Zobacz pełną wersję : Gdańsk
Witam
Bez wątpienia, najlepszym sklepem akwarystycznym w Gdańsku jest OKAZ. Znajduje się na ul. Wita Stwosza naprzeciwko zajezdni tramwajowej.
Wybór ryb - bardzo duży, nawet tanio jest. Red Cherry w ciągłej sprzedaży, czasami można spotkać rzadkie odmiany kirysków i dużo eL-ków. Są też dorosłe zbrojniki niebieskie i dzikie gupiki.
Wybór roślin - nawet nawet. Ale nie kupuję roślin, więc nie wiem - niech ktoś inny napisze.
Zgadzam sie z toba jest tam ogom wyboru tyb i roslin.Sprzedawca nie wcisnie ci byle czego , bardzo tani pokarm i fajne odamiany neonow.
no i z tym wciskaniem nie jest do końca tak, sprzedaje tam dwóch kolesi Michał jest Ok ale ten drugi wciśnie ci wszystko co najdroższe mimo iż na półce obok leży polski odpowiednik za 50% ceny
Raffy napisał:czasami można spotkać rzadkie odmiany kirysków i dużo eL-ków fakt, L-ek jest spory wybór w atrakcyjnych cenach i na dodatek wiedzą co sprzedają :!: nie ma większych wałów z identyfikacją jak to ma miejsce w innych sklepach.
fred1284
03-14-2006, 14:20
A gdzie najlepiej w trójmieście zaopatrzyć sie w ryby i rośliny?
chyba właśnie tam jest najlepiej:)
na matarni otworzyli tez sklepik spory wybór ale ceny i obsługa nienajlepsze...rosliny maja tam niezle w poniedzilki10%taniej na zielen we wtorek20 sroda 30 czwartek 40% i na tym koniec:))
w gdyni jest tez calkiem spory salonik ale nie umiem podac dokladnie jak tam dojechac:/
pozdrawiam
OKAZ rulez tylko nie gadajcie z tym niskim w czarnych wlosach bo on jest zielony i drozyzne wciska twierdzac ze to jest niezastapione..lol..mozna sie potargowac przy wiekszych zakupach:P
chyba właśnie tam jest najlepiej:)
na matarni otworzyli tez sklepik spory wybór ale ceny i obsługa nienajlepsze...rosliny maja tam niezle w poniedzilki10%taniej na zielen we wtorek20 sroda 30 czwartek 40% i na tym koniec:))
w gdyni jest tez calkiem spory salonik ale nie umiem podac dokladnie jak tam dojechac:/
pozdrawiam
OKAZ rulez tylko nie gadajcie z tym niskim w czarnych wlosach bo on jest zielony i drozyzne wciska twierdzac ze to jest niezastapione..lol..mozna sie potargowac przy wiekszych zakupach:P
hehe to moj post a pisze ze gosc:PP
Jak w temacie, gdzie w trójmieście kupię akwarium na zamówienie, wykonane solidnie lecz w przystępnej cenie.
jutro jade na witastwosza i podziele sie opinia jak tam jest puki co zwiedzilam sporo sklepow akwa jutro porownam z tym podanym j w
jutro jade na witastwosza i podziele sie opinia jak tam jest puki co zwiedzilam sporo sklepow akwa jutro porownam z tym podanym j w no nie a zalogowana byla to moj poscik jak cosik
bylam dzis w okazie i powiem szczerze duzo rybekmartwica pletewek odnosnie roslin no w miare ale sie balam ... reszte sami musiscie zobaczyc zeby podac swoje opinie ogolnie brudno...
pozwole sie z toba tak do konca nie zgodzic nie ma w gdansk/sopot lepszego sklepu i rybki maja w miare porownujac z innymi sklepami nawet lepsze
a roslin tez bym nie bral ostatnio przy kupowaniu kabomby dostalem gratis mase slimakow na szczescie sprawdzam roslinnosc przed wlozeniem do akwa
a z tym brudem to przesadzasz brudna jest podloga ale to dlatego ze masa ludzi sie przewija:)
moze i przewrazliwiona jestem ale nie bardzo mi sie podobalo faktem jest duza ilosc roslina ale jak pisalam nie kupialam ze wzgledow .. jw a moim zdaniem skromnym za duzo akwa i za malo pracownikow dbajacych o nie wiem co mowie uwiez mi jestem wymagajaca jezeli chodzi o zdrowie roslin i ryb i mojego akwa .....
heh sluchaj oni maja co tydzien nowe rybki tam zadko ktora ryba spedza wiecej niez 2-3tyg mysle wiec ze nie jest tak tragicznie jak piszesz
byc moze byc moze ale serio mowie ci ze obraz byl straszny jak na polu bitwy martwice pletw rozpoznalam z daleka :cry:
przeszedlem sie specjalnie 20 minut temu do OKAZU i fakt martwica wystepuje ale czy tak czesto zauwazylem ja u 3odmian ryb ale odkrylem tez cos innego maja najtanszy sprzet chyba w gdansk/sopot
pozdrawiam
nie moge sie z toba zgodzic kupilam ostatnio filt fluvala 204 za cene 230 cos kolo tego a tam niestety osztowal ponad 300zl wszystko zalezy chyba jakie to sprzet ........
Jak w temacie, gdzie w trójmieście kupię akwarium na zamówienie, wykonane solidnie lecz w przystępnej cenie.
poszukaj namiarów na firme Szklik (sprzedaje swoje wyroby m.in na allegro)
Siedzibę mają w Oliwie na Dickmana (zdaje się)
nie moge sie z toba zgodzic kupilam ostatnio filt fluvala 204 za cene 230 cos kolo tego a tam niestety osztowal ponad 300zl wszystko zalezy chyba jakie to sprzet ........
:arrow: napisalem "chyba"
:arrow: to moze sie pochwalisz gdzie jest taniej a nie dajesz puste stwierdzenia :wink:
ja robie zakupy nie wiem jak dla innych ale dla mnie ok tesco na karwinach jak narazie luzik i ceny mi pasuja a porownujac z innymi sklepami ceny mniejsze nie na wszystkim ale na wybranych modelach i sprzetach jak narazie mi pasuje
ok dzieki krwiny to gdynia tak?? bo mieszkam w 3miescie od 1,5roku i znam gdansk/sopot a gdyni wcale :P
i dzieki za informacje ;)
mlekutko
03-29-2006, 02:17
Gdańsk Chełm
Pasaż Chełmski
Mam dwa sklepy koło siebie :)
- W jednym miła i fachowa obsługa, pomoc, sporo rybek, kreweciaki i ogolnie ciekawe okazy, fajne korzonki ...
- W drugim dużo roślinek, wiekszy wybor sprzetow/akwa - ogolnie bardziej technologicznie podchodza do sprawy - ale trzeba gadac z szefem bo reszta to nie wie nawet po ile sa roslinki...
Preferuje pierwszy, bo są tacy ... ludzcy :)
W kazdym razie wracając z roboty z nową koncepcją w głowie i odwiedzając te dwa sklepiki (są 10 m od siebie) spokojnie sie zaopatrzam :D
Gdańsk Chełm
Pasaż Chełmski
Czy możesz podać jakiś dokładniejszy adres, chociaż ulicę ?
Aha, i czy wiesz może czy mają krewetki red cherry i po ile?
mlekutko
03-29-2006, 15:23
Gdańsk Chełm
Pasaż Chełmski
Czy możesz podać jakiś dokładniejszy adres, chociaż ulicę ?
Aha, i czy wiesz może czy mają krewetki red cherry i po ile?
http://www.pasaz-chelmski.pl/
Prosze :)
Adres po lewej.
Sklepy parter, numery 57 (moj ulubiony) i 22.
Nie zwrocilem uwagi na red cherry :( Mieli wampira po 35 :)
Wczoraj kupilem 2 x amano po 7.50 za sztuke.
Moge sprawdzic czy maja cherry ale najwczesniej w piatek niestety.
mlekutko
03-31-2006, 23:43
Sprawdzilem te krewecie.
Są Cherry po 7,50
Amano tez po 7,50
Filtrujaca po 15
Vampirek po 30 albo 35 ...
i jeszcze jakas ale zapomnialem :P
Sprawdzilem te krewecie.
Są Cherry po 7,50
Amano tez po 7,50
Filtrujaca po 15
Vampirek po 30 albo 35 ...
i jeszcze jakas ale zapomnialem :P
Dzięki wielkie. Jak się zrobi cieplej to może podjadę rowerkiem :)
piterssss
04-08-2006, 13:08
dziś byłem w okazie i tak;
akwa są tanie np.200l 192 czy 8 zł
Tetra ex 700 249 zł
rybki neonki czerwone 2-3 zł zależy jak duże
ale widziałem skalary z płetwami jakby im pies poobgryzał szok
ale obok było skalarki większe i były ok bynajmniej większość
obsługa wygadana znająca się na rzeczy ale myślę że potrafią wcisnąć i coś droższego niepotrzebnie a jeśli chodzi o baniaki to jest bardzo duży wybór i pokryw też nawe są w stanie przeróbkę jakąś zrobić w niektórych pokrywach dla lepszego oświetlenia
w skali od 1 do 10 to daje 8
Mam pytanie, czy w jakimś sklepie w Trójmieście można zakupić muszlowce :) ? Wybieram się na początku maja więc bym zaszedł :)
Mam pytanie, czy w jakimś sklepie w Trójmieście można zakupić muszlowce :) ? Wybieram się na początku maja więc bym zaszedł :)
Na pewno bywają w Okazie, widziałam kiedyś też na Morenie (ul. zdaje się Warneńska?). Obydwa w Gdańsku, co do Gdyni i Sopotu to się nie orientuję.
clint_32
05-06-2006, 08:42
"Okaz" spory sklep, spory wybór, obsługa sprawia wrażenie fachowej i chętnej do pomocy.
Trzeba uważać jednak na to co się z jakiego zbiornika bierze. W kilku baniakach znalazłem nieżywych rezydentów pracowicie zjadanych przez współmieszkańców. Niefajnie się na to patrzy.
Sprzęt wydaje się byc tańszy, nawet-co mnie bardzo dziwiło-od oferty sklepów internetowych (przynajmniej na kilku przykładach).
Sklep zarąbisty :] duzy wogly jaki wybor rybki tanszy :] niz normlanie wogole ogromny wybor :] mila obsługa
Wiecie może ile w okazie najtanszy napowietrzacz kosztuje (cichy) :?:
Witam. A czy macie moze telefon do tego sklepu? Interesuka mnie pyszczaki z Malawi. Czy jest duzy wybor i jaka cena?
Nie jestem z gdanska wiec mozecie mi jeszcze podac dokladny adres?
Z gory dzieki
Witam. A czy macie moze telefon do tego sklepu? Interesuka mnie pyszczaki z Malawi. Czy jest duzy wybor i jaka cena?
Nie jestem z gdanska wiec mozecie mi jeszcze podac dokladny adres?
Z gory dzieki
Chodzi mi o sklep OKAZ
Ul.Witastwosza to jest gdzie jest pętla tramwajowa // duza hurtownia ogrodnicza
Hej :!: Jaki polecacie sklep w którym można kupić roślinki i żeby był duży wybór :?: /// w OKAZIE oczywiście byłem
Czy ten sklep istnieje jeszcze? Bo nie moge go znalezc w spisie. Czy ktos ma moze telefon do niego?
Z gory dzieki
Oczywiscie ze istenieje!
Telefon byl juz chyba podawany wczesniej.
Jest w trojmiescie jakas hurtownia akwariow ?? Albo moze jakis sklep w ktorym ceny sa zblizone do cen na allegro. akwarium male 60-100L
tratox13
09-10-2006, 07:17
Sklep jest dziwny tydzień temu dzwoniłem z zapytaniem czy maja rybki Pygocentrus nattereri mówili ze mają a wczoraj jak zadzwoniłem to już nie mieli i nie pamiętali kiedy mieli :? całe szczęście że się tam nie wybrałem bo to dla mnie spory kawałek
nie wie ktos moze w jakim sklepie w gdansku sa pilegnice zebry ?
nie wie ktos moze w jakim sklepie w gdansku sa pilegnice zebry ?
Szukaj a znajdziesz :lol: widziałem je w realu no.. i prawie wszędzie, nawet po 2zł ;)
Witam! W folwarku w Madisonie wisi karteczka ze do niedzieli maja promocje na tetre! sprzet chyba -20% a pokarmy i preparaty zdaje sie 15%! Filtr zewnetrzny Tetry EX1200 za 330zl! można naprawde Tanio cos kupic!!!
Teraz ja sie wypowiem na temat sklepow w gdansku.Okaz bardzo fajny sklep, fajna sie gada ze sprzedawca i wogule dosyc tanio,jest jeszcze sklep akwa w realu , sprzedawaca zrobi wszytko zeby ci sprzedac rybe.Bylem tydzien temu tam i spodobala mi sie rybka(barwniak czerwnobrzuchy)no to sie pytam co to za ryba i muwie mu czy moze zyc z kakadu bo mam parke a on spokojnie nie bede se przeszkadzac, no to odrazu powiedzail ze lepiej zeby byla parka no to ja dobra wezme parke.Przyszedlem z tymi barniakami do domu i odrazu wlaczylem kompa , i przeczytalem wlasnie na akwarystyce , komentarze na ten temet barniakow i kakadu... juz po 4 dniach samiczka kakadu ma czerwone skrzela i malo sie rusza.
sklep w realu jest beznadziejny, obsługa absolutnie nie zna się na akwarystyce jest tam tylko jedna osoba która jest po studiach jakichś związanych ze zwierzętami a reszta to przypadek, do tego wysokie ceny
W Okazie kupiłam ryby z kulożęskiem, w Folwarku w Medisonie dziewczyna nie znała nawet nazw roslin :shock: A co myslicie o małym zoo na Morenie??
AnnaMagdalenaZ
11-24-2006, 12:39
W Okazie kupiłam ryby z kulożęskiem, w Folwarku w Medisonie dziewczyna nie znała nawet nazw roslin :shock: A co myslicie o małym zoo na Morenie??
To napisałam ja!
To napisałam ja!
slabiutki wybor ryb roslin rowniez do tego rosliny hodowane emersyjnie (o ile ta to sie pisze) O EHEIMIE I JBL zapomnij nie prowadza bo nie ma na to zbytu a ceny maja kosmiczne niewybarwiony yellow po 15zl :5: ceny akwariow juz nie wspomne IMO porażka a no i najwazniejsze wiedza 0 zapytaj o jakas rybke i podaj nazwe lacinska mozna sie posmiac najlepiej taka o ktorej duzo wiesz a udawaj ze nie wiesz prawie nic poza biotopem i kolorem fajne zeczy wymyslaja ^_^
AnnaMagdalenaZ
11-27-2006, 10:40
pytałam o sklep na Morenie nie bez powodu- tam kupiłam swoje pierwsze rybki i mam do niego jakis sentyment. Było to 10 lat temu a sklep nadal istnieje, chociaż rzeczywiście raczej zarabiaja na chomikach. Ostatnio jak tam byłam (jakieś 3 miesiące temu) to mieli obnizkę zestawów akwa+szafka i to całkiem ładną. Jeśli chodzi o ryby to wybór przeciętny ale pokarm żywy w woreczkach mieli to pewnie ktoś go kupuje. Może wpadne jutro i zobacze co sie zmieniło i wypróbuje wiedzę sprzedawcy, hi hi :D
niewiele zobaczysz bo remont maja o ile dobrze wiem
hi3ronim
01-03-2007, 13:07
okaz bardzo dobry sklep, wczoraj kupowalem tam akwa 52l i elegancko ladna miła pani obsługujaca to zapewne najwiekszy atut sklepu :D
Pozdrawiam i Witam gdyz to moj pierwszy post.
Mikolaj83
01-29-2007, 10:31
Witam,
17 stycznia kupiłem w OKAZIE akwa 63l z pokrywa, za calosc zaplacilem 148zł. W porownaniu z innymi sklepami jest to bardzo atrakcyjna cena, dla przykladu sprawdzalem w innym sklepie i to samo akwa kosztowalo by mnie 224zł. Sprzet tez maja dosc tani.
Cenom i kondycji ryb oraz roslin nie przygladalem sie szczegolowo, ale na pierwszy rzut oka wygladaja przywoicie i bez zastrzezen.
W tym tygodniu bede tam skomletowac sprzet do akwa i wystroj wiec zdam relacje 8)
Witam
Czy moglibyscie napisac, w jakich godzinach otwarty jest OKAZ? Chodzi mi zwlaszcza o sobote i niedziele.
Pozdrawiam
sobota do 17, a niedziela do 16.
elegancko ladna miła pani obsługujaca to zapewne najwiekszy atut sklepu
a ładna, miła pani, to co najwyżej na kasie tam stoi i nie jest najważniejszym atutem sklepu.
najczęściej kupuję w okazie. Mam 10 min. na piechote :D Bardzo dobry sklep, sympatyczna obsługa [doradzi, odradzi] i w miare niskie ceny.
Sklep w realu raczej odradzam-sprzedawca strasznie ponury, ie doradzi, a tym bardziej nie odradzi. Jednak czasami mają spore promocje, więc warto co jakiś cza zajrzeć.
Jest też sklep na [chyba] partyzantów...niedaleko cmentarza srebrzysko. Tyle,że to jest tez wędkarski i jedyne co mnie tam interesuje to samice bojownika, bo czasami mają ładne.
Ładne bojowniczki kupiłam tez w Madisonie.
W Sopocie jest sklep z niezłymi cenami [np. gupik po 2,5 pln, skalar spory po 6 pln, mieczyki po 4pln] itp] w byłej Billi. Teraz to się nazywa Elea.
Polecam zoologa w Bolszewie kolo Trojmiasta np. piskorki za 2,80 a w gdansku widzialem za 5 czy 6 reszta cen tez przystepna sa tez krewetki filtracyjne niedlugo tez inne do tego mila obsluga ;)
mario_79
03-14-2007, 18:52
Gdańsk Chełm
- W drugim dużo roślinek, wiekszy wybor sprzetow/akwa - ogolnie bardziej technologicznie podchodza do sprawy - ale trzeba gadac z szefem bo reszta to nie wie nawet po ile sa roslinki...
Preferuje pierwszy, bo są tacy ... ludzcy :)
A ja wolę drugi. Rzeczowe podejście do tematu doradztwo. Wszytsko mają na miejscu nop i duży wybór roślin, rybek też..
Wie ktos moze po ile ejst TETRA TEC EX1200 w OKAZIE?? Lub gdzie w trojmiescie stoi najtaniej i za ile?
Z gory dzieki ;)
articulatio
03-30-2007, 20:34
w zoo karinie na dąbrowie(tesco) 339zł EX1200 tetra
Kupilem an allegro za 335 przesylka gratis plus przelew 2,50 wiec jestem do przodu ;)
Ale dzieki za odpowiedz ;)
Witam,
17 stycznia kupiłem w OKAZIE akwa 63l z pokrywa, za calosc zaplacilem 148zł. W porownaniu z innymi sklepami jest to bardzo atrakcyjna cena, dla przykladu sprawdzalem w innym sklepie i to samo akwa kosztowalo by mnie 224zł. Sprzet tez maja dosc tani.
Ja też zrobiłem tam zakupy, za kompletne akwarium zostawiłem prawe 1000 zł. Wszystko fajnie do czasu reklamacji - przestała mi działać belka oświetleniowa, ot tak, pewnego dnia się nie zaświeciła i koniec. Oddałem do reklamacji, miała być za 3 dni, potem za tydzień, potem znowu za tydzień, dziś dowiedziałem się, że chyba za kolejne 2 tygodnie. CHYBA! W sumie wyjdzie miesiąc czasu. Czy to jest normalne? I jak się ma to 14 dniu wg ustawy?
arcuser
OKAZ jest najlepszy - moze nie znajdziecie tam wszystkich gatunków - bo i gdzie tyle znajdziecie? Ale obsługa,jest rewelacyjna - szczególnie taki jeden facet - nie wiem jak ma na imię (wysoki, krótko ostrzyzone włosy, wręcz ogolony:) - jest najlepszy. Widac, że wie co mówi i że to lubi. Polecam!
Przestrzegam was przed sprzedawcami w Madisonie. Ostatnio kupiłam tam dwa duchy (nia znałam tych rybek a strasznie mi się spodobały) wypytałam dokładnie sprzedawce, a ten mi powiedział, że jak najbardziej, do 112 l moge sobie je kupić, nie ma żadnych przeciwskazań. No cóż, 70 zł na mnie zarobili, ale ja już żadnej ryby więcej nie kupię!
Witam! Jeśli chodzi o Madison to napisz czy sprzedawcy Ci tak mówili czy sprzedawca? Ja także tam pracuje i nie chce być wrzucany do jednego wora! jeśli możesz to opisz go a ja spróbuje coś z tym zrobić. No i ryby ja chcesz to możesz przynieść ale do mnie. Wymienie Ci je i za te 70zł weźmiesz sobie to co Ci będzie pasowało do akwarium.
Ja Ci zależy to czekam na info baba128@wp.pl
Jak najbardziej polecam OKAZ. Z tych gorszych sklepow to kreche ma u mnie ten w Geantcie w Osowie. Czasem sprzedaja tam rosliny doniczkowe jako wodne :neutral: w sumie to caly czas takie tam są. Jak ktos sie nie zna to nie ma co kupowac
Witam! Jeśli chodzi o Madison to napisz czy sprzedawcy Ci tak mówili czy sprzedawca? Ja także tam pracuje i nie chce być wrzucany do jednego wora! jeśli możesz to opisz go a ja spróbuje coś z tym zrobić. No i ryby ja chcesz to możesz przynieść ale do mnie. Wymienie Ci je i za te 70zł weźmiesz sobie to co Ci będzie pasowało do akwarium.
Ja Ci zależy to czekam na info baba128@wp.pl
wiesz, nie przyglądałam się dokładnie, ale był niski, miał ciemne włosy, krótko ostrzyzone, wyglądał na najmłodszego z tych sprzedawców. Nie o to chodzi, żeby kogoś ścigać, albo wrzucać wszystkich do jednego wora i przy okazji kogoś skrzywdzić - nie taka była moja intencja. Niestety to był kolejny raz, że zawiodłam się na poradach tam uzyskanych - stąd moja uwaga, żeby uważać. Tu przecież chodzi o zywe istoty i jesli ktoś wprowadza mnie w błąd mam powody, żeby się denerwować. Dzięki za dobre chęci - już sobie poradziłam z Duchami, ale dzięki :)
Witam,
Jak w temacie, kupiłem ryby z rybią ospą, straty w akwa mam ogromne (skalar, 2 pictusy, 3 kosiarki, 2 glonojady - ostały się 2 skalary i żaba).
Reklamacji nie przyjmują - już tam nic nie kupię i ODRADZAM innym!
Pozdrawiam
W Brico marsche tez maja z ospa stracilem 2 bocje wspaniale mozliwe ze 3 tez bo nie widzialem jej od wczoraj a byla strasznie chuda lecze ryby jzu 3 tydzien i jzu chyba przeszlo ....
Dzisiaj postanowiam sie wybrać do zoologiznego w Gdyni na Witominie.Wchodze do tego centrum handlowego patrze a tam nie ma juz tego sklepu.Czy ktos wie,czy został on zlikwidowany czy moze go gdzies przeniesli??Jak przeniesli to gdzie??
Pozdrawiam
ktoś kupował mrożonki w okazie? Są bezpiezne?
Gdzie jeszcze można kupić jakieś "zaufane" pokarmy mrożone ? :P
Ja czesto kupuje mrożonki w Okazie i są ok.Jeszcze nie miałam przypadku,żeby cos było nie tak.Tylko czesto maja dośc ciemnego wodzenia(czyściutkiego białego ostatnio żadko u nich widziałam).
Dzisiaj postanowiam sie wybrać do zoologiznego w Gdyni na Witominie.Wchodze do tego centrum handlowego patrze a tam nie ma juz tego sklepu.Czy ktos wie,czy został on zlikwidowany czy moze go gdzies przeniesli??Jak przeniesli to gdzie??
Pozdrawiam
Zliwikdowali.
byłam wczorajna manhattanie...tragedia.
-w każdym akwarium trup
-dogorewające bocje
-gnijące zwłoki bojowników w maleńkich kulach. Skoro nie było komu wywalić trupów, to na pewnomiały podmienianą wodę :/
-ładny, błękitny samiec...miałam ochotę go kupić,ale był chory. Powiedziałam sprzedawcy. Mam nadziję,żena prawdę weźmie go na leczenie,a nie wywalił do kibla razem z tamtymi trupami :(
Potem byłam w realu i jest całkiem ok-tzn. byłam "na zamknięcie", światła w akwariach były wyłączone,ale tam gdzie mi sprzedawca zapalił [czyt.tam gdzie coś mnie interesowało],wszystko było ok. Kupiłam młodziutiego bojownika-jeszcze płeć nieznana :> Trzymam "to" na razie w słoiku i zobaczymyco muzacznie rosnąć [mam nadzieję,że płetwy,a nie np. guz :P]. W każdym razie sprzedawca lojalnie mnieuprzedził,że ryby były dopiero dziś przywiezione i on nie wie czy nie są chore itp.
Poza tym lubię ten sklep [w 3mieście chyba tylko ten i okaz są "zaufane"], bo sprzedają tam akwaryści. OK-przynajmniej 2 z 3 sprzedawców to akwaryści :) Do tego sympatyczni.
Robinson
07-29-2007, 21:36
Ostatnio kupowałem rybcie na Matarni w powiększonym zologicznym (część akwarystyczną zrobili na piętrze), ceny są przystępne, akwaria jak na razie dobrze utrzymane, no i przede wszystkim ryby bardzo ładne i w dobrej kondycji. Myślę, że jest powstaje dobra konkurencja dla Okazu.
Pozdrawiam
Okazu żaden sklep nie podbije ;)
W okazie są same plusy, ostatnio neony czerwone wziałem i wszystkie zdrowe, bez zarzutu oraz małego lotosa, i to tanio i jak zwykle sprzedawcy są extra xD Poza tym w okazie są zadziwiająco tanie karmy :o przykładowo karma dla papug z granulatem firmy prestige kosztuje tam koło 10zł, a w Realu aż 18 :o No i rybki też bardzo tanie, w realu jest drogo - ale czasami mozna trafić na jakąs okazję.
W matarni byłem, jak dla mnie - zadna rewelacja, sklep jak sklep. Popularne gatunki ryb i w ogóle, karmy drogie. A z roślinek to większa częśc była błotna.
Robinson
07-29-2007, 22:34
Szukałem ładnych skalarów, zjeżdziłem całe 3-miasto kilkukrotnie i nic. W okazie byłek kilka razy i były tylko takie z krzywymi wąsami - nic ciekawego, a w Matarni znalazłem piękne 2 rodzaje - takie o jakich marzyłem.
Nie chcę nic złego pisać o Okazie, sam też tam kupuję i jestem całkiem zadowolony (np. 10 pięnych brzanek sumatrzańskich), no ale solidna konkurencja by się przydała - prawda?
Byłam na matarni. Sprzedawca jakiś dziwny,ale ryby raczej ok. Żadnych trupów nie widziałam. Ceny takie normalne-w okazie jest taniej. Roślin mało i część błotna. Pokarmy drożej niż w okazie.
Poza tym do okazu mam ok 7 min drogi. Na matarnie daleko ;)
Fakt, do matarni jest strasznie daleko. Trzeba samochodem jechać, albo busem. Opcja z rowerem też się wypali ;) I to jest wielka wada, to okazu mam 10min rowerkiem i gotowe :)
Co do ładnych sklalarów, to w okazie mieli ostatnio prześliczne. Upatrzyłem sobie jednego biało-srebrnego :) A ostatnio w sklepie zoologicznym koło Zielonego Rynku na przymorzu upolowałem na przepięknego, białego skalara koi. Tylko ze w akwariach mają ubóstwo, smród i przegeszczenie. Ale i tak nie załuje zakupu :)
fakt-byłam koło rynku 2 dni temu i kobieta wmawiała mi ,że dane podłoże to nie marmur...podczas gdy z tyłu jak wół było napisane,że to marmur XD
Trupów też mają pełno. Kupiłam tam tylko 1 bojownika i jak na razie żyje ;)
Ten sklep koło Zielonego Rynku jest jakiś ... ehkem niepoważny. Ta baba wygląda jak facet xD
Jak kupowałem tam falistą, to nie potrafili jej złapać, musiałem 20 min czekać, a ptaki w klatce się tłukły - ta baba chyba bała się papug :lol: Poza tym są 2 nimfy NIE NA SPRZEDAŻ, po jaką cholerę oni je trzymają w tym syfie. Ta samica ma przyciete lotki i guz na obu skrzydłach :( Jakiś miesiąc temu musiałem im uwagę zwrócić, ze w akwa na podłodze leży zdechły chomik z odgryziona głową. A ta mała lala się usmiechneła, wzieła chomika (nadal z usmiechem :o) i wywaliła :roll:
Jak prosiłem o żaby i w sklepie było dosyć głosno i baba usłyszała ze proszę o CHAPPI (czapi) i przyniosła mi karmę :o musiałem jej pokazac palcem w strone akwa ze chodzi mi o żaby. Ale sie upierała, ze nie mają zab :roll: i prosiłem, zeby dokladniej sie przyjrzała. No i w jednym zbiorniku pływało z 20 karlików... do dziś z tego nie mogę :rotfl:
A był ktoś w tym nowym [?] sklepiej przy ETC? [nie chodzi mi o ten za lotnią]. Dopiero wczoraj zauważyłam,że tam coś jest [ale była 23.00, więc nawet nie podchodzłam ;)]
Kiedyś była tam akwarystyka, sprzedawali w sumie dużo ryb i w ogóle. Z innymi zwierzętami było to samo, jednak potem zliwikdowali sprzedaż żywych zwierząt i nie wiem jak jest teraz.
ja jestem z tczewa wiec w gdansku raczej niebywam za czesto ale co myslicie o tym w madisonie sklepie zoologicznym ??
wg mnie nie jest zly nawet dosc sympatyczni pracowniczy tylko chyba 2 osoby sie znaja bo taki gosciu sie niezna le smieszy jest chociaz ;) i duz wybor nawet
w Madisonie jest średnio. Trupów widziałam troche,ale w porównaniu z manhattanem to nic, obsługa całkiem niezła,o ile nie przyjdzie się wieczorem jak chcą już gasić światła.Tyle,że z tego co wiem instynkt sprzedawcy góruje u nich nad świadomością akwarysty.
Moje wrażenia:
1) Okaz - nie ma ideałów, ale im chyba najbliżej, duży wybór rybek, jest wiedza, fura sprzętu, ceny dobre
2) Geant/Real - wybór nie powala ale jest całkiem całkiem, bywają tam czasem rzadsze pyśki z hodowli, wybór sprzętu - mogłoby być lepiej, ale nie jest źle, ceny - mogłyby być lepsze, wiedza - ten z długimi włosami wie o co chodzi
3) Matarnia - wybór nieco mniejszy niż w Realu, dużo sprzętu i karmy, ceny gdzieś w okolicach średniej, wiedza - albo nie mam szczęścia albo jest średnio
4) Tesco - zwykle spory wybór roślin, wybór rybek - średni, wyposażenie - średnio, wiedza - średnio.
Reszta - czeka na przegląd, jakiś czas tam nie byłem, więc się nie wypowiadam.
ciska tylko tęsknota za starymi sklepami: Zaspa w tym dużym bloku od tramwaju, Nowy Port w falowcu, Jagiellońska w falowcu (na Obrońców też był przejściowo), cudowny klub akwarysty na Piastowskiej, ten na Kościuszki to chyba jeszcze jest i wiele innych które odeszły wraz ze schyłkiem poprzedniej epoki:) (epoki nie szkoda, ale sklepów - tak:)
a był ktoś już może w Galerii Bałtyckiej? Ponoć jest tam całkiem spory sklep zoologiczny. Może się ktoś podzielić wrażeniami?
Ja tam sie niedlugo wybieram jak wroce to zdam relacje narazie wiem tyle ze sklep reefshop postawil tam solniczke zobaczymy
Też mam zamiar się tam wybrać ;) Słyszalem od kumpla, że tam jest niezle i ceny są niskie ... no ale zobaczymy :)
byłam-do zoologicznego tylko zajżałam i....wydawało mi się,że jedyny zbiornik to był ten na wystawie [pomijając puste, na sprzedaż], więc nawet nie wchodziłam.
ktoś w końcu był w tym zoologicznym w galerii bałtyckiej? jak wrażenia? :)
A ja tydzień temu byłem w Okazie i co sie okazało kupiłem gupiki 4 samce i 7 samic, samce żyja, a samice były z innego akwarium wszystkie miały pleśniawekę co zobaczyłem dopiero w domu..
jacq_skylark
10-28-2007, 15:47
Witam
Mieszkam w 3Mieście (dokładniej w Gdyni) od roku, więc nie znam zbyt wielu sklepów akwarystycznych, ale z tych które znam to jedyny w którym odczuwa sie przyjemnośc z patrzenia na akwaria, to sklep Akara na Morenie, miła obsługa (jeśli czegos nie wie nie ma oporów przed sprawdzeniem w atlasie), ceny przystępne, ryby zdrowe, zero trupów w zbiornikach.
Pozostałe sklepy w których byłem to sklepy w Tesco na Karwinach, Real na Osowie, Real (CH Wzgórze), Matarnia, oraz sklep koło Batorego, mam wrażenie ze to jedna sieć, a wynika to z tego ze mają te same promocje, takich samych olewających wszystko sprzedających (trupy w akwariach, zero zainteresowania klientem), ceny prawie identyczne.
Mam nadzieje że znajde jakis fajny sklep w Trójmieśie, może któryś z tych o których czytałem w poprzednich postach.
Pozdrawiam.
PS. Ma któs namiary na sklep gdzie moge kupic krewetki Crystal Red, lub inne rzadsze gatunki?
Kup od "krzysiek k1" na allegro ja od niego nie raz kupowalem (przysylal mi do Olsztyna z Lodzi" prawdziwy hodowca .
monika16
11-03-2007, 17:26
bedzie ktos sie wybieral do marketu zoo przy IKEI? poluje na borelki. dzis bylam,ale nie mieli. tylko samce ryby podobnej do borelki,ale nazwanej: 'nancara cinomala'. na google nic o tym nie ma. :/
a kiedy w ogole maja w tym sklepie dostawy?
mam pytanko wiecie gdzie można w Gdańsku kupic otoski??bo jak naraziei jeszcze w żadnym zoologicznym nie napotałem ich:(
monika16
11-03-2007, 22:50
widzialam je dzis wlasnie tam przy ikei, tylko nie wiem po ile.
a to tam przy slowackiego na zlotej karczmie??
monika16
11-04-2007, 16:44
mi chodzi o ta ikee wraz z kompleksem. to gdzies poza miastem jest. parking podziemny,obi, itp.
otoski kupione:)ale mam kolejny problem wiecie gdzie mozna dostac mulojady bo juzch chyba wszystkie zoologiczne obchodzilem ktore znam...
widziałam mułojady w sklepie na dmowsiego we wrzeszczu ;)
W Sopocie jest sklep z niezłymi cenami [np. gupik po 2,5 pln, skalar spory po 6 pln, mieczyki po 4pln] itp] w byłej Billi. Teraz to się nazywa Elea.
Elei już nie ma. Teraz budują tam Almę. Sklep jest zamknięty. O Okazie nie wiedziałam:). Ale w najbliższym czasie się przejdę. Duży sklep jest w Matarni. Dość tanie akwaria. Mniej więcej 1zł za litr. Duży wybór sprzętu. Wydaje mi się, że rybek też sporo i niedrogo. Zapamiętałam, że np. neonki były po 2zł. Tylko nie wiem jak z obsługą:(, bo akurat tego dnia zajęłam się zwiedzaniem i kupnem konkretnej roślinki. W każdym razie wydawali się mili pomimo późnej pory...
Widział ktoś moze krewetki red cherry w trojmiescie? Najlepiej gdyby były w Gdyni.
...Okocily mi sie dwie samiczki molinezji na poczatku bylem szczesliwy ale jak okazalo sie ze mam ok 80 sztuk malych to troszke sie wystraszylem:)i mam pytanie czy ktos wie gdzie mozna sprzedac rybki jak podrosna czy gdzie kupuja w gdansku ten gatunek rybek i jakiej wielkosci musza byc??
Widział ktoś moze krewetki red cherry w trojmiescie? Najlepiej gdyby były w Gdyni.
Były w Okazie. Ale też nie zawsze. Po 5 zł. Ale to w Gdańsku. Poradziłabym Ci jednak byś zerknął na Allegro, ja właśnie tam kupiłam swoje krewetki. Są po 2-3zł. Są i sprzedawcy z Gdyni. Chyba nawet więcej niż z Gdańska.
A ja dziś kolejny raz byłam w Okazie. I stwierdzam, że coraz bardziej lubię ten sklep:)!!! Nie dość, że dostałam ślimaki za darmo (podczas, gdy w innych sklepach często trzeba za nie płacić) to jeszcze zostaną dla mnie przywiezione małe kiryski:D.
A gdzie można zdać rybki to nie wiem:(. Sama bym się chętnie dowiedziała.
Sir_Yaro
12-04-2007, 21:32
A czy istnieja jakies sklepy w gdansku/gdyni ktore maja strone www i sklep na niej? bo z najwiekszym zdziwieniem dochodze do wniosku ze takiego nie ma.
Zapraszam do mnie. Mam red cherry, babaulti i white pearl. Oczywiście na sprzedaż, taniej niż w sklepie.
witam.
odswierzam, temat, poniewaz potrzebuje pomocy.
dokladnie to potrzebuje numeru tel do OKAZ`u.
ewentualnie moze ktos wie gdzie mozna w 3miescie dostac pielegniczki kakdu ?
pozdrawiam
30 sekund szukania:
http://szukaj.onet.pl/493590,PH_Okaz_Sp._z_o.o.,Gdansk,firma.html
tel: 341-08-90
monika16
12-27-2007, 19:05
bylam dzis kolo oszołoma [Auchan - chyba tak sie pisze]. Blaszak zmienil sie w srodku na przepiekna galerie, a do tego dorobli z boku zoologiczny [wreszcie!]. Bylam dzis..i pustki. Moze dlatego, ze nowy sklep. Strasznie sie cenia, korzenie po 40zl... gupiki 4 - 5zl, kiryski 4zl. Drogo troche. Poza tym ktores ryby mialy ospe rybna, ale tylko w tym jednym zbiorniczku to zauwalzylam. Maja strasznie duzo barwniakow szmaragdowych i czerwonobrzuchych. Ceny rozne. Z pielegniczek widzialam jeszcze ramirezki.
A jesli to nie jest Gdansk, to ja przepraszam. ;) Ja nie Gdanszczanka.
motylek135
12-28-2007, 13:18
Witam
ja również polecam OKAZ moim zdaniem najlepszy sklep w Gdańsku :)
Może nie w tym dziale, ale sprawa dotyczy Trójmiasta:). 8 lutego będzie spotkanie miłośników akwarystyki na ul. Pilotów 11. Godz 18-20. Może ktoś co więcej o tym wie. Może ktoś się wybiera:)?
jak nie wyjadę na narty, to może przyjdę ;)
poszukuje jakiegos sklepu ogrodniczego z ladnymi kamieniami .... czy ktos z was wie gdzie mozna dostac kamienie ? ale nie okaz bo tam sa po 11zl za kilo ;] ..... gdzies w 3 miescie .... moze jakis market budowlany .... prosze o pomoc
pozdrawiam
witam
hehe Kac_r idź na dziką plażę i nazbieraj a potem je wygotuj i po sprawie:wink:
i nie chodzi mi o te z morza a o te co zsuwają się z klifów
w lesie nad morzem też znajdziesz piękne okazy
pozdrawiam
wojtek-14
02-20-2008, 21:28
Bez wątpienia według mnie okaz na przeciwko zajezdni tramwajowej:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Bez wątpienia według mnie okaz na przeciwko zajezdni tramwajowej:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
gdybys przeczytal uwaznie moj post zobaczylbys ze nie chce w okazi bo 11zl za kilo to mmeeeeega drogo.
myslalem wlasnie o klifie w orlowie. pojade tam dzisiaj i sam sie przekonam czy jest cos co mnie interesuje i juz ;]
co do sklepow z kamineiami to pytanie wciaz aktualne bo ja szukam i szukam, ciagle gdzies dzwoni i lipa, nic znalesc nie moge.
pozdrawiam
kevinmcr
02-21-2008, 16:15
hmm moze sproboj w nobasie na kartuskiej oni tam maja tony zwiru i rozniego rodzaju kamieni moze dadza ci worek po kosztach
O ! dzieki bardzo za info. jesli maja tam to wszystko na miejscu to mysle ze jakos uda mi sie zagadac i cos po kosztach kupic. dzieki bardzo, jutro tam zadzwonie i sie postaram dogadac, jesli okaze sie ze da rade to dobrze znazc miejsce z tanimi kamieniami : )
pozdrawiam
to daj znać, czy da radę ;)
ktoś wie gdzie można w trójmieście kupić krewetki red nose?
nie edytuje poprzedniego posta,żeby pokazało się,że jest nowa wiadomość :>
Ktoś pytał o akwarystyczny w Galerii Bałtyckiej, byłem tam 3 razy.
Ogolnie w akwarium panuje porządek rośliny czasem lepsze czasem gorsze, natomiast kupilem krewetki redcherry za 4 zł .
Sprzęt niestety drogi np filtr JBL Cristal Profi 250 kosztuje 260 zł gdzie na internecie o 60 zł mniej!
Zawsze jak byłem pracuje tam pewna kobieta z którą za bardzo nie rozmawiałem, poprosilem krewetki i to wszystko także na temat obsługi się nie wypowiem.
Najbardziej nie idzie im założenie akwarium morskiego na wejściu, już długo stoi tam akwa z wodą, piaskiem i oświetleniemi to wszystko :)
mi tam się niezbyt podoba. Obsługa nawet niezbyt wie co ma [tylko kierowniczka cokolwiek tam wie].
W akwariach raczej czysto, wybór przeciętny.
Polecam sklep "Kameleon" na chelmie w pasazu, bardzo mily sprzedawca (taki w czarnych wlosach postawionych na zel) potrafi doradzic i nawet da sie potargowac, czasem dorzuci cos za darmo (gratis ^^), bez problemowe reklamacje. Co do ryb to maja dobry wybor, lecz z roslinami nie najlepiej. Ogolnie godny polecenia!
A!
Wiecie moze gdzie w Gdansku skupuja rybki?
Witam.
Gdzie najtaniej kupie filtr zewnętrzny do akwa 240l najlepiej jbl.
Jak czasami rozglądałam się po różnych sklepach to wydaje mi się, że o wiele taniej można coś kupić na Allegro.
na allego najtaniej a jak chcesz na miejscu to chyba okaz ma najbardziej konkurencyjne ceny
Dzięki. Nie dawno była promocja w Matarni, nie zdążyłem z zakupem. Myślałem ze może jeszcze gdzieś jest promocja.
seba1001
01-14-2010, 21:45
w okazie są red nose ale Uważajcie bo pracuje jakis nowy chłopak ktory nie ma wogóle pojecia o akwarystyce nie ptrafi rozronic podstawowych roślin myli moczarke z rogatkiem a co dopiero krewetki wogóle ryb nie potrafi łapać nie mam pojecia jakim cudem on sie dostal do tego sklepu o cokolwiek sie zapytam niegdy nic nie wie albo udziela bledne infomacje zamiast sie zainteresowac klientem to siedzi przy kasie i plotkuje jestem bardzo czesto w okazie jeszcze nic dobrego się nie dowiedzialem od tej osoby na szczescie nie pracuje tam tylko On, a do tego znajomemu na leczenie rybiej ospy polecil zielen i polowa ryb mu zdechla takze radzcie sie u dwoch pozostalych pracownikow
Chodzi ci o tego nowego wysokiego co zamiast Waldka pracuje ??
Stara obsada sie w okazie wysypała brak klimatu teraz kiedys było inaczej. Ceny w okazie najlepsze napewno w 3city poza allegro - srednio trafnie doradzają Ci nowi chłopcy. Co do kamieni to wyzej jak Nobas po lewej stronie jadąc do obwodnicy jest tez jakis punkt zwirowy wiem ze od groma ludzi dla pyszczaków pokupowało tam kamienie za grosze ale nie byłem i nie wiem jak jest. Teraz w okazie inspirują mnie powteornie wielkie korzenie do akwa około 400L, piekne i godne zakupu Pozdro :]
Pany, jest sprawa. Potrzebuje kupić 20-25kg żwirku drobnego (piasek) takiego drobnego cobyto se pielęgniczki poprzesiewały. Z racji pogody odpada ukopanie samemu w lesie itp.
Macie jakieś pomysły gdzie można taki elegancki piasek nabyć w rozsądnej cenie?? W okazie 35zł kosztuje 20kg...
Sir_Yaro
01-25-2010, 09:48
Pany, jest sprawa. Potrzebuje kupić 20-25kg żwirku drobnego (piasek) takiego drobnego cobyto se pielęgniczki poprzesiewały. Z racji pogody odpada ukopanie samemu w lesie itp.
Macie jakieś pomysły gdzie można taki elegancki piasek nabyć w rozsądnej cenie?? W okazie 35zł kosztuje 20kg...
W leroy merlin worek 20kg 12zł, 5kg 3zł
Sam tam dla sauloskow kupilem.
W leroy merlin worek 20kg 12zł, 5kg 3zł
Sam tam dla sauloskow kupilem.
Kupiłem dzisiaj w Castoramie 2 worki po 25kg piasku kwarcowego 1mm kreisel za 7zł worek, to ten piasek co kiedyś pisałem że nigdzie nie szło go dostać, jak coś to 2 paletki rzucili tego piasku w Castoramie na ogrodniczym.
Piasek elegancki, już widzę jaką radochę będą miały barwniaki :-D
BATO_GKS
11-27-2010, 22:37
Witam
Czy jest mi ktoś w stanie podać namiary na szklarza z Trójmiasta, u którego nie strach zamówić akwarium ?
W grę wchodzi akwarium 400 litrowe o wymiarach 160x50x50.
Niestety jest to wymiar nietypowy,więc pole manewru mam ograniczone.
Sir_Yaro
11-28-2010, 19:42
Gdynia, Świetojańska. Po prawej stronie jak jedziesz od strony wzgorza sw.maksymiliana.
Robia baniaki dla oceanarium w gdyni.
Dokladnego adresu nie znam. Trzeba sie przejsc poprostu.