Zobacz pełną wersję : Poznań
no więc tak
sklep w Tesco na ul. Opieńskiego (przystanek pestki - Szymanowskiego) - spory wybór ryb, ryby zdrowe, krewetki Amano i czasem szkliste, roślin wybór nie wystarczający - głównie anubiasy, miła obsługa, facet w długich włosach zna się na rzeczy :) Generalnie polecam ale trzeba się liczyć z tym że jest troszkę drożej
sklep na Os. Sobieskiego - wysiadamy na przystanku pestki Szymanowskiego i kierujemy się w lewo (w prawo jest tesco) i pierwszy napotkany blok -> miła atmosfera, rybki zdrowe, roślinki - to zależy od dnia, czasem jest sporo, czasem mało UWAGA - trzeba dokładnie myć roślinki bo zdarzają się ślimaki. Pani która tam sprzedaje więdze ma podstawową więc nie można w 100% na niej polegać (np. Pani twierdziła że Acorus Gramineus szybko rośnie, rozrasta się, zarasat akwarium i łatwy w uprawie)
ponadto znam dwa sklepy na Os.Chrobergo - jeden stoi zamknięty, a jak stał otwarty - to ryby trzymane tam były w zaciemnionych i oglonionych akwariach, roślin nie było, a cały żywy pokarm był lekko mówiąc nieżywy. Z kolei w drugim (obok poczty) rybki widziałem trzymane wraz z niezywymi, roślin brak, żywy pokarm był też mówiąc oględnie poniżej poziomu.
I jeszcze jeden - w King Crossie - duży wybór, ale drogo. Obsługi również nie daże zaufaniem zbytnio w tym sklepie.
Odnośnie King Crossa - sklep faktycznie drogi, chociaż akwa utrzymane czysto. Ale jest nowy - być może dlatego tak ładnie.
Zooland - Dąbrowskiego 72 - sklep jak sklep, przyzwoity wybór ryb, z roślinami trochę gorzej, ceny średnie. Obsuga też ;)
Bajcik - Przeźmierowo, ul. Wrzosowa. Znalazłem ten sklep. Wybór ryb mnie zaskoczył - takiego nie widziałem w żadnym innym sklepie. Ceny niskie. Ryby wyglądają na zdrowe, akwaria czyste. Z roślinami - wybór jak wszędzie - średni. Do obsługi narazie nie mam zastrzeżeń.
Auchan Swadzim - nie wiem, jak się nazywa sklep. Wybór średni, ceny wysokie - jak w każdym centrum handlowym.
ul. Rybaki - chyba najstarszy sklep w Pyrogrodzie.
Facet zna sie na rzeczy chociaż liczyłem na coś więcej. Ryby tanie, rośliny drogie jak byk - chyba że to takie drogie rośliny - jeszcze sie nei na wszstykim znam.
Acha jak były te mrozy ostatnio to sklep był zmkniety
Bajcik - Przeźmierowo, ul. Wrzosowa. Znalazłem ten sklep. Wybór ryb mnie zaskoczył - takiego nie widziałem w żadnym innym sklepie. Ceny niskie. Ryby wyglądają na zdrowe, akwaria czyste. Z roślinami - wybór jak wszędzie - średni. Do obsługi narazie nie mam zastrzeżeń.
Zgadzam się - tam robiłem spore zakupy rok temu i
1) niskie cena
2) spory wybór ryb, czysto, schludnie, zdrowo
3) aktualnie był zaskakujący wybór roślin tzn. większy od np. tego w Tesco na Opiańskiego.
co do roślin - czy naprawdę u nas w Poznaniu nie ma porządnego sklepu z roślinami wodnymi. Ostatnio nawet zwartek nie widuję....:(
Lista sklepów akwarystycznych w Poznaniu (http://www.akwarium.org.pl/firmy/poznan/poznan.html). Trochę nieaktualna, ale zawsze coś.
Lista sklepów akwarystycznych w Poznaniu (http://www.akwarium.org.pl/firmy/poznan/poznan.html). Trochę nieaktualna, ale zawsze coś.
Ja mam sposób na bardziej szczegółową listę - wystarczy poszukać w Panoramie Firm albo książce telefonicznej. Tyle że tam nie podają opinii o sklepie :D
Albo mi się wydaje albo nikt nie wspomniał o sklepie na ul Garsteckiego w osiedlu Śmiałego (za tym czerwonym bankiem PKO naprzeciw budującego się kościoła). Od kiedy mój umysł pracuje i od kiedy tylko odkryłem ten sklep zawsze się w nim zaopatrzam. Miła atmosfera, duży wybór, rybki trzymane w dobrych warunkach, a rośliny moim zdaniem niedrogie dlatego wiecznie jest ich niedostatek.
tomaszek
02-23-2006, 11:31
Sklep na Garsteckiego jest naprawde dobrze zaopatrzony :) Polecam również sklep na osiedlu Powstań Narodowych o nazwie Ramirez( pierwszy blok blok przy krzyżówce ulic Zamenhoffa i Piłsudskiego). Duży wybór ryb i akcesorii, mało roślin. Ryby zdrowe, ceny umiarkowane, obsługa wporządku :)
Dla osób poszukujących pyszczaki i tropheusy polecam sklep na oś Łokietka "Tropheus "mają bardzo duży wybór własną hodowlę, a przedewszystkim niskie ceny. Rybki są zdrowe i śliczne. Mają również inne rybcie i zawsze służą radą. Szkoda że tak późno odkryłam ten sklep teraz tylko tam kupuję rybki. Wcześniej zaopatrywałam się w Zoolandzie na ul Dąbrowskiego rybki zdrowe i duży wybór choć dosyć drogo, a na pysiach pan się nie zna.Hurt-detal znajdziemy na ul Obornickiej przed wiaduktem(numeru nie pamiętam) mają duży wybór i niedrogo lecz wiedzę nie koniecznie odpowiednią , mają czynne od poniedziałku do niedzieli do godziny 20 kupimy tam nie tylko rybki lecz również wiele innych rzeczy związanych z akwartstyką i innymi naszymi milusińskimi w dobrych cenach.
co do sklepu na Obornickiej - drogo jeśli chodzi o zamówienie zbiornika
Sklep na Obornickiej nie zrobił na mnie zbyt miłego wrażenia. Możliwe, że odwiedziłem go w złym momencie, ale zdjęcia na stronie internetowej tego sklepu nie mają nic współnego z rzeczywistością. Zbiorniki brudne, pełno zdechłych rybek (prawie 1/2 gatunków to żyworódki) a po zbiornikach morskich ani śladu. Sklep jest duży, ale część akwarystyczna jest delikatnie mówiąc słabo zaopatrzona.
W których miejsca są dokładni sklepy na obornickiej i na łokietka?
na obornickiej zaraz przed mostem do Suchego, po lewej. Stoja tez duże reklamy.
A na łokietka to wiem - ale to osiedle jest małe więc szybko znajdziesz
na obornickiej zaraz przed mostem do Suchego, po lewej. Stoja tez duże reklamy.
A na łokietka to wiem - ale to osiedle jest małe więc szybko znajdziesz
Gdzieś koło terravity?!
nie kojarze gdzie jest tyerravita...
jedź obornicką i za Centrum Likwidacji Szkód PZU bądź czujniejszy i tyle... ;)
Sklep na Garsteckiego jest naprawde dobrze zaopatrzony :) Polecam również sklep na osiedlu Powstań Narodowych o nazwie Ramirez( pierwszy blok blok przy krzyżówce ulic Zamenhoffa i Piłsudskiego). Duży wybór ryb i akcesorii, mało roślin. Ryby zdrowe, ceny umiarkowane, obsługa wporządku :)
chyba ostatnio tam nie byles rybki coraz czesciej chore, akcesori tak jak mowisz fuul malo roslin obsluga mila
Słuchajcie gdzie w poznaniu est szansa dostać pielęgniczkę żółta, albo A. Linkei? Nie jestem z poznania więc byłbym wdzięczny za odpowidzi. Pozdrawiam.
Byłem w sklepie na garsteckiego na pierwszy rzut oka robi super wrażenie, ale jeśli chodzi o rosliny to straszna bryndza - chyba że tak kijowo trafiłem. Kupiłem 2 podupadłe urzańce i dodatkowo miały ślimaki w korzeniach.
Na małeckiego super sklep, czysto z właścicielami można pogadać co i jak, dodatkowo można zawsze wszystko zamówić.
misiek_sroda
03-10-2006, 15:41
W poznaniu jest drogo szczegolnie jesli o trofciew chodzi polecam internetowe gieldy p.s. jedyny dobry sklep z duzymi trofami i z dobrymi cenami jest na ratajach na os. oswiecenie polecam
J polecam sklep na Strzałkowskiego. Wojtek zajmuje się tam głównie pielęgniczkami więc Gość możesz tam znaleźć młode Linkei ale głowy nie dam. Z Wojtkiem można zawsze pogadać(młody długie włosy) specyficzne poczucie humoru. Polecam też sklep na Małeckiego!
kojarzycie gdzie w Pyrogodzie lub okolicy dostanę Promienniczki?
albo gdzie mi sprowadzą?
ALABASTER
03-22-2006, 08:25
Gdzieś koło terravity?!
Sklep przy Obornickiej jest w GIANCIE - były tam kiedyć plytki ceramiczne itp.
Dokładnie to jadąc w stronę Suchego po lewej - za stacją Shell'a a przed Terrawitą.
A ja ogólnie polecam sklep SKALAR.
Os. Armii Krajowej 38a w piwnicy bloku :-)
Przede wszystkim rybki trzymane w dobrych warunkach i zdrowe.
Kolesie znają się na rzeczy - potrafią dobrze doradzić.
Dość spory wybór ryb - a jak czegoś nie ma to sprowadzają na zamówienie.
Ceny umiarkowane - a prz wiekszych zakupach zawsze można troszke pohandlować :-)
Co najważniejsze - nie sprzedają rybek bez kwarantanny.
Ten sklep polecam z czystym sumieniem.
NIE POLECAM zoologicznego w M1 - oddawaliśmy niedawno brzanki sumatrzańskie - bo podgryzały ogony innym rybkom - kwarantanna ?? sprawdzenie ?? jak tylko usłyszeli że nie chcemy za nie zwrotu kasy to cap - chlup do zbiornika z innymi :-( zgroza !!
Poza tym nikt tam nic nie wie :-(
Sklep w M1 ostatnio bardzo się poprawił. Kiedyś to istna groza jak się patrzyło na te zbiorniki, ale ostatnio jak tam byłem to mnie mile zaskoczył. Wszystko wysprzątane, niewiele glonów i nowe gatunki sprowadzone zza granicy. Co do poinformowania sprzedawców to jednak prawda.
Słuchajcie gdzie w poznaniu est szansa dostać pielęgniczkę żółta, albo A. Linkei? Nie jestem z poznania więc byłbym wdzięczny za odpowidzi. Pozdrawiam.
Też poluję na żółtą ale widocznie w Poznaniu jest nieosiągalna , zostaje tylko Allegro i nadzieja że dotrą w dobrej kondycji.
ALABASTER
03-27-2006, 17:54
Co do poinformowania sprzedawców to jednak prawda.
Witam.
I dlatego nie polecam, a nie dlateg ze brudno czy cos w tym stylu ...
Pozdrawiam
a nie widzieliście gdzies przypoadkiem krewetek fire red? i po ile były?
Redy były swego czasu w King Crossie, ale teraz już ich nie ma (wykupiłem wszystkie BUAHAHAHA !!!! :twisted: - żart). Możesz je zamówić osobiście u sprzedawcy, ale zapłacisz słoną cenę. Kosztowały coś około 14 zł.
co masz na myśli mówiąc słono? 8)
To, że w niektórych miastach można je dostać za 6 zł/szt a tam były za 14. Poznań pod względem cen i asortymentu krewetek jest 100 lat za murzynami. Jednak od jakiegoś czasu sytuacja powoli się zmienia na lepsze.
Sprzedaję krewetki Red Cherry w cenie 4 zł za sztukę. Krewetki są wielkości 1-1,5 cm, samice np. mają już "siodełka " . Krewetki mam w ciągłej sprzedaży. Dowożę w umówione miejsce, więc nie uważam abyśmy w Poznaniu byli sto lat za murzynami.
Pozdrawiam
Witam, jezeli chodzi o pielegniczki ( i nie tylko) to sklep na ul.Strzalkowskiego 5 ( ulica odchodzaca od Dabrowskiego na wysokosci kina Rialto) jest fenomenalny, Wojtek sam rozmnaza wiele gatonkow poludniowoamerykanskich pielegniczek i dzieki temu naprawde wie o czym mowi, zreszta udalo mu sie rozmnozyc i wychowac wiele innych gatonkow( np.kirysnika czarnoplamego).Dlaczego od razu fenomenalny?Poniewaz dostalem tam poszukiwane w calym Poznaniu i nietylko Barwience rozowe( Hyphessobrycon roseus)(endemiczy gatunek zamieszkujacy tylko obszar Gujany fr.)Plywaly sobie beztrosko w jednym z akwa:):)Zreszta to co mi sie naprawde podoba w tym sklepie to to ze te zbiorniki nie sa tylko "na pokaz" jak to bywa w niektorych sklepach ale parametry wody sa szczegolowo dobrane do gat. ryb( sklep posiada filtr RO. z ktorego zreszta nie raz kupowalem wode:))Przez co ryby sa zdrowe i ladnie sie wybarwiaja.Takze polecam ten sklep bo naprawde warto go odwiedzic i mozna sie takze czegos ciekawego dowiedziec poniewaz Wojtek jest rozmownym czlowiekiem czego nie mozna powiedziec o wielu innych sprzedawcach:):):)
potwierdzam.
I dorzucę że jak ktos się boi kupować w sklepach ze względu na zawleczenie choroby, to tam może kupować spokojnie.
To, że w niektórych miastach można je dostać za 6 zł/szt a tam były za 14. Poznań pod względem cen i asortymentu krewetek jest 100 lat za murzynami. Jednak od jakiegoś czasu sytuacja powoli się zmienia na lepsze.
a ty w ogóle jesteś z Poznania? się gra się ma. a od murzynów się odp...ze swoimi rasistowskimi textami radzę Tobie dobrze.
a ty w ogóle jesteś z Poznania? się gra się ma. a od murzynów się odp...ze swoimi rasistowskimi textami radzę Tobie dobrze.
Widać obca jest ci słowna symbolika. Podobnie jak podstawy ortografii. To, że nie jestem zameldowany w Poznaniu nic nie oznacza. Co do asortymentu sklepów to jestem dobrze poinformowany. Oszczędź sobie na przyszłość takich rad jeżeli kogoś nie znasz radzę Tobie dobrze.
A ja polecam sklep na os. Sobieskiego.
Malzenstwo je prowadzi - znaja sie na akwarystyce, sa uprzejmi i zawsze chetnie doradza.
Ponadto niskie ceny i dosc dobry wybor.
To samo moge powiedziec o sklepie na Zwierzynieckiej (tez prowadzi malzenstwo) - tez jest bardzo tani, a wlasciciele bardzo kompetentni.
Jak czegos nie maja, zawsze mozna zamowic.
Polecam goraco - oba sklepy!
Odnośnie sklepu w King Crossie to akwaria są bardzo dobrze utrzymane, niezwykle bogaty wybór rybek, których ceny są niekoniecznie za wysokie, większości owszem tak ale taka np. Panaque Nigrolineatus w King Crossie kosztuje 90 zł a wszędzie gdzie ją widziałem była po 100 zł, (takich przykładów znalazłbym jeszcze kilka), ale bardzo kiepska obsługa- w sklepie jest jeden człowiek który zna się na inwentarzu a i to nie do końca gdyż kiedyś pytałem się o dany gatunek i za każdym razem usłyszałem że jest to Wielkopłetw Daya chociaż wcale wielkopłetwa nie przypominał, a raczej jakiegoś skrzeczyka, jednak pan z uporem wmawiał mi swoje, a po miesiącu na akwarium pojawiła sie "w końcu" jej nazwa(wcześniej jej nie było) Ostroogon Daya....Jakkolwiek polecam ze względu na dużą, ładnie wyeksponowaną ilość gatunków ryb, wśród których można znależć naprawdę ciekawe egzemplarze.
ArSaghar
06-22-2006, 18:40
No i w King Crossie, mam wrazenie mieli spory wybor, zadbanych i ciekawcyh (niedrogo) roslin !
Sprzedaję krewetki Red Cherry w cenie 4 zł za sztukę. Krewetki są wielkości 1-1,5 cm, samice np. mają już "siodełka " . Krewetki mam w ciągłej sprzedaży. Dowożę w umówione miejsce, więc nie uważam abyśmy w Poznaniu byli sto lat za murzynami.
Pozdrawiam
co to znaczy w umówione miejsce- na terenie Poznania - daj znać na PW lub mailem czy aktualne bo akurat się rozglądam
Akwarystka Zoo Natura
07-05-2006, 13:59
ale bardzo kiepska obsługa- w sklepie jest jeden człowiek który zna się na inwentarzu a i to nie do końca gdyż kiedyś pytałem się o dany gatunek i za każdym razem usłyszałem że jest to Wielkopłetw Daya chociaż wcale wielkopłetwa nie przypominał, a raczej jakiegoś skrzeczyka, jednak pan z uporem wmawiał mi swoje, a po miesiącu na akwarium pojawiła sie "w końcu" jej nazwa(wcześniej jej nie było) Ostroogon Daya.
Bzdura nigdy nie mielismy takiej ryby zarówno ostogona Daya jak i skrzeczyków. A jak się pytasz o rybki kogoś kto na plakietce ma napisane dział pies/kot lub gryzoń to nie miej pretensji, że się nie zna. Od akwarystyki są akwaryści. A może wogóle pomyliłeś sklepy?
No i w King Crossie, mam wrazenie mieli spory wybor, zadbanych i ciekawcyh (niedrogo) roslin !
Nie możemy mieć wszystkich gatunków jednocześnie ale jeśli coś Cię konkretnie interesuje a akurat tego nie ma to można bez problemu zamówić. Mamy np. pelię, hemiantusa, didiplis, różne anubiasy i mchy itp. Trzeba pytać, roślinami zajmuje się Ania.
agnesina
08-30-2006, 14:35
Mam takie małe pytanko, orientujecie się może, gdzie w Poznaniu można kupić karliki szponiaste? Będę wdzięczna za informację :)
chodzi Ci o te małe żabki?
agnesina
08-30-2006, 22:42
Tak :) dokładnie o te: http://karliki.w.interia.pl/
Multum małych karlików jest dostępnych w King Crossie i w sklepie na Dąbrowskiego.
Ostatnio byłem na Obornickiej w Zoo World i widziałem jak babka czysciła akwarium chyba pod morskie, bo obok stały "swieze" ze skałką. Troche mało rybek słodkowodnych.[/quote]
Mają bardzo niskie ceny, ale rybki takie raczej zdrowate niż zdrowe (nie wszystkie).
to teraz ja :twisted:
wszystkie sklepy w centrach handlowych np. M1, tesco, King Crossie jest drogo!!!
tyle ze w tesco na piatkowie tzn. koniec pestki :wink: jest koles co sie zna na akwarystyce
os, Sobieskiego babka niewie o co chodzi jak zadasz pytanie zwiazane z akwarystyka
os. Łokietka wybor jesli chodzi o tropheusy i pyszczaki bardzo dobry, facet niby sie zna!!! ale na to samo pytanie potrafi dac dwie rozne odpowiedz!!! :shock: ryby drogie!!!
sklep skalar kolo selgrosu chlopaki znaja sie na sprawie ceny jak dla mnie najtaniej w poznaniu!!!
na oswiecenia, tez facet sie zna na akwarystyce!!!
dabrowskiego!!! duzy wybor ryb chlopak potrafi doradzic!!!
osiedle przyjazni kolo sklepu chaty polskiej tez maja duzy wybor tropheusow jesli chodzi o akwaria na zamowienie zrobil mi w dobrej cenie taniej nigdzie nie znalazlem nawet na allegro!!!
osiedle Smialego za tym PKO dobry wybor ryb, ceny nawet dobre!!!
we wszystkich tych sklepach ryby trzymane w dobrych warunkach!!!
witam
Jest jeszcze jeden sklep w poznaniu na marcelinskiej przy rycerskiej w domu w piwnicy ceny sa super niskie na akcesoria i na rybki dosci duży wybór ryb a i w asortymencie też nieźle ( filtry ,grzałki itp...)
polecam
sklem ramireza też wart polecenia człowiek wie oczym mówi niewciska nic na siłe i jaki jenen z nielicznych ma żywy pokarm nie w woreczkach ale na wage
co do sklepu na Dąbrowskiego to jest drogi a w akwa mają dużo martwych ryb :)
Witam.
Mam pytanie.
Gdzie w Poznaniu znajdę dobry sklep?
Najlepiej blisko osiedla Górczyn :)
Chodzi mi przede wszystkim o rośliny i o ryby.
Z ryb chodzi mi o dostępność:
Neon Innesa.
Pielęgniczki Ramireza.
Zbrojnik Niebieski.
Kiryski Panda.
Jeśli chodzi o rośliny, to ogólnie rzecz biorąc.
Oraz jak to wygląda +/- cenowo.
Z góry dziękuje za pomoc :)
Pozdrawiam.
Adam.
Adi.ziom
10-29-2006, 22:02
Ja polecam sklep na oś Łokietka "Tropheus " bardzo duzy wybur pyszczakow ktore posiadam w akwa no i zyworodne tesz sie znajda w tym sklepie :wink:
Bardzo mila obsluga i pomocna zawsze sluza rada i pomoca 8)
Rybki ktore tam plywaja wyglodaja na zdrowe itp.
Sam sie tam zaopatruje :D Daleko nie mam obok na osiedlu mieszkam poprostu lepiej nie moglo byc :) Nic zlego nie moge powiedziec o tym sklepie wszystkie ryby co mam z tamtad sa w dobrej kadyci i swietnie sie czuja w moim akwa :lol:
Goraco polecam sklep oś Łokietka "Tropheus "
jeśli chodzi o krewetki to można kupić u mnie (os Rusa). Narazie sprzedaje Babaulti Blue, i Cherry Red. Jak tylko Tigerki, Hummele i White Pearl zaczną się rozmnażać dorzuce je do oferty.
Red Cherry: 3,50zł
Babaulti Blue: 3,00zł
Mam również rózne gatunki mchów i innych rośłin. GG: 4132337
marcinpoznaniak
01-01-2007, 23:22
Witam, proszę o podanie jakichś danych kontaktowych ws krewetek. marcin.dolata@onet.eu
Znalazłem dziś na skrzyżowaniu Głównej i Zawad miejsce w którym sprzedawane są różnego rodzaju kamienie, łupki itd. niestety juz było zamknięte. Ktoś sie tam zaopatrywał? Nadają sie te kamienie do akwa?
Najlepiej blisko osiedla Górczyn :)
Ponawiam pytanie.
Gdzieś na/lub okolicach osiedla Górczyn jest jakiś sklep akwarystyczy? :)
Dzięki za pomoc.
Adam.
Niestety w okolicach Gurczyna brak sklepu Akwarystycznego :-( Jest niedaleko w Centrum Panorama Zoologiczny ale nie polecam go nikomu i to bardzo!!!
Ponawiam pytanie
Znalazłem dziś na skrzyżowaniu Głównej i Zawad miejsce w którym sprzedawane są różnego rodzaju kamienie, łupki itd. niestety juz było zamknięte. Ktoś sie tam zaopatrywał? Nadają sie te kamienie do akwa?
Gdzie znajdę u nas jakieś fajne kamienie? Gdzie na Ratajach jest najlepszy sklep akwarystyczny? Pomóżcie!!
w zoologicznym w M1 widzialem ostatnio jakies kamienie. A pozatym polecam sklep na moim osiedlu - Delfin w przejsciu pod blokiem obok klatki 133.
jak to Twoje osiedle się zowie raczyłbyś napisać?
tomaszek
01-10-2007, 13:49
Sklep Delfin jest na osiedlu Rusa. Deska nawprost szpitala.
W którym sklepie można liczyć na duży wybór pyszczaków i pielęgnic z Ameryki?
Zapraszam do skorzystania z naszych usług: Projektowanie, aranżacja, akwaria ogólne, malawi, tanganika, morskie - od wyceny do realizacji zamówienia +opieka nad akwarium.
W ofercie również opieka nad akwariami już istniejącymi.
Kontakt na : 513-797-049, GG:3447322.
Pozdrawiam :)
Możliwy również kontakt na maila: ines21ver2@wp.pl lub smok_poz@poczta.onet.pl
Tomasz***
01-14-2007, 16:00
A ja polecam "sielankę" :D spory wybór niskie ceny :D Każda niedziela ul. opolska ok 300m przed Luboniem.
Dla niewtajemniczonych: to jest co
Tomasz***
01-14-2007, 16:03
A ja polecam "sielankę" :D spory wybór niskie ceny :D Każda niedziela ul. opolska ok 300m przed Luboniem.
Dla niewtajemniczonych: to jest giełda ze zwierzętami :D nawet kury i króliki można kupić. :D Zawsze jest tu paru akwarystów, ryby są zdrowe i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.
ps. targowanie cen obowiązkowe :D
Szkoda tylko że na sielance, przeważają karpie koi :) i roślinki do oczek wodnych :)
Tomasz***
01-15-2007, 14:04
Nie wproadzaj ludzi w błąd :?
Co tydzień parę stanowisk zajmują ryby akwariowe i rośliny (akwariowe!)
Zawsze jest facet z pielęgnicami i pyszczakami, ktoś ze zbrojnikami z własnej hodowli(pełno ich ma :D ) parę osób z ładnymi i tanimi gupikami mieczykami i molinezjami. A u jednego pana można kupić neony przezroczki węgorki trzciniaki kirysy i różne dziwne wynalazki :D
Każdy znajdzie tu coś dla siebie :D (do akwa a nie oczka wodnego!)
hmmm, przecież napisałam "przeważają" :)
Tomasz***
01-18-2007, 16:26
Ale ja się z tym nie zgadzam :D
a co niedzielę bywasz ???
Tomasz***
01-18-2007, 17:33
Bez przesady :/
no właśnie :lol: ja jak idę trafiam na oczka wodne :)
Tomasz***
01-18-2007, 17:58
Ok a ja na akwarystykę :lol: i jesteśmy kwita :lol:
Musicie tak spamować? Od prywatnych pogaduszek są PW.
W jakim sklepie w Poznaniu mogę najtaniej kupić, zamówić akwarium wraz z pokrywą? Interesuje mnie akwa 80x35x45...
Szukam chętnych na podłoże Amazonia z Poznania i okolic. Więcej szczegułów na GG: 4132337
W jakim sklepie w Poznaniu mogę najtaniej kupić, zamówić akwarium wraz z pokrywą? Interesuje mnie akwa 80x35x45...
loknij tu http://auratus.pl/
A ja szukam namiarów na kogoś w poznaniu kto starannie wykona mi akwarium 25cmx25cmx25cm.
Jezeli macie jakis sprawdzonych i niedrogich wykonawcow to dajcie znac.
trevelyan
01-30-2007, 20:21
Może mi ktoś dokładnie powiedzieć gdzie jest to osiedle łokietka? Szukalem na www.pilot.pl i niestety nei znalazłem a nie jestem z poznania i wolałbym nie szukac go przez 2h:)
Poznań-Północ. Pomiędzy naramowicami a piątkowem. Przylega do ulicy łużyckiej. Bezpośrednio przy rezerwacie żurawiniec.
A czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mi zrobią akwa 25x25x25cm?
Czesc! POlecam sklep bajcik w Przezmierowie sam miszkam w przezmierowie i tylko tam kupuje rybki jedzenie i akcesoria do akwa. W Przezmierowie jest jescze jeden sklep zoologiczny W PASAZU na przeciwko kosciola, tego sklepu nie polecam niektore akwaria zaglonione, drogo maly wybor. Roslinek to wybor jest znikomy a ekspedientka tyez zbytnio za duzo nie wie). W czoraj bylem w tym sklepie ogladam te pare akwari z rybkami i nagle wiedze pyszczaka z ospa. Wiec rybki za zdrowe tez nie sa.
trevelyan
02-05-2007, 17:39
Witam, nie jestem z poznania a mógłbym tam dojechać po rybki i stąd moje pytanie. Czy widział ktoś w ostatnim czasie jakieś muszlowce w sklepiew poznaniu?
Tomasz***
02-06-2007, 18:05
W king crossie :?
BartoLHeaD
02-07-2007, 14:43
hmm czy ktoś wie w jakim sklepie w Poznaniu można sprzedac rybki??
MarioSan
02-12-2007, 10:16
Sklepy w KING CROSS i M1 to jakaś żenada, trupki w baniakach i ogólna beznadzieja.
Ścisły top to jak dla mnie:
:!: sklep w Przeźmierowie - MASAKRA!! ryb jest masa - a byliśmy tam z kolegą przed dostawą!! to ja nie wiem jak to wygląda po dostawie... dużo zbiorników, ładnie utrzymane, przemiła obsługa, ceny do zaakceptowania
:!: Zooland na Dąbrowskiego, kumaci ludzie, spory wybór żywego inwentarza i osprzętu, niestety ceny jak na Batorym :D
:!: sklep na Strzałkowskiego :shock: :shock: :shock: sporo unikatów jeśli chodzi o ryby, sprzętowo cienizna
A czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mi zrobią akwa 25x25x25cm?
na Rusa w Delfinie robia akwa na zamówienie. Np. za 60L biorą 1,50zł/L
Mam pytanie do ludzi z Poznania. A mianowicie co sądziecie o o tym sklepie akwarystycznym to są aukcje tego sklepu http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5642484
email mają Grochowska 59a ale nie wiem czy to ich adres?? Jeżeli ktoś zna ten sklep chciał bym się zapytac w jakiej kondycji mają tam ryby najbardziej chodziło by mi o neony . Jeżeli wiecie w jakiej wodzie są trzymane też był bym wdzięczny... Ja jestem z Jarocina to jest niedaleko Poznaniai mógł bym kupić te rybki ale niestety nie będe teraz w najbliższym czasie w Poznaniu... Ale mógł by mi te ryby odebrać ktoś kto się w ogóle nie zna na akwarystyce i dla tego się pytam żeby zas nie żałować zakupu. pzdr boszat
MarioSan
02-17-2007, 20:36
Tak, ten sklep jest na Grochowskiej, ceny dość niskie, ryby widziałem już trzymane w lepszych warunkach, ale nie jest tam tragicznie - ot sklepowa, przyzwoita norma. Śmiało można kupować, tym bardziej że w akwariach jest spora rotacja i rybki nie przebywają tam zbyt długo.
Dzięki za info . Jeżeli jeszcze ktoś by mógł się wypowiedzieć na ten temat a może ktoś wie w jakiej wodzie są trzymane ryby??
pzdr.boszat
Co do sklepu w Kingscrossie, jest tam zdaje się nowy pracownik i z tego co widziałem to nie byle jaki fachura. Robi piękne akwaria dekoracyjne, więc pewnie za zdrowotność rybek też sie weźnie :-)
W którym sklepie znajdę największy wybór roślin... no i żeby ceny też były w miarę przystępne...
sklep na Grochowskiej powiem tak kupiłem 55 neonów miesiąc temu wszystkie żyją więc Polecam :D
na Obornickiej bez zmian nadal nędza :(
polecam sklepik w Suchym Lesie na Nowym Rynku tylko troche drogo
sklep na Grochowskiej powiem tak kupiłem 55 neonów miesiąc temu wszystkie żyją więc Polecam :D
Dzięki za info ... Może będe nie długo w Poznaniu to podjade...
pzdr.boszat
Szymon871
03-14-2007, 17:25
A gdzie w w Poznaniu tanio kupię muszlowce? Chodzi mi o multifasciatusy. Interesują mnie także skały m.in. dolomity i wapienie.
Gdzie mogę to kupic za przystępną cenę?
Co do sklepu w Kingscrossie, jest tam zdaje się nowy pracownik i z tego co widziałem to nie byle jaki fachura. Robi piękne akwaria dekoracyjne, więc pewnie za zdrowotność rybek też sie weźnie :-)
Byc moze masz racje z King Krosem (juz troche mnie tam nie bylo), ale i tak zalecalabym ostroznosc... jednak zgodze sie z innym przedmowca, ze dotychczas widywalam tam chore rybki i niezbyt zadbana reszte...
ZOOLAND na Dabrowskiego polecam jesli chodzi o rybki - tzn. kupowalam tam i nie bylo problemu dotychczas jesli chodzi o zdrowie rybek... maly wybor roslin i choc nie znam sie na cenach za bardzo chyba sobie niezle licza (tak jak za osprzet, ktorego tez nie za duzo do wyboru... ogolnie polecalabym tylko do zakupu ryb...
Ps. gdzie w Poznaniu moge kupic tanio jakies fajne, tanie i odslimaczone roslinki? ;)
u mnie możesz kupi fajne roslinki ;)
to prosze odezwij sie na gg i pogadamy :)
PS. Bylam ostatnio w sklepie w Auchan (tym w strone komornik, przezmierowa itd) i nawet sie zaskoczylam... ladne roslinki i czysto w akwariach) choc niektore ceny baaardzo zawyzone ;)
Bylem w sklepie zoo w auchan bo mieszkam niedaleko. Popieram slowa ZEI - jest dosc drogo ale chyba taniej niz w king'u.
yyaacchhuu
04-09-2007, 16:46
Bajcik jest naprawde dobry mieszkam nie daleko . JEstem tam praktycznie codziennie . Wiec lepiej pojechac te pare kilosów dalej niz przepłaci za rybki.
Ziomek100
04-18-2007, 17:42
Przestrzegam przed pojechaniem do sklepu akwarium kolo kfc przy poznan plaza.
Slyszalem ze w tym sklepie troszcza sie o ryby. Na pierwszy rzut oka rzeczywiscie wszystko zadbane ryby w dobrych warunkach zyja i mila obsluga. To tylko pierwsze wrazenie. Zostawilem tam moja chora rybke welonka ze srebnym brzuchem, cieszylem sie jak sie dowiedzialem ze ten sprzedawca ja wyleczy. LEczenie tralo 3 tygodnie. Dzwonilem co tydzien. Kiedy sprzedawca mi powiedzial ze moge po nia przyjechac bardzo sie ucieszylem. PRzyjezdzam i slysze taka gadke cyt. "Ja takiej ryby nie mialem tu prosze sobie wybrac jakiegos welonka" Zaczolem tlumacz ze zostawialem tu rybke on odpowiadal ciagle ze mial tylko jakiegos welonka ale czerwonego i go chyba sprzedal. Facet albo ma zanik pamieci albo po prostu mnie oszukal i chcial na mnie zarobic. Ta ryba miala dla mnie wartosc sentymentalna. Dla niego cyt." welon to welon". Wielu moze mnie krytykowac ale dla mnie takie zachowanie jest skandaliczne mogl powiedziec ze sam mam sobie ta rybe leczyc a nie ja sobie przywlaszczyc. JA tylko was oszczegam decyzja nalezy do was.
driver69
04-30-2007, 11:31
A nikt nic nie wspomnial o paletkach. Gdzie w poznaniu jest ich najwiekszy wybor ?
Witam :) Możecie mi przybliżyć trochę dokładniej gdzie jest w Przeźmierowie ul.Wrzosowa ?? Nie moge jej za diabła znaleźć na mapie :)
Pozdrawiam :)
mariuszp
05-10-2007, 15:07
http://www.ipoznan.pl/Map1.53.1/welcome.html
O to chodzi http://www.bajcik.pl/sklep/?page=shop/index ??
Znalazłem :)
Byłem wczoraj .... masakra !!!
Tak zaopatrzonego sklepu nie widziałem jeszcze w naszym pięknym mieście :)
Polecam!!!
Kupię, przyjmę lub chętnie się dowiem gdzie w Poznaniu można kupić otoski.
Otoski kupiłem właśnie w Bajciku :)
Witam, chciał bym kupić w Poznaniu Karmnik Automatyczny, gdzie znajdę najtańsze takie akcesoria? Może jeszcze jaki polecacie karmnik? :)
Witam serdecznie, mam pytanko gdzie kupię najtaniej w Poznaniu tzn. w przystępnej cenie akwa 100x40x50. Z góry dzięki za info.
szymon89
09-10-2007, 20:45
Proponuje sklep na ul. Kilińskiego wg. mnie maja najtaniej w poznaniu.
a nie widzieliście gdzies przypoadkiem krewetek fire red? i po ile były?
mój znajomy je ma i zachwile mi powiedział, że bedzie musiał się ich troche pozbyć wiec jakbyś chciał to moge z nim pogadać
Do którego sklepu w Poznaniu mam się udać?
Chciałbym kupić:
- kiryski panda, otoski i neony
- świetlówkę kompaktową (Philips Master PL-L 18 W)
- testy zoolek (co do tego jeszcze nie jestem pewien czy będę kupował)
Chciałbym, żeby było również dosyć tanio:-D
Kupię, przyjmę lub chętnie się dowiem gdzie w Poznaniu można kupić otoski.
Nie wiem gdzie można kupic ale u mnie w hurtowni jest tego pełno- po 3 zł
Nie wiem gdzie można kupic ale u mnie w hurtowni jest tego pełno- po 3 zł
A gdzie jest ta hurtownia? i czy można tam przyjechać i kupić jakieś rybki w ilościach detalicznych?
andrzejp
09-18-2007, 22:35
byłem dzisiaj w sklepie w panoramie......... porażka!!!!!!!!! nie polecam, nic tam nie ma a sklep taki duży. W akwariach trupki terraria puste, szkoda gadac..........
Kiedyś był lepiej zaopatrzony. I nie miał ton ceramicznych zamków i wielobarwnych żwirów w akwariach. Pewnie osoba odpowiedzialna za zbiorniki się zmieniła. Teraz sklep jedzie tylko na karmach dla psów i kotów.
andrzejp
09-20-2007, 14:14
wiem. jak ja tam pracowałem ryb było pełno a w zbiornikach woda do pełna a nie jak teraz do polowy. W roślinach było zawsze kiepsko........... A tak swoją drogą jaki proponujecie sklep z zadowalającą ilością gatunków kąsaczowatych???
LadyAmoretta
09-22-2007, 19:22
Ja z kolei polecam sklep Skalar na os Armii Krajowej 38. Mają tam ładne, zadbane rybki, czyste akwaria. Sprzedawca jest zorientowany w akwarystyce, może nawet zrezygnować z zarobku, żeby akwarium klienta miało się dobrze :mrgreen: w każdym razie jak kupowałam tam moje pierwsze rybki zamiast wciskać mi ich całą masę polecił kupić 6, a resztę później. Można też kupić akwaria za nawet niezłą cenę (25l za 30zł). Ceny rybek nie są wygórowane, np. Molinezja Black Molly 3zł, Kardynałek Chiński 1,5zł, Skalar 4zł. Niestety minusem jest mały wybór roślin (1 gatunek), można za to kupić dość dużo różnych podłoży i fajne korzenie. Zachęcam, to mój ulubiony sklep :)
W którym sklepie w Poznaniu dostane mech jawajski i pelie?
bocja-gupik
10-07-2007, 07:13
Witam, byłem wczoraj w M1 i w tym tam zoologu to jak się zapytałem czy jest węgiel aktywowany to baba zrobiła wielkie oczy i mówi" a co to niby jest ten jakiś węgiel". Ich wiedza an temat akwarystyki jest równa -100 szczególnie ta w różowej bluzce. pozdrawiam i NIE POLECAM
Witam.
Jutro będę w Poznaniu. Czy macie może jakiś ciekawy sklepik z mchami lub ogólnie z duża ilością roślin (oczywiście ceny przystępne).
Trochę późno pisze tego posta ale może ktoś poratuje ;)
Pozdrawiam
andrzejp
10-13-2007, 11:32
wczoraj z wizytą w king crossie--- żałobniczka 6 zł, gupik 5,50 zł to już chyba przegięcie. Chciałem kupić rasborki espei - cena przystępna 3,5 zł tylko w akwa jakas dziwna mgła i stan rybek średni. Co do obsługi to nie są nachalni (czego nie lubię w sprzedawcach) ale też nie wylewni. Klient stojący obok: czy gupiki moge trzymac z brzankami? odpowiedz : NIE!!! i koniec tematu (dziewczyna poszła sobie) HEHEHEHEHE
witam
polecam uwadze nowy sklep zoologiczny na ulicy Malwowej w Poznaniu.
Sklep dopiero się otwiera więc jeszcze nie wszystko jest w ofercie ale ja juz tam kupowałem. Mogę spokojnie polecić. Na dziale aqwa właściciel firmy sam sprzedaje . Gość jest w porządku. Zna się na aqwa . Kupiłem u niego stadko neonków . wszystkie pięknie pływają u mnie , zdrowe i szczęśliwe.. Z właścicielem można spokojenie i normalnie porozmawiać .
Nareszcie może w Poznaniu doczekamy sie prawdziwego sklepu z rybkami.
LadyAmoretta
10-13-2007, 20:51
Ponawiam pytanie
Gdzie znajdę u nas jakieś fajne kamienie? Gdzie na Ratajach jest najlepszy sklep akwarystyczny? Pomóżcie!!
Wg mnie najlepszy na Ratajach jest Skalar na Armii Krajowej 38 w "piwnicy" - chłopaki znają się na rzeczy, duży wybór tanich, zdrowych rybek i dużo roślinek. Polecam! ;-)
nowy sklep zoologiczny Jumanji jest otwarty na uicy wierzbiecice 30 metrow od siedzimy orange, nie ma jeszcze rybek to dopiero dzial ktory zaczyna byc budowany tzn sa zbiorniki puste i wlasciciel zaczyna dzialas docelowo chce miec 70 zbiorników mozna sie przejdz juz dzis i zobaczyc co i jak otwrate w togodniu 10-19 sobota 10-14
kuembeck
10-21-2007, 19:53
jestem z okolic poznania i nie bardzo orientuje sie w terenie.
jest jakiś "rybny" koło królowej Jadwigi albo dworca PKS?
wczoraj z wizytą w king crossie--- żałobniczka 6 zł, gupik 5,50 zł to już chyba przegięcie. Chciałem kupić rasborki espei - cena przystępna 3,5 zł tylko w akwa jakas dziwna mgła i stan rybek średni. Co do obsługi to nie są nachalni (czego nie lubię w sprzedawcach) ale też nie wylewni. Klient stojący obok: czy gupiki moge trzymac z brzankami? odpowiedz : NIE!!! i koniec tematu (dziewczyna poszła sobie) HEHEHEHEHE
to nieźle sobie liczą- na espei- 300% zarobku a na żałobniczce- nawet przeszło 600%- powariowali. Byłem tam i tez nic nie potrafili doradzić- a jeszcze niedawno chciałem tam podjąć pracę- to bym chyba nigdy nie wrócił do domu tyle by trzeba klientom tłumaczyć- bo faktycznie widza niewielka
A gdzie jest ta hurtownia? i czy można tam przyjechać i kupić jakieś rybki w ilościach detalicznych?
Hurtowni z rybami to jest w Poznaniu i okolicy 4. No nie wiem czy kupisz- jak przyjdziesz po 2-3 rybki to szefowi napewno nie będzie się chciało łowić- no chyba, że zakupisz za przynajmniej 100 zł ryb to jeszcze szło by coś załatwić
a ten sklep na Malwowej to w którym miejscu dokładnie? widać go z ulicy jadąc autem? zielsko też tam sprzedają czy tylko ryby.
co do Tesco mam wątpliwości, że ryby są zdrowe
pozdrawiam
kuba.
sklep bajcik kupilem ryby z 6 zostaly mi 2 w ciagu 4 dni, biore ryby z jednej hurtowni z poznania i nie mam zadnych padów jestem bardzo zadowolony, proponuje sie umowic w 2 lub 3 osoby i isc tam na zakupy kazdy kupic co potrzebuje (zielsko tez) i wtedy nie bedzie problemu ze sprzedaza
Wg mnie najlepszy na Ratajach jest Skalar na Armii Krajowej 38 w "piwnicy" - chłopaki znają się na rzeczy, duży wybór tanich, zdrowych rybek i dużo roślinek. Polecam! ;-)
Co do tego, że to najlepszy sklep na ratajach muszę się zgodzić, ryby zdrowe, w bardzo dobrej kondycji, roślin mało (jedno akwa z kilkoma gatunkami), dużo sprzętu i niskie ceny. Najważniejsze jednak to, że można liczyć na naprawdę fachową poradę, dwaj bracia którzy sklep prowadzą znają się na rzeczy i chętnie pomogą (wystarczy zagadać).
Pozdrawiam.
PiotrB110
11-07-2007, 22:46
Mam małe pytanie!!!
Ma może ktoś na sprzedaż krewetki w okolicach środy wlkp. lub kórnika???
Niestety nie mam czasu żeby podjechać do Poznania.
Co do tego, że to najlepszy sklep na ratajach muszę się zgodzić, ryby zdrowe, w bardzo dobrej kondycji, roślin mało (jedno akwa z kilkoma gatunkami), dużo sprzętu i niskie ceny. Najważniejsze jednak to, że można liczyć na naprawdę fachową poradę, dwaj bracia którzy sklep prowadzą znają się na rzeczy i chętnie pomogą (wystarczy zagadać).
Pozdrawiam.
Potwierdzam powyższą opinie. Ponadto nie trudno o jakiś mały rabacik. Sprawdziłem. :-D
Potwierdzam powyższą opinie. Ponadto nie trudno o jakiś mały rabacik. Sprawdziłem. :-D
I znowu racja. Kupowałem u nich kilka dni temu baniak 112 litrów i w jego cenie dostałem gratis podkładkę pod akwa o wartości 10zł oraz kilka kilo czerwonych łupków które były w cenie 7zł. Chłopaki postarali się żeby baniak został przywieziony do mojego domu, także nie musiałem się o nic martwić.
Mam małe pytanie!!!
Ma może ktoś na sprzedaż krewetki w okolicach środy wlkp. lub kórnika???
Niestety nie mam czasu żeby podjechać do Poznania.
jeżeli nadal chcesz krewetki to można coś się postarać- jeżdże na trasie Poznań-Śrem przez Kórnik to mógłbym podrzucić
Gdzie dostane najtańsze akwaria w poznaniu?
Gdzie dostane najtańsze akwaria w poznaniu?
Jak kupowałem ostatnie 3 akwaria i trochę osprzętu u jednego gościa z Allegro
(http://allegro.pl/show_user.php?uid=295843). Na 100% jeden z najtańszych
w Poznaniu, dostawa do domku, miła obsługa, gwarancja. Sklep ma gdzieś OIDP
na Smochowicach (byłem ale ulicy nie pamiętam).
Jeżeli zaś chodzi o akwarium na zamówienie, to nie udało mi się znaleźć nic
sensownego w Poznaniu. Zamówienie kilkaset kilometrów dalej dużo bardziej
się opłaca nawet wliczając transport.
Pozdarwiam,
Maciej
nowy sklep zoologiczny Jumanji jest otwarty na uicy wierzbiecice 30 metrow od siedzimy orange, nie ma jeszcze rybek to dopiero dzial ktory zaczyna byc budowany tzn sa zbiorniki puste i wlasciciel zaczyna dzialas docelowo chce miec 70 zbiorników mozna sie przejdz juz dzis i zobaczyc co i jak otwrate w togodniu 10-19 sobota 10-14
wczoraj tam byłem i wielkie nieporozumienie- facet wciska ludziom ryby, które zamiast pochodzić z krajowego podwórka- czyli przystosowane do naszych wód składem biologicznym i chemicznym pochodzą z importu w 100%-no niestety ale już to przerabiałem na 150 rybach z importu- platki, mieczyki, gupiki i molinezjie i dziś pozostały mi tylko ryby pokrzywione i nie dochowałem się oszałamiającej ilości narybku a samice po porodzie padały jak muchy. NIE POLECAM TEGO- CHYBA, ŻE KTOŚ LUBI WYRZUCAĆ KASĘ W BŁOTO.Niektóre ryby musimy kupić ( rozumiem np. bocje, bojownika, plecostomusa)z importu ale nie żyworódki!!!!!!!!
tomaszek
12-17-2007, 20:37
Możecie podać adres jakiejś dobre hurtowni gdzie bez problemu sprzedają detalicznie ryby i sprzęt;)
Możecie podać adres jakiejś dobre hurtowni gdzie bez problemu sprzedają detalicznie ryby i sprzęt;)
Hurtownie nie sprzedają na detal ale mógłbym załatwić co nie co- bo mam wejście do nich. Ryby sam hoduje i sprzedaje- więc mam tańsze jak hurtownia
cristall
01-24-2008, 23:22
Jeżeli zaś chodzi o akwarium na zamówienie, to nie udało mi się znaleźć nic
sensownego w Poznaniu. Zamówienie kilkaset kilometrów dalej dużo bardziej
się opłaca nawet wliczając transport.
Witam,
Jest świetny szklarz w Luboniu robił mi kilka baniaków i jestem super zadowolony. Wszystko klejone na bezbarwny czyściutko nic nie jest upaprane silikonem. Ja mam plaskie szyby na baniakach natomiast kumplowi robił pokrywe z luster świetny temat 100% odbłyśnik do świetlówek. Terminy to tak różnie kiedyś czekałem nawet dwa tygodnie ale ostatnio przed świętami jak musiałem przeprowadzić raczki do nowego to wyrobił się w trzy dni
kontakt do szklarza: Michał 601843434
Tomek
cristall
01-25-2008, 00:12
Czytam właśnie pochwały dotyczące Bajcika w Przeźmierewie i... też bylem zachwycony wyborem dopóki nie stalem się częstszym klientem (pracuje niedaleko)
zalety:
- spory wybór ryb
- przyzwoite ceny
wady:
- trupy w wielu baniakach
- ryby w słabej kondycji osowiałe
- obsługa nadaje się tylko do podawania towaru z półki zero wiedzy potrafią tylko opóścić szczęke po banalnym pytaniu
- szef zapytany o raki które bez opisu gatunku siedzą w baniaczku odpowiada " no to rak z hurtowni pewnie hodowany gdzieś na dalekim wschodzie"
- ostatnio byłem swiadkiem jak kompletowano pani zestaw pod "bojka" totalna poruta :baniak 5,5l odkryty, plastikowy krzaczek i kolorowy żwirek zero ogrzewania i przykrycia robił to sam szef firmy
-!!! drobna inwestycja w parking wcale by nie zaszkodziła fura ubłocona ok ale wysiadając nie lubie taplać się w błocie!!
Faktycznie spora część naszego zadowolenia z zakupów to fachowa pogadanka z osobą, która nas obsluguje nawet zakupując danio czy gupika możemy wyjść ze sklepu usatysfakcjonowani.
moi faworyci:
- Os. Powstań Narodowych(Pilsudskiego) przy przystanku - maleńki sklepik około 15-20 baniaczków ładnie czysto kazdy baniaczek jakaś aranżacja. Jak jest Krzysiek to można nic nie kupić i godzinka zleci na wymianie doświadczeń
- Skalar - był opisany jest ok
- Ramirez - spory wybór czesto ciekawe gatunki, czasami tylko jak koleś się uprze na jakieś g... aqaela lub aquashita to nie mozna mu przemówić do rozsądku że człowik chce wydać kilka zeta więcej na eheima lub hagena
Tomasz***
01-31-2008, 18:30
:?:Witam,
Mam pytanie. Czy ktoś z Was orientuje się w jakim sklepie w Poznaniu jest duży wybór ładnych i w miarę tanich roślin akwariowych??
Nie wiem ile to Tobie da ale niedługo zacznę sprowadzać do Poznania rosliny. Jeżeli chcesz je bez koszyczka tzw. luz to niektóre bedą kosztowały od 0,20zł / szt. do 6-8zł/szt. Te tańsze to niektóre gatunki bacopy, egerii, hygrophili. Średniaki będą po ok. 1zł- np.żabienice, nieco tańsze będa kryptokoryny a te droższe to np. anubiasy.
szpiluss
02-04-2008, 22:10
Wedlug mnie 2 najlepsze sklepy to Bajcik w Przezmierowie - warto dojechac pare kilometrow, bardzo duzy wybor ryb i akcesoriow, mogliby troche wiecej roslinek oferowac. Ex equo Skalar na os. Bohaterow w piwnicy jednego z blokow (nie wiem na 100% czy to faktycznie os. Bohaterow - jezeli nie to jest ono po drugiej stronie ulicy :) ), od Selgrosu w strone Zegrze, spory wybor jak na ich male lokum, swietna obsluga i dobre ceny. Z "marketowych" to Tesco na Opienskiego - zdarzaja sie ciekawe rosliny. Pozdr.
ignoto_deo
02-25-2008, 21:16
a ja szukam w Poznaniu grzałek Skalara, będę jutro dzwonić do sklepu o tej nazwie, może będą mieć. Można co prawda zamówić u producenta, lecz dodając cenę przesyłki coś drogo wychodzi, szczególnie że tylko jedną potrzebuję.
Dowiedziałam się że firma się wyprzedaje więc, jeśli ktoś chce sie załapać na najlepsze grzałki na rynku to niech się spieszy :)
kosmos.s
02-26-2008, 14:53
Nie wiem ile to Tobie da ale niedługo zacznę sprowadzać do Poznania rosliny. Jeżeli chcesz je bez koszyczka tzw. luz to niektóre bedą kosztowały od 0,20zł / szt. do 6-8zł/szt. Te tańsze to niektóre gatunki bacopy, egerii, hygrophili. Średniaki będą po ok. 1zł- np.żabienice, nieco tańsze będa kryptokoryny a te droższe to np. anubiasy.
A pod jakim adresem sprzeajesz rosliny bo mozliwe ze bym byl zainteresowany kupnem.
jest jakis sklep w poznanu z duzym wyborem roslin wodnych ?
A pod jakim adresem sprzeajesz rosliny bo mozliwe ze bym byl zainteresowany kupnem.
jest jakis sklep w poznanu z duzym wyborem roslin wodnych ?
nie sprzedaję w necie roślin- tylko po uzgodnieniu przez gg albo poprzez pocztę lub tel. dogrywm sprawy i wtedy i odbiór.
Bajcik - Przeźmierowo, ul. Wrzosowa
Polecam - chyba najwiekszy wybor ryb z jakim mialem doczynienia. Zbiorniki zadbane, rybki czyste, ceny przyzwoite.
Osobiscie jakies pol roku temu "na probe" kupilem trzy dwucentymetrowe kosiarki. Obecnie sa znacznie wieksze i na 100% sa prawdziwe.
Witam
Kojarzy ktoś jakąś żwirownię/wyrobisko/skład materiałów budowlanych/sypkich/sklepy ogrodnicze gdzie bez kłopotów (za darmo lub tanio) można zdobyć fajny żwirek do akwarium i/lub skałki? Interesuje mnie Poznań i tereny w odległości do ok. 20/30 km od Poznania.
Pozdr
Tomek
Żwirek to najlepiej w akwarystycznym - chyba że chcesz mieć różne niespodzianki w akwa - może nie, a może tak?!
Tani jest w Ramirezie w P-niu, os. Jagoiellońskie - po 3 PLN za woreczek.
A skałki to tanio np. Szczepankowo, ul. Ostrowska - skałki do ogrodów. Kupiłem 3 reklamówki - zapłaciłem 5 PLN.
To tyle mogę pomóc...
papcio24
03-20-2008, 20:28
Bardzo tanie skałki można kupić w centrum ogrodniczym przy lotnisku Ławica, jadąc od strony miasta ul. Bukowską tuż za wyjazdem z lotniska. Na 100% mają tam wapień, piaskowiec i jakieś łupki. Ceny np. za wapień 6 groszy za kg.
To ja może troche odświerze temat.
Jak ma sie sprawa na obecną chwile? Bo ostatni tutaj post jest z 2008 roku, jeszcze znalazlem jakiś temat z 2010 roku.
Generalnie szukam sklepu z roślinami. Wiem, że niektórzy chwalili sklep na roku Malsfelda i Strzałkowskiego, ale jest on już nieczynny.
Z góry dzięki za odpowiedzi.