Zobacz pełną wersję : Częstochowa
:( jestem zdziwiony, że jeszcze nie powstał temat z tym pięknym miastem... no więc kto jest z Cze-wy lub okolic i jakie znacie sklepy zoologiczne...
Ja polecam Slep zoologiczny na ul. Piłsudskiego...
chciałbym iść za przykładem kolegi, i podzielić się informacjami o sklepach w cz-wie. Osobiście chodze do nowo otwartego "kameleon" na ul Wyzwolenia "biały domek" i jest ok duży wybór miła obsługa, może troche mało roślin generalnie ok. Nie polecam sklepu na Kościuszki koło centrum kupiłem dwa zbrojniki i skończyło się ospą, chociaż wcześniej tam kupowałem i było ok (może przypadek) :D :D :D
Ja polecam sklep zoologiczny przy ulicy Al.Niepodległości w wieżowcu koło banku SKOK . Bardzo miła obsługa , a co najwaznieksze fachowa pomoc przy zakupie roslin i ryb . Polecam , bo jest duzy wybór , warto tam kupować . Dawniej ten sklep był przy ulicy Dabrowskiego . :D
chciałem jeszcze dodać sklep w centrum promenada czasami można trafić w fajne rośliny chyba dostają od akwarystów, warunek jest taki trzeba zaglądac od czasu do czasu napewno się coś ciekawego trafi , no i sklep w tesco duży wybór natomiast ceny kosmiczne :!: :!: :!:
to nie byliscie na Waszyngtona 57 ,pupil,,maly ale za to jaki wybor i wszystko zdrowe i w dobrych cenach,obsluga w temacie. :shock: :shock: :shock: :shock:
A był ktoś w ELEI dawnej BILLI tam też jest sklep zoologiczny dóży wybór i ceny w miare przystępne, na Placu Daszyńskiego też jest sklepik, specjalizują sie w gadach i pająkach ale ryby też są. A co do sklepu w TESCO to jest to chyba najlepiej zaopatrzony w ryby sklep ale te ceny :roll: natomiast można się tam dóżo dowiedzieć o rybkach i wogóle - prowadzący sklep jest akwarystą z kilkunastoletnim doświadczeniem. W sezamie też jest mały sklepik, wejście jest troszkę z boku, mozna tam kupić żywego solowca. Jest jescze kilka mniejszych sklepików oprócz tych wymienionych już w postach.
Widze że ekipa z Częstochowy jest świeża, ale się powiększa :D
shadow_no
02-23-2006, 20:38
Na Daszyńskiego jest dobry sklep. Bardzo polecam. :)
W pupil`u ściemniali mi, że przywiozą krewetki, tak z 6x. I co ? GÓWNO, nie przywieźli.
A zna ktos okolice truskolas i wreczycy,jest jakis fajny sklep mila obsluga i fachowa porada??Bo mieszkam niedaleko!! I w mojej okolicy jest tylko jeden sklep zoo!!(tragedia heh)
Witam
Wie ktoś o sklepie na rakowie?? Jest gdzies za byłą wyporzyczalnią muzyczną... Prosze o dokładny adres...
Pozdrawiam
co do sklepu koło biblioteki muzycznej to adresu niepamiętam ale jak wejdziesz do strony przystanku trajki w strone biblioteka to wal miedzy budynki na lewo napewno napewno znajdziesz. Tylko uwarzaj jak będziesz z niego wychodził bo już niejeden sobie tam głowe rozwalił o skrzynke z bezpiecznikammi.
A co do sklepu w ELEI to raczej bym się 100 razy zastanowił zanim bym tam ryby kupił. woda mętna w aqa i często mają chore
POZDRO.[/quote]
W ELEI to nie tylko chore, ale też martwe rybki można często pooglądac. Rośliny też nie najlepiej wyglądają.
Jest też fajny sklepik na ul. Ogrodowej, zaraz za Alejami. Nie ma tam wielkiego wyboru, ale rybki wyglądają na zadbane.
W Auchan jest większy wybór i rybek i roślin, a ceny nawet nie takie zabójcze.
Ja najczęściej robię zakupy na Piłsudskiego i na Pl. Daszyńskiego. Jak na razie niczego niepożądanego stamtąd nie przywlokłam :wink:
EKIPA PUPILA
03-13-2006, 21:43
@shadow no@ tym rzekomo zamawianym sześć razy krewetkom w końcu
urosły brody aż jakiś klient się nad nimi zlitował
Dzięki za pozytywną opinie,będziemy się jeszcze bardziej starać .Pozdro wszystkim
:lol: :lol: :lol:
shadow_no
03-13-2006, 22:24
Dzięki za pozytywną opinie,będziemy się jeszcze bardziej starać.
:lol: :lol: :lol:
Cieszę się. :-)
akwarysta1234
04-04-2006, 12:29
Polecam sklep w Auchan'ie. Duży wybór no i fachowa obsługa.
Polecam sklep w Auchan'ie. Duży wybór no i fachowa obsługa.
Hehe...Wybór może i duży ale ryby są chore... A pozatym ceny kosmiczne
Polecam sklep na daszyńskiego<-tam masz niskie ceny i wybor w miare no i obsługa The best :P
Pozdro :wink:
Witam kolegów z Częstochowy (nie wiedziałem, że jest nas na forum aż tylu).
Pozwolę sobie i ja wyrazić opinię o sklepach w Częstochowie.
Promenada - malutki wybór. Nigdy nie mają tego co akurat chcę.
Niepodległości - poszedłem tam bo gdzieś na necie znalazłem sporo dobrych opinii o tym sklepie. I cóż ... może gdy jest tam właściciel (taki młody chłopak) to jest ok ale gdy za ladą stoi starszy facet (podobno ojciec właściciela) to mam wrażenie, że rozmawiam z kimś kto nie odróżnia grzałki od filtra. Ceny chyba ok.
Billa - byłem tam raz i nigdy nie wrócę. Ceny z kosmosu poza tym jakoś tak ciasno w tym sklepie.
Ogrodowa - bywałem tam kiedyś. Miły sklepik i często można tam kupić rzeczy, których w innych sklepach nie widać. Np w grudniu 2005 szukałem rurki szklanej "U" i znlazłem właśnie na Ogrodowej ostatnie 2 sztuki.
Sklep na Wyzowlenia - dobrze wiedzieć że coś tam otworzyli bo to niedaleko mnie:). A nie jest to przypadkiem sklep przeniesiony z Michałowskiego (za szkołą 48 )?
Nie nie jest to przeniesiony sklep z Michałowskiego, ten prowadzi młoda dziewczytna, ale naprawde ma niezłe zaopatrzenie.
No prosze widać coraz wiecej nas z czestochowy :wink: Pozdro
A był ktoś na ul. Piłsudskiego?? w bramie tam gdzie jest siłka Ares, jest sklepik zologiczny połączony z zakładem szklarskim. Robią akwa na zamówienie, co do ryb to mają tam małą chodowle paletek, a co do sprzętu to naprawdę niezły wybór i ludzie swoi. Kupywałem tam ostatnio szybe do akwa(pękła mi) to od pana szklarza usłyszałem naprawde dóżo cennych rad co do jej oprawy i klejenia, już myślałem, że sam mi to zrobi. Polecam
W bramie w pierwszej aleii jest także zoologiczny tam gdzie wypozyczalnia wideo JAZZ i sexshop :-D, mają tam mixpyszczaki po 5zł w tesco te same 10zł, ale widać że gościu tam tylko pracuje bo zabardzo niewie o czym sie do niego rozmawia.
Na ryneczku za merkurym jest też mały sklepik, za dóżo tam nie mają ale zawsze warto zajżeć, mają tam tanie akwaria, 60L=54zł.
Pozdrawiam.
Witam
Dzsiaj dzwoniłem do pewnej firmy co robią szyby zespolone do okien (kiedys robili akwaria i nadal robią) ale jest długi czas oczekiwania na akwa bo wiadomo...Ważniejsze są szyby do okien :wink: Polecili mi gościa na piłsudskiego właśnie :wink: Spytam u niego ile chce za akwa 240l o nietypowym rozmiarze 150x40x40 zobaczymy co powie :lol: Pozdrawiam
P.S. Wiecie moze czy ten pan dobrze klei akwa??
Jezeli chodzi o ten na Daszynskiego to nie lubie tam chodzic. Siedzi tam straszny mruk. Strach spytac sie o cokolwiek. Poza tym syf w akwach, a koles ciagle stoi w progu i jara fajki :/. Wolalem jak tam byla ta kobitka (chyba jego zona). Jezeli chodzi o ten drugi na Daszynskiego (w bramie, kolo sexshopu ;) ) to oceniam pozytywnie, bo zdarzaja sie tam krewetki :). Najczesciej chodze do tego na Wyzwolenia w Bialym Domku, bo mam blisko. Bardzo mila obsluga :) i dosc duzy wybor (i mam rabat 5% ;) ).
Dzis jade na Pilsudskiego skoro tak zachwalacie :).
Pozdrawiam!
Witam
Wie ktoś moze gdzie mozna zlecic zrobienie zbiornika na wymiar oprocz sklepu na piłsudskiego tam za akwa 150x40x40 zazyczyli sobie 550zł :shock: :evil: Pozdrawiam
Paweł
Witam
pawell88 zapytaj w sklepie zoologicznym przy al. Niepodległości ( to ten w wieżowcu przy kasie SKOK ). Ja tam kupiłem zbiornik o tej pojemności z pokrywą i zapłaciłem taniej, sklep jest czynny od 10.00 ale o 9.00 z minutami można zastać właściciela pozdrawiam.
Dzieki za info :wink:
Pozdrawiam
Co do tego na piłsudzkiego to faktycznie dobra obsługa a szklaż dobrze zna się na swojej robocie. Wujek kupił tam akwa 4 lata temu 200l i zbiornik stoi do dziś. Ja walnąłem 470l kilka miechów temu i odpukać jak narazie jest dobrze a jeśli chcesz akwa o takim wymiarze jak pisałeś to cena będzie zbliżona bo szybki są długie :p co prawda możesz kupić z innego źródła ale ja polecam tylko te sprawdzone, żeby później nie było awarii :wink:
Zna ktoś ten sklepik na rocha bo nie wiem czy warto tam wchodzić???
Witam
A co powiecie na to że pewna firma w sosnowcu za takie akwa chce 260zł? hm? to daje duzo do myslenia nad sklepem na piłsudskiego gdzie chcieli 550zł :shock: -oni są conajmniej śmieszni :twisted:
Pozdrawiam
No przyznaje że różnica cenowa jest duża dla porównania mogę powiedzieć że za moje 470l wzieli 570 zł co sie kalkujuje z innymi akwariami z allegro itp bo wkońcu dochodzi koszt wysyłki :(
Jeśli chcesz kupić to z sosnowca to radze najpierw dowiedzieć się czy to faktycznie akwa z dobrej ręki bo zdażało mi się już widywać akwaria w których dłuższe boki uginały sie o około 10'-ciekawy widok przyznaje :D
No przyznaje że różnica cenowa jest duża dla porównania mogę powiedzieć że za moje 470l wzieli 570 zł co sie kalkujuje z innymi akwariami z allegro itp bo wkońcu dochodzi koszt wysyłki :(
Jeśli chcesz kupić to z sosnowca to radze najpierw dowiedzieć się czy to faktycznie akwa z dobrej ręki bo zdażało mi się już widywać akwaria w których dłuższe boki uginały sie o około 10'-ciekawy widok przyznaje :D
Cytuje ze strony firmy,,,Zajmujemy się sprzedażą w branży zoologicznej już 10 lat, a wysyłkową od ponad roku. Prowadzimy również własną hodowlę pielęgnic afrykańskich, a także zajmujemy się importem ryb między innymi z Niemiec, Słowacji, Czech czy Holandii. Współpracujemy z największymi i najlepszymi hodowlami w kraju i zagranicą i cały czas staramy się wzbogacać naszą ofertę internetową i stacjonarną. Jesteśmy jednym z niewielu sklepów z tak bogatym asortymentem ryb dostępnych nie tylko na zamówienie, ale także w stałej sprzedaży. Nierzadko w naszej doraźnej ofercie znajduje się nawet 80-100 gatunków i odmian pielęgnic afrykańskich i około 10 odmian barwnych dyskowców.
Akwa odbieram osobiście także wszelkie usterki choć ni powinno ich być bedzie widac :wink:
Witam
Gdzie w Częstochowie można dostać taki żwirek?
Pozdrawiam
Paweł
Witam!
Wie ktos gdzie w Czestochowie mozna najtaniej kupic akwarium 200-240l?
Pozdrawiam!
Do zakupu akwariów polecam sklep na Wolności koło McDonalda...
Np. Akwa 112l 112zł........
shadow_no
05-09-2006, 20:38
Witam
Gdzie w Częstochowie można dostać taki żwirek?
Pozdrawiam
Paweł
Wg. mnie to jest żwir bazaltowy.
Dostaniesz go raczej wszędzie. :-) Ja kupowałem na ogrodowej.
Zna ktoś ten sklepik na rocha bo nie wiem czy warto tam wchodzić???
Byłem tam 2 razy. Co prawda nie znam dokładnie ich asortymentu ale sklepik raczej ok. Można pogadać z gościem - widać że się zna.
Gdzie w Czewie mozna kupic otoski?
aha.. i jeszcze jedno pytanie. Czy w Czewie jest jakis dobry sklep z osiwetleniem? Supermarekty odpadaja, bo nie maja tego czego chce...
shadow_no
05-28-2006, 16:44
Wiesz co, z tymi otoskami to jest faktycznie problem, szukałem dłuższy czas z negatywnymi rezultatami, to samo tyczy się krewetek.
A oświetlenie ? Ja kupowałem przez internet.
Hej nie wiecie gdzie w Częstochowie można kupić jakieś muszlowce??
Odwiedziłem już większość sklepów które znam i nic nie mają, jedynie w hurtowni na Limanowskiego ale trzeba mieć NIP bo innaczej nie sprzedadzą :(
BlackRider
08-13-2006, 09:16
Update ;)
Sklep w auchan zamkniety
wie moze ktos z jakiego powodu ????
szczerze mowiac to sie wkurzylem ;d moze i mieli tam rybki ktore ginely po tyg ale mieli calkiem sporo roslin ;/ przejechalem 20 km zeby tam kupic rosliny i okazalo sie ze zlikwidowali ale sie wkurzylem :x
ps. wie ktos moze gdzie w cze-wa sa dobre sklepy z roslinami ?? najlepiej duzy wybor??;D
sklep pewnie zamkneli bo mieli bardzo duży asortyment a niewielki zbyt i zys do płaconego dla auchan czynszu itd :) :) a nieraz fajne códa się trafiły (gdyby nie te rybki :))
no wlasciwie to ja tam zadko bywalem bo daleko a tam kipeskie ryby mieli ;/ chociaz wybor byl dobry
BlackRider
08-19-2006, 16:55
no wlasciwie to ja tam zadko bywalem bo daleko a tam kipeskie ryby mieli ;/ chociaz wybor byl dobry
sklep w auchanie zamkneli ponieważ dyrekcja auchana chciała, żeby właścieciele zoologa wynajęli powierzchnie po sklepie medycznym.
Witam
Jestem na forum już kilka dni i niewiedziałem, że jest tu tak dużo osób z Częstochowy. Więc i ja się przywitam.
Akwarium miałem przez okres ok. 6 lat. Ale mam przerwę 4 letnią i sam jestem przed zakupem akwarium byłem na Piłsudskiego i bardzo miła Pani powiedziała, że za takie akwarium (100x50x60=300L) zapłacę 330zł z 10mm szyby. A z pokrywą będzie ciężko ale ok. 220zł.
I tutaj mam pytanie w zasadzie do pawel88 czy kupiłeś to akwarium w Sosnowcu. Jaka jest Twoja opinia. Bo jeżeli OK to raczej warto się tam wybrać po takie akwarium.
Pozdrawiam wsystkich
tomsky76
08-21-2006, 19:50
Zapomniałem się zalogować więc witam sięjeszcze raz :wink:
Witam
Jestem na forum już kilka dni i niewiedziałem, że jest tu tak dużo osób z Częstochowy. Więc i ja się przywitam.
Akwarium miałem przez okres ok. 6 lat. Ale mam przerwę 4 letnią i sam jestem przed zakupem akwarium byłem na Piłsudskiego i bardzo miła Pani powiedziała, że za takie akwarium (100x50x60=300L) zapłacę 330zł z 10mm szyby. A z pokrywą będzie ciężko ale ok. 220zł.
I tutaj mam pytanie w zasadzie do pawel88 czy kupiłeś to akwarium w Sosnowcu. Jaka jest Twoja opinia. Bo jeżeli OK to raczej warto się tam wybrać po takie akwarium.
Pozdrawiam wsystkich
Witam
Oczywiście że kupiłem, oferta I klasa, obsługa to samo. Same "+"-y.
Polecam Sklep Malawi! ! ! ! ! ! !
Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz na forum lub PW. Postaram się pomóc.
Pozdrawiam
Paweł :wink:
tomsky76
08-22-2006, 17:02
Dzięki
A możesz podać jakieś namiary na ten sklep najlepien nr telefonu.
ozdrawiam
Witam
Prosze to kontakt (http://sklepmalawi.pl/contact_us.php) do Sklepu Malawi.
Pozdrawiam
http://forum.pc-net.pl/
forum dla akwarystów z częstochowy :) polecam, jeśli będzie nas więcej,więcej będizemy wiedzieć itd itp i wogóle :) pozdro
tomsky76
08-24-2006, 16:40
Witam
Dodzwoniłem się do sklepu "Malawi" w Sosnowcu w rozmowie sprzedawca określił się kwotą 270zł za akwarium 300L co jest bardzo atrakcyjną ceną Pan z Piłsudskiego powiedział 330zł. Ale jak powiedziałem wymiary akwarium (100x50x60) to Pan z Sosnowca powiedział cenę 390zł. Więc chba zamówię u Pana z Piłsudskiego. Ale raczej wezmę akwarium o wysokości 50 lub 55 cm więc będzia miało 250 lub 275 litrów. Jestem niestety ograniczony długością (100cm) i szerokością (50 cm) tylko wysokość mogę wybrać jaką chcę. Ale wydaje mi się, że takie wysokie akwarium nie prezentuje się zbyt dobrze co o tym sądzicie?
P.S.
Docelowo chcę mieć paletki.
I jak wysokie akwarium to chba oświetlenie też musi być mocniejsze?
Tiger1986
09-09-2006, 17:54
witam wszystkich mieszkanców akwarystów częstochowy i okolic.Mieszkam 25km od Czewy i mam problem,a mianowicie musze oddac w dobre ręce świeżo kupione rybki-4 skalary,4 gurami i 3 sumy kiryskie-powód - jestem początkujący a sprzedawca twierdził ze to wszystko moze byc bez problemu w akw 60l.A tu sie okazuje ze czapa,na tym forum odradzono mi trzymania ich w 60l.Więc jestem gotów oddac je,lub zamienic na jakies małe,rybki są młodziutkie moge załączyc fotki jesli jest ktos zainteresowany.Sorka ze nie do tematu ale trudno mi było znalesc osoby z czętochowy i okolic.Pozdrawiam
sumiki sobie zostaw, dadzą rade i męczyć się nie będą, areszta racja to nie te akwa :) polecam coś mniejszego i może żyworodnego :) za ok miesianc możebędewydawał gupiki ;-)
witam wszystkich mieszkanców akwarystów częstochowy i okolic.Mieszkam 25km od Czewy i mam problem,a mianowicie musze oddac w dobre ręce świeżo kupione rybki-4 skalary,4 gurami i 3 sumy kiryskie-powód - jestem początkujący a sprzedawca twierdził ze to wszystko moze byc bez problemu w akw 60l.A tu sie okazuje ze czapa,na tym forum odradzono mi trzymania ich w 60l.Więc jestem gotów oddac je,lub zamienic na jakies małe,rybki są młodziutkie moge załączyc fotki jesli jest ktos zainteresowany.Sorka ze nie do tematu ale trudno mi było znalesc osoby z czętochowy i okolic.Pozdrawiam
A skąd dokładnie jesteś??
Może spróbój odac je do tego samego sklepu w którym je kupiłeś .
P.S.co to za sklep ??
Tiger1986
09-10-2006, 01:13
kupywałem je w kłobucku,a jestem z Łobodna,w rozmowie telefonicznej powiedzieli mi ze nie przyjmują zwrotów.będe interweniował osobiscie w poniedziałek,ale jak nic to nie da to musze znalesc im nowy dom.Jestem z Łobodna
drogba11
11-29-2006, 13:02
dla mnie najlepszy na daszyńskiego ale nie mają tam dużego wyboru roślin chociaż zdażają się tam ciekawe oazy ryb roślin też nieraz jest duzy wybór ale sklep jest ok w poniedziałek wybieram sie na piłsudzkiego
Witam!
Sklepów akwarystycznych w Częstochowie jest co najmniej kilkanascie.
Jedne z nich kończą swoją dzialalność jak np. w Auchanie a inne powstają.
Dlatego też poniżej podam link na strone gdzie są w miarę uaktualniane opisy sklepów zoologicznych widziane oczami odwiedzających je klientów, a ponadto podano ich lokalizacje oraz godziny otwarcia.
Sklepy akwarystyczne Częstochowy: http://czfa.pl/viewforum.php?f=16
krzychl
GG - 4485725
krzychl@prenet.pl
zapraszam do odwiedzenia Częstochowskiego forum akwarystycznego
www.czfa.pl
BlackRider
12-27-2006, 09:01
Czy wie ktos moze gdzie jest gielda akwarystyczna w cze-wa pamietam ze kilka lat temu tam bylem z rok czy 2 to bylo gdzies na Rakowie kolo szkoly ... mam nadzieje ze jeszcze cos takiego sie odbywa :D
Giełda jest w szkole podstawowej na ulicy Szczytowej, dzielnica ostatni grosz, koło kościoła, każda ostatnia niedziela miesiąca.
Zapraszam na www.czfa.pl dowiesz się czegoś więcej
BlackRider
01-13-2007, 09:39
Dzieki postaram sie tam zerknac w najblizszym czasie ... a duzy tam wybor jest ??
w czestochowie nie ma dobrego sklepu akwarystycznego!!!!!!! Wszędzie to samo - podstawowe elementy wyposażenie te same ryby i rośliny. Obsługa nie zna się na sowjej robocie - potrafią wcisnąć byle co osobom które niezabardzo się znają ale jesli chodzi o fachową profesjonalną poradę albo o zakup profesjonalnego sprzetu to lepiej dac sobie spokuj z wycieczk do czestochowskich sklepow zoologicznych lepiej siedząc w domu zamowic cos na llegro!!!
Witam
Zapraszam na Częstochowskie Forum Akwarystyczne... www.czfa.pl tam znajdziesz całą masę sklepów zoologicznych i opinie klientów. Godziny otwarcia, adresy - wszystko jest.
Pozdrawiam
flowerspower
02-17-2007, 13:16
Witam
Wie ktoś o sklepie na rakowie?? Jest gdzies za byłą wyporzyczalnią muzyczną... Prosze o dokładny adres...
Pozdrawiam
Tez właśnie o nim słyszałam, że podobno fachowa obsługa i ceny bardzo przystepne ale niestety nie wiem gdzie jest dokładnie :(
BlackRider
02-23-2007, 18:16
na rakowie sa nawet 2 sklepy tzn przynajmniej byly jeden jest kolo ksiegarni a drugi obok tego budynku (to jest jakas galeria czegos :D kolo mostu, jedynego takiego w czefa ;) )
adresu dokladnie nie pamietam ale ciezko tam trafic rzeczywiscie bo jest on mocno "schowany" ;)
Witam
Warto spojrzeć na datę postu do którego się odniosłeś, przeanalizować cały wątek, a dojdziesz, że jeżeli odwiedzisz www.czfa.pl to znajdziesz adresy wszystkich sklepów w Częstochowie. Post na który odpowiedziałeś flowerspower jest już daaaaaawno nieaktualny.
Pozdrawiam
Więc tak:
Odnośnie sklepu na Niepodległości (koło księgarni) to właśnie tam kupiłam chore gupiki i z 12 zostało 5 :( Dziadek, który tam pracuje sprzedał mi dwa samce bystrzyków, a miała być parka, a na pleśniawkę dał mi "Ichtiosan" (zgrozo), następnie właściciel (ten młody) polecił mi Akryflawinę, co prawda na pleśniawki pomogła, tylko że zapomniał dodać że Akryflawina niszczy roślinki. :evil:
Odnosnie sklepu przy Sezamie to dość często pływają tam w akwariach martwe rybki, pracuje tam (lub jest właścicielką) taka młoda kobieta co sprawia wrażenie że zna się na żeczy, reszta osób niestety nie.
Sklep w billi (obecnej Elei) należy do tej samej osoby co zabka za merkurym (żadnego nie polecam).
W tesco są chyba najtańsze w mieście korzenie, za taki nawet fajniutki zapłaciłam 15 zł i oczywiście spodobały mi się gupiki- dobrze że zrobiłam kwarantanne, bo prawdopodobnie mają kulorzęstka (lub coś innego nie jestem pewna co to).
Jest też mała hurtownia na ulicy wspólnej na zawodziu (odchodzi od Legionów) mają tam skromny wybór (żywego inwentaża praie wcale), ale tanio np żwirek po 2.20 i jak się coś zamówi to facet raczej przywozi.
Co do pozostałych sklepów się nie wypowiadam bo w nich zakupów nie robiłam.
tanio np żwirek po 2.20 i jak się coś zamówi to facet raczej przywozi.
w Kameleonie żwirek od 2 zł :)
Ja jestem zwolennikiem tylko Kameleona :):
-przystępne ceny
-duży wybór
-jak czegoś nie ma to napewno Pani MAgda to sprowadzi :)
-obsługa zna sie na rzeczy
-króliki często chodzą po sklepie (nie muszą sie męczyć w klatkach)
-no i rabaty dla stałych klientów :)
Polecam wszystkim :)
dlategp polecam zakupy na www.sklep.czfa.pl