PDA

Zobacz pełną wersję : Czy można zrobić pokrywe ze styropianu???

Manfred
07-14-2004, 19:36
Mam ważne dla mnie pytanie czy można zrobić pokrywe ze steropianu?
Niewiem czy styropian by gnił(woda paruje), a może by sie stopił z nadmiaru ciepła pochodzącego ze świetlówek, no właśnie i tu największy
problem jak umieścić świetlówki :?: :)

Los_Sandalos
07-14-2004, 19:51
he he nie wyobrażam sobie takiej pokrywy ponieważ:
1) zaraz by się rozleciała
2) nie ma jak do tego przykręcić świetlówek
3) świetlówki by spaliły styropian i wylądowały wewnątrz
4) ża dużo "rzeźbienia"
5) wiele innych powodów np całe ciepło od lamp musiało by póść do wody!

Pozdrawiam i życzę nowego pomysłu.

Manfred
07-14-2004, 21:05
Właśnie kiedy wysłałem ten post myślałem nad innym sposobem na pokrywe myślałem, myślałem...... i wymyśliłem 8) przedstawie go wam w najbliższym czasie.Tylko niewiem jak narysuje to ale w łóżku jak zawsze coś mi wpadnie do głowy :D .

Życzcie mi powodzenia :D

Ted
07-16-2004, 08:26
nie można znowu tak pesymistycznie podchodzić do styropianu przecięż mozna go od srodka folią wykleić,nad swietlęwkami parę dziurek do tego jakiś wentylatorek i powinno być ok,choć roboty z rzeźbieniem w piguły,ale jak się chce to chyba można tak w/g mnie może inni bedą mieli inne zdanie kazdemy wolno.
pozdrawiam Ted

XAC
07-16-2004, 09:12
Moim skromnym zdaniem można i to najłatwiej - tylko po co? To będzie sztuka dla sztuki coś jak z rzeźbą lodową - trwałość podobna, walory estetyczne dyskusyjne a przydatność użytkowa żadna - jedyny plus tania i nieskomplikowana w wykonaniu.

Manfred
07-16-2004, 09:35
No to moze nie byl dobry pomysl(z byt apstrakcyjny)ale chodzi mi o sposub wykonania TANIEJ pokrywy bo sposoby na pokrywe na forum to zrobienie takiej pokrywy kosztuje tylko trocz=he taniej jak kupno nowej :!: :!: :!:

XAC
07-16-2004, 09:42
Ale zawsze jednak taniej. A budujesz dla konkretnych potrzeb więc funkcjonalności nawet nie porównuj.

Manfred
07-16-2004, 10:56
Nie mam zbyt wygurowanych potrzeb akurat pokrywa ze sklepu mi wystarcza, a chodzi mi o CENE bo w tych czasach to wiadomo jak z finansami :cry: .

XAC
07-16-2004, 11:22
A jaką chcesz tą pokrywę i co ma być w akwarium?

Manfred
07-16-2004, 11:55
Pokrywa ma miec wymiary 100cm dl 30cm szer.W akwa beda muszlowce,naskalniki,i moze szczelinowce.

XAC
07-16-2004, 13:41
To możesz zrobić sobie z pcv na 1 rurę i wyjdzie sporo taniej. A jakbyś chciał lelupa albo naskalniki (dobrane pary albo młode) to możemy pogadać.

Matrix
08-28-2004, 11:34
podchodzac do tego tematu dosyc luzno to steropian steropianowi nie rowny jesli wykorzystac taki co jest w pydelku od telewizora (narozniki) a na gore dac sklejke to mysle ze nie bylo by to az takie zle rozwiazanie. oczywiscie sa rozwiazania lepsze ale za okolo 20 pln mozna by to zrobic.

muzzy
08-30-2004, 14:11
:) takiego pomyslu to jeszcze niewidzialem. pokrywa ze styropianu. panowie po co robic jakieś badziewie jak mozna za 30zl ze sklejki zrobic i bardzo ładnie wygląda a i roboty mało. http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5552