PDA

Zobacz pełną wersję : rozmnazenie zebr :(

paulina
07-15-2004, 21:53
witam,
jestem pocztakujaca i mam problem z zebrami, a dokladniej z ich rozmnazaniem. w akwarium mam 2 pary zebr(dosc duzych on-ok12cm ona-ok9) malutkiego glonojada i 3 samotne nie duze pyszczaki. w tym jedna para zebr ma regularne tarlo. kiedy plywa juz narybek po ajkims czasie znika. jako amatorka podejrzewam kogos o pozarcie malych rybek, ale prosze o pomoc! powiedzcie mi co sie z nimi dzije i jak temu zapobiec! zalezy mi zeby wychodowac soebie male zebry :D dzieki z gory

XAC
07-16-2004, 08:58
Co to za zebry? Osobiście znam z 5-6 różnych ryb o tej nazwie polskiej i łacińskiej.

paulina
07-16-2004, 10:38
Sa to: Cichlasoma nigrofasciatum inaczej Archocentrus nigrofasciatus,a po polsku podpisane pielegnica zebra :]

XAC
07-16-2004, 10:59
To ryby bardzo łatwe do rozmnożenia. Jeśli są bardzo młode to mogą zeżerać małe. Ale raczej podejrzewam te afrykanery lub niekozystne warunki wodne. Skąd te pyszczaki w SA albo odwrotnie?

paulina
07-16-2004, 20:48
Skąd te pyszczaki w SA albo odwrotnie?

hmm nie rozumiem. czy trzeba odlowic te male rybki? i czym je trzba karmic? tym samym co wszyskie czy moze jest cos specjalnego? wybaczcie moje amatorstwo :oops:

stechly
07-17-2004, 14:52
Skąd te pyszczaki w SA albo odwrotnie?

a skąd się wzięło SA, przecież p. zebry to CA