Zobacz pełną wersję : Tarnobrzeg
Sklep mieści się przy ul Żeromskiego 4 wejście z boku bloku. Dość dobrze zaopatrzony, kupiłem tam krewetki, otoski, których w mojej stalowej woli jak dotąd nie spotkałem. Warto tam zajrzeć.
Sklep przy dordze do Zespołu Szkol Rolniczych !! pod blokiem w piwnicach!!! nie ma lepszego w tym malym miescie!!! naprawde fachowa obsluga!!! sa to ludzie akwarysci o bardzo duzej wiedzy!!! wyposazenie sklepu jest na bardzo wysokim poziomie!!! ryby zdrowe i duzy wybur!!! polecam !!!
może i dobrze zaopatrzony to fakt, ale dużo chorych ryb i pani z tego sklepu próbuje wciskać na siłę najdroższy towar, za to włąściciel to co innego, w pożądku gość
Sklep przy dordze do Zespołu Szkol Rolniczych !! pod blokiem w piwnicach!!! nie ma lepszego w tym malym miescie!!! naprawde fachowa obsluga!!! sa to ludzie akwarysci o bardzo duzej wiedzy!!! wyposazenie sklepu jest na bardzo wysokim poziomie!!! ryby zdrowe i duzy wybur!!! polecam !!!
z tym ryby zdrowe to nie dokońca , dużo ryb ma ospe, często tam kupuje ale najpierw trzeba się dobrze poprzyglądać bo można przywlec zaraze do domowego akwarium. czasami mają ciekawe gatunki
O jak fajnie że ktoś z TBG jest :)
Ja tam kiedyś mieszkałem, jedyne sklepy zoo które odwiedzałem to ten na czerwonym placu, właściciel miał na nazwisko "Ludek" czy jakoś tak. No i ten w piwnicy koło parku :)
na placu czerwnonym troszke lipa, rybki jako takie, pozatym sklepik naprawde malutki...
Ten w piwnicy, jak jeszcze byłem w PL to nie był zły, ryby zwykle ok, a sprzedawcy znali się jako tako.
O innych nic nie wiem :)
pozdrawiam
_Kurgan_
06-21-2006, 10:12
przepraszam że odświerzam ten stary jak świat temat ale musze dopisac coś o tych sklepach :)
Osobiście zakupiłem część mojego inwentarza właśnie w tym sklepie w piwnicach pod blokiem.Jaak narazie rybki mi się trzymają ale neonki które zakupiłem w tym sklepie miały ospe cudem nie pozarazały innych mieszkańców mojego baniaka. Kierownik to rzeczowy gość wystarczy zobaczyc piekne wielkie akwa wypełnione wszelakimi neonami bystrzykami itp. duzo roślin nawozone CO2 niestety nic z tego akwa nie jest na sprzedaż a szkoda bo to najładniejsze akwa w tym sklepie :/
Z kierownikiem mozna rzeczowo pogadac o rybach widac że gościu zna sie na rzeczy za to gościówka w ogóle nie zna sie na akwarystyce(no może jakies podstawy) Sam byłem swiadkiem jak próbowała gościowi opchnąć welonka do 10l kuli :/ niestety na nic było moje wtrącenie sie do rozmowy bo gościu juz zakupił kulke i nie chciał w ogóle mnie słuchać :(
Mają jeszcze w tym sklepie duzy wybór akwariów niestety po zawyzonych cenach :/ . Sprzet mozesz u nich kupować spokojnie mają troche tego no i oczywiście duzy wybór pokarmów płatkowane, mrozonki, żywe jest wszystko :).
nie wiem co wy wszyscy mówicie o tych krewetkach i otoskach nie widziałem tam żadnej/go nawet gdy sie o nie zapytałem babka nie wiedziała o co chodzi :D
ps jeśli traficie po wejściu na kobiete to radze wam wyjśc odrazu i czekac na kierownika :)
kolejnym sklepem jest właśnie ten koło placu czerwonego. chociaz jest mały to sprzedający zna sie na rzeczy i tez raczej nie oszuka. Cenowo w obu sklepach jest podobnie tyle że ładniejsze a napewno zdrowsze rybki są własnie w tym sklepie. Nic więcej jednak nie moge powiedziec bo nie robiłem tam zakupów tylko biernie przygladałem sie rybom. w najplizszym czasie zamierzam kupic tam skalary :)
Akwarysta93
12-20-2006, 17:53
Niebyłem w tym sklepie ale mój kolega był i mówił że naprawde fajny sklep i jaki duży chodz mam dotego sklepu 15km..:) PS.musze sie tam wybrać:D
trax2005
01-01-2007, 15:09
W Tbg otworzono też nowy sklep akwarystyczny . Zobaczymy jak sie rozkreci , miesci sie na ulicy Zwierzynieckiej bodajrze 18 w piwnicy tam gdzie jest sklep Atos, piwiarnia, niedaleko Sts i żabki. Narazie mały wybór dopiero sie rozkreca, nie am roslin same rybki...
cegielka111
01-23-2007, 13:33
No to ja powiem coś od siebie :)
Mieszkam od RT - Tarnobrzeg, jakieś 70 kilometrów, ale że robiłem prawko i ta zdaję, to pani która mnie uczyłą jeździć była tak uprzejma, abyśmy się zatrzymali przy każdym zoologu i obczaić co i jak piszcy w akwariach ;)
Tak więc..
Na placu czerwonym jest malutki sklepik, koleś zna się na rzeczy, ale rybek nie ma za dużo, same podstawowe ;) Jednak jak mu powiedziałęm o Borelli/Agassiza/Ramireza to wiedział co to jest, ale przyznał, że to za mały sklepik na takie wynalazli :lol: heh, ale da siez nim pogadać i to równy gość :)
Drugi sklep hmmm jest gdzieś w mieście bo dokładnie nie pamięta, ale w koło sklepu jak było ciepło to były parasole żeby piwko sobie pmożna było wypić i ten sklep był pomiedzy spożywczakami i całym poprostu ciągiem sklepu (szyld nie za bardzo odróżniający się, ale jakoś jadąc samochodem i rozglądając się nie po ulicy tylko po sklepach - trafiłem ;D :) )
Tak więc to był chyba jakiś nowy sklep, bo dopiero co wyglądało jakby otworzyli, rybek nie mieli za dużo i wiedza sprzedawców nijaka... W sklepie bałagan. Ogólnie nie polecam :P
Teraz na koniec na deser najlepszy sklep w tym mieście ;)
Otóż sklep pod blokiem (chyba jak piszecie - w piwnicach) obok jednokierunkowej i niedaleko szkoły muzycznej. Adresu ani osiedla nie znam, ale ktoś napisał wyżej. Nad wejściem fajne graffiti z rybkami :) nie wiem jak po remoncie bloku, czy jeszcze jest...
Babka - troche nie za wesoło, ale sprzeda wszystko o co się poprosi ;) Nawet z tego roślinnego akwa daje radę kupić chwasty i rybki :] ;) Trzeba umieć rozmawiać, być miłym i wszystko da sie załatwić uprzejmością ;)
Co do rybek... hmmm były chore rybki zawsze jak tam byłem(ale w kazdym zoologu są), ale nie miejcie pretensi do tych ludzi których ta pani oszuka (wydaje mi się, że ta rodzinka żyje z tego biznesu to nie czepiajcie się) Jednak wiadomo jak się ktoś zna na rzeczy to w huja nas nie zrobią ;) Ja nie dałem sie oszukać i miło mi się rozmawiało, a jeszcze gratisy dostałem od tej pani :D Wy na nią narzekacie, a ja nie ;) (nigdy nie spotkałem sie z tym, zeby podczas pierwszej wizyty w sklepie dostać coś a'la gratis ;)
Co do tego pana, to ma on ogromną wiedzę i zna się na tym hobby :] Jak kupiłem rybki (za którąś tam wizytą on się znalazł) to napompował mi woreczek tlenem na podróż do domu :) Co do rybek to mi doradził, pewnych nie chciał mi sprzedać bo choroba i mówił, "żebys dawał podwójną cene to Ci ich nei oddam" hehe :lol: po tym uparty Cegięł odpuścił ;D , jak wiadomo -To się ceni i szanuje u ludzi :) .
Co do córki... można pogadac, dupkę ma fajną, twarz juz nie tak różowo, ale ogólnie - nie zna się na akwarystyce :lol: , ale jest miła :P hehe :lol:
Wsklepie widnieją nad baniaczkami z rybkami - wydrukowane fotki akwarii z tego forum :)
Ogólnie tylko teraz bywam jak mam tylko okazję w tym zoologu pod blokiem ;) Jest najlepsiejszy :)
Dałem wypracowanie i ciekawe, czy to ktoś przeczyta :lol:
Pozdrówki
leszek_00
03-03-2008, 08:13
Ja również zajeżdżam czasami do Tarnobrzega bo mam nie daleko 30 km i tak jak napisane wyżej. Jeden konkretny sklep koło szkoły muzycznej duży wybór. Pozostałe dwa o których wiem to: jeden koło hali targowej i sądu, malutki sklepik, wybór rybek nie za duży kolo 12 akwariów. Drugi na placu czerwonym tez nie za duży wybór ale ogólnie ok. Kolo środy jadę na poszukiwanie otosków. W Stalowej woli szukam ale nie mogę zastać.
Pozdrawiam