PDA

Zobacz pełną wersję : Rzeszów

beRzeRkeR
02-12-2006, 20:07
Czy w jakimkolwiek sklepie w Rzeszowie można dostać krewetki??

wrsdz
02-16-2006, 14:32
tak z tego co wiem to np w GALERI GRAFFICA przy ul .LISa Kuli sa!!! tzn byly ostatnio i to sppppppppro ich redy i ammano

Tomasz Zawół
02-16-2006, 20:12
A no były w Grafice ale tylko Ammano ale za to cena kosmiczna... 12zł /szt.

beRzeRkeR
02-16-2006, 20:36
No to rzeczywiście drogo, nie wiecie czy w innych sklepach nie było..?

Tomasz Zawół
02-16-2006, 20:44
Grafika, Europa i Reduta - sklepy w tych trzech centrach są jednego właściciela więc i ceny pewnie będą takie same.
Godny polecenia jest sklep Res-Gal na terenie RCMB ale tam już dawno nie było krewetek. Po innych nie chodzę bo wg. mnie nie ma sensu.

Jak znajdę trochę czasu to może coś naskrobie o tch sklepach.

dingo
02-18-2006, 16:05
No rzeczywiście te 3 sklepy są godne polecenia jeszcze dawniej zaglądałem do sklepu na Grunwaldzkiej, ale teraz go już nie ma.

dingo
02-25-2006, 16:59
Polecam również sklep na Placu Mickiewicza duży wybór roślin i ryb oraz co najważniejsze fachowa obsługa.

huby
03-02-2006, 20:24
sprawdzcie w RCMB na ul.Przemysłowej sklep jest dość duży

Wojciech27
03-04-2006, 20:42
Pytanie do akwamaniaków z Rzeszowa: który sklep zoologiczny jest najlepszy, nie koniecznie chodzi mi o super obsługe ale raczej o asortyment, różnorodność ryb i roslin.
Pozdrawiam akwarysta z Krosna :wink:

Kkrzys
03-04-2006, 20:55
Wojciech27 nie widziałeś w krośnie może gdzieś akarek paskowanych? Szukam ich już chyba ze 2 tygodnie i nie moge ich dopaść nigdy, po rzeszowie chodziłem kiedyś i też nie było.. :( Może ktoś chodzi na bierząco po sklepach w Rzeszowie / Krosnie i wie czy są..?

Wojciech27
03-04-2006, 21:11
Będe nawiedzał zoologiczne w poniedziałek to dam znać jak coś znajde, ja natomiast poszukuje samiczek pielęgniczki żółtej bo mam samotnego pana i nie mogę nigdzie dostać, może Jasło ale wątpie.
Pozdrawiam :wink:

dingo
03-06-2006, 21:07
Czy ktoś wie gdzie w rzeszowie można dostać otoski ??

Wojciech27
03-07-2006, 15:04
Nie wiem jak w Rzeszowie, ale w Krośnie widziałem dziś otoski (szczerze pierwszy raz w życiu) w zoologicznym na ul. Piłsudskiego, było ich może 5 sztuk po 4,5 złotego, a co do pielęgniczek i pielęgnic :?: :?: :?: :?: :?: :?: nic, kompletnie nic, no ramirezy były w jednym na trzy sklepy jakie są Krośnie, może wie ktoś gdzie w Rzeszowie można dostać Borelki :?:

jjkz
03-25-2006, 14:32
Zdecydowanie nie polecam sieci sklepów sieci ZOO-Centrum (www.zoocentrum.rzeszow.pl) W akwariach zdarzają się chore, padnięte rybki. Kompetencja obsługi pozostawia również wiele do życzenia. Handlują przeźroczkami indyjskimi, rybki mają wprowadzony pod skórę przy pomocy igły i strzykawki sztuczny barwnik.

yareq
03-27-2006, 13:04
Zgadzam się z kolegą
Obsługa pozostawia wiele do życzenia - mimo, że czasem mają ciekawe okazy.
Wolę jednak kupić zdrowe ryby i być grzecznie i fachowo obsłużony - wybierałbym sklep na placu Mickiewicza. POLECAM
Sami sprawdźcie
pozdrawiam

Kłapouchy
04-01-2006, 19:57
potwierdzam, jak kupować cokolwiek do akwarium w naszym mieście, to tylko na Mickiewicza, reszta sklepów to tzw. "druga klasa" ;] pozdr.

Zenon
04-08-2006, 13:46
Fakt, na Mickiewicza w bramie jest spory wybór, choc cenowo raczej drogo... Ostatnio byłem, mają akarki paskowane, otoski są praktycznie cały czas, z krewetek są red cherry i wyrośnięte filtrujące.

No i widac że chyba rośnie popyt na morszczaki, mają już chyba cztery morskie akwa i ma byc wiecej

No i mają też bardzo ładne (ok. 700l) akwa roślinne.

Mergie
08-20-2006, 07:16
A nie wiecie gdzie w rzeszowie mozna kupić kosiarki? i za ile? A co do sklepów to kiedyś chodziłam tylko do sklepu na kolejowej ale zlikwidowali a potem na trzeciego maja tam w bramie gdzie są lody u myszki może dalej tam jest sklep?? A tak to nigdzie nie mogę znaleść tych kosiarek
A i jeszcze jedno Raz w miesiącu w szkole( tylko nie wiem co to za szkoła, budynek obok 4LO) na końcu ul. Dąbrowskiego są giełdy akwarystyczne przynajmniej były bo w zimie chodziłam na wszystkie raczej dalej sie odbywają Można tam kupić naprawdę wszystko!

Zenon
08-20-2006, 16:35
Tam koło Myszki już nie ma, o ile wiem. O kosiarki pytaj na Mickiewicza w bramie.

Mergie
08-21-2006, 15:19
Niedawawno przeczytałam o wykazie roslin nie akwariowym Między innymi ponoć nie akwariowe są każde draceny . W sklepie akwarystycznym w rzeszowie w europie pełno mają tych dracen no i tanio jak za wielkość roślinki 5zł. Kiedyś z rok temu kupiłam tam tą dracenę bo roślinka ładna i tania no ale gdy zaatakowały ją krasnorosty zgniła. Ostatnio byłam tam w sklepie a tu te same draceny heh No i się pytam kobiety(oczywiście bardzo kompetentnej :lol: :lol: ) że przecież to nie jest roślina akwariowa a oni tu tyle tego mają No to ona mi na to że to jest specialna odmiana dracen genetycznie zmodyfikowana i nadaje się do akwarium. Ale jestem na 99% pewna ze panna mi chciała wcisnąć kit.
Radzę wszystkim uważać robiąć zaukpy w tym sklepie bo ładnie człowieka potrafią oszukać. :!: :!: :!:

Zenon
08-21-2006, 15:28
Tego sklepu w Europie już nie ma, wszystkie "galeriowe" zostały przeniesione na ul. Rejtana i jest jeden duży. Obsługa została ta sama....ale tej pani nie ma :-).

Mergie
08-22-2006, 08:06
No to nawet nie wiedziałam ze w europie zlikwidowali byłam tam z tydzień temu. Bardzo mi sie podobał ten sklep ale jeszcze kiedyś jak był taki duży bo pozniej go zmniejszyli dość znacznie.
No to się będzie trzeba wybrac do tego nowego

Hobbysta z Rzeszowa
10-06-2006, 00:54
Jest to moim zdaniem najbardziej profesjonalny sklep w całym regionie
Ogromny metraż na którym króluje akwarystyka i właściciel pan Witek który naprawdę zna się na tym co sprzedaje.
Ryby są tak tanie żę wymiękłem
Polecam

pioa
11-29-2006, 10:34
nie wiem jak można polcac sklep na ul. mickiewicza!!!!w moim rankingu jest ostatni. nie przecze wybór jest duży ale panowie którzy tam pracują to porażka. jeżeli chcecie zostawic u nich dużą forsę to wam wejdą w przysłowiową d........ a jeżeli chcecie tylko uzupełnic obsade rolin lub ryb to z wielką łaską je dostaniecie. dostaniecie ale za ile!!!!!!ceny z kosmosu-panom sie miasta pomyliły takie ceny są w krakowie ale nie w rzeszowie :lol:
wcześniej ktoś napisał że tam sie znają - nie wiem na czym - wystarczy popatrzec na ich zbiorniki wystawowe: roślinne tak zaglonione że można je śmiało podpisac "tak nie robic!!!!" jedyna wartośc to taka ze można zobaczyc na żywo wszelkie odmiany glonów , morszczaki wręcz zniechęcają do siebie - w środku ryby za dużą kase a akwarium ubabrane jak te w szkołach w salach gdzie jest biologia!!!!
kupowałem tam wiele razy i w 80% byłem potem wściekły bo za każdym razem coś było nie tak a że wybór sklepów u nas niewielki to co zrobic.....
tak więc polecam wszystkie inne w rzeszowie w szczególności te mniejsze gdzie dba sie o klienta np. taki jeden za europą jest mały ale dobry!!!!
jak chcecie dużego sklepu to jednak ul. rejtana i zoo-centrum.[/code]

kusay
12-21-2006, 16:54
MERGIE
A i jeszcze jedno Raz w miesiącu w szkole( tylko nie wiem co to za szkoła, budynek obok 4LO) na końcu ul. Dąbrowskiego są giełdy akwarystyczne przynajmniej były bo w zimie chodziłam na wszystkie raczej dalej sie odbywają Można tam kupić naprawdę wszystko!
jest giełda akwarystyczna na granicznej w budynku spółczielni mieszkaniowej "Metalowiec" jest ona co drugą niedziele i zaczyna sie o 10 rano w ta niedziele jest tak wiec jak cie interesuje to sobie looknij:)

01-06-2007, 18:37
Czy moze byc cos dobrego ze sklepu na Mickiewicza...

kwadratos
01-08-2007, 19:34
czy wie ktoś może gdzie można kupić w Rzeszowie otoski i/lub krewetki (wszelkiego rodzaju)

JaRRoT
01-09-2007, 15:53
Witam wszystkich może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić altumy w Rzeszowie i mniej więcej za ile??

Sewer
01-19-2007, 13:37
Witam wszystkich może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić altumy w Rzeszowie i mniej więcej za ile??

Cześć

Widziałem w ub. tygodniu w sklepie na Mickiewicza. Mieli jedną duża parę, ale ceny nie znam.

JaRRoT
01-19-2007, 14:14

Cześć

Widziałem w ub. tygodniu w sklepie na Mickiewicza. Mieli jedną duża parę, ale ceny nie znam.

Witam widziałem ta parke ale bardziej mnie interesują młode osobniki ale dzieki za info. pozdro

cegielka111
01-23-2007, 13:01
Witam.

Mam jednego samca Borelli (pielęgniczka żółta) który był kupiony razem z samiczką w Gdańsku :/ czyli 600km odemnie :/
Teraz mam zamiar jechać do Rzeszowa (200 km odemnie) właśnie po towarzyszkę Borelli ;)
Czy mogę prosić kogoś o to, aby dał numer telefonu ewentualnie sprawdził w którym zoologu jest Borelli? (proszę pamiętać, koniecznie samiczka)
Czekam na jak najszybszą odpowiedź, bo mi zależy, a w moim mieście to taka dziura, że na Agassizi czeka się dwa miesiące :/ na Razbrorki pół piesiąca :/ Wstyd hańba i ubóstwo :/

Pozdrówki

niusipusi
01-30-2007, 16:21
Witam wszystkich :d
wiecie może które sklepy akwarystyczne w Rzeszowie skupują rybki ??

ile można dostać np: za małego gupika ??

pozdrawiam

cegielka111
01-30-2007, 22:12
Witam wszystkich :d
wiecie może które sklepy akwarystyczne w Rzeszowie skupują rybki ??
ile można dostać np: za małego gupika ??
pozdrawiamZ własnego doświadczenia wiem, że jeżeli chcesz sprzedać jakieś rybki to najpierw musisz sie udać do zoologów i popytać czy mają ochote na "przyjęcie rybek". Jak tak to przynieś i wtedy sie targuj :D :P
Nie ma reguły na to, czy ktoś zawsze przyjmuje rybki, jeżeli ich brak w zoologu to każdy Ci przyjmie :)
Zanim się zapytasz to zerknij do akwarii i zobacz czy dana rybka, kóra chceszsprzedać, czy jest w liczbie ponizej 15 sztuk, wtedy można pytać o przyjęcie :)
Za Gupika dostaniesz około 1pln
U mnie jezeli się oddaje towar w towar to zawsze jest to jakiś bonus :]

Pozdrówki

Changer
02-10-2007, 16:30
Witam!
Chciałambym napisać kilka spraw na temat Sklepu zoologicznego w Reducie. Byłam dziś przejść się po pokarm dla rybek właśnie do Reduty. Kupując oczywiście pooglądałam sobie zwierzaki, bo mają naprawdę ładne, ale... Po dokładnych obejżeniu ryb (bo to one najbardziej mnie interesowały) zauważyłam zdechniętą rybę (niewiem jakiego gatunku) w jednym zbiorniku z dużą il. innych (jak to u nich), a także w kolejnym akwarium ujżałam zdechniętą welonkę, a do tego w tym zbiorniku jeszcze jedną welonkę z takimi "pogryzieniami" nie dochodzę jaka to choroba, no ale wynika z tego, że cały zbiornik był pewnie czymś zakażony, a może i cała woda w zoologicznym jakimś paskudztwem. Jeszcze dodam, że juz rok temu gdy kupowałam tam jako "zielona" roślinkę zostałam zapewniana, że jest to roslinka bardzo mało wymagająca i przyjmie się bez żadnego problemu i wyszłam szczęśliwa. Jako zielona to i łatwowierna umieściłam roślinkę w akwa. Po pewnym czasie zaczęła gnić, byłam niezapokojona i gniciem i zapewnieniami sprzedawcy. Otóż po zwertowaniu kilku postów i pomocy z forum zostałam olsniona, iż kupiłam roślinę doniczkową, a pod nazwą Dracena. Podsumuwując:
1) Niezbyt fachowa obsługa
2) Szachrajstwo w sposób niegrzeczny ( okłamywanie klienta ech...)
3) Sprzedawanie chorych ryb

Przypomniało mi się jeszcze, że jako b. zielona kupując swoje pierwsze rybki i trochę asprtymentu do akwa (które miało zaledwie 20l.!!) Poprosiłam, aby on mi sam dobrał gatunki, bo ja się kompletnie nie znam! Koleś mi sprzedał: 2 skalary, mieczyka, neony inessa, brzankę i pytał się czy może jeszcze welonkę, już jej nie wziełam, a i jeszcze mułojada. Mułojad zdechł szybko jak i brzanka (nie wiem z jakiego powodu) oraz i skalar, drugi skalar został oddany. a w tej chwili nie mam żadnej rybki z tego zestawienia. Mam akwa 60 l. i w normalnym zestawieniu rybek mam karłowatego skalara, ma on ponad rok (od kuzyna go dostałam, bo u niego w akwa był on za mały przy normalnej wielkości skalarów) i dalej jest mały. Trochę długo, ale myślę, że warto.
Pozdrawiam![/b]

niusipusi
02-23-2007, 15:15
Czy ktoś wie może gdzie można kupić w Rzeszowie krewetki red cherry ??

Byłam jak na razie w trzech sklepach zoologicznych i nigdzie nie mają :(

Orientujecie się ile kosztuje mniej więcej 1 szt ??

kwadratos
02-23-2007, 21:36
sklep zoologiczny na ul. Mickiewicza cena około 7 zł... :D bardzo drogo ale zawsze to coś :P :P

cegielka111
02-23-2007, 23:54
Bardzo drogo? Stary, ty krewetek drogo nie widziałeś... 10 - 15 pln to cena u mnie w mieście...

Pozdrawiam...

kwadratos
02-25-2007, 18:31
no wiesz jakieś 2-3 tyg. temu kupiłem 15 red cherry za 20zł :D a jedna z samiczek już nosi jajeczka...

cegielka111
02-25-2007, 18:58
Fart, u mnie nie da rady za tyle, ni "kija"... :/
Pewnie od jakiegoś hodowcy :D

Sewer
02-26-2007, 13:30

Witaj

proszę bardzo oto link : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=169729799

genrin
02-27-2007, 20:56
Jeśli możecie to napiszcie wszystkie adresy sklepów zoologicznych zajmujących się akwarystyką w Rzeszowie.
Potrzebuję informacji gdzie można kupić ładne paletki w Rzeszowie.

mandod1
03-17-2007, 08:37
RECENZJA SKLEPU RCMB
W tym sklepie wszystko jest drogie: np. koszyczek moczarki kosztuje 6zł, echinodorusy są po 7,50zł, a na targach zoologicznych mogę kupić dorodniejsze egzemplarze za 5,50zł.
Ogólnie ryb mieszanka, bojków w kulach i kubkach sporo, moda i polecanie klientom wszystkiego co najbardziej kolorowe, małe a jak już sie trafi ktoś z portfelem, to wychodząc ze sklepu już może go nie mieć. Obsługo nieznająca się na zwierzętach, może poza jednym, dwoma facetami/ale to tak, bo już długo tam pracują./ W akwa ogólnym nawet, nawet ładne rośliny mieszanka ryb/a ile ich jest to nawet nie wspomnę/, mają dwie butle, pierwsza w wyżej wspomnianym akwa, dyfuzor zaniedbany, druga w "trojaczku" z roślinami, rozpuszczanie nieskuteczne. w "trojaczku" rośliny zaniedbane, złe oświetlenie, brak zbilansowanego oświetlenia, ślimaki/blee/, i jakiś bojek + kilka gupików.
Akwa zaniedbane, obsługa dość nie miła: chciałem blyxę z ogólnego bo mieli jej duuużo, ale mi nie dali.
Jedna kasa na zoologa i OGRÓD to minus, lecisz z karteczką jak kupujesz coś żywego.
Ogólnie sklep założony z powodu zysku, a ni chęci rozpowszechniania zoologi, i akwarystyki.

genrin
03-17-2007, 12:15
Kiedyś mnie nurtowało pytanie "czy istnieje jakiś Rzeszowski kluba miłośników akwarystyki w Rzeszowie w naszej stolicy podkarpacia"???
Jeśli tak to nic o nim nie słyszałem.
Jeśli jednak nie istnieje to może zaaranżowalibyśmy jakieś spotkanie z kilkoma osobami z podkarpacia i taki klub stwożyli, jeśli chodzi o stronę prawną, czyli rejestracja stowarzyszenia - nadanie mu osobowości prawnej, napisanie statusu itd. to jestem w stanie się tym zająć.

Cyprus
03-18-2007, 08:00

W ten piątek widziałem Red Cherry po 3,90zł w ZOO Center na Rejtana.
Całkiem ładne sztuki.

Olalaa22
08-27-2007, 19:02
Czy ktos ma jakies doswiadczenia ze sklepem na Grunwaldzkiej
(w bramie naprzeciwko totka)??
Znaczy czy rybki sa zdrowe??bo wybor jest ciekawy:)

Z gory dziekuje:-D
Ola:-D

Zenon
12-01-2007, 13:53
No własnie ten sklep niedawno odkryłem (rzadko bywam w centrum), wrażenia całkiem pozytywne. Sporo pielęgnic, inne jakieś gatunki tez są, jakiś zbrojnik z "eLkowatych", oraz pospolite rybki. Jest ładnie i schludnie, miła odmiana po tym jak sie zobaczy ten burdel na Mickiewicza ( ci pewnie już niedługo pociągną, bo nie widac żeby komukolwiek tam sie jeszcze chciało).
Sprzedawca sympatyczny, mozna pogadać. Widać że pasjonat. Sądzę że warto odwiedzić.

BaczekSTWA
12-22-2007, 12:34
Sory ,że sie wtracam do tematu ale ma ktos moze z was z oklic stalowej woli albo z samej stalowej woli do sprzedania lub oddania stadko Pseudotropheusów Saulosi??
Prosze o odpowiedz na PW lub na gg: 5222983

kamel119p
04-16-2008, 19:04
Na Grunwaldzkiej kupowałem ryby dokładnie multiki i wszystkie są zdrowe mam je już około miesiąca

leszek_00
01-09-2009, 21:04
Witam. Nie jestem z Rzeszowa tylko z okolic.
Prosiłbym bardzo o uaktualnienie o sklepach w Rzeszowie. Gdzie się znajdują, co można w nich dostać jak z obsługą itd.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

kwadratos
01-09-2009, 23:16
wszystkie sklepy po za sklepem na ul. mickiewicza który został bardzo zmniejszony i po za sklepem w reducie (teraz juz rotundzie) który został stworzony na nowo, nic się ciekawego nie zmieniło :) zapraszam na forum rzeszowskie - link w podpisie tam się dokładnie dowiesz co i jak :)

leszek_00
01-17-2009, 16:35
Witam to jeszcze raz ja. Prosiłbym o wypisanie sklepów godnych polecenia i gdzie warto zajrzeć. Jakby ktoś mógł to prosiłbym o adresy tych sklepów, albo mniej więcej gdzie się znajdują. Wybieram się w przyszłą sobotę do Rzeszowa to bym odwiedził parę sklepów. Wiem, że jest sklep koło Rejtana chyba Zoo Centrum. Fajny sklep i dużo rybek.

Pozdrawiam

Zenon
01-17-2009, 17:32
Zobacz ResGal. http://www.resgal.com.pl/

maciekrzeszow
02-11-2009, 19:02
godny polecenia jest sklep zoologiczny "alfaro" w sędziszowie małopolskim
ul. 3-go maja 11.
jakieś 20 min jazdy autem z rzeszowa.