PDA

Zobacz pełną wersję : Wrocław

Rodmin
02-10-2006, 14:59
Moglibyście podać adresy sklepów we Wrocławiu? Chodzi o sklepy, w których można dostać akcesoria, rośliny, rybki w rozsądnych cenach.

jakubek
02-11-2006, 07:44
we Wrocławiu jest o tyle dobrze, że mamy giełde akwarystyczną co piątek w godzinach około 14-17.(wejście 5zł) i tam możesz sobie wszystko kupić(no nie widziałem tylko filtrów i grzałek żeby detalicznie sprzedawali... no ale to to już na allegro można znaleźć... aha, no i ryb i roślin detalicznie nie sprzedają.... ale czy jedna czy dziesięć ryb to chbya nie jest wielka różnica :P ).

a jeśli chodzi o tanie sklepy.. bo zazwyczaj chodze tylko do galerii popatrzeć na rybki :P

//ostatno byłem na giełdzie i musze powiedzieć że o 15. to już sie wszyscy sprzedawcy zbierali... wiec jak ktos sie wybiera to radziłbym tak na 14 godzine....

poza tym widziałem że na giełdzie elektronicznej(w niedziele) też się akwarystyka wykłada(nie wiele tego tam jest.. ale jest.).

Julia
02-14-2006, 08:26
Jest jeden mały i średnio zaopatrzony sklep, ale za to z niskimi cenami i rozsądnym panem za ladą. Doradza i - o dziwo - odradza zakup jeśli się go spyta o radę, a zna się na przedmiocie pytania. Rybki w sklepie zmieniają się dość często i wszystko jest naprawde niedrogie. Tylko umiejscowienie może Wam nie odpowiadać - Nowy Dwór krzyżówka, w pasażu Rossman - Biedronka.

futermelok
02-15-2006, 00:32
Polecam sklep Zoo-Technik na ulicy Swobodnej (skrzyzowanie koło PKS)
Starają się mieć ciekawsze gatunki ryb zazwyczaj zdrowe pływające w jak na warunki sklepowe w duzych zbiornikach obsługa zna się na rzeczy szczególnie w piatki popołudniu i w soboty bo w tych dniach jest dwóch pracowników którzy sa naprawde fachowcami, pozatym ceny raczej niskie, spory wybór sprzetu pokarmów, także prowadzą akwarystyke morską jak dlamnie najlepszy sklep we Wrocławiu.

Krzysiek5
02-27-2006, 17:21
Najlepszy sklep zoologiczny jest moim zdaniem w meblach polonia(jak się jedzie do korony). Można tam kupić dosłownie wszystko. Roślinki są bardzo ładne i zdrowe, a ich ceny zaczynają się od 1zł. Rybek można znaleźć prawie wszystkie gatunki. Od piranii(15 zł)do bardzo tanich, jak brzanka sumatrzańska(2 zł), czy gurami księżycowy(2 zł). Obsługa też jest bardzo miła. Jeżeli ktoś chce się dowiedzieć ceny jakiegoś produktu w tym sklepie to piszcie na pw.

Rodmin
03-17-2006, 13:43
Wie ktoś może gdzie we Wrocławiu można (w przystępnej cenie) kupić mech jawajski?

Skalar23
03-21-2006, 16:21
Nie mam pojęcia gdzie można kupic mech jawajski szukam go od ostatniego czasu we Wrocku i nigdzie nie moge znaleźc :(

Rodmin
03-21-2006, 16:44
W ostatnią niedzielę na Świebodzkim kupiłem sporą paczkę mchu jawajskiego za 5 zł.

Krzysiek5
03-22-2006, 16:00
Nie mam pojęcia gdzie można kupic mech jawajski szukam go od ostatniego czasu we Wrocku i nigdzie nie moge znaleźc :(

Mech jawajski można kupić prawie wszędzie. Chociażby na Grunwaldzkim kępka kosztuje złotówkę. Ja ostatnio kupiłem tam wgłębkę wodną(chociaż sprzedawca mówił, że to rogatek :twisted: )z 1zł. i dostałem gratis trochę mchu. Skalar 23 musiałeś źle szukać :P.

acidity
03-26-2006, 09:33
Wybieram się właśnie do Wrocławia, więc zapytam czy w jakiś z tamtejszych sklepów kupię Cyphotilapia Frontosa?

ludlaty
04-05-2006, 20:59
możecie podać adresy giełd akwarystycznych we wrocku

acidity
04-05-2006, 21:42
Wybieram się właśnie do Wrocławia, więc zapytam czy w jakiś z tamtejszych sklepów kupię Cyphotilapia Frontosa?Byłem w jednym sklepie - w Galerii Dominikańskiej, niestety po frontozach pozostały tylko ceny :mrgreen: Ogólnie sklep dobrze zaopatrzony(ryby, zwierzęta, sprzęt, pokarmy), a ceny stosunkowo niskie (przynajmniej w porównaniu do realiów szczecińskich). Mi najbardziej podobały się róznego rodzaju skały, a wielkości w jakich były oferowane, nadawały się do większych akwariów.
Innych sklepów nie widziałem - albo jestem ślepy :wink: , alby były dobrze zakamuflowane, ewentualnie znajdowały się poza centrum.

P.S. Wrocław to piękne miasto, pozazdrościć :!:

jakubek
04-06-2006, 08:15

aleja armii krajowej (transbud) piatek ok. 15h wejscie 5zł.

mareecki
04-16-2006, 11:54
Chciałbym podzielić się opinią na temat sklepów zoologicznych we Wrocławiu. O tym że wrocławski rynek roślin to dna nie muszę nikogo przekonywać. ziela brak, a jak coś się pojawi to w astronomicznych cenach i sprzedawcy najczęściej nie wiedzą co to jest. Męczy mnei jednak coś innego. Otóż arogancja niektórych "fachowców" przechodzi wszelkie granice. przykładem jest tutaj facet ze sklepu przy ul. Poniatowskiego. Stary, obleśny w brudnym, śmierdzącym sklepie. chodze tam, bo można czasem trafić u niego fajne krewetki. jest nie miły i nigdy nie odpowiada na pytania o cenę od razu, tak, jakby oceniał cie ile może zawołać. Zachowuje się jakby pozjadał wszystkie rozumy. Cytuję: " Krewetki jedzą glony...ale tylko w internecie- ja je normalnie karmie - to dlaczego w żadnym z pana krewetkariów nie ma glona? - Bo one mają taką przemianę materii a poza tym używam wody z RO" to tylko pjeden przykład głupoty tego jegomościa. więcej nie mam siły opisywać. jako źródło zaopatrzenia wole internet. sklepy sobie odpuszczam, szczególnie śmierdzącą norę na poniatowkiego. pozdrawiam

bette
05-03-2006, 13:31
jezeli chodzi o roślinki to znalazłam stronke hodowców morskiej roślinności:
http://www.holenderskie.pl/

co fajniesze to to, ze założyciel jest we wrocławiu i sprzedaje roslinki na allegro :
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=434303

nie kupowalam jeszcze u niego i nie wiem, jak mozna sie z nim dogadac. Jako miłośnik roślinek to pewnie ma wiecej, niż to co na aukcji i pewnie jest w stanie wiele sprowadzic, albo przynajmniej dać jakis kontakt.

bette
05-03-2006, 13:33
Najlepszy sklep zoologiczny jest moim zdaniem w meblach polonia(jak się jedzie do korony). Można tam kupić dosłownie wszystko.

mozesz podac dokladniejszy adres ??

bette
05-03-2006, 13:34
Najlepszy sklep zoologiczny jest moim zdaniem w meblach polonia(jak się jedzie do korony). Można tam kupić dosłownie wszystko.

mozesz podac dokladniejszy adres ??

Artur CZ.
05-07-2006, 11:12
ul. Brücknera 25-43 tylko ze to nie jest w samych "meble polonia" tylko za wejsciem bodajze do Gawina albo cos kolo tego. to jest teraz jeden wielki kompleks sklepow, wiec znalezc nie bedzie trudno. zreszta maja reklame na zewnetrznej scianie budynku.

Artur CZ.
05-07-2006, 13:21

aleja armii krajowej (transbud) piatek ok. 15h wejscie 5zł. o 15-ej. to tam juz jest pozamiatane :D jak sie przyjdzie o 13 to bedzie w sam raz. wszyscy juz sa. a o 15 to polowa sprzedawcow juz sie zbiera do domow.

EDIT: wypytalem o ceny krewetek u jednego goscia i oto one:

Amano-3,60 zł
Red cherry-3,30 zł
Babaulti-3,50 zł
Filtrujace- 6 zł
Atya- 18 zł
Red nose- 5,50 zł
Tiger- 6 zł
Hummel- 6 zł
Cristal red- 18zł

ostatnio byly tansze o 10 do 50 gr./szt.

Oczywiscie trzeba doliczyc 5 zł. na wstep.

Artur CZ.
06-10-2006, 08:19
jezeli chodzi o roślinki to znalazłam stronke hodowców morskiej roślinności:
http://www.holenderskie.pl/

Male sprostowanie, to nie jest stronka o morskiej roslinnosci lecz SRWiA, o akwariach Holenderskich. A ten "zalozyciel" to jest Admin forum, Piotr Baszucki. Sprzedaje rosliny z Serwisu a pieniadze przeznaczane sa na utrzymanie Strony. Oplaty za serwer itp. Polecam kupowanie od niego. rosliny sa zdrowe, bez sladow brakow mikro i makro.

MichalM
06-25-2006, 14:04
nie polecam skepu anaconda we wrocławaskiej koronie bo sie psuje ;/

markus 156
06-28-2006, 11:48
ja osbobiscie polecam sklep w carefurze(czy jakos tak :D)
maj tam duzy wybór wszystkiego...od akwarii po ryby i rosliny.
ceny cio prawda nie sa strasznie niskie ale da sie przeżyc...
poza tym jest fachowa obsluga.
na tomiast odradzam kupowania w tesco na bielanach.
tam sprzedawaca wogle sie nie zna na niczym :D

taka sytuacja ostanio była

-(ja) prosze pani,jakie ta roslinka ma wymagania zeby sobie normalnie rosla w akwa?
-aha...ta roslinka(chwila zastanowienia) a tak ona musi miec co2.
-czyli nawozenie bimbrownia?
-nie.zadne nawozenie.tylko co2!mozesz kupic tutaj za ***.

sie usmiałęm...
poprostu daja sprzedawców z ulicy tylko po to aby sprzedali twar.

np.kiedys jak zaptyałem goscia jaka by mi proponował obsade do 25.
to zaproponował tak-
2 glonojady.5 mieczyków.3 molinezje.i 3 neonki :evil:

iklikl
07-06-2006, 19:42
polecam koło dworca pks człowiek studiuje ichtiopatologie i jka chorubska to do niego i polecam gerarda taki gruby co na świebodzkim świerszcze z auta sprzedaje sklep ma na obornickiej samym początku choduje ośmionogi ma ich dużo nie drogo tylko trzeba pogadać może nawet pokaże część hodowli ma na zapleczu

Panna z mokrą głową
08-11-2006, 14:31
Najlepszy sklep zoologiczny jest moim zdaniem w meblach polonia(jak się jedzie do korony).
Byłam tam raz. Koleś trzymał danio w maleńkich plastikowych kubeczkach. Nie znoszę tego. Wszytkie rybki były śnięte. O profesjonaliźmie to to nie świadczy.

dorcia
08-13-2006, 20:00
Byłam tam raz. Koleś trzymał danio w maleńkich plastikowych kubeczkach. Nie znoszę tego. Wszytkie rybki były śnięte. O profesjonaliźmie to to nie świadczy.

Witam, pracuje w tym sklepie.. musze przynac ze nie trzymamy danio w plastikowych kubeczkach, ale samce bojownika...a przeciez te gatunki ryb roznia sie od siebie:), zreszta prosze przeczytac o warunkach w jakich mozna je trzymac...
Doceniam i dziekuje za tak dobre komentarze na temat sklepu "Fauna", w razie jakichkolwiek watpliwosci prosze o pytania...pozdrawiam

markus 156
08-13-2006, 20:03
to jesli mozesz,podaj mi cene neonków oraz zwiru.,i piasku kwarcowego.
oraz jakie rosliny mozna u was dostac.

dorcia
08-13-2006, 20:08
to jesli mozesz,podaj mi cene neonków oraz zwiru.,i piasku kwarcowego.
oraz jakie rosliny mozna u was dostac.

Witam; neon inessa- 2,5; neon czerwony - 3,5; piasek - 4,5; zwir - 3,5; jesli chodzi o rosliny to posiadamy wiekszosc gatunkow, dodatkowo gdy w danej chwili nie posiadamy danej rosliny to sprowadzamy ja na zamowienie, pozdrawiam :)

anik
08-23-2006, 12:30
Czy orientuje się ktoś, czy gdzieś we Wrocławiu dostanę Apistogramma hongsloi ?

akwarysta13
09-02-2006, 09:34
powiedzcie mi dokładny adres na giełde zoologiczno/akwarystyczną. i jak dojść jakimi ulicami albo coś z pkp.

pozdrawiam

SzymaneK
09-02-2006, 11:45
z pkp dojedziesz tramwajem 15 i 22 (w strone tarnogaju) przystanek kolo dworca pks i jedengo z lepszych wg mnie sklepow akwarystycznych na swobodna/borowska. z tramwaju wysiadasz przystanek za ulica ziembicka "osrodek szkolenia kieowcow" jak juz wyjdziesz z tramwaju to tobaczysz budynek transbudu z duzym napisem i wlasnie tam sie kieruj po drodze przygotuj sobie 5zeta na wstep i zycze milych zakupow :)

markus 156
09-02-2006, 11:51
o co chodzi z tymi 5 zeta??
ja byłem 2 razy o 12 i nic nie płaciłem....
wytłumaczcie mi to ^^

SzymaneK
09-02-2006, 12:10
o co chodzi z tymi 5 zeta??
ja byłem 2 razy o 12 i nic nie płaciłem....
wytłumaczcie mi to ^^

generalnie jest tak ze wstep kosztuje 5 zeta jek sie dobrze zakrecisz albo masz fukca to wejdziesz za free ale jak trafisz na sluzbiste na bramce to musisz miec na myto. Dla prownania w ten piatek wszedlem za free ale juz tydzien temu mi sie nie udalo :)

wasiu1983
09-28-2006, 17:59
gorąco polecam sklep na Rogowskiej (koło NFZ-tu), bardzo fachowa i miła obsługa

djh
09-29-2006, 14:03

Dokładnie też polecam, chyba najmilsza obsluga w naszym miescie i ceny maja spoko chlopaki.

SzymaneK
09-29-2006, 15:50

Dokładnie też polecam, chyba najmilsza obsluga w naszym miescie i ceny maja spoko chlopaki.

chodzi Wam o ten sklep do ktorego wchodzi się po schodach na takim podwyższeniu ??

09-29-2006, 17:18
tak, dokładnie o ten, dwóch braci go prowadzi

SzymaneK
09-29-2006, 17:26
tak, dokładnie o ten, dwóch braci go prowadzi

No to upewniając sie coby nikomu antyreklamy nie robic to musze sie wypowiedzieć ! ja niestety nie mam miłych skojarzeń, kupiłem u nich cos na allegro firmowane było to sklepem. Niestety kontakt nastąpił bardzo późno dopiero po moim telefonie bo na @ niestety nie otrzymywałem odpowiedzi. A okazało się iż kupiłem towar którego niestety nie posiadali w ofercie straciłem czas, pieniądze na telefon bo to ja sie wyginałem żeby wyjaśnić sprawę a nie oni i co najważniejsze straciłem do nich zaufanie.

Oczywiście ta sytuacja nie odzwierciedla całokształtu ich działalności ale w moim przypadku miała miejsce wiec pisze.

Pozdrawiam

wasiu1983
09-29-2006, 17:38
qrcze ten Anonymous to ja, zapomnialem sie zalogowac :D , ja tak jak pisalem, chwale sobie kontakt z tymi panami jak na razie:)

wasiu1983
09-29-2006, 17:41
aha, SzymaneK, jak masz to podaj mi ich namiary na allegro

SzymaneK
09-29-2006, 20:01
aha, SzymaneK, jak masz to podaj mi ich namiary na allegro

wuala :) http://allegro.pl/show_user.php?uid=478941

wasiu1983
09-29-2006, 21:11
thx

djh
10-05-2006, 09:24
czy ktos z was tutaj obecnych z wrocka i okolic kupuje ryby z gieldy elektronicznej???
Wszystkie ryby jakie tam kupilem ostatnio mi padly w przeciagu 2-3 tygodni.
Wiecej tam nie zajrze nawet do bandy zlodzieji handlarzy.

wasiu1983
10-05-2006, 09:42
djh ja kupielem ze 3 tyg temu zbrojniki niebieskie i wszystko z nimi ok. Podaj gatunki rybek jakie ty zakupiles.

10-05-2006, 14:30
djh ja kupielem ze 3 tyg temu zbrojniki niebieskie i wszystko z nimi ok. Podaj gatunki rybek jakie ty zakupiles.

samiczke bojownika, 1 ramirezke, 3 razy ramirezke(oczywscie po natsepnej wizycie), i od dwoch osobnych gosci te rybki te 3 ramirezki wyzianely ducha jedna po drugiej i dzien po dniu, a dzisiaj w nocy mi padla ta pierwsza co ja klupilem, u tej widzilem dzialanie ospy,ale nie moglem tego wytepic, natomiast te 3 to od damego poczatku ciezko oddychaly.

10-11-2006, 20:40
czy można kupić pjedyncze sztuki ryb na tej giełdzie w Transbudzie ?? Np parkę ??

SzymaneK
10-11-2006, 21:26
nie tylko pakowane w woreczkach po kilkanascie sztuk jeszcze zalezy o co chodzi !

10-12-2006, 09:29
a od ktorej zaczyna się giełda i do której trwa ??

SzymaneK
10-12-2006, 11:39
teoretycznie od 12 ale o 11 juz mozna isc i okolo 15 wiara zaczyna sie powoli zwijac. Wiec z doswiadczenia im szybciej sie tam zjawisz tym wiekszy wybor zastaniesz!

10-12-2006, 11:51
ok, dzięki wiekie za pomoc :)

terror
10-12-2006, 21:11
witam
po ile na giełdzie stoją Neony czerwone / sztuka ??
pozdrawiam

SzymaneK
10-12-2006, 21:15
ostatnio byly od 0.90 do 1.20 zalezy od wielkosci i sprzedawcy.

terror
10-12-2006, 21:26
dzięki. zamierzam tak kupić ok 16 sztuk. W takiej ilości tez dostanę ?? czy to za mało ?

SzymaneK
10-12-2006, 21:33
moze byc prolem bo neony widzialem pakowane naj mniej po 40szt czasem zdaza sie mniejszy worek ale zadko. ja ostatnio kupilem wlasnie 40 neonek i 30 razbor mniej nie bylo

a i jutro tez bede ! ;>

terror
10-12-2006, 21:36
to kicha :/ w takim razie chyba nie mam co tam jechac...
no ale dzięki za pomoc
p.s.
zansz jakiś dobry sklep we Wrocławiu gdzie dostanę tanio neonki czerwone ??

SzymaneK
10-12-2006, 21:41
musisz liczyć się z tym że nawet w najtańszym sklepie cena będzie wyższa o ponad 100% ale ja jak juz kupuję ryby w sklepach to polecam ten kolo pks'u na rogu swobodnej i borowskiej ceny przyzwoite wybor spory i fachowa obsługa.
Pozdrawiam !

terror
10-12-2006, 21:48
nie, no z tym to się liczę :)
Dzięki jeszcze raz za pomoc, chyba się kopnę tam za meblami polonia, mam najblizej :) a tu jak wcześniej koleżanka pisąła mają neony czerwone po 3,5 pln

tunia
10-13-2006, 22:41
tez uważałam kiedyś, ze sklep przy ul swobodnej jest najlepszy, ale w tej chwili moja opinia jest zupełnie inna. zdechły ryby tam upione mnie i mojemu koledze, a inny kupił chore krewetki i było to mniej więcej w przeciągu miesiąca. juz tam nie kupuje :?

ps
kupię/przyjme bocje pręgowane (striata)

SzymaneK
10-14-2006, 09:56
Co do bocji striata to kupilem jakies 3 m-ce temu 6 sztuk i do tej pory jest wszystko ok a i rosna jak na drozdzach.

tunia
10-19-2006, 10:01
SzymaneK, tez tam kupiłam bocje i sa zdrowe, ale przyniosłam zarazę z otoskami

moze ktos sie orientuje gdzie kupie samicę prętnika karłowatego we wrocku?

wasiu1983
10-19-2006, 10:07
prętniki widzialem tydzien temu, zreszta 2 tyg temu tez na gieldzie akwarystycznej na Robotniczej. Mieli tam tego calkiem sporo wiec pewnie i samice bys sobie dobrala, pozdrawiam

tunia
10-19-2006, 10:12
na robotniczej? jesli chodzi ci o transbud to odpada, bo ja potrzebuje az 1 rybkę.
z tym wybieraniem to tez kijowo. wolałabym żeby gdzies były osobno to najwyżej przyjdę z rekalamacjami ;-)

tunia

wasiu1983
10-19-2006, 10:15
pomylilas miejsca tak mi sie wydaje, nie chodzi mi o ta gielde za Ziębicką (tam gdzie sie prawko zdaje) tylko o ta na Robotniczej ( koło dworca Świebodzkiego,koło giełdy elektronicznej) - tam mozesz sobie kupowac dowoli na pojedyncze sztuki, pozdrawiam

tunia
10-19-2006, 10:27
tak, pomyliłam :oops:
byłam tam , ale samiczek nie wypatrzyłam. moze musze rano pojechać

wasiu1983
10-19-2006, 10:29
no rano powinno Ci sie udac, zycze powodzenia, pozdrawiam

Sanchez
10-20-2006, 20:11
Witam, mam pytanie do stałych bywalców giełd akwarystycznych we Wrocławiu:

1)Jeśli planuję kupić żwir do akwarium 112 litrów, to opłaca mi się jechać na Robotniczą lub AK, czy wystarczy, że pójdę do jakiegoś sklepu (np w Carrefourze)- widać może jakieś wybitne różnice cen?

2) I ogólnie- czy ceny na giełdach różnią się drastycznie od sklepowych? Czy może chodzi o szerokość asortymentu?

3) Jeśli będę chciał zakupić rośliny, to czy wystrzegać się mam giełdy na Robotniczej? Słyszałem różne rzeczy- że pełno chorób, jakieś jaja ślimaków itd... To samo z rybami (no moze bez tych ślimaków :])

Pozdrawiam :)

tunia
10-20-2006, 20:41
w caarefourze to akurat ceny sa z kosmosu.
na giełdach jest taniej i wcale nie jest regułą, ze w gorszym gatunku.
rosliny radze kupowac od akwarystów (zwłaszcza, ze czesto cos oddają gratis jak ja ;-) ). chodzi o to, zeby kupowac rosliny hodowane w wodzie, a nie w warunkach błotnych, bo źle się przyjmują
na allegro polecam http://allegro.pl/my_page.php?uid=434303 - odbior we wrocku

SzymaneK
10-20-2006, 21:37
Witam, mam pytanie do stałych bywalców giełd akwarystycznych we Wrocławiu:

1)Jeśli planuję kupić żwir do akwarium 112 litrów, to opłaca mi się jechać na Robotniczą lub AK, czy wystarczy, że pójdę do jakiegoś sklepu (np w Carrefourze)- widać może jakieś wybitne różnice cen?

2) I ogólnie- czy ceny na giełdach różnią się drastycznie od sklepowych? Czy może chodzi o szerokość asortymentu?

3) Jeśli będę chciał zakupić rośliny, to czy wystrzegać się mam giełdy na Robotniczej? Słyszałem różne rzeczy- że pełno chorób, jakieś jaja ślimaków itd... To samo z rybami (no moze bez tych ślimaków :])

Pozdrawiam :)

1. moim zdaniem to po zwir do proszkowic za 50kg 9PLN od piasku po kamienie.

2. czasami nawet bardzo drastycznie.

3. ja na AK w pawilonie kupowalem ziele nie raz ceny rozsadne a roslinki przyjmowaly sie bez problemu ale czujnosc na forum i allegro pozwoli Ci skompletowac super obsade ziela za przyslowiowe grosze.

przyklad http://allegro.pl/item134427009_rotala_rotundifolia_indica_srwia.htm l
za 20 szt tej rotali dalem 12 zl ale nie moge powiedziec jak sie przyjmie bo dzisiaj ja kupilem :)

tunia
10-20-2006, 21:40
no własnie - jeśli potrzeba dużo żwirku to najlepiej kupićtam gdzie kamole sprzedają, np na wojszycach

Sanchez
10-21-2006, 13:06
Dziękuję bardzo :)

Do Proszkowic nie mam jak się dostać, ale na Wojszyce już trochę bliżej ;)
Jeszcze raz dzięki- S.

10-22-2006, 19:15
Proporczykowiec z Kap Lopez - gdzie we Wrocławiu dostanę tę rybkę (najlepiej rejony północne - Psie Pole)
Dzięki z góry za pomoc

tunia
10-24-2006, 11:59
rejony południowe - zoologiczny w Elei na Hubskiej i na Swobodnej

Sanchez
10-29-2006, 09:29
Dzień dobry,

chciałbył podzielić się "wrażeniami" ze sklepu zoologicznego przy ulicy Grabiszyńskiej (biały pawilon). Sklep był skądśtam przenoszony, więc może dopiero startują:

1. nawet rozsądne ceny- tańsze o 1/3 niż np. w Galerii Dominikańskiej czy Carrefourze (ale to chyba nie aż tak duże osiągnięcie;)

2. dosyć kiepski wybór- kilka filtrów i grzałek.

3. Obsługa pozostawia wiele do życzenia- chciałem skompletować sobie elementy do f. podżwirowego, to sprzedawca chciał mi wcisnąć jakiś badziew (z rozwalającego się opakowania)- dodatkowo przystosowany tylko i wyłącznie do akwa 30-litrowego. :/

4. Nie lubię, jak traktuje się mnie jako petenta :evil: Szczególnie, kiedy sprzedawca czegoś nie ma i mieć nie będzie, a odsyła w stylu "jutro, może pojutrze"

5. Ryby- mają dużo miejsca do popływania. Tylko czemu akwaria są tak zaglonione a woda mętna? Z gatunków widziałem molinezje, gupiki (3zł/szt), mieczyki i kilkanaście tęczanek (chyba)

6. Roślinki- jeden przyżółkły anubias za 15zl.

dorcia
11-06-2006, 17:20
Proporczykowiec z Kap Lopez - gdzie we Wrocławiu dostanę tę rybkę (najlepiej rejony północne - Psie Pole)
Dzięki z góry za pomoc

Proporczykowce bywają również w "Faunie" w Meblach Polonia na Brucknera
Pozdro

wasiu1983
11-16-2006, 15:22
moze ktos polecic jak sprawdzony sklep we Wrocku gdzie kupował żałobniczki ???

ML
11-20-2006, 21:03
A gdzie we Wrocku mają duży wybór świeżego, żywego pokarmu ?? (chodzi mi o sklepy, a nie o giełdy)

SzymaneK
11-20-2006, 21:08
A gdzie we Wrocku mają duży wybór świeżego, żywego pokarmu ?? (chodzi mi o sklepy, a nie o giełdy)

Dla mnie jak zwykle:
Swobodna 1
Wodzień, artemia, rurecznik, ochotka, rozwielitka.
to jest prawie zawsze

mmiklas
11-21-2006, 07:21

Mech jawajski można kupić prawie wszędzie. Chociażby na Grunwaldzkim kępka kosztuje złotówkę. Ja ostatnio kupiłem tam wgłębkę wodną(chociaż sprzedawca mówił, że to rogatek :twisted: )z 1zł. i dostałem gratis trochę mchu. Skalar 23 musiałeś źle szukać :P.

Gdzie jest na grunwaldzkim akwarystyczny?

Popey
11-21-2006, 13:45
mmiklas w sklepie zoologicznym w Galerii Dominikańskiej jest dobrej jakości mech jawajski :)

ambasador
11-22-2006, 18:46
mech jawajski widzialem w zoologicznym przy dworcu, a rozne gatunki mchow i pelie widzialem w akwarystycznym na poniatowskiego

wasiu1983
11-25-2006, 21:20
Poszukje krewetek AMANO albo RED CHERY. Moze polecice jakies sklepy gdzie juz je kupowaliscie ???

tunia
12-06-2006, 15:36
czy ktos wie, w którym sklepie jest duży wybór bojowników? wszędzie widzę niebieskie i czerwone, ew. niebiesko-czerwone

tunia

Bosman71
01-26-2007, 09:56
No to tak odnosnie krewetek ammano i red cherry to:

W Galerii Dominikańskiej jest duuuuzo krewetek jak na moj gust i tam kupowac polecam bo mimo ze ceny nie sa super niskie to wszystko jest zdrowe i obsluga daje rade.

Dodatkowo nie polecam gieldy elektronicznej bo jest tam bardzo skromnie...szukalem ostatnio do Co2 czegos to np nic nie bylo prawie. No i generalnie obraz nedzy i rozpaczy jak dla mnie.

Sklep z dobrymi cenami rybek(jak na sklepy) jest na Kosmonatów w DH ASTRA od ulicy Horbaczewskiego. Nazywa sie Anakonda i maja tez w miare tanie swietlowki itp.

Aha i w tesco na bielanach tez nie jest zle...jest tam koles jeden co calkiem synpatycznie obsluguje :)

Pozdrawiam

MarcinGoluch
01-26-2007, 21:57
W Galerii Dominikańskiej jest duuuuzo krewetek jak na moj gust i tam kupowac polecam bo mimo ze ceny nie sa super niskie to wszystko jest zdrowe i obsluga daje rade.

Rozumiem ze piszac "wszystko jest zdrowe" miales na mysli wszystkie krewety?
Szukalem ostatnio kilka gatunkow pyszczakow. To co zobaczylem w zbiornikach w galerii to byl jeden wielki cmentarz. Co drugi zbiornik cos zdechlego, z czego czesc w stanie zaawansowanego rozkladu. Maluchy maingano ledwo zywe, zreszta gatunek ktory z nimi plywal tez dogorywal. Widzialem juz rozne sytuacje ale tym razem naprawde to bylo krytyczne.

Sklep z dobrymi cenami rybek(jak na sklepy) jest na Kosmonatów w DH ASTRA od ulicy Horbaczewskiego. Nazywa sie Anakonda i maja tez w miare tanie swietlowki itp.

Ja akurat szukalem swietlowek dosc nietypowych bo na 105cm i mocy 38/40W. Udalo mis ie trafic w Anakondzie dwie siwetlowki JBLa Solar i Nature. Mimo ze dalem polowe ceny w porownaniu do np. Um-Um.pl to i tak mialem przeprawe. Skoro jest cena np 50zł i obok -50% to placimy 25zl za swietlowke. Okazalo sie ze 50zl to cena juz po kilku obnizkach, a -50% jest od ceny pierwotnej ktora byla juz 10razy zaklejana na opakowaniu swietlowki. W sumie i tak wytargowalem lepsza cene niz 50% od ceny pierwotnej :).
Co zdecydowanie mi sie podobalo to wlasnie zbiorniki ktore byly czyste i lplywaly w nich pieknie wybarwione rybki.

Rybeczka :)
01-27-2007, 14:46
W Galerii Dominikańskiej jest duuuuzo krewetek jak na mój gust i tam kupować polecam bo mimo ze ceny nie sa super niskie to wszystko jest zdrowe i obsługa daje rade.

Orientujecie się może ile kosztują red cherry w galerii dominikańskiej? JAde we wtorek do Wrocławia z koleżankami i chciałabym wiedzieć naprzód żeby cena mnie nie "zaskoczyła"

ambasador
01-27-2007, 15:28
Orientujecie się może ile kosztują red cherry w galerii dominikańskiej? JAde we wtorek do Wrocławia z koleżankami i chciałabym wiedzieć naprzód żeby cena mnie nie "zaskoczyła"
Zapewniam Cię że cena jest powalająca i zaskakująca :D kiedyś się pytałem z ciekawości jak tam byłem to Red Cherry i Babaulti mieli po 15 zl :shock: a na dodatek były brzydkie i słabo wybarwione. Nie będzie ci lepiej kupić u hodowcy gdzie cena jest po około 3 zl???

Rybeczka :)
01-27-2007, 18:32
Będzie lepiej i to na pewno tylko, ze ja nie mieszkam we Wrocławiu ale dałam ogłoszenie w dziale "kupię", że z chęcią bym kupiła z 8 szt. albo i więcej tylko jak narazie nikt nie odpowiada :( we Wrocławiu będę najprawdopodobniej w poniedziałek albo we wtorek od rana do wieczora :) Może ktoś z was jest z Wrocławia i ma na zbyciu red cherry :) ?

LikaonPL
01-29-2007, 10:50
witam
ja często robie zakupy na ul. robotnieczej (teren giełdy elektronicznej, w niedzile, wjazd 2zł) i nie narzekam. zakupione tam bystrzyki czerwone rosną zdrowe a nabyłem je tam po 1zł/szt.
w galerii dominikańskiej jest duży wybór ale ceny są równie duże no i znajomość tematu co niektórych sprzedawców marna. powiedział mi przy zakupie miedzika, że są za małe jeszcze aby rozpoznać płeć i tym sposobem mam 5 samców i 1 samice. wywynioskowałem po prostu, że nie znał się na tym i tyle. bo po przyjeździe do domu po 5 minutach googlowania stwierdziłem że wystarczyło wiedzieć co w trawie piszczy. a co do "rybich zwłok" w galerii to też wypatrzyłem w paru akwariach.

Kurad
01-30-2007, 14:54
Kilka moich doświadczeń/przemyśleń na temat niektórych wrocławskich sklepów zoologicznych:
Sklepy w Galerii Dominikańskiej, w Tesco na Bielanach i Długiej, w Astrze i Carefourze mają horrendalne marże. Ich atutami jest nieco większy wybór produktów i ryb/roślin niż w małych sklepikach, więc przydatne są jeśli coś jest potrzebne "od zaraz".
Giełda zoologiczna: mozna się wybrać na grubsze zakupy, np. po zbiornik.
Sklep na skrzyżowaniu Obornickiej i Bałtyckiej (ten ze świerszczami) - miła obsługa, niezbyt wygórowane ceny, zdrowe ryby.
Sklep na Swobodnej (koło dworca PKSu): fachowość, duży wybór żywego pokarmu.
Mój faworyt - sklep na Bulwarze Ikara (Gądów) - najniższe ceny w mieście (np. prętnik 3zł, amano 5zł, gałęzatka 2.50zł, anubias 12zł, 30ml tropical multimineral 3.30zł, żwirek kwarcowy drobny 2.50zł/opak). Sklep prowadzi rodzina i panuje w nim rodzinna atmosfera. Jeśli czegoś nie ma w magazynie to właściciel sprowadza. Polecam!
Chcę natomiast przestrzec przed sklepem na Rogowskiej 52 (Nowy Dwór). Sprzedawcy są mili i fachowi, ale to oszuści. Niedawno konto zablokowało im Allegro, ponieważ okradli ok. 30 osób. Ja sam też zostałem przez nich potraktowany bardzo nie fair.
Pozdrawiam!

craken
01-30-2007, 20:36
wiecie gdzie mozna kupic apistogramma borelli (pielęgniczka zółta,"parasolka")we wrocłoawi gdzies blisko osiedla krzyki moze byc dalej.Ja bardzo chce zdowbyc tą rybke i jakbyscie wiedzieli gdzie ją kupic to prosze o odpowiedz w jak najblirzyszymczasie! bede bardzo wdzięczny!

batman
02-10-2007, 23:32
W carefurze czasem mozna kupic rzeczy w normalnych cenach,porownuje do allegro,bo czesto tam tez kupuje,np. podbierak 2zl,kutryna wodna 8zl,za 8zl koszyk roslin,duzych i ladnych 6szt,ale niestety maja w akwarium slimaki,czego nie widzialam wczesniej i przynioslam je do domu,teraz nawet nie wiem co mi chodzi po szybach.zeolit na zamowienie,wklady strasznie drogie,testy cena srednia,krewetki tylko filtrujace olbrzymy 15zl czasem amano,mech brak.Bielany ceny kosmos,roslin malo,piasek kwarcowy paczuszka 6zl,wezyk 3zlmetr,kamienie,lupki sa w kamieniarskim ul.Borowska do konca,w strone oporowa,po lewej stronie,przed skretem w prawo na oporow,zwirek rozne grubosci bielany obi,neutralny 6.50 duzy wór,kamienie rzeczne tez

Sanchez
02-12-2007, 17:47
a ja z czystym sercem chciałbym polecić sklep 'Filemon' w Biedronce na nowym dworze. Gośc, który tam sprzedaje zna się na rzeczy. Dodatkowo odradził zakup chorych ryb :)

Na plus trzeba zaliczyć również rośliny. Duży pęd (35cm) kabomby z odrostami za złotówkę. I dostałem parę gratisów ;)

dorcia
02-12-2007, 21:58
to jak chwalimy tyle sklepów to ja dodam "Faune":) jeden sklep w supermarkecie Elea na ul.Hubskiej, a drugi w Centrum Polonia na ul.Brucknera..serdecznie polecam:)

tunia
02-18-2007, 17:25
dzisiaj byłam na giełdzie akwarystycznej koło świebodzkiego - totalny syf :x
ryby wygladały okropnie, pełno było chorych (u jednego sprzedawcy wszystkie pretniki z plesniawka i chyba jeszcze z czyms...). pare razy tam byłam i takiej nędzy jeszcze nie widziałam.
oczywiscie genialne były takze porady sprzedawcow i wciskanie ludziom kitu , np ze jakas rybka (nie chce mi sie szukac w necie nazwy) jest kosiarką
ogólnie - FUJ

tunia

fandts
02-20-2007, 08:46
w jakich granicach kszataltuja sie ceny zbiorników 112 l profil z pokrywa na gieldzie w Transbudzie ?
mam zamiar kupic i nie wiem czy warto jechac 150 km czy kupic na allegro
dzieki za odpowiedzi

batman
02-22-2007, 21:22
Ja jestem z wrocka a kupilam na allegro,nie ma szans tutaj kupic taniej,na allegro kupilam zbiornik 96l panorama za 200zl z pokrywa,swietlowki,10paczek pokarmu,probki sera uzdatniaczy,ksiazki i kalendarz, :) termometr gratis przesylka 30zl ale przyniesli mi pod drzwi,bez stresu,ze w aucie sie obije,jak ktos chce nicka sprzedawcy to zapraszam na priva,ja dlugo szukalam odpowiedniego sprzedawcy,uwazajcie na opinie,czasem akwarium idzie miesiac,moje bylo za 2 dni!

batman
02-22-2007, 21:50
Nowosci odnosnie krewetek we wrocku,na bielanach nie polecam niczego,bo nie maja pojecia co sprzedaja,w koronie byly red cherry ale malutkie po 5zl,meble polonia byla 1szt krewetki dorosla,w carefurze za to w koncu znalazlam sprzedawce,ktorego nie mozna zagiąć,ale krewetek cherry niet,tylko amano i filtrujace.

tunia
02-25-2007, 18:26
mozesz mi podac nick sprzedawcy?
pisałam na prv, ale nie dostałam odp

Boogie
03-01-2007, 00:27
Obecnie w carrefourze są krewetki amano filtrująca i red cherry (10,12,5 zł odpowiednio w kolejności)

batman
03-01-2007, 22:28
nie wiem czemu wiadomosci na priva do mnie nie docieraja,nick to rybarium_pl,sorki ale to nie z mojej winy

batman
03-18-2007, 09:50
w carefurze sklep akwarystyczny jest tego samego wlasciciela co w galerii tylko inne ceny,to mnie zaskoczyło,kupilam dzisiaj u nich filtr aquaszut 750 za 59zl,w sumie tyle co allegro z przesyłką,wiec spoko,były nowe krewetki red nose

Piranha
03-19-2007, 18:09
w carefurze sklep akwarystyczny jest tego samego wlasciciela co w galerii tylko inne ceny,to mnie zaskoczyło,kupilam dzisiaj u nich filtr aquaszut 750 za 59zl,w sumie tyle co allegro z przesyłką,wiec spoko,były nowe krewetki red nose

Nowy filtr aquaszut 750 na giełdzie na świebodzkim kupiłem za 42 zł

co do sklepów kakadu to w carefourze sa niższe ceny niż w galerii dominikańskiej

wasiu1983
03-19-2007, 21:54
Poszukuje muszlowcow wielopręgich w rozsadnej cenie - ktos moze gdzies widzial :?:

batman
03-19-2007, 22:24
Niestety nawet nie wiem jak wyglądają muszlowce.
Na świebodzkim napewno jest taniej,często tam bywam,ale padł mi filtr i nie mialam wyboru,bo mam maluchy by zdechły a do niedzieli daleko.
W carefurze byłam dzisiaj dostawa filtrujących,całkiem sporo,pare redek i red nose
Za to wzięłam numer tel do sklepu w carefurze071/7831930 a w galerii 3468262 (ale tam w galerii widziałam pełno zdechłych ryb w akwariach i mi się odechciało )
Może wiecie gdzie kupić tanio i ile kosztuje akwarium 25l?Napiszcie mi na priva jak coś wiecie na ten temat ,dzieki

mmart
03-23-2007, 00:09
Może wiecie gdzie kupić tanio i ile kosztuje akwarium 25l?Napiszcie mi na priva jak coś wiecie na ten temat ,dzieki

Cześć, zajmuję się sprzedażą zbiorników we Wrocławiu, ale są to głównie akwaria o pojemności 300-1000 litrów. Ile kosztują teraz takie akwaria 40x25x25, żeby można było powiedzieć, że są tanie? :) Jeśli jesteś zainteresowana to sprawdzę, jaki jest koszt tego akwarium, w razie czego zapraszam na PW.

Pozdrawiam
Marcin

Darko_P
04-02-2007, 10:58
Gdzie we Wrocławiu można kupić grzałkę Skalar 200W bez termostatu?

cierass
04-25-2007, 12:44
Gdzie we Wrocławiu można kupić Drobnoustki??

djh
04-25-2007, 19:04
poszukuje kupic we wrocku pieleniczke severum, moze widzial ktos te rybki z ktoryms ze sklepu ???
pozdrawiam

Piranha
04-25-2007, 20:14
poszukuje kupic we wrocku pieleniczke severum, moze widzial ktos te rybki z ktoryms ze sklepu ???
pozdrawiam

Pielęgnice Severum widziałem jakiś czas temu w galerii dominikanskiej

wasiu1983
04-25-2007, 20:40
pozdrawiam

Severum-y widziałem też o ile mnie pamięć nie myli w Tesco na ul. Długiej.

Boogie
04-25-2007, 21:37
Młode jasne osobniki w carefourze i jedna średnia złota... pozdrawiam

edna
04-26-2007, 08:14
Gdzie we Wrocławiu można kupić Drobnoustki??

Dwa tygodni temu były w Galerii Dominikańskiej po 8 zł. Nie wiem jak na dzień dzisiejszy. Też szukam :(

cierass
04-26-2007, 09:03
Dwa tygodni temu były w Galerii Dominikańskiej po 8 zł. Nie wiem jak na dzień dzisiejszy. Też szukam :(
tez je widzialem ale raz ze cena 8zl a dwa to dna wylozone zdechlymi rybami

edna
04-26-2007, 18:06
Kiedy je widziałam nie były w takim opłakanym stanie, ale cena mnie skutecznie zniechęciła. Liczę, że na Swobodnej się pojawią...

tomek1405
05-06-2007, 13:25
Mam problem jezdze po zoologicznych i nigdzie nie moge dostac kosiarki prawdziwej oraz samiczek pyszczaka zebry wiecie moze gdzie mozna dostac?

k21p
05-06-2007, 14:59
Czy ktos widział ostanio gdzieś otoski? Juz w kilku skelpach byłam i wszedzie brak :(

ambasador
05-06-2007, 20:36
Czy ktos widział ostanio gdzieś otoski? Juz w kilku skelpach byłam i wszedzie brak :(

A na swobodnej przy dworcu byłaś?? Byłem tam przed długim weekendem i pływało ich dość sporo.

k21p
05-07-2007, 16:53
Dostalam przy placu Grunwaldzkiem bo jest chyba ulica piaskowa.

zig zag
05-09-2007, 08:35
Witam wszystkich.
Czy ktos z Was orientuje sie gdzie we Wroclawiu mozna kupic krewetki Crystal Red? Bede wdzieczna za wszelkie informacje na ten temat.

dziekuje i pozdrawiam

P.S.
@k21p - przy pl.Grunwaldzkim jest ulica Paistowska. Piaskowa jest na odcinku Galeria Dominikanska <--> Hala Targowa ;)

ambasador
05-09-2007, 15:48
Crystal Red można kupić w sklepie przy ul. Poniatowskiego, ale są słabej jakości, dość ładne crystale można nieraz dostać w sklepie przy dworcu na swobodnej, ale niewiem czy aktualnie je posiadają.

zig zag
05-09-2007, 16:01
ok, dzieki bardzo. wiem ze sklep na poniatowskiego nie cieszy sie zbyt dobra renoma wiec najpierw wybadam :D (dawno mnie tam nie bylo ale pamietam ze wkroczenie do tego sklepu bylo jak podroz w czasie o 2 dekady do tylu). a na swobodna chetnie sie wybiore, bo tam mnie jeszcze nie bylo.

jeszcze raz dzieki ^_^

daid
05-31-2007, 12:13
Witam

Gdzie we Wrocku można dostać odbłyśniki na świetlówki 15w i w jakich cenach.

Byłem wczoraj w Zoo-techniku i sklep robi wrażenie, duże baniaki i ogromny wybór rybek. Zakupiłem red nose'y w bardzo przystępnej cenie i w świetnej formie (u mnie w mieście nie do dostania). Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za brzanki pływają w tym akwa na ladzie, takie czerwone. Zapomniałem zapytać sprzedawczyni...

Dzięki za info.

edna
06-27-2007, 09:28
Czy giełda na ul. Armii Krajowej (Transbud) nadal jest organizowana tak jak zawsze w piątek, czy może jest w innym miejscu i innym czasie czynna?

wasiu1983
06-27-2007, 13:24
Czy giełda na ul. Armii Krajowej (Transbud) nadal jest organizowana tak jak zawsze w piątek, czy może jest w innym miejscu i innym czasie czynna?

Giełdy na Transbudzie już nie ma - została przeniesiona na Karmelkową/Czekoladową (Centrum Hurtu tak to się chyb dokładnie nazywa) i odbywa się też w piątki od 10.

Krzystek
07-07-2007, 22:05
Naczytałem się na tym forum o tym, żeby nie kupować ryb ze zbiorników, w których są martwe ryby. Poszedłem do KAKADU w galerii dominikanskiej i w czterech zbiornikach były zdechłe ryby. W dwóch pływały po powierzchni, a w dwóch zbiornikach (tych nisko przy ziemi) leżały na filtrach, tuż pod powierzchnią wody.

Po cichu podszedłem do sprzedawcy i chciałem mu dyskretnie o tym powiedzieć, żeby nie mówić przy klientach. Jak mu je pokazałem spławił mnie tekstem, że oni codziennie wieczorem wyciągają martwe ryby, bo tak musieliby co chwilę otwierać pojemniki. W ogóle zachowywał się tak, jakby mi się tłumaczył i mnie spławiał. Zresztą po jednym dniu, ryba nie zbieleje, a tamte wyglądały jakby poleżały tam ze dwa tygodnie.
Przecież to nie w moim interesie było, tylko w jego, te ryby usunąć.
No ale tak to jest, jak ktoś przychodzi do pracy "odbębnić" godziny i najlepiej żeby nie było NIC do roboty.
Innym razem byłem świadkiem, jak duży sum kładł się na dnie na boku i chyba się kończył. Dolewali mu coś do zbiornika, a na drugi dzień pływał sobie normalnie. Na szybie była cena- 150 zł. No to ratowali :)
Jednym słowem, kupa śmiechu.
Polecam małe rodzinne sklepiki, a nie takie molochy.
Jeśli cały sklep tak funkcjonuje, jak ten pan, to GRATULUJE i polecam zakupy gdzie indziej.

Mufa
07-11-2007, 21:42
Witam.
Jezeli chodzi o dobry (naprawde dobry) sklep zoologiczny we wrocławiu to najbardziej polecalbym sklep na Nowym Dworze.
Jezeli chodzi o obsluge to jest naprawde FACHOWA i kompetentna a nie jak w kilku innych sklepach "dobrych" we wroclawiu.
Dokladniejszy adres to:

Rogowska 50b "Trzmiel"

Sklep naprawde godny polecenia.

Reedoo
07-12-2007, 10:09
Również polecam sklep na Rogowskiej, wczoraj byłem tam po raz pierwszy i z pewnością nie ostatni :)

Oprócz tego sklepu polecam sklep na ul. Swobodnej - duży wybór, dobra obsługa
A także sklep na ul. Chrobrego - naprawdę ciekawe rybki w dobrych cenach.

AnDrEw.!5
07-12-2007, 12:14
Ile może kosztować duże microsorium we wrocławiu?
Jak ktoś wie to prosze mi podać adres sklepu, cene i wielkość.
Może być też duży anubias:)

batman
07-12-2007, 13:41
Czesto mozna ladne rosliny dostac w carefurze,to ten sam sklep co w galerii ale ceny nizsze,no a roslinki ladne i duzy wybór,bo w galerii to trupiarnia ryb a roślinki marne i drogie,ja w carefurze kupilam wszystkie rosliny i ladnie rosna,mam ich nawet za duzo już ;-)))

Krzystek
07-12-2007, 20:25
Ja generalnie omijałbym sklepy, gdzie na pierwszym planie są karmy dla psów i kotów, a w całym sklepie mocno "zalatuje" tymi produktami.
To świadczy jedynie o tym, że głównym celem tego sklepu jest KASA, czyli właściciel dorobkiewicz. W takim przypadku wiadomo, że i rybki są brane byle skąd (aby najtańsze) i przy obsłudze klienta również panuje pogląd "aby wcisnąć towar i wziąć pieniądze". Sklep akwarystyczny, jeśli chce uchodzić za dobry, powinien się specjalizować w akwarystyce.
Wszedłem do jednego takiego sklepu. Ciasno, worki z jedzeniem dla psów na podłodze. Jak się przez to wszystko przecisnąłem to znalazłem trzy akwaria między koszykami dla szczeniaków, a smyczami i sztucznymi kośćmi. Zaduch taki, że aż w oczy szczypało. Zastanawiałem się, czy ta substancja, którą nawet zakatarzony nos wyczuje na 200 m., nie rozpuszcza się w wodzie i nie podtruwa rybek??

aquas33
07-13-2007, 18:18
Czy nie wiecie gdzie we Wrocławiu można dostać Proporczykowca z Kap Lopez?? I w jakiej cenie ewentualnie.

Pozdrawiam

Mufa
07-13-2007, 19:48
Proporczykowca z Kap Lopez widzialem ostatnio na giełdzie elektronicznej gdzie wystawia się akwarystyka. Jakby Tobie się chciało to podjedz sobie w ta niedziele i sprawdz :)

aquas33
07-20-2007, 10:00
Nie wiecie gdzie we Wrocku można dostać roślinę - eleocharis? Albo obojętnie jaką inną trawe, niekoniecznie na trawnik, po prostu żeby se rosło w górę i było gęste..... Wszędzie szukam tez innych roślin, ale wszędzie znajduję same wyrośnięte i drogie rośliny... Nie można gdzies dostać małych i tanich sadzonek?

rybka71
07-20-2007, 18:24
witam wszystkich :) mam pytanie, chciałabym zakupić ładne zdrowe i nie drogie palety. Możecie polecić mi jakieś miejsce? pozdrawiam :)

malotka
07-21-2007, 19:44
mnie boli, dosłownie, boli ten sklep w tesco na bielanach...
mam bojownika - chwilowo w kulce, bo akwarium które miałam dla niego okazało się nieszczelne... poszłam więc na bielany właśnie, zapytałam panią o filtr do 25, 30l akwa, powiedziała, że mają za... 100 zł =.= Jeden, aż. I jeszcze zapytała dla jakiej ryby, a ja mówie, ze bojownik, a ona z przekonaniem w głosie, że on może przecież żyć bez filtra... Nie wrócę tam, chyba, że po karmę w granulkach *doh

Wiecie moze gdzie mozna kupic dość tanio akwa 25, 30l z grzałką, filtrem i pokrywą?:>
Myślałam też o krewetkach dla mojego bojowniczka, ile, jakie i również, gdzie je zakupić?:>
Może jakieś rybki byście zaproponowali?:>

aquas33
07-22-2007, 16:28
Ponawiam swoje pytanie: gdzie we Wrocławiu można dostać małe i tanie roślinki. Nie interesują mnie wielkie i wyrośnięte, tylko małe sadzonki. Czekam na odpowiedzi.:)

georgewroc
07-22-2007, 20:07
no własnie - jeśli potrzeba dużo żwirku to najlepiej kupićtam gdzie kamole sprzedają, np na wojszycach

Gdzie dokladnie mozna tam kupic zwir i czy maja w ofercie jakis czarny albo bardzo ciemny?

aquas33
07-22-2007, 20:55
Ja swój żwirek kupiłem na rogu ulicy Borowskiej i Swobodnej. Najpierw byłem w Galerii Dominikańskiej, lecz do zakupu tam zniechęciła mnie cena żwiru... 4,60 za paczkę to trochę za dużo... A w sklepie na Borowskiej jest to cena o zeta mniejsza :P polecam ten sklep. Mają tam wiele rodzajów żwiru itp.

matek12
07-22-2007, 21:34
a wie ktoś gdzie mogę dostać we wrocławiu krewetki red nose? byłem na swobodnej, w dominikańskiej, w carrefourze, w arkadach i tam nie ma

ambasador
07-23-2007, 16:08
a wie ktoś gdzie mogę dostać we wrocławiu krewetki red nose? byłem na swobodnej, w dominikańskiej, w carrefourze, w arkadach i tam nie ma

Byłem dzisiaj w carefourze i są red nosy, po ile niestety nie wiem bo twojego postu wczesniej nie widziałem i się nie pytałem o cene.

Ja też mam pytanie, czy ktoś wie gdzie można dostać rybę o nazwie Popondetta furcata (Pseudomugil furcatus), a polska nazwa to błękitnooczek(która pewnie w zależności od fantazji sprzedawców może ulegać zmianie).

anik
08-08-2007, 15:53
Czy mógłby mi ktoś podać godziny otwarcia sklepu przy ul. Swobodnej? Domyślam się, że w niedziele pewnie zamknięty?
Jeszcze jedno... jak z zaopatrzeniem na Świebodzkim? Czytałam poprzednie komentarze i jedyne, co mogę wywnioskować, to to, że ta giełda schodzi na psy.. a zależy mi na odwiedzeniu jakiegoś dobrze zapatrzonego w punktu a mam niewiele czasu. Głównie interesowały by mnie pielęgniczki i krewetki.

wasiu1983
08-08-2007, 16:29
Co do pierwszej części pytania to nie mam pojęcia w jakich godzinach jest otwarty ale logicznie rzecz biorąc na 99% między 10-16 w dni powszednie.
Co do giełdy na Świebodzkim to już jej tam nie ma od jakiegoś czasu - została przeniesiona zaraz obok na ulicę Robotniczą. Z wyborem ryb też nie jest jakoś super. Z pielęgniczek dostaniesz tylko kakadu i ramirezy, czasami vijeta. Z krewetek widziałem tylko amano i bodajże raz red cherry więc to żaden wybór.
Przede wszystkim można tam dostać wszelkiego rodzaju żyworódki no i sporo pyszczaków.

cierass
08-08-2007, 19:03
wydaje mi sie, ze 10-18 ale glowy sobie nie dam uciac;), a w sobote do 14:)
czasem cos z pielegniczek mozna upolowac w kakadu na hallera i w tesko na dlugiej
a gdzie mozna dostac samice agassizy? a moze ktos z was ma? moge odkupic, wymienic sie na samice kakadu lub roslinki
pozdrawiam

batman
08-13-2007, 19:47
Witam,
byłam dzisiaj na swobodnej i byłam trochę zawiedziona,krewetki tylko red cherry i to bez koloru,obsługa miła,ale kiedyś ten sklep był na wysokim poziomie,ład i porządek,wszystko dobrze widoczne,a teraz nie ma się gdzie ruszyć a ryby ogląda się z daleka,bo nie ma jak podejść,może ktoś wie gdzie we wrocku znajdę ciekawe dorosłe okazy krewetek oprucz red cherry i babaulti,najchętniej wypasione amano ;-) w carefurze są tylko małe,w galerii też,na swobodnej też nie ma

Ninka
08-21-2007, 14:21
Sklep na Swobodnej zawsze był czynny do godz.19 w tygodniu, w sobote do 15. Chyba że coś się niedawno zmieniło, ale raczej w to wątpię. Na większe zakupy trzeba mieć gotówkę, nie przyjmują kart płatniczych. Po żwirki i roślinki można udać się na giełdę na ul.Karmelkową, co piątek około południa. Ceny dużo niższe niż w sklepach, wybór też całkiem całkiem.
Pozdrawiam

malotka
09-02-2007, 17:56
wiecie może gdzie możnaby było kupić mchy? Bo roślinek takich zwykłych jest dość dużo, ale mchów nigdy nikt nie ma jak o nie pytam =.=

batman
09-02-2007, 21:35
w niedziele na gieldzie tam gdzie elekroniczna,po 5zl za duzą kępę

wesoly1601
09-21-2007, 21:16
Witam! Czy wie ktoś gdzie we Wrocławiu można kupić odbłyśnik na świetlówkę?

PS. Polecacie ten sklep na Swobodnej a kiedyś kupiłem 4 gupiki (padły 3), dzisiaj dokupiłem samcowi pannę i co? ZDECHŁA!!!! Już tam nic nie kupie...

malotka
10-01-2007, 16:38
wiecie gdzie mozna dostać krewety amano?
Bo jakmiś cudem, zawsze jak trafiam to "akurat się sprzedały" =.=

edna
10-01-2007, 21:46
wiecie gdzie mozna dostać krewety amano?
W piątek były w Trzmielu, po 6 zł. Miały też być w Egzotyce na Poniatowskiego.

quent71
10-29-2007, 07:19
witam
czy zna ktos jakis dobry (w sensie sprawdzony) i przyjazny dla ryb sklep we wroclawiu? najlepiej z jakims duzym zbiornikiem wystawowym do ktorego mozna by oddac swoich "wyrosnietych" podopiecznych.
chodzi o to ze mam dwa opaczki, sa u mnie od jakiegos miesiaca, ale rosna jak szalone, od kiedy mieszkaja u mnie urosly juz o ponad 1,5cm.
z informacji ksiazkowych oraz "akwarystow" ze sklepow (ktorzy w wiekszosci opieraja sie chyba na ksiazkach, jesli juz to robia) dowiedziec sie mozna ze te ryby rosna do ok 7-8cm, jednak ci ktorzy mieli wieksza stycznosc z tymi rybami twierdza ze rosna do nawet 15cm, sam kolega Raffy mowil ze jego synodontis plywa gdzies na wystawie sklepowej i ma juz ok 30cm:/
takze mimo ze moje maja dopiero ok 4cm chcialbym juz miec jakies dobre przyszlosciowe lokum dla nich.
moze ktos polecic jakis sklep? badz moze ktos ma odpowiedni zbiornik na te ryby i bedzie chetny je zaadoptowac w przyszlosci?

batman
12-07-2007, 19:55
nie wiecie gdzie mozna dostać jakies lepsze krewetki we wrocku,red nose,amano,biene,hummel,cristal,napiszcie mi na priva jak bedziecie cos wiedziec

chudy80
01-08-2008, 22:14
witam
jako ze nowy jestem i na forum i w akwarystyce poproszę na początek o poradę :
mam akwa 375 l (150x50x50) zakupiłem 15 neonów czerwonych, 2 pary mieczyków, 3 pary gupików, 2 molinezje zaglopłetwe , 5 kirysów i 3 dosc duze skalary , posiadam juz rosliny ( nie znam dokładnie nazw ale jak trzeba to sprawdze)
proszę o poradę czym jeszcze zarybic moje akwarium - pomysły sugestie itp

druga sprawa - z akwarium zakupiłem tez ryby których chce sie pozbyc
narazie planuje akwarium ogólne i "spokojne"
mam 2 pielęgnice pawiookie ( po ok. 22 i 25 cm) 1 cytrynówke , 2 mniejsze pielęgnice ok 10 cm, i 2 sumiki ok 15 i 10 cm
moze jest ktos chętny na takie ryby chętnie sie zamienie na inne mniejsze ew. tanio osdprzedam
moje gg 5046380 lub mail chudy80@o2.pl
p.s.
pielęgnice w tej chwili mozna zobaczyc na allegro
pozdrawiam

Galilo
01-10-2008, 19:11
Witam!

A co sądzicie o sklepie w Arkadach Wrocławskich? Byłem tam kilka razy i mam pozytywne wrażenia. Co prawda ceny trochę wyższe niż gdzie indziej, ale rybki zdrowe i roślinki też w porządku. Można dostać kartę klienta i ma się dodatkowo 7% rabatu. Przy zakupie neonków targowałem się o cenę i obniżyli mi parę groszy :-).

Tamlyn
01-10-2008, 19:21
Sklepik fajny :D Co do karty - to jest 3% :P Sam ją posiadam :P Ceny faktycznie trochę wygórowane, ale dość szeroki asortyment mają ^^ A jak kupowałem nurzańca, to nawet sprzedali mi dużo taniej, bo 'taki samotny był' :D Ostatnio zaplusowali u mnie lekko poprawiając bojownikom warunki bytowania :D Nie jest to luksus, ale takie wiadereczko jest dużo większe niż te beznadziejne kubeczki -_-' Mają duży i ładny wybór rybek, choć i tam zdarzają się trupki :? Obsługa miła, choć czasem nieprofesjonalna :? Ale sklepik jest pod opieką weterynarza :D Akurat zdarzyło mi się tam przebywać podczas jego wizyty :D

Angry Chair
01-10-2008, 23:27
Szczerze mówiąc, to w tym sklepie zoologicznym w Arkadach jeszcze nie byłam ;D (Ktoś pamięta, jak się nazywa?) Widzę, że sklep jak na razie ma pozytywne opinie :D Z roślinkami też wszystko ok? Są ładne? Tamlyn - ile kosztował Twój nurzaniec?
Jak ostatnio byłam w Filemonie w Pasażu, to roślinki ciekawie nie wyglądały. A jak się przyjrzałam bliżej, to zauważyłam, że mają na sobie pełno ślimaków :/
A Kakadu w Galerii ma chyba teraz mniejszy wybór roślinek. A może tak mi się wydaje?

Tamlyn
01-11-2008, 03:05
Hmm... Nazwa to United Animals ^^

Nurzańca kupiłem gdzieś tak na przełomie września października :D Dałem za niego chyba 3 albo 5 zł :D I jedną sadzonkę dostałem 'gratis' :D Kupiłem u nich tez ślicznego anubiasa za 20zł :D Nie wiem jak stawki stoją teraz, ale chyba podobnie ^^ Roślinki raczej ślimaczków nie posiadają :D W awariach z nimi pływa tylko jakiś narybek oraz lekko postrzępione bojowniki ^^

W Kakadu wybór nawet nawet jest :D Zawsze możesz prosić o roślinkę, która jest w jakimś mniejszym akwa ^^ Od jakiegoś czasu mają nowego akwarystę i raczej wyszło im to na plus :D

Angry Chair
01-11-2008, 16:36
Tamlyn, dzięki za info :) W takim razie za tydzień wybiorę się do Arkad na polowanie na roślinki :D

Ja też zauważyłam, że ktoś nowy kręci się po Kakadu :)
A swoją drogą, wydaje mi się, że kiedyś mieli więcej zdechłych rybek w akwariach. Ostatnio nie widziałam żadnej :)

Tamlyn
01-11-2008, 19:32
Kiedyś to była trupiarnia <.<' Teraz tylko od czasu do czasu coś się martwego znajdzie ^^ Bynajmniej nie ma tego przerażającego widoku kanibalizmu >.<" Brrrr... Aż ciarki przechodzą... W Kakadu ostatnio są świetne korzonki :D Z mangrowca chyba ^^ Dziś właśnie jeden kupiłem ;)

Angry Chair
01-13-2008, 13:36
No właśnie, pamiętam te czasy kanibalizmu. Zwłaszcza te szczątki nadgryzionych ryb pływających po akwariach :crazy:

Ja też mam korzonek z Kakadu, ale kupiony został już z kilka lat temu :D W sumie może przydałby się jakiś nowy :roll:

quent71
01-16-2008, 13:42
no kakadu sie poprawilo:)

odradzam sklep w magnolii na legnickiej (malo ryb, rosliny moga byc, sprzet tez niczego sobie, ale kamienie albo korzenie...kaplica), moze nie tyle sklep co obsluge, ludzie ktorzy tam pracuja w ogole nie maja pojecia ani o rybach ani o roslinach (nie wiem jak ze sprzetem i innymi zwierzakami), kupowalem ostatnio galazetke to gosc wciskal mi kit ze to taiwan moss...

Tamlyn
01-17-2008, 16:57
...lol? O_O" Gałęzatkę pomylić z tajwanem? O.O" Oki, lekka przesada, tam na pewno nie zajrzę :-P

A teraz małe info ze sklepów zoologicznych :-P

W Arkadach przecena roślinek, ale jakieś wszystkie takie chore ;\') Pewnie wymieniają je na nową dostawę ^^ Pracuje tam nawet miła obsługa :D Jeden 'uciekinier' z Kakadu oraz jeden nowy :D Z tym nowym nawet miło o kreweciach rozmawiałem :-P

W Kakadu roślinki w ładnym stanie ^^ Korzeni nadal masa :P Krewetki dość tanie (w przeciwieństwie do UnitedAnimals [Arkady :p]), biorąc pod uwagę ogólne ceny w sklepach :D Obsługa również już mnie 'poznaje' :D Czasem można nawet pogawędzić :D Lecz lekkie objawy kanibalizmu chyba wracają... Szkoda... Może to tylko pojedynczy przypadek ^^

Zootechnik :D Jak pewnie wszyscy wiedzą Zootechnik znajdujący się na ulicy Swobodnej 1 (okolice dworca PKS) został zlikwidowany... Jednakże ostatnio będąc w tamtych okolicach wyłapałem dobrą wiadomość :D Sklepik tak naprawdę został przeniesiony ^^ Jeśli dobrze pamiętam to na ulicę Żeromskiego 77 ^^ Ale nie mam 100% pewności :D Sprawdzę jutro :D

To by było na tyle z krótkiego sprawozdania za ten temat :P

Galilo
01-17-2008, 17:06
Z tego co czytam, to sklep w Arkadach ma jednak pozytywną opinię ^_^ . A co do roślinek to kupiłem u nich ze cztery i mają się dobrze. Anubiasy widziałem za 30 zł.

Z rybek to kupiłem jakiś czas temu 10 neonów czerwonych i wszystkie są zdrowe i rosną ^_^.

Z kolei sprzęt można kupić w przyzwoitej cenie w sklepie Trzmiel. Sprzedają na Allegro (nick trzmiel_com_pl) i mają ciekawe ceny. Filtr Tetra TecEx 700 kupiłem za 212 zł plus zestaw próbek pokarmów dla rybek.

Tamlyn
01-17-2008, 17:10
UnitedAnimals nie są źli :D Choć ostatnio małe braki mają jeśli chodzi o asortyment :D Roślinki aktualnie są po 6 i 8zł :D Plus jakieś po 50zł z ładnie urządzonego roślinnego ^^

filio
01-17-2008, 18:10
W kakadu w carrefourze doszły wczoraj nowe roślinki i w tym wiele ciekawych gatunków- Rotala walichii, Lilaeopsis, Heteranthera zosterifolia, Microsorium pteropus i windelov, Glossostigma, Alternanthera Splendida, kilka rodzai kryptokoryn, żabienic i inne. Tylko mchu jeszcze nie ma. No i działem akwarystycznym opiekuje się pasjonat i akwarysta, z dużą wiedzą- Przemek, więc można się zapytać o wiele rzeczy i uzyskać fachową odpowiedz. Generalnie wybór jest w tym momencie bardzo duży! Ja już jestem po zakupach:rotfl: Wkrótce zamieszczę efekty zakupów w galerii.
pozdrawiam

filio
01-25-2008, 17:42
Cześć, czy ktoś ostatnio gdzieś widział w sklepach otoski? Ja coś nie mogę znalezć.
pozdrawiam

Angry Chair
01-26-2008, 01:03
Jeździłam dzisiaj po różnych sklepach akwarystycznych. Zgadzam się z Filio - w Kakadu (Caffefour i Galeria) jest dużo roślinek, wyglądają naprawdę ładnie zdrowo. UnitedAnimals (Arkady) sprzedawali rośliny na 6-8 zł, ale nic bym tam nie kupiła. Wszyskie były nieciekawe, liście zżółkłe. Filemon (Pasaż) - roślinność się poprawiła, za to bojowniki... Jeden miał zupełnie postrzępione płetwy, dwa inne były na wykończeniu a jeden chyba już nie żył. Miałam ochotę je wszystkie zabrać :( :(

Też poszukuję otosów, ale nigdzie ich nie widziałam. Wszędzie same zbrojniki...

Czyli Zootechnik jest za Żeromskiego?

Galilo
01-26-2008, 15:14
Cześć, czy ktoś ostatnio gdzieś widział w sklepach otoski? Ja coś nie mogę znalezć.
pozdrawiam

Cześć! Ja otoski kupowałem na Bielanach w sklepie w pasażu w Tesco oraz w sklepie na Glinianej (naprzeciwko Kredyt Banku).

Ale czy jeszcze są, to nie wiem...

wasiu1983
01-26-2008, 18:15
Jutro na giełdzie na Robotniczej spokojnie będzie można dostać otoski.

karkada
02-03-2008, 08:57
Cześć.Jestem z Wrocławia.Gdzie można kupić krewetki amano w polecanym punkcie,i jaka jest cena za szt.?Dzięki za podpowiedzi.

arezy23
02-03-2008, 18:23
Witam, w niedługim czasie wybieram się do Wrocka i chciałbym sie dowiedzieć na jakiej ulicy wykłada się giełda akwarystyczna, oraz dowiedzieć się czy można tam by było kupić dodatkowe oświetlenie do akwa. Za odpowiedź z góry dziękuję.

batman
02-03-2008, 20:54
Co do oświetlenia dodatkowego,zależy co potrzebujesz,bo jeżeli elektrykę to łatwiej kupić to w hurtowni elektrycznej,mi nawet sprowadzili takie świetlówki jakie chciałam,korzystałam też z allegro,są tam gotowe zestawy do montażu jeżeli ktoś chce dołożyć światło do standartowego.Jeżeli chodzi o giełdę to świetlówki pewnie można kupić,w niedziele giełda jest za dworcem świebockim,tam gdzie giełda elektroniczna na robotniczej,ale żeby to była jakaś super giełda to nie powiem,jest jeszcze jedna ale tam poprowadzi cię Wasiu(nick powyżej)

bejrutek
02-04-2008, 09:42
wrocław- gdzie można kupic otoski??

batman
02-06-2008, 12:49
czasem otoski są w carefurze,mozna tam zadzwonic www.kakadu.pl o ile sie nie myle,jest tam numer do 2 sklepów

bejrutek
02-06-2008, 20:09
dzieki, w całym wrocku nie ma tych ryb, poprostu trzeba poczekac do piątku na dostawe;)

batman
02-06-2008, 22:02
Ja jak coś potrzebuje to najpierw tam dzwonie i pytam,jeśli chodzi o sprzęt akwarystyczny to www.trzmiel.com.pl jak się kupuje więcej to można nieżle zaoszczędzić no i można się targować,jak ktos potrzebuje akwarium 100l to też wiem kto ma taniej niż w sklepie bo sama kupowałam i jestem zadowolona

ehro
02-08-2008, 06:12
kiedy jest giełda we Wrocławiu i na jakiej ulicy i w jakich godzinach bo rożnie podają.

bejrutek
02-08-2008, 08:49
http://dchrs.ehost.pl/14,aktualnosci,hurt_zoologiczny.html

Waski
02-11-2008, 20:19
wrocław- gdzie można kupic otoski??

w galerii grunwaldzkiej - na najwyzszym pietrze (6zl/szt)

bejrutek
02-11-2008, 21:06
:) thx, po piątkowych dostawach prawie wszystkie sklepy zaopatrzyly sie w otoski...

wesoly1601
02-29-2008, 20:39
A co to za sklep mamy w Pasażu Grunwaldzkim?

Bragus
03-02-2008, 22:16
Własnie co sądzicie o tym sklepie Filemon w pasażu Grunwaldzkim...?
Jeden znajomy powiedział mi, że jak chce o coś tam pytać z akwarystyki to tylko jak jest jakiś dredziarz...a przed jakimś blondynkiem mięśniaczkiem mam zwiewać gdzie pieprz rośnie...
Narazie nie mam czasu tam zajżeć i zobaczyć "akwagarbusa" czy coś w tym stylu i sprawdzić słów kolegi, może Wy mi powiecie więcej...

quent71
03-03-2008, 06:26
Ja polecam sklepik "Trzmiel" na Nowym Dworze, ul. Rogowska 51b.
ostatnio go odkrylem i jak na razie to moj faworyt, ceny najnizsze jakie do tej pory widzialem a akwaria...piekne. ten kto nie byl musi sam zobaczyc bo opisac sie tego nie da.

co najbardziej mi sie podoba, sprzedaja pokarm jako "uzupelnienie", po prostu w takim zamykanym woreczku plastikowym, za ok 5zl mamy 500ml roznego pokarmu (w zaleznosci od wyboru) tropicala a za ok 12zl 500ml Tetra Pro Vegetable albo Color:)

scofi
03-08-2008, 08:51
A jest we wrocławiu sklep z akwarystyką morską?

Karol Kaniewski
03-08-2008, 19:43
Witam,
Ze swojej strony moge polecic sklep na Rogowskiej Trzmiel. Z wierzchu trochę obskurnie ale w środku super zadbane akwa. Roślinki w dobrej kondycji. Ceny jak na allegro więc jest super. Mało tego facet zna się na rzeczy jeszcze nie udało mi się spotkać tak rzeczowej w zoologu.

Giełda jest na Karmelkowej. Byłem w ubiegły piątek ale neistety ok 13-14 mało kto już był. Jaka jest najlepsza godzina na wizytę na tej giełdzie? Idzie kupić jakies korzenie?

wesoly1601
03-08-2008, 19:44
No i mamy baardzo duży sklep zoologiczno-wędkarski na Nowym Dworze przy sklepie Factory :) KAKADU kolejny, ryb jest dużo akwaria mi się nie za bardzo podobały, takie monotonne... Widziałem że neonki mają po 1,5 pln :)
Ale z centrum bliżej do TRZMIELA, którego polecam! Taniej i pewnie :)

scofi
03-08-2008, 20:41
A w którymś z tych sklepów znajdę morszczyzne bo nie chce mi się jechać z Legnicy do Wrocka na marnę :)

Rfck
03-26-2008, 15:35
Witam

Mam pytanie odnośnie sklepu TRZMIEL, jako że znajduje się we Wrocławiu i widze tutaj kilku użytkowników uczęszczających do sklepu.
Możecie mi powiedzieć czy sklep TRZMIEL ma jakies problemy ? przebudowe lub remont lub cos w tym stylu?
Kontakt z tym sklepem jest niemozliwy, nie odbierają telefonu ani nie odpisują na maile...
Kupiłem u nich filtr za który zapłaciłem i czekam bez odzewu...

wasiu1983
03-27-2008, 21:25
Witam

Mam pytanie odnośnie sklepu TRZMIEL, jako że znajduje się we Wrocławiu i widze tutaj kilku użytkowników uczęszczających do sklepu.
Możecie mi powiedzieć czy sklep TRZMIEL ma jakies problemy ? przebudowe lub remont lub cos w tym stylu?
Kontakt z tym sklepem jest niemozliwy, nie odbierają telefonu ani nie odpisują na maile...
Kupiłem u nich filtr za który zapłaciłem i czekam bez odzewu...

Może coś im się chwilowo "pomieszało". Ludzie są godni zaufania.
Dzwoniłeś pod numery z tej strony: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=5715233
Ja spokojnie się wczoraj dodzwoniłem.

Darko_P
03-28-2008, 05:48
Jak byłem u nich w sklepie to było pełno ludzi. Pewnie dlatego nie mają jak odbierać telefonów:)

Rfck
03-28-2008, 16:51
2 Dni próbowałem :) dzwonie, dzwonie i nic a za chwile dzwonie i zajęte :)
A później to w ogole wylaczony telefon. a ten drugi tel to sie dodzwonilem na poczte glosową to mi powiedziala Pani w skrzynce że jest pełna :mrgreen:

dzyniu
03-31-2008, 19:18
witam
bylem dzis w trzmielu otwarte widzialem ze cos tam z kurierem rozmawiali..
to moze teraz posla zaleglosci wiadomo jak to swieta obrzarstwo i inne takie:)
a jesli ktos szuka znalazlem borelli opale ladne i byly jeszcze jakies samiczki w kakadu tam kolo factory z boku jak cerfur nowy

batman
04-11-2008, 11:32
Jeśli chodzi o trzmiela to fajnie sobie kupić na allegro i odebrać osobiście,raz tego nie zrobiłam,pojechałam,kupiłam i okazało się,że kupując przez allegro u nich wyszło by taniej :P
Jeśli chodzi o telefony nie ma szans się dodzwonić i tu żadna bajka,że nie mieli czasu albo klienta mnie nie ściemni,dzwoniłam milion razy,bo często potrzebuje towar na szybko a mam do nich daleko,żaden numer nigdy nie odpowiada i wiecie co?Pewnego dnia tak mnie to wkurzyło,że postanowiłam kupić coś na glonojad.pl i tu szok.....kupiłam pokarm dla krewet i pan mi go przywiózł za darmo pod dom,jeszcze dzwonił wcześniej ,że już jest niedaleko!Obsługa ekstra przez gg ,nawet się nie rejestrowałam tylko wybrałam to co chciałam z listy na stronie,ceny bardzo niskie,przynajmniej to co mnie interesowało,nawet nie musiałam z domu wychodzić :P

dorcia
04-26-2008, 00:09
Nio nio czytam i widzę, że wrocławskie sklepy są dobrze rozeznane - ale raczej te większe...a co myślicie o tym za pl. Bema (dawny p.Salingera) albo tym w Meblach Polonia na Brucknera?

Pozdro

k21p
05-07-2008, 07:58
Też kupowałam w Trzmielu, bardzo fajny sklep i sympatyczna obsługa.
Czy orientujecie się czy mają dostępne w sprzedaży otoski?

wesoly1601
05-09-2008, 20:11
Raz są otoski u nich raz nie... jak mają to ludzie szybko kupują :) trzeba pojechać spytać kiedy będą lub przedzwonić:)

Arianrhood
05-28-2008, 20:18
Witam

Czy ktoś ma aktualne informacje na temat giełdy zoologicznej?
Pamiętam kiedyś była na targowisku Świebodzkim, zaś później obok giełdy komputerowej.

Czy ta giełda dalej prosperuje w stałym miejscu (obok giełdy elektronicznej)? No i w jakich dniach / godzinach giełda jest otwarta? Dawno tam nie byłem a nie che jechać w ciemno, bo to aż 100km jakby nie patrzeć.

Za wszelkie informacje z góry dziękuję. Pozdrawiam

daid
05-28-2008, 21:11
Tak jest dalej obok giełdy elektronicznej, wejściówka 2 zł, otwarta tak jak świebodzki:)

Slavio_ok
05-30-2008, 07:31
Cześć....
Jeśli chodzi o giełdę na świebodzkim, to coraz częściej widze że nie ma tam poco jechać.....

Ludzie przede wszystkim handlują mieczkami gupikami skalarami razborami neonkami i kilkoma gatunkami puszczaków.....

Jechanie 100 km specjalnie na giełdę chyba sie nie opłaca.....

Na większe zakupy pojechać należałoby na Karmelkową w piątek, ale tam byłem dawno i nie wiem co i jak....

pozdrawiam
slavio

Arianrhood
05-30-2008, 16:08
Hmm za czasów kiedy tam jeździłem to było sporo do wyboru (mówię o czasie, kiedy to giełda znajdowała się za starym magazynem na Świebodzkim) więc pójdę za radą i wybiorę się na Karmelkową, tylko powiedzcie mi w jakich godzinach najlepiej jest to miejsce odwiedzić, no i prosiłbym o jakieś wskazówki jak tam dotrzeć z dworców PKP Wrocławia i dzielnic.

Prosiłbym o jakiegoś linka do mapki jeśli nie sprawi to kłopotu :P

Aha no i czy ceny są w miarę w porządku :)

Slavio_ok
05-30-2008, 16:32
slowem sprostowania.... na karmelkowej kupuje się chyba tylko hutrowo, wiec wieksze zakupy sie bardziej opłacą

osobiście nie robilem tam zakupów....

W obecnej chwili karmelkowa jest rozkopana, wiec nie wiem czy jest jakiś dojazd autobusem... niech wypowiedzą się bywalcy....

zapytaj kolegi wasiu1983 moze on bedzie cos wiedział

pozdrawiam

wesoly1601
05-31-2008, 07:38
Jeśli chodzi o dojazd na ulicę Karmelkową samochodem to tylko od ulicy Karkonoskiej dojedziesz, a jeśli autobusem to możesz jak chcesz bo na nogach wejdziesz z jednej i drugiej strony :)
Nie wiem jakie autobusy tam jeżdżą...

Orientuje się może ktoś czy na tej giełdzie na Karmelkowej kupię Mikrorasbore Galaxy?

k21p
06-01-2008, 20:50
Widzieliście gdzieś we Wrocławiu w sprzedaży podłoże Biogrunt, takie o właśnie:

http://allegro.pl/item369511728__biogrunt_aktywne_podloze_.html ?

adrian02
06-08-2008, 14:02
Wie Ktoś Czy We Wrocławiu W Tesco W Meduzie(sklep Zoologiczny) Koło Zus'u Można Kupić Pielęgnice Pawiookie????

daid
07-10-2008, 17:07
Widział ktoś we Wrocławiu Aquasubstrate II+? Gdzie i w jakiej cenie?

kosior71
07-10-2008, 17:15
Widział ktoś we Wrocławiu Aquasubstrate II+? Gdzie i w jakiej cenie?

u Trzmiela na Rogowskiej jest:)

około 43 pln za 5,4kg

Zabir
07-30-2008, 21:11
Ktos sie orientuje jaki litraz ma to akwarium w sklepie kakadu w galerii? chodzi mi o akwarium z roslinkami, takie dosc duze i szerokie, jakby ktos znal litraz i dokladnie wymiary bym byl wdzieczny

kosior71
08-14-2008, 18:11
Witam,
czy wie ktoś może gdzie we Wrocławiu mogę kupić krewetki Crystal Red?
I ewentualnie w jkiej cenie?
Pozdrawiam

wesoly1601
08-15-2008, 14:20
trzmiel na rogowskiej! Ludzie czytajcie co tutaj się pisze. Jeśli jesteś akwarystą to powinieneś wiedzieć gdzie jest porządny sklep...
Tyle razy było pisane o tym sklepie więc wystarczy poczytać!!

TRZMIEL, TRZMIEL, TRZMIEL!!!!

Kiper
08-25-2008, 14:10
Słyszałem ,że we Wrocławiu jest giełda akwarysyczna w kazdy piatek.Wiecie gdzie to jest i o której??

piter20
08-25-2008, 16:59
W każdy piątek na DCHR-S Karmelkowej. Dojazd od Bielan bądź od Mokronoskiej. Każdy piątek od 12 do 16.

Kiper
08-26-2008, 22:40
Jak myslisz czy dostanene tej giełdzie pokrywe do akwa??

kosior71
08-27-2008, 10:27
Jak myslisz czy dostanene tej giełdzie pokrywe do akwa??

Byłem w piątek o 11 i był facet miał bardzo duży wybór zbiorników i pokryw.
Pzdr.

wesoly1601
08-27-2008, 14:22
Mógłby mi ktoś sprawdzić czy na giełdzie są a jeśli tak to w jakich cenach rasbora galaxy i maculata?

Ja niestety pracuję i nie mogę jechać na giełdę

grzech_s
09-10-2008, 23:30
Czy, a jeżeli tak, to gdzie, we Wrocławiu można kupić Celestichthys margaritatus (Microrasbora Galaxy)?

ducze
09-11-2008, 07:56
W Trzmielu na Rogowskiej kiedyś mieli. Ostatnio nie widziałem ale zapytaj kiedy mogą mieć. Jak się dowiesz to daj znać bo też by mnie interesowały ;)

grzech_s
09-12-2008, 00:15
Napisałem do nich i czekam na odpowiedź. Jeżeli się czegoś dowiem, to nie omieszkam się podzielić zdobytymi informacjami.

Malwi
09-20-2008, 10:43
moje wrazenia ze sklepów
ul. Długa - MEDUZA ... KOSZMAR , co drugie akwarium w kwarantannie , obsługa .... jedna miła pani znajaca sie na rzecz , reszta tragedia .... a oprocz tego akcesoria i pokarmy drogie.

galeria dominikanska ... nie jest zle , miła obsługa , ceny srednie aczkolwiek teniej niz na dlugiej. rybki zdrowe , welony trzymaja sie bardzo dobrze.

grunwald ... tanio , schludnie , czysto, ładne roslinki, zdrowe rybki :) , fachowa i miła obługa (towar ktorego jeszcze nie bylo na polce przyiesli z zaplecza xD)

ducze
09-20-2008, 13:20
grunwald ... tanio

Polemizowałbym... we wrocku tanio to jest w trzmielu albo zwierzoland.com

Malwi
09-20-2008, 23:59
w stosunku do ul. długiej i galerii to na pewno taniej :) w trzmielu i zwierzolandzie jeszcze nie byłam, ale zrobie to jeszcze w tym tygodniu :)

grzech_s
09-24-2008, 18:42
Wysłałem takie zapytanie na adres info@trzmiel.com.pl

Czy można w Państwa sklepie kupić Celestichthys margaritatus
(Microrasbora Galaxy)? Jeżeli tak, to kiedy i po ile? Pozdrawiam.

W niedzielę przyszła odpowiedź

Witam
Można kupić. Cena to ok 15 zł. za sztukę.
Pozdrawiam

djh
09-25-2008, 18:00
Widział z was ktoś we Wrocławiu Otoski ?
dzieki za info

wesoly1601
09-26-2008, 14:56
Wczoraj na rynku widziałem, grupka byli i siedzieli w restauracji...

TRZMIEL, tam mają dużo ryb i tam pytaj

Bimber
10-20-2008, 13:39
Witam poszukuje dobrego zoologicznego w okolicach grabiszyńskiej ?

mikrozoo
11-03-2008, 20:48
szukacie tanich akwari na zamowienie odbior we wrocku piszcie na adress lukasseiffert@yahoo.com