PDA

Zobacz pełną wersję : Gdynia

Salvator
02-10-2006, 23:32
ul. Śląska - nowy sklep facet jest hodowcą wizyta może sie skończyć 2 h pogaduchami więc ostrzegam :P w tej chwili jedyny sklep jaki znam który przyjmuje ryby.

ul. Kcyńska koło Tesco i OBI (zookraina) - Jeden ze sklepów trzymających władze w Gdyni jeden ze sprzedających jest akwarystą sklep to prawie hurtownia przystępne ceny czysto i chyba najlepsze rośliny w Gdyni choć i tak słabo

ul. Świętojańska sklep koło szklarza - roślin prawie zawsze brak a jak jest to coś w stylu moczarka i anubias za 20 zł, ryby standard, brak fachowosci jedyne co jest ciekawego to duże akwa na tyle z pielęgnicami i coś ala morskie w stylu "jak akwa morskie nie powinno wyglądać".

ul. Świętojańska - (SZKLARZ) no nie można pominąć tej osoby słynny "Pan Henio" ceny sa na średnim poziomie za to jakość usług "poezja" ten człowiek sklei wasz najdzikszy pomysł pozatym fach w ręku chyba najlepszy szkalrz w 3 miescie.

Plac Batorego (za DH Batory koło alberta) Akwa porządne dużo pielegnic jedyny sklep w centrum miasta gdzie z regóły można dostac krewetki dobrze zaopatrzony obsługa miła ale raczej nie liczcie na ich wiedze a warto dodać że zregóły pracuja tam panie :P Choć jakbyście traficie na kolesia w dredach to moge się o nim wyrazić pozytywnie, są rośliny oceniam je jako pozytywnie a nawet CZASEM coś tam mozna znaleźć ciekawego.

CH Wzgórze sklep słabiutki a właściwie zależy to od obsady jaka aktualnie pracuje trochę roślin UWAGA na chore ryby.

W Budynku Akwarium Gdyńskiego oprócz ekspozycji są też biura i jeden sklep (istniały na jesieni)
Aquarius pod knajpką na zewnatrz (wejście pod czarnymi schodami) To raj dla morszczaków z gigantycznym filtrem DIY to jest warte zobaczenia pozatym ryby i organizmy morskie.

Na 1 pietrze wejście od drugej strony muzeum biura Nano reef o (ile pamiętam) stoi tam kilka morszczaków oraz jest magazyn koralowców.

Jest jeszcze kilka sklepów ale wnich nie byłem np w CH Matarnia oraz sklep w CH Witawa ponoć ten jest na wysokim poziomie lecz ja zregóły nie mam potzreb jeżdżenia po sklepach na odległe dlamnie dzielnice a reszte kupuję w w internetowym Um-um natabene z Wejcherowa.

Olo
02-11-2006, 08:36
Sklep Aquarius został przeniesiony na ul Chwarznieńską 25 (Witomino) (o ile dobrze pamiętam adres...).
Żywy towar ma być dostępny w okolicy końca lutego, o ile pamietam.

Salvator
02-11-2006, 10:21
Czy piszesz o aquariusie z pl. Kaszubskiego zamknietym ze 2 lata temu czy o tym aquariusie od morszczaków ??

Olo
02-11-2006, 20:31
Aquarius od morszczaków się był przeniósł :D
Zmienione dane teleadresowe wg http://www.aquarius.ima.pl/kontakt.php
ul. Chwarznieńska 25
81-602 Gdynia - Witomino
tel. (058) 66-111-36
tel. kom. 504-241-856
e-mail: aquarius@ima.pl, victor@oceanarium.pl

Salvator
03-15-2006, 20:40
sklep na Śląskiej zlikwidowany

Oswald
12-12-2006, 18:31
mieszkam w Gdyni i po 20 latach znow zajalem sie akwarystyka. Nowe akwa mam dopiero od 3 dni ale znam juz prawie wszystkie sklepy na okolo Gdyni.

1. Ten sklep przy Obi na koncu obwodnicy jest OK. dosyc duzy wybor ale przedewszystkim chyba najnizsze ceny. np. filter Fluval 205 - 300,-zl - w matarni 330 albo 340. Ten koles akwarysta jest b. mily ale sprzedal mi najpierw jakis filtr AquaSzut, mowiac, ze jest b. cichy. Filtr brzeczal na caly dom i ciekl jak sito. Musialem dlugo nawijac aby mi przyjeli reklamacje i dali ten Fluval. B. duzy wybor sprzetu, ryb itd.

2. Sklep w Geancie na Wzorzu jest chyba najdrozszy (roslinki od 10,- zl / w innych od 6,-/7,- zl). jedyna fajna rzecz, to to, ze maja czasem ogromne skaly dekoracyjne. Dziewczyna akwarystka b. mila i chyba kompetentna ale bezlitosnie daje chore, nadgryzione ryby. Sklep dosyc maly.

3. Najsympatyczniejsza i b. kompetentna (dziewczyna) obsluga jest chyba w Witawie i ceny sa OK, dodatkowo daja jakies rabaty przy wiekszym zakupie. (Neony np. 2,-zl/na Wzgorzu: 3,50). Malo sprzetu. Drozszych filtrow itp nie ma prawie wcale. Ale mozna zamowic.

4. Sklep w Matarni (to juz chyba Gdansk...:P) ten sklep ma chyba najwiekszy wybor chemii, filtrow (takze b. drogich), mediow do filtrow itd. Chyba najwiekszy wybor firmy Hagen. Napewno maja wiecej filtrow w ofercie, niz ten kolo Obi. Maja tez duzo akwrarii itd. Duzy wybor rybek. Np. b. wiele roznych odmian welonowatych. Porownalem cene filtra Fluval 205 i - jak juz pisalem - kosztuje tu chyba 330-340,-zl a kolo Obi 300,- zl; "TetraTest 5in1" kosztuje tu 80,- zl - w Aquarystyka.com 48,01 zł - wiec mysle ze jest b. drogim sklepem.