługa jedyny sklep gdzie jak czegoś nie mają to mówią gdzie u konkurencji to sie dostanie :) zadziwiające a jednak prawdziwe :) z rybek troche gatunków popularnych chociaz zdażają sie jakieś rarytaski po niewygórowanych cenach
aleksmar
03-10-2006, 12:15
ja w tym Żako chyba kiedyś źle trafiłam - najpierw pani mnie skrzyczała, że śniegu naniosłam (akurat była śnieżyca) później że dotykam akwarium i jej brudne palce pozostawiam, powiedziałam, że sa czyste to mi dała spokój - jedna zdechła molinezja lezała na dnie i pania o tym poinformowałam, to mi powiedizała, zę ona tak udaje :?
Teraz sklepik omijam szeroko.. ale może rzeczywiście wtedy źle trafiłam..
Pisałem wcześniej o sklepie internetowym rybarium ale niestety jest on chyba tylko internetowy :( Specjalnie pojechałem prze całą Łódź żeby sobie cos kupić ale niedość że nie ma tekiego adresu jak Batalionów Chłopskich 6/14 to nikt na tej niewielkiej uliczce o czymś takim nie słyszał. Byłem również na Gdańskiej 126 ale tam również nikt o tym nie słyszał. Adres na stronie to Gdańska 126/210 i szczerze mówiąc dziwnie on wygląda :roll: Może poprostu to sklep prowadzony w domowym zaciszu...
a co z giełdą?? nie zalicza się do sklepów, czy nie jest godna uwagi??
Giełda czwartkowa na ul. Równej (okolice Centrum Zdrowia Matki Polki jak ktoś nie wie, reklama: Giełda Kwiatowa) - bardzo polecam, szczególnie przy urządzaniu akwarium i większych zakupach.
Wejście kosztuje 10 zł, ale ceny sprzętu (filtry, grzałki, światło) niższe niż na allegro.
Szklarz od którego kupiłem akwarium 230 l. na giełdzie miał je 10 zł taniej niż u siebie (umówiłem się że kupię u niego ale po cenie z giełdy ;-).
Pokarm - litrowa spirulina forte około 30 zł, połowę tego co w Geant na Włokniarzy. Tak samo preparaty do wody - Aquakal JBL 100ml - 10 zł.
Ryby niestety trzeba kupować w dużych ilościach (jak ktoś chce to 100 neonków), lepiej z roślinami - bardzo duży wybór w dobrych cenach.
Obsługa - zależnie od stoiska - trzeba wiedzieć dokładnie czego się chce i tyle...
Pozdrawiam,
Krzysiek
A wiedz ja napisze jako mój pierwszy post związany z giełdą czwartkową naszą perełką w łodzi jestem tam bardzo częstym klientem
Sprawa giełdy wygląda ta
Oficjalnie jest całkowity zakaz wchodzenia na giełdę osobą prywatnym, które nie prowadzą działalności gospodarczej o zakresie Zoologiczno wędkarskim przed wejściem trzeba pokazać przepustkę, którą się wykupuje wcześniej na giełdzie wjazd na giełdę kosztuje 10zł za 2 osoby +samochód na giełdzie można zrobić zakupy naprawdę taniej niż w sklepie, ale niestety wszystko tak jak w makroo, czyli w opakowaniach zbiorczych no i nie, którzy niestety nie sprzedają osoba prywatnym a jeśli chce się od nich cos kupić i nie maja was w bazie klientów płacimy normalną cenę sklepową, lecz są tez wyjątki gdzie można dostać w cenie hurtowej, co mnie bardzo cieszy Z ryb rezygnuje z zakupu od tego mam start i kilka zaprzyjaźnionych sklepów w pobliżu a nie potrzebuje np. 50szt Danio itd. z roślinami rzeczywiście taniocha, ale czy na pewno są to wszystko emersy, czyli hodowane jak sałata pod folią a nie w akwarium wiec trzeba bardzo uważać na zakup na giełdzie na forum jest bardzo dobry artykuł wystarczy poszukać
Nieoficjalne można na giełdę wejść, ale jednym się udaje innym nie mam pojęcia, od czego to zależy podejrzewam ze jak ochrona ma dobry humor to wpuszcza, akwarium są tanie, ale jak nie jesteś hurtownikiem mimo wszystko masz drożej znam przypadki ze grupa ludzie wybrała się na giełdę pojechali w 4 autka 8 osób i wjechało tylko 1 reszta wróciła do domku a nieraz jest tak ze wpuszczają jak leci to jak rosyjska ruletka, ale ci, co naprawdę tam byli wiedzą ze pisze prawdę
Sklepikarze bardzo krzyczą na to ze są wpuszczane osoby bez zezwoleń podejrzewam ze po akcji sklepikarzy podejrzewam ze tez są właśnie związane z tym ze nie chcą nieraz wpuszczać ludzi, ale warto zaryzykować choćby przy nowym zbiorniku jak się uda jesteśmy do przodu parę setek ;) to chyba na tyle
Co do giełdy:
1. Gol, używaj kropek, bo nie można Cię czytać :-)
2. Miałem kiedyś "przepustkę" i z niej korzystałem, ale już od dawien dawna jej nie pokazuję i zawsze wchodzę (tzn wjeżdżam), znajomi też - jak pisałem koszt 10 zł, i to chyba nie jakoś nieoficjalnie, bo zawsze dostaję paragon - nigdy nie było żadnych problemów.
Co do giełdy to tu jest wątek już bardziej rozbudowany więc niezaśmiecajcie wątku pod tytułem "Sklepy" :wink:
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14969&highlight=
Gol !!! No i postaraj się pisać tak aby to było zrozumiałe dla wszystkich :wink: (składnia , ortografia, interpunkcja)
Ja znam kilka sklepów:
1. Na rynku BArlickim w hali :
duży wybór, rybki narazie nabyłam 5 =2 ramiresy+glonojada+berlinkę i molinezję i sie trzymają nie widzę, żednych symptomów choroby,
minus to obsługa w sumie w niczym nie pomaga mówisz jaką chcesz rybke dostajesz, płacisz i wychodzisz żeby się poradzić raczej trudno. To po pierwsze a po drugie w sumie zawsze jest duży ruch sklep mały tłok. I po trzecie trochę drogo w porównaniu z innymi sklepami.
Roślinki i pozostałe akcesoria także duży wybór
2. NA struga podajrze 7 ale nie dam sobie ręki uciąć.
Jeśli chodzi o rybki w sumie podstawowy wybór akwaria w sumie zadbane jako początkujący akwarysta widziałam gosze, pan miły podpowie jeśli się spytamy - nie kupowałam tam rybek tylko jedzenie i grzałeczkę. Roślinki nieco zbrązowiałe. - MOże ktoś tam już kupował rybki ( aha co z moich spostrzeżeń to w większości sklepów gupiczki mają postrzępione płetwy- nie chcę odrazu mówić, że mają martiwce - a w tym sklepie nie to idzie Panu na plus)
3. Kilińskiego przed przystankiem 57 i 4,2,5 koło parku ( znowu nie znam numeru, raczej nie zwracam uwagi na takie rzeczy)
Jeśli chodzi o ten sklep dziś go odkryłam i nie mam zdania - Z pierwszych spostrzeżeń rybki tańsze akwaria no cóż nieco zaniedbane wybór podstawowy choć były takie rybki których nie znałam obsługiwał starszy Pan jednak ze względu na brak czasu nie pytałam się o nic więc nie wiem jakie miał usposobienie.
4. Na Piłsudskiego koło geanta ( hutr/detal) wjeżdza się w bramę koło chłodni.
Jeśli chodzi o rybki całkiem ich tam sporo niestety ostanio zauważyłam , że jedna back molliy miałą pleśniawkę :( ogólnie miła obsługa baaaardzo dużo doradza w sumie w większości przypadków tylko po to tam jadę. Duży wybór akwariów sprzęt nieco drożej niż na Barlickim i Struga rybki tańsze. Roślinki dwie zakupione rosną jak na drożdzach choć też trzeba trafic na dzień bo nieraz mariutko z roślinkami.
5 Wspomniany już dziś sklep na rogu piłsudskigo i kilińskiego -
Byłam tyko raz bo mi nie po dordze ale akwaria zadbane rybki wyglądały na zdrowe, nareszcie znalałam tam roślinkę jaką od dłuższego czasu szukałam. Jeśli chodzi o ceny roślinki w miarę tanie rybki - nie wiem nie pamiętam. Poradzili i podpowiedzieli - było miło
6. W geancie na włókniarzy
no cóżżżż pełna komersja weszłam i wyszłam - drogggoooo strasznie
no i giełda na Teresy - szczerze dla mnie tragedia może dlatego że nie lubie się pchać przez tłumy ludzi denerwują mnie dziadki którzy blużnią na swoje rybki i starają się je wyciągać z półlitrowych słoików, dym papierosowy został mi długo w nosie, na ubraniu i na włosach. Może i warto pojechać bo taniej ale nieco wczesniej niż byłam ( byłam ok 11)
:wink:
pozdrawiam
Pisałem wcześniej o sklepie internetowym rybarium ale niestety jest on chyba tylko internetowy :( Specjalnie pojechałem prze całą Łódź żeby sobie cos kupić ale niedość że nie ma tekiego adresu jak Batalionów Chłopskich 6/14 to nikt na tej niewielkiej uliczce o czymś takim nie słyszał. Byłem również na Gdańskiej 126 ale tam również nikt o tym nie słyszał. Adres na stronie to Gdańska 126/210 i szczerze mówiąc dziwnie on wygląda :roll: Może poprostu to sklep prowadzony w domowym zaciszu...
1. Rybarium w zasadzie jest internetowym sklepem ale siedziba znajduje sie na Gdańskiej 126 tyle ze jest to tylko przechowalnia podpięta pod jakieś biuro. Generalnie zamówienie trzeba złożyć przez internet a tam mozna tylko odebrać.
Obsługa bardzo dobra i towar dostarczany praktycznie do domu. Polecam.
2. Sklep Lutomierka/Zachodnia - pocieszę wszystkich miłosników rybek ze Panie rezygnuje z prowadzenia sprzedazy rybek (wyjdzie im to na dobre) :wink:
Michal91
11-01-2006, 08:16
A w którym łodzkim sklepie moge kupic statecznik konwencjonalny 15 w ?
Chciałbym zeby to był normalny sklep . Z internetowymi jakos mam mieszne uczucia , ale w ostatecznosci ...
Witam
Jesli sie orientujesz troche w Łodzi to jest taki sklep na kilinskiego na przeciwko ul orlej. W glebi jest taka mala hala z czesciami do samochodow. I obok niej jest sklep z oswietleniem specjalistycznym. Mysle ze tam powienies dostac to czego potrzbujesz.
Pozdrawiam
oliwia2005
11-06-2006, 13:08
Witajcie. ja gorąco polecam sklep na Janowie ul. Ketlinga. fachowa, sympatyczna obsługa. Czyściutko, profesjonalnie i ogromny wybór. Ceny równiez bardzo przyzwoite i mozna sie targowac ;) Polecam.
Pracuje w Straży Dla Zwierzat w Łodzi. Z przyjemnościa skontroluje sklep, o kótrym pisaliscie powyżej. Poprosze o dokładne namiary.
www.strazdlazwierzat.com.pl
Witam
Poszukuję jakiegoś sklepu niedaleko ul. Wielkopolskiej (porócz giełdy na Teresy). Ew. gdzieś niedaleko Politechniki. Chciałbym zakupić jaksieś krewecie i samiczki do haremu bojownika. Proszę o jakieś informacje.
pozdrawiam
paulisia
11-25-2006, 21:31
Na Przybyszewskiego 40, jest maly fajny sklepik..... wlascicielem jest bardzo mily Pan, ktory za punkt honoru postawi sobie aby rozwiazac twoj problem...moze nie uwierzysz ale mi w ciagu dwoch dni skombinowal pijawki lekarskie .... nie pytaj po co! .....maja duzy wybor ryb ...podobno ponad 100 gatunkow.....widzialam tez plywajace krewetki....goraco polecam :lol:
krzyychu
12-17-2006, 21:04
Rybarium ma sklep stacjonarny od jakichś dwóch tygodni na Gdańskiej przy Mickiewicza . Ceny jak w Rybarium i obsługa też .
Na Przybyszewskiego 40, jest maly fajny sklepik..... wlascicielem jest bardzo mily Pan, ktory za punkt honoru postawi sobie aby rozwiazac twoj problem...moze nie uwierzysz ale mi w ciagu dwoch dni skombinowal pijawki lekarskie .... nie pytaj po co! .....maja duzy wybor ryb ...podobno ponad 100 gatunkow.....widzialam tez plywajace krewetki....goraco polecam :lol:
jeżeli mówisz o cykadzie to nie polecam straszna drożyzna i obsługa do bani;/
BlackRider
02-23-2007, 18:28
Ha!
Wczoraj bylem w Łodzi na tej gieldzie roslin itp (chociaz tam chyba wszystko jest weze rybki pajaki kroliki itp :) ) i zauwazylem ze nie ma jakies super wyboru w roslinach ... tzn sa stoiska z roslinami ale wszystkie z bardzo popularnymi takimi jakie mozna po prostu kupic w sklepie akwarystycznym a szukalem czegos innego ... owszem byly 2-3 stoiska gdzie byl naprawde duzy wybor ale rozczarowalo mnie to ze nie moglem zakupic prawie zadnych roslin z gatunku Rotala ... ani rotali green ani rotundifolia ani macranda narrow nie wspominam juz o Limnophila aromatica czy Pogostemon stellatus
jedyne co bylo to Rotala wallichii ...az sie zdziwilem ;P
i jeszcze jeden facet mi mowil ze nie ma czegos takiego jak bacopa colorata
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=205
Ale tak ogolnie to podobalo mi sie bo kupilem fajny duzy korzen i kilka roslinek do nowego akwa ;p
Marcinus
03-09-2007, 09:26
1. Rybarium w zasadzie jest internetowym sklepem ale siedziba znajduje sie na Gdańskiej 126 tyle ze jest to tylko przechowalnia podpięta pod jakieś biuro. Generalnie zamówienie trzeba złożyć przez internet a tam mozna tylko odebrać.
Teraz już się to zmieniło. Można wejść do sklepu i kupować, nie trzeba składać zamówienia przez sieć.
Sklepik jest mały,ale jest sporo sprzętu i spory wybór ryb, jeżeli czegoś nie ma,można zamówić i odebrać po kilku dniach.
Byłem bardzo mile zaskoczony tym sklepem.
A Ja polecam nowo otwarty sklep "KAKADU" przy manufakturze. Ogromna powierzchnia, wszystkiego jest pod dostatkiem, ceny całkiem atrakcyjne (przynjmniej narazie) podam taki przykład 4l worek Filtus Floran w sklepie przy giełdzie na Starcie kosztuje 30!!! zł a tam 13.5zł . No cóż... Ryb jest naprawdę dużo a obsługa jest bardzo fachowa bo mam wrażenie że w dziale akwarystki nie pracują ludzie z ulicy tylko doświadczenie akwaryści.
Sklep jest z pewnością godny polecenia chociarzby ze względu na wybór artykułów.
Orientujecie się czy gdzieś w Łodzi można dostać Pielęgniczke Agassiza??
feliksin
02-01-2008, 09:02
Rybarium to jeden z lepszych sklepów, dobry dość szeroki asortyment, fachowa obsługa, chłopaki z pasją. Jak trafić? Gdańska od strony byłego faraona tylko, że po przeciwnej stronie ulicy..
megalomaniacc
02-03-2008, 18:01
1. Jeśli chodzi o Rybarium bardzo dobra obsluga, maja bardzo duzo sprzetu a jesli nie ma go na stanie sprowadzaja. Dla stałych klientów maja rabaty a ceny i tak nie sa wysokie (w przypadku filtra okolo 100zl tansze niz np w sklepie na zachodniej/jaracza)
2. Kakadu w manu...ceny bez rewelacji powiedzilabym ze nawet wysokie, obsługa hmmm chyba po jakims kursie bo pan lata z atlasem ryb jak go o cos spytac, i w/g KAKADU Pilegniczka boliwijska to Ramireza boliwijska :|. Sprzetu w miare ryby również ale ceny :/ za Neona czerwonego wołaja 5 zl.
3. Giełda na Równej - pojechalem z kolega wpuscili nas z przymrózeniem oka, za to obkupilem sie jak nigdy niestety polowa neonów mi padła i nie wiemczy byly chore czy moze jednak zabiornik byl za mlody. Za same neony czerwone zaplacilem 1,8zl sztuka wiec cena przyzwoita a za kiryska grzebykoczelnego 2,5 :D. I nikt na mnie nie psioczyl ze nie mam przepustki, i nie podnosili cen bo nie jestem z branzy zoologicznej wiec bylo spoko
Jeśli chodzi o Rybarium to zgadzam się z przedmówcami.
Obsługa miała i fachowa.
Spory wybór - sklep bardzo ładnie urządzony.
A do tego możliwość rabatów przy składniu zamównień przez internet.
Dla mnie super!
Polecam wszystkim.
mcFlurry
03-05-2008, 15:47
Witam,
Chciałbym uzyskac informację gdzie w łodzi mozna nabyc muszlowce po rozsądnych cenach? Jutro będę na giełdzie więc przy okazji chciałbym coś kupić.. Proszę was o pomoc ;)
Marcinus
03-05-2008, 15:53
Witam,
Chciałbym uzyskac informację gdzie w łodzi mozna nabyc muszlowce po rozsądnych cenach? Jutro będę na giełdzie więc przy okazji chciałbym coś kupić.. Proszę was o pomoc ;)
Po rozsądnych cenach to tylko na Równej:) generalnie muszlowców brak w sklepach, słabo się sprzedają więc ich nie sprowadzają, od czasu do czasu można znalezc jakieś pojedyńcze sztuki,ale i tak bardziej polecam szukanie po osobach prywatnych niż po sklepach. Moje muszlowce jechały aż z Wrocławia.
a krewetki gdzie jakies fajne ?
ps kolo piotrkowskiej jest jakis sklep zoo ?
Marcinus
03-06-2008, 19:03
a krewetki gdzie jakies fajne ?
Zgłoś się do uzytkownika krzysiek_k1, najlepiej poprzez allegro [nie wiem czy tutaj jest zarejestrowany i pod jakim nickiem] on ma sporo fajnych krewetek i dużo jest w stanie załatwic.
Koło Piotrkowskiej nie znam żadnego sklepu, no chyba,że w manufakturze.
tak wiem z Krzyskiem mam stały kontakt ale nie chce kupic bo jak mialbym kupywac to tylko od Krzycha tylko sobie chce obejrzec co tam jest w Łodzi ciekawego :)
Marcinus
03-06-2008, 19:07
tak wiem z Krzyskiem mam stały kontakt ale nie chce kupic bo jak mialbym kupywac to tylko od Krzycha tylko sobie chce obejrzec co tam jest w Łodzi ciekawego :)
Jeżeli chodzi o krewetki to bieda z nędzą w tym mieście[zresztą nie tylko w kwestii krewetek], tylko prywatnie można sobie popatrzec na ciekawe gatunki. W sklepach podstawy: red cherry, ammano itp.
aha no ja sie chce przeprowadzic do lodzi. Wiec moze niedlugo bede lodzianinem przyszywanym :) mieszkalem tam 4 lata potem w radomsku i sie dusze w tym miescie :)
jak sie przeprowadze to dam znac lodzianinom akwarystom :)
ps slyszalem, ze jest duzy wybor krewetek. No ale widocznie bajka :)
Marcinus
03-06-2008, 19:26
aha no ja sie chce przeprowadzic do lodzi. Wiec moze niedlugo bede lodzianinem przyszywanym :) mieszkalem tam 4 lata potem w radomsku i sie dusze w tym miescie :)
jak sie przeprowadze to dam znac lodzianinom akwarystom :)
ps slyszalem, ze jest duzy wybor krewetek. No ale widocznie bajka :)
Uciekaj stąd jak najdalej:):):)
Wybór krewetek jest,ale nie w sklepach:) tylko prywatnie, lub na giełdzie na Równej.
nie uciekne :) ja uwielbiam to miasto :) aha na rownej. TO nie slyszalem o tejgieldzie. Jedyna gielda o jakiej wiem to na ulicy cos tam teresy :)
Marcinus
03-07-2008, 09:01
nie uciekne :) ja uwielbiam to miasto :) aha na rownej. TO nie slyszalem o tejgieldzie. Jedyna gielda o jakiej wiem to na ulicy cos tam teresy :)
Na Równej jest giełda hurtowa, mozna tam wejśc za 10pln:) na Św. Teresy jest giełda detaliczna.
megalomaniacc
03-07-2008, 09:34
Krewetki maja tez w kakadu w manu ale podstawowe gatunki. Na allegro z regionu lodzkiego moza tez cos wychaczyc
aha nie no ja bym mial za darmo wiazd. To jest tam za matka polka ?
Marcinus
03-09-2008, 17:55
aha nie no ja bym mial za darmo wiazd. To jest tam za matka polka ?
Giełda na Równej jest własnie w okolicach matki polki.
Witam Gdzie w lodzi w sklepie kupie muszlowce Brevis,multifasciatus,similis,ocellatus
albo moze ktos z was ma na sprzedaz z lodzi 7377050 lub 663883631
pozdrawiam:smile:
http://www.akwarystyka.com.pl/images/statusicon/user_online.gif http://www.akwarystyka.com.pl/images/buttons/report.gif (http://www.akwarystyka.com.pl/report.php?p=458581) http://www.akwarystyka.com.pl/images/misc/progress.gif http://www.akwarystyka.com.pl/images/buttons/edit.gif (http://www.akwarystyka.com.pl/editpost.php?do=editpost&p=458581)
Giełda na Równej jest własnie w okolicach matki polki.
aha tam jak gielda kwiatowa czy cos z chwastami :)
Zachęcam wszystkich do odwiedzenia nowego sklepu KAKADU w MANUFAKTURZE :)
Wybór jest naprwadę ogromny.
Mam na myśli nie tylko rybki, ale również akwaria, korzenie, kamienie i wszystkie preparaty najpopularniejszch firm.
Rybki są zadbane i jest ich naprwadę spory wybór.
Tutaj po raz pierwszy na żywo zobaczyłem jak wygląda krewetka filtrująca.
Obsługa jest naprawde miła i we wszystkim doradza.
Marcinus
03-19-2008, 11:26
Zachęcam wszystkich do odwiedzenia nowego sklepu KAKADU w MANUFAKTURZE :)
Wybór jest naprwadę ogromny.
Mam na myśli nie tylko rybki, ale również akwaria, korzenie, kamienie i wszystkie preparaty najpopularniejszch firm.
Rybki są zadbane i jest ich naprwadę spory wybór.
Tutaj po raz pierwszy na żywo zobaczyłem jak wygląda krewetka filtrująca.
Obsługa jest naprawde miła i we wszystkim doradza.
Jak Cię stać na ich ceny to rzeczywiście można być zadowolonym. Wybór rzeczywiście ogromny, co do doradzania i wiedzy obsługi to hmm:) ja nie jestem w takim zachwycie jak Ty.
W Łodzi można kupić taniej i bardziej fachowo [Rybarium, Start, Równa].
zbyszek80
04-09-2008, 01:38
Witam
Planuje w najbliższym czasie zaopatrzyc sie w akwa 180L i całe wyposażenie. Chciałem sie dowiedziec gdzie w Łodzi zrobic takie kąpletne zakupy zeby to cenowo w miare wyszło? Z tego co wyczytałem to moze: rybarium.pl, czy czwartkowa giełda? Dzieki za wszystkie propozycje !!
Marcinus
04-09-2008, 11:33
Witam
Planuje w najbliższym czasie zaopatrzyc sie w akwa 180L i całe wyposażenie. Chciałem sie dowiedziec gdzie w Łodzi zrobic takie kąpletne zakupy zeby to cenowo w miare wyszło? Z tego co wyczytałem to moze: rybarium.pl, czy czwartkowa giełda? Dzieki za wszystkie propozycje !!
Na giełdzie czwartkowej będzie chyba taniej, choć nie znam cen sprzętu,ale generalnie tak jak napisałeś, szukaj wszystkiego albo w rybarium, albo na giełdzie na równej, w Łodzi nigdzie indziej nie będzie taniej.
Marcinus
12-12-2009, 17:26
Od niedawna jest nowy sklep na terenie Manufaktury [Drewnowska 62] na przeciwko Kakadu, obok myjni samochodowej, w takiej nowo wyremontowanej kamienicy [wjazd tak jak na parking do manufaktury]
Z akwarystyki może wybór niewielki [kilka ryb słodkich, od nowego roku będzie trochę też morskich, trochę sprzętu itp.], właściciel jest specjalistą w zakresie gadów i pajęczaków , więc gdyby ktoś potrzebował coś z tego rodzaju to mogę polecić, są duże możliwości,aby kupić też rzadkie okazy.