PDA

Zobacz pełną wersję : Warszawa

Strony : [1] 2

Patryś
02-08-2006, 16:52
Atoll-Zoo. Chyba niedługo założymy jego fanclub :wink: www.atollzoo.com.pl

Maniu
02-08-2006, 19:01
Euro-Zoo w Real Okecie...bardzo przyjemnie sie tam robi zakupy...i rabaty sa przy wiekszych ilosciach i nie tylko..;D

bugi
02-08-2006, 19:13
Euro-Zoo

nawet nie mów że to na serio pisałeś ! :twisted:

rafmik
02-09-2006, 10:09
Jezeli chodzi o sklepy w centrach handlowych, to chyba najlepiej zostalem obsluzony w Wola Park na gorczewskiej. Kilka bardzo negatywnych opinii slyszalem o sklepie w Arkadii. Zreszta sam tez sie tam nacialem - cos mnie podkusilo i kupilem tam kilka neon'ow. Nie pociagnely zbyt dlugo niestety, mimo ze te co mialem juz w akwa przed zakupem czuly sie dobrze.

Malefisto
02-09-2006, 16:23
Euro-Zoo w Real Okecie...bardzo przyjemnie sie tam robi zakupy...i rabaty sa przy wiekszych ilosciach i nie tylko..;D

przecież to jest hurtownia a nie sklep i nie mogą sprzedawać detalistom bez działalności gospodarczej w branży to o czym ty piszesz??

podwodny
02-09-2006, 17:47
Ja polecam Latos Aqua Zoo przy ulicy Targowej! Miła obsługa i duży wybór! Polecam z czystym sercem!

Maciek.
02-09-2006, 19:39
A ja polecam mały ale dobry sklepik na ul. Ząbkowskiej. Bywają rabaty, i ma dobry żywy pokarm :wink:

Diskus-zoo na Radzymińskiej - Mają duży wybór ryb i Roślin.

chomik
02-09-2006, 19:42
ja polecam sklep zoo Coala na Górczewskiej 131/135, gosc sie zna na rzeczy, taniej niz w wola park, nie ma problemu z zalatwieniem czegos jak potrzeba. Do sklepu w wola parku nie mam zastrzezen (poza cenami), natomiast w kakadu w carrefourze na bemowie i w arkadii sa zabujcze ceny, a pozatym jak ktos sie nie zna to ladnie nim zakreca...

raven_raistlin
02-09-2006, 23:52
Moim faworytem jest Atoll Zoo :) jakosc, mila obsluga, jakosc, jakosc i mila obsluga,
Doskonalym wyznacznikiem marki na rynku sa chociazby produkty ADA, a jak wiadomo dla pana Amano nie liczy sie wielkosc tylko JAKOSC. Zawsze mozna porozmawiac i dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy, widac ze jest tworzony przez ludzi z prawdziwa pasja. Akwaria w sklepie nie sa tylko do trzymania rybek sa ciekawie urzadzone wiec rybki sa w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej.
Akwarystyka zajmuje sie 6 lat i dopiero Atoll Zoo sprostal moim oczekiwaniom, Goraco polecam na 100% sie nie zawiedziecie.[/u]

marcinnowak
02-10-2006, 10:51
Hej,

No to sklepy według mnie:

+ FokusZoo na Ursynowie - obsługa ma czas i cierpliwość można naprawdę sporo się dowiedzieć, ceny rybek nie najniższe ale są za to po kwarantannie. (ostatnio byłem świadkiem jak pan nie chciał sprzedać kosiarki bo nie był pewien czy jest zdrowa bo przestała jeść - szok). Nie ma problemu z zamawianiem sprzętu którego aktualnie nie ma w sklepie zero ściemy - mówią jak jest na kiedy będzie i wtedy ten sprzęt jest do odebrania – bardzo duży plus lubię szczerość.

- DiskusZoo na Radzymińskiej - ten sklep to jest przereklamowany i tyle. Obsługa po prostu na fatalnym poziomie. Kupowałem tam akwarium z pokrywą na zamówienie - najpierw przyjęli nie realizowalne zamówienie bo świetlówki się nie mieściły. Transport gratis ale nikt nie wspomniał o tym że nie wnoszą i byłem sam w domu... Pokrywa przyjechała niezgodna z zamówieniem brakowało jednej belki i musiałem na nią czekać 4 tygodnie - przy jej odbiorze wcale nie było przyjemnie - pan był nieprzyjemny i chciał ode mnie sporo pieniędzy za nią mimo że wcześniej się umówiłem na inną kwotę. Przy kupowaniu roślin zerowe zainteresowanie - musiałem się doprosić żeby ktoś się mną zainteresował. Tak więc jak dla mnie koniec z tym sklepem nie warto jechać przez całą warszawę żeby pan za ladą na mnie burczał.

Pozdrawiam Marcin.

Kacperek
02-10-2006, 16:56
[quote="marcinnowak"]- DiskusZoo na Radzymińskiej - ten sklep to jest przereklamowany i tyle. Obsługa po prostu na fatalnym poziomie./quote]

Tu muszę się z Tobą zgodzić. Pan rzeczywiście burczy z za lady, doprosić się nie możesz żeby się Tobą zainteresowali, a jedna sprzedawczyni mądrzejsza jest od "radia". Sprzedali mi kiedyś przeterminowany test na pH i nie chcieli przyjąć reklamacji. Jednak przyznaj że maja duży wybór roślin i ryb, i wszystko w przystępnych cenach. Ryby w dodatku które u nich kupiłem nigdy mi nie chorowały (odpukać).

Pozdrawiam

Darek

02-10-2006, 17:57
Co do wyboru roślin to prawda mają duży. Jak na razie największy jaki widzałem - ale nie byłem we wszystkich sklepach :D.

Pozdrawiam Marcin.

marcinnowak
02-10-2006, 18:00
Hmmm... Nie wiem czemu mnie wylogowało... Poprzedni post jest napisany przeze mnie a dotyczy DiskusZoo na Radzymińskiej.

Pozdrawiam Marcin.

podwodny
02-11-2006, 20:20
Ja też uważam że Discus Zoo na radzymińskiej jest przereklamowany! nie ma tam nic specjalnego!

podol
02-12-2006, 09:18
Ja uważam, że KAKADU w Arkadi jest spox. Ale nie polecam tam nic kupować bo ceny zwalają z nóg. Jak za małą pielęgniczkę ramireza chcieli 12 zł, za małą brzankę rekinie 20 to chyba ich coś boli.
Jedyna rzecz jaką tam kupiłem to korzeń i płatki tropikala.

Pozatym wszystko jest spoko, pikne akwarium wystawowe, można dostać różne rzadko spotykane ryby (i inne zwierzęta).

Adi Zet
02-12-2006, 12:30
:arrow: Ja tam polecam atollzoo, fajna obsługa i niezły wybór (zwłaszcza zwierząt morskich) ale czasem ceny są nieco za wysokie............

:arrow: Co do kakadu w arkadii byłem tam 1 raz i powiem że sklep wygląda nieźle, choć niczego tam nie kupowałem

:arrow: Discus zoo........ tam mój kolega kupował akwa na zamówienie i pokrywę aluminiową.......... wszystko dostarczyli na czas ale obsługa nie jest zbyt miła.............

podwodny
02-12-2006, 19:25
o Atolla też polecam! spoko sklepik!

podol
02-12-2006, 20:23
Ja lubie też discussa, a gdzie jest atolla, bo nigdy nie byłem??

raven_raistlin
02-12-2006, 21:52
Atoll Zoo znajduje sie na ulicy Umińskiego 16a
Zajrzyj na stronke www.atollzoo.com.pl :)

*paula*
02-12-2006, 22:49
A wsrod tych wszystkich sklepow znajdzie sie taki, gdzie przyjmuja rybki (male) a w zamian daja jakies fajne roslinki?

thx

02-14-2006, 22:13
Heja, czy ktoś z wychwalających Atola był tam niedawno...?
Ostatni raz byłem tam w wakacje i baniaki morskie urzekały kolorami i starannością ich prowadzenia.
Dziś postanowiłem odwiedzić go po raz kolejny i jedyne co się nie zmieniło to świetna znajomość tematu przez sprzedających.
Niestety baniaczki morskie (w odróżnieniu od słodko-wodnych, po których widać jeszcze efekty czyszczenia) to istna prelekcja na temat ile i jakie glony mogą się pojawić w nieczyszczonych zbiornikach.
Oprócz wszechobecnych okrzemków i paskudnie zalgających sinic dopatrzyłem się, o zgrozo, całej łąki największej plagi jaka może się pojawić w morszczyźnie - alga briopsis.

Pawle, ja Cię błagam, zrób coś z tymi baniakami, bo ich poprzedni wygląd był bodźcem dzięki któremu zainteresowałem się tym wspaniałym hobby jakim jest akwarystyka morska.
Pozdrawiam Maciek

aro_40
02-15-2006, 20:40
zaznaczę, że w Atollu nie byłem, ale żeby tak narzekać na Diskusa? Blisko rok jak robie am zakupy omijając szerokim łukiem wszelkie hipermarketowe sklepidła (naciałem się kilka razy). A w Diskusie... kulturalna obsługa, przyzwoite ceny i zawsze coś doradzą. Nigdy nei miałem żadnych kłopotów czy problemów - wręcz przeciwnie.

*paula*
02-16-2006, 17:37
Jaki jest dokladny adres popularnego sklepu akwarystycznego na Pradze...nie znam nazwy.podobno bardzo tani i dobry...ale nie wiem o ktory chodzi...

NOVINA
02-16-2006, 17:49
To ja wtrace swoje trzy zdania .. no moze wiecej :P

Na plus:
- Atoll Zoo - wedlug mnie jeden z najlepszych sklepow. Moze i maly ale obsluga pierwsza klasa i duzy wybor towaru i uwaga .. produkty ADA :D Wybor krewetek slodkowodnych duzy.
- Nimfa (chyba tak sie nazywa) - ul. Zabkowska .. maly sklep ale bardzo mily. Akwaria czyste i rybki zdrowe. Najlepszy zywy pokarm w Warszawie
- Kakadu - jakos wszyscy narzekaja na ta siec sklepow ale ja tam nic do niej nie mam. Nieraz bralem zywe zwierzeta czy inne rzeczy i wszystko bylo ok
- Diskus - duzy wybor ryb, zadbane akwaria.. ostatnio coraz gorzej z roslinami .. ale bardzo duzy wybor towaru. Obsluga .. hmmm.. w czesci z rybami sympatyczniejsza ... na gorze to zalezy od klienta.. jak placi karta i ma duze zakupy to az wchodza w ... co do obslugi w czesci roslinnej to trudno stwierdzic .. taki troche ospaly ten sprzedawca ... plus za produkty ADA .. szkoda, ze dyfuzor kosztuje ok 580 zl :(

Na minus:
- sklep na rogu Puławskiej i Woronicza ... normalnie dno totalne ..
- Latos .. sklep coraz gorszy .. kiedys az milo bylo wchodzic .. piekne ryby, rosliny ... a teraz co ? ryby strasznie drogie .. roslin bardzo malo :(

Żaba
02-16-2006, 20:24
podwodny Lotos ostatnio jakiś inny odmiana całkiem. neon inessa kosztuje 1.5 i Pelie kupiłem za 3 zł (troszke mało, ponieważ ostatki, podobno rozchodzą się jak ciepłe bułeczki), a tak ogólnie jak się pytałem to 6 zł garśc.
Jedynie są tam drogie bocje (50-60zł). Ia dostałem w prezencie bocje z tam tego sklepu i po pół roku padły 2 , a teraz jeszcze jedna żyje. Ogólem mam 3 szt (bocje)

podol
02-16-2006, 21:07
- Kakadu - jakos wszyscy narzekaja na ta siec sklepow ale ja tam nic do niej nie mam. Nieraz bralem zywe zwierzeta czy inne rzeczy i wszystko bylo ok
Dokładnie tak.

zaznaczę, że w Atollu nie byłem, ale żeby tak narzekać na Diskusa? Blisko rok jak robie am zakupy omijając szerokim łukiem wszelkie hipermarketowe sklepidła (naciałem się kilka razy). A w Diskusie... kulturalna obsługa, przyzwoite ceny i zawsze coś doradzą. Nigdy nei miałem żadnych kłopotów czy problemów - wręcz przeciwnie.

ja Diskusa też lubię ale co do cen... nie są jakieś super wysokie (napewno niższe niż w KAKADU, ale nie ma co porównywać, KAKADU płacą ogromny czynsz za wynajęcie pomieszczenia w centrum handlowym) po prostu Diskus ma powiedzmy normalne ceny, ani za wysokie ani super niskie...

p_leszcz
02-18-2006, 02:04
chcialbym dowiedziec sie o adresach najfajniejszych(najlepszych) sklepow w wawie :D

Jimi
02-19-2006, 00:30

przecież to jest hurtownia a nie sklep i nie mogą sprzedawać detalistom bez działalności gospodarczej w branży to o czym ty piszesz??

To dziwna sprawa, ale ja tam dość często coś kupuję i jakoś mnie nie pytano o działalność gospodarczą :shock: , zwłaszcza że takiej nie prowadzę. Są tam całkiem przyjemne ceny zwłaszcza jeśli chodzi o sprzęt, ponad rok temu zaoszczędziłem kupując u nich "kubeł" Penn-plax około 60zl w porównaniu z Anna zoo a to przy cenie 300 zł jwst sporą różnicą. Natomiast zniechęca mnie do tego sklepu spartański wygląd akwariów,a raczej jego brak, do tego rybki wydają się czasem w nie najlepszej kondycji. Mają z reguły ładne roślinki.

Moimi faworytami jednak są Atollzoo (niesamowite akwaria, dużo ciekawych bezkręgowców i bardzo duża wiedza prowadzącego sklep) i Pyszczak w centrum handlowym Reduta (ładne akwaria, duży wybór ryb i roślin i przedewszystkim jeden ze sprzedawców: sympatyczny rudy człowiek bodajże ma na imie Marcin, normalnie chodząca encyklopedia akwarystyki słotkowodnej, znał odpowiedzi nawet na najdziwniejsze pytania np: potrafił rozpoznać po sammym opisie mszywioły, a ja nawet o nich wcześniej nie słyszałem. Do tego umie doradzić bezinteresownie, sam byłem świadkiem jak odradził małej dziewczynce kupno paru sztuk trofeusów i doradził, aby wzieła rybkę za 5zł bo miała małe akwarium)

Jeśli chodzi o sieci Kakadu i Annazoo to znichęcają mnie ceny przez nich proponowane i jakby zniecierpliwiona obsługa. Plusem tych sklepów jest duży wybór i jak masz pieniądze i umiesz dobrze ocenić stan ryb to można śmiało tam kupować.

Z koleji Diskus za pierwszą wizytą użekł mnie "bogactwem" zwłaszcz duże akwa w dziale roślinnym, ale znichęciłem się troche chcąc dowiedzieć się od sprzedawczyni czegoś na temat Kolcobrzucha zielonego. Niedość że nie umała nic o nim powiedzieć to jeszcze używała nazwy "Kocobrzuch zielonobrzuchy" i innych ciekawych słowotworów

Spinja
02-19-2006, 21:16
Moimi faworytami jednak są Atollzoo (niesamowite akwaria, dużo ciekawych bezkręgowców i bardzo duża wiedza prowadzącego sklep) i Pyszczak w centrum handlowym Reduta (ładne akwaria, duży wybór ryb i roślin

Co do Atoll Zoo, to wiadomo. Znakomici są bez dwóch zdań. Ceny okrutne, ale wizyta tam to jak połączenie wycieczki krajoznawczej w głębiny morskie, wizyty u weterynarza i zakupów na najwyższym poziomie. A o to chyba chodzi w akwarystyce...

A co do Pyszczaka, to miałam okazję przeniuchać tego w Reducie i po sąsiedzku ode mnie na Sadybie. Robią bardzo dobre wrażenie, zwłaszcza jeśli pomyśleć, że to sklepy założone w galeriach handlowych, którym obniżenie lotów grozi choćby ze względu na kłębiącą się codzień konsumpcyjną gawiedź. Stanu akwariów w Reducie dobrze już nie pamiętam, bo to było na wiosnę 2005, ale zgadzam sie co do rzetelnej obsługi. Dziś byłam w Pyszczaku na Sadybie. Akwa zatłoczone - wiadomo, ale czyste, brak martwych czy chorych ryb. Trochę mnie zaniepokoiły paletki, ale ja się na dyskowcach kompletnie nie znam, więc może takie czarne plamy kropek to u nich normalne. :? Reszta w stanie bardzo dobrym. Poza tym oferują bardzo duży wybór rybek słodkowodnych, słabej kondycji roślinki (przedziwne) i raki. Krewetek nie stwierdzono (ponaciskam :D) Za to co najmniej 4 baniaki z pyszczakami, wspomniane palety oraz muszlowce.

Sklepik jest niewielki, poza akwarystyką (szkła nie widziałam, ale były filtry, pokarmy, leki, nawozy, żwirek, itd. itd.) zajmuje się również psowo-kotowo-chomikową branżą, tzn. są tam półki pełne kojców dla psów i kubłów dla kotów (skrzynek? puszek? takich przewoźników na kota :D). B. mnie się tam podobało. Obsługa jednoosobowa, poinformowana i b. życzliwa! ^_^ Wracam tam w środę, to rozejrzę się jeszcze dokładniej. Tse tse. ^_^

Aktinidia
02-20-2006, 12:22
Dołączam do pochwał sklepu Atoll-Zoo na Gocławiu. Obsługa więcej niż miła i rzetelne podejście do klienta. Sklep prowadzony z pasją.
Gorąco polecam też sklepik Akwarium Hobby przy ul. Solidarności, pod gmachem Sądu niedaleko skrzyżowania Al. Jana Pawła II. Bardzo miła obsługa i pełen profesjonalizm – jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłam! :11: Może wybór ryb nie poraża różnorodnością, ale za to można zamówić ryby lub rośliny, których nie ma w sklepie.
Polecam też zakup rybek w sklepie Latos przy ul. Targowej. Ceny roślin faktycznie nie zachęcają, ale czasem można trafić na bardzo okazyjne ceny (woreczek Pelii za 3 zł :wink: ). Sprzedawca bywa troszkę oschły wobec „nowych” akwarystów (wyczuwa poziom wiedzy?) ale jak go zagadać profesjonalnie, to staje się bardzo profesjonalny.

Nie polecam jednak sklepu Discus przy Radzymińskiej. Ceny z kosmosu, przeterminowane preparaty, rośliny zazwyczaj w marnym stanie i zazwyczaj żenująca obsługa (w dziale ryb i roślin), tylko ryby ciekawe. Na zakupy na górze (testy, nawozy, sprzęt) nie narzekam; przeterminowany test wymienili bez problemów, szkoda tylko, że musiałam jeździć tam dwa razy :|

Sklepy sieci Kakadu albo sklep w Arkadii – różnie z nimi bywa. Generalnie odwiedzam i czasem zobaczę jakąś okazję lub rzadki gatunek roślin lub ryb. Ostatnio w Arkadii kupiłam Świeciki wielkołuskie!
:shock:

Patryś
02-20-2006, 17:21
Jednak w Atollu też czasami lubią przesadzić :wink: na przykład do akwa 60l. polecili mi 10 razbor klinowych i 10 neonów czerwonych. Dla mnie to jest lekka przesada. Powiedzieli mi też, że do akwa 25 litrów spokojnie może wejść 10 neonów czerwonych i dwa otoski. Chyba za dużo. Nie zmienia to faktu, że Paweł jest rewelacyjną encyklopedią (szczególnie morską) poza tym często daje gratisy (kiedy zachorowały mi kupione od niego razbory, to najpierw dał parę tabletek za darmo, a kiedy to nie poskutkowało: wziął je na leczenie do siebie i za darmo po kilku tygodniach dał nowe 7 sztuk!!!) Poza tym tydzień temu dowiedziałem się najnowszych rewelacji: mniej więcej w przyszłą sobotę przyleci z Japonii dostawa roślinek po przycince od... TAKASHIEGO AMANO!!!) czy ktoś się jeszcze dziwi, że Atoll wymiata?

czerwinh
02-20-2006, 23:15
Witam
Chce kupic akwarium 25-30l, grzałke i filtr. Narazie najtaniej widziałem na http://iquitos.pl/ Znacie tańsze miejsce w Wawie do zakupu spretu?
pozdrawiam
Hubert

mocarny
02-20-2006, 23:40
A JA MOGE Z CAŁA ODPOWIEDZIALNOSCIA POLECIC " EKUNABA" NA SWIATOWIDA PRZY PETLI !!!! TARCHOMIN !! SPRZEDAJE TAM PAN KTORY JEST GENIALNY JESZCE NIGDY MNIE NIE ZAWIODL!! TOWAR PIERWSZA KLASA INFORMACJA BARDZO KONKRETNA WIDAC ZE TO PASJONAT I MILOSNIK ZWIERZYNY WSZELKIEJ MASCI!!!!! ZAKLAKDALEM AQWA I TYLKO DZIEKI JEGO RADOM I ZALECENIOM WYGLADA PIEKNIE I NIC MI NIE GNIJE NIE ZDYCHA ITP!!!!!! KAZDA RYBKE CZY ROSLINE KUP[OWALEM WLASNIE TAM I WSZYSTKO ZYJE!!! CZEGO NIE MOGE POWIEDZIEC O SKLEPIE "KAKADU" W CENTRUM TARGOWEK !!TRAGEDIA TAM OKROTNA

POZDRAWIAM I POLECAM "

kafar1
02-21-2006, 01:57
ul. Rogoźna 7 - zajebisty sklep akwarystyczny. Sporo ryb, duży wybór roślin (z różnych rodzin!), szeroki wybór krewetek. Nowo otwarty Wiem że to troche zadupie, bo pod Wawą ale warto się przejechać.

Obsługa extra, a naprawde tanio (od hurtowni roznilo sie np. ze ta sama pokrywa w sklepie byla o 2zl drozsza na przyklad).

czerwinh
02-21-2006, 06:58
ul. Rogoźna 7 - zajebisty sklep akwarystyczny. Sporo ryb, duży wybór roślin (z różnych rodzin!), szeroki wybór krewetek. Nowo otwarty Wiem że to troche zadupie, bo pod Wawą ale warto się przejechać.

gdzie to jest bo nie moge znaleźć taj ulicy na mapie?
pozdrawaim
Hubert

kafar1
02-22-2006, 00:04
na tym nowym osiedlu co wszyscy o nim gadają :)

aro_40
02-24-2006, 19:31
tzn o którym? Wilanów II ?

02-27-2006, 07:04
Jednak w Atollu też czasami lubią przesadzić :wink: na przykład do akwa 60l. polecili mi 10 razbor klinowych i 10 neonów czerwonych. Dla mnie to jest lekka przesada. Powiedzieli mi też, że do akwa 25 litrów spokojnie może wejść 10 neonów czerwonych i dwa otoski. Chyba za dużo.

(OT) Nie przesadzaj, w przypadku tych ryb spokojnie można trzymać takie zagęszczenie - bez obaw.

Jackie
02-27-2006, 19:24
Jednak w Atollu też czasami lubią przesadzić :wink: na przykład do akwa 60l. polecili mi 10 razbor klinowych i 10 neonów czerwonych. Dla mnie to jest lekka przesada. Powiedzieli mi też, że do akwa 25 litrów spokojnie może wejść 10 neonów czerwonych i dwa otoski. Chyba za dużo.

Tuś mnie zdziwił, absolutnie się nie zgadzam co do tej przesady. I nie ma to nic wspólnego z tym że współprację z Pawłem :)

Patryś
02-28-2006, 16:49
Ja po prostu mówię, że ja bym tyle ryb nie trzymał... kiedyś chciałem stworzyć w moim małym akwa dwie kontrastujące ławica, ale do wystroju mojego akwa to zupełnie nie pasuje... :?

Ania_R
03-01-2006, 17:22
Mam pytanie czy jakas gielda w warszawie akwarystyczna to jest wogole?
Albo znacie jakies fajne hurtownie?

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Żaba
03-01-2006, 20:16
O giełdzie to ja nic nie wiem.
Hurtownia w Markach euro-zoo

Żaba
03-01-2006, 20:19
To jest strona hurtowni. Tam masz wszystko (adres itp.)
Euro zoo (http://www.ez.com.pl/start.php)

Ania_R
03-01-2006, 20:32
To jest strona hurtowni. Tam masz wszystko (adres itp.)
Euro zoo (http://www.ez.com.pl/start.php)

A jak dojechac do euro zoo z centrum?? jakims tranwajem?
oki dziekuje

A czy sa gieldy w wawie jakies tez?

El
03-02-2006, 08:15
Tylko, że w Euro zoo w detalu nie sprzedaja - przynajmniej tak było do niedawna...

A giełda w Warszawie gdzieś na kole sie odbywała - w poniedziałki albo środy - znajomy mi mówił, sam nie byłem ...

Ania_R
03-02-2006, 21:18
Tylko, że w Euro zoo w detalu nie sprzedaja - przynajmniej tak było do niedawna...

A giełda w Warszawie gdzieś na kole sie odbywała - w poniedziałki albo środy - znajomy mi mówił, sam nie byłem ...

a jesli moj ojciec ma firme to moze pzreciez tam kupowa c wiec z tym niema problemu.

A co do gieldy na kole to heheheehehehehehe mieszkam niedeko i gieldy byly w poniedzialki ale niewiem czy teraz w zime sa fajne mozna bylo roslinki kupic i to chyba tyle. Ale spzredajacy bardzo mili. A i jak milam male akwairum to kupilam roslinke wlasnie na tej gieldzie i co pelno za pare dni bylo slimaczkow takich malych.

El
03-03-2006, 08:16
raczej nie chodzi o to czy ktos ma firmę tylko, że kupić trzeba np.karton żarcia, karton uzdatniacza itd

03-03-2006, 10:37
raczej nie chodzi o to czy ktos ma firmę tylko, że kupić trzeba np.karton żarcia, karton uzdatniacza itd

a np. jak bede chcila kupic tam filtr i grzalke to juz ksozt jakis 390 zl to chyba mi sprzedaliby?

Drozsze urzadzenia tez trzeba kupowac w hurcie ? chyba nie?
Albo moze jest ak ze poporstu kwota musi byc wieksza niz 150 zl ?
bo tak jest winnnych hurtowniach (komputerowych) :)

El
03-03-2006, 12:40
Tak - żeby nie dezinformowac niesprawdzonymi informacjami i domysłami zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że tylko hurt - 1 akwaria nie sprzedadzą...

Na ich stronie jest lista "rekomendowanych" przez nich sklepów - tylko wiadomo - cena już odpowiednio wyższa....

MacAbra
03-04-2006, 18:26
Polecam www.diskus-zoo.com.pl :D naprawde warto pojechac na Radzymińską :]

Ania_R
03-04-2006, 22:26
Hey sluchajcie mam pytanie wiecie gdzie mozna kiupic jakies fajne ciekawe zwirki do akwarium w wawie ? obojetnie gdzie byle by w warszawie :D
Chcialabym aby byl duzy wybor interesuja mnie takie drobiusie dla krewetek i normlane dla neonkow gurami marmurowego i kiryskow :D

p_leszcz
03-05-2006, 07:07
W Galerii Mokotow maja duzy wybor :D

Ania_R
03-05-2006, 10:52
W Galerii Mokotow maja duzy wybor :D

powaznie czy sie nabijasz zemnie? :roll:

Ale jak w galeri to pewnie kosmiczne ceny maja.
Sklepy typu kakadu chce omijac szerokim lukiem.
Moze jakis sklep taki maly jak sa osiedlowe one sa najleopsze mila atmosera itp.

p_leszcz
03-05-2006, 11:33
powaznie mowie, maja duzy wybor. co do ceny to za woreczek placilem 4zl :(

Miesam na Ursynowie i trudno tu znalesc osiedlowe sklepiki, a kiedys bylo ich pelno :(

03-05-2006, 16:44

Miesam na Ursynowie i trudno tu znalesc osiedlowe sklepiki, a kiedys bylo ich pelno :(

Galeria M. to troche daleko odemnie bo mieszkam na bemowie 8)

A powiedz mi do akwarium 120x40x50 240l to ile musialabym kupic tych woreczkow za 4zl???

p_leszcz
03-05-2006, 16:51

Galeria M. to troche daleko odemnie bo mieszkam na bemowie 8)

A powiedz mi do akwarium 120x40x50 240l to ile musialabym kupic tych woreczkow za 4zl???

ja do 112l kupilem 15, ale o 3 za duzo, takze mysle ze 20 bylo by dla Ciebie wystarczajaco :)

Ania_R
03-06-2006, 00:28
oki przejade sie i zobacze.

Ktos moze jeszcze wie gdzie mozna kupic fajny zwirek do akwarium?

W gre niewchodza kakadu itd. :)

03-06-2006, 10:16
w każdym akwarystycznym sklepie - adresy znajdziesz czytając uważnie cały temat od początku

El
03-06-2006, 14:00
Hey sluchajcie mam pytanie wiecie gdzie mozna kiupic jakies fajne ciekawe zwirki do akwarium w wawie ? obojetnie gdzie byle by w warszawie :D

Trudno przewidzieć w jakim sklepie będą mieli na chwile obecna jaki zwir... Zdecydowanie polecam wyprawę do MHK do Pęcic - wybór i ceny jak najbardziej za tym przemawiają - do akwa 240 l koło 50 kg by się przydało - w sklepie Ci pewnie ze 150 zł wyjdzie :? - Zapytaj na forum - może się ktos tam wybiera w najbliższym czasie to razem pojedziecie jak nie masz sama mozliwości...

p_leszcz
03-06-2006, 14:12
Trudno przewidzieć w jakim sklepie będą mieli na chwile obecna jaki zwir... Zdecydowanie polecam wyprawę do MHK do Pęcic - wybór i ceny jak najbardziej za tym przemawiają - do akwa 240 l koło 50 kg by się przydało - w sklepie Ci pewnie ze 150 zł wyjdzie :? - Zapytaj na forum - może się ktos tam wybiera w najbliższym czasie to razem pojedziecie jak nie masz sama mozliwości...[/quote]

a podaj jakis konkretny namiar tego miejsca :)

El
03-06-2006, 14:15
PPHU "MHK 2" 05-806 Komorów Pęcice Małe ul. Parkowa 34 tel./fax [+48] 22 759 02 44.

jakby sie ktos z ofertą zapoznać chciał...

http://www.mhk.com.pl/pl/oferta.html

Ponczek
03-06-2006, 15:31
Witam! Codziennie dojeżdżam do Warszawy na uczelnię. Znam tylko kilka sklepów, dlatego proszę o pomoc. Poradźcie mi, gdzie, niedaleko centrum, można kupić niedrogo małe kosiarki?? bardzo proszę o pomoc :) pozdrawiam!!

OsciBosci
03-06-2006, 16:12
A ja mam pytnie czy w Atollu maja duzy wyboe ryb?? Szukam Otoska Cocoma "Zebra", wiadomo ze go nie beda mieli, ale czy jest mozliwosc aby go zalatwili??

Ania_R
03-06-2006, 22:31
Wracajac z uczelni wstapilam na kolo niby na ta gielde akwarystyczna.
I tak :D
Co prawda pozno bylam bo juz podkoniec tej calej gieldy
z roslinek wiadomo niebylo zostaly same resztki.
Rybek troche neonkow czerwonych , jakies glonojady, kiryski.
No i najciekawsze akcesoria akwarystyczne ceny hehe kosmos przyklad
filtr fluval 304 za uwaga 420 zl :!: :!: :!: dobre co?
na allegro sa po 249zl.
Wiec mam mieszane uczucia co do tej calej niby giledy.

chomik
03-13-2006, 14:57
moze ktos wie do ktorego sklepu mozna sprzedac zbrojniki niebieskie? chodzi mi o to zeby sprzedac wszystkie ( kolo 15 sztuk)

<skalar>
03-14-2006, 20:38
Ja polecam sklep na ul Radzymińskiej. Diskus specjalizują sie w Paletkach. Mają duzy wybór roslin i rybek i niekiedy po atrakcyjnej cenie. tak że jest duż wybór w korzeniach i oświetleniach.

Żaba
03-16-2006, 15:19
Byłem w Atoll Zoo. Naprawde dobry sklep :!:
Wszystkiego pod dostatkiem (dla rybek).
Pojechałem tam, ponieważ szukam krewetki Mandarynka.
Jeśli ktoś ma, albo wie gdzie można kupić. To prosze pisać. :)

03-20-2006, 06:54
Witam.Co do sklepów akwarystycznych to nikt nie wymienił akwarium Sulej-sklepu na Włochach w domku jednorodzinnym na ul.Krańcowej.Sklep bardziej wygląda jak hurtownia,ale jest bardzo duży wybór i ciekawe ceny.
A co do giełdy w Warszawie to w poniedziałki na Kole zbiera się trochę osób(prywatni chodowcy)i handlują.Ale ceny potrafią być wyższe niż w sklepie więc należy uważać.Pozdrawiam

El
03-20-2006, 10:10
o giełdzie dopiero co Koleżanka pisała :

Wracajac z uczelni wstapilam na kolo niby na ta gielde akwarystyczna.
I tak :D
Co prawda pozno bylam bo juz podkoniec tej calej gieldy
z roslinek wiadomo niebylo zostaly same resztki.
Rybek troche neonkow czerwonych , jakies glonojady, kiryski.
No i najciekawsze akcesoria akwarystyczne ceny hehe kosmos przyklad
filtr fluval 304 za uwaga 420 zl :!: :!: :!: dobre co?
na allegro sa po 249zl.
Wiec mam mieszane uczucia co do tej calej niby giledy.

konkwista
03-20-2006, 16:23
Witam
Dopiero zakladam akwarium. Chciałbym się spytać gdzie najtaniej moge kupic kamienie. Interesują mnie głównie piaskowce. Byłem w kilku sklepach w centrach handlowych i cena 5 zł za kilogram wydaje mi się duża. Byłem w sklepach z artykułami do ogrodów, ale większoćś z nich dopiero budzi się po zimie. Byłem tez na polecanym na forum składzie kamieni w Babicach, ale tam trzeba się wcześniej unówić bo nikogo nie ma na działce. Wybór jest ogrmny, ale głupio mi dzwonić do sprzedawcy by specjalnie przyjeżdzał by sprzedać 20 kilo piaskowca.
Możecie coś polecić?

Vepsik
03-27-2006, 21:31
W mojej miescinie (Sulejowku) jest sklad roznych kamieni - dostaniesz piaskowiec i inne a chyba dzisiaj znalazlem jeszcze jeden sklad (typowo dla ryb), w ktorym byly prawdopodobnie wapienie (prawdopodobnie, bo bylo akurat zamkniete, a skaly lezaly na ziemi przed budynkiem).

lal
03-28-2006, 20:36

Sklepik na ursynowie jest przy rondzie na przeciwko Geanta

p_leszcz
03-29-2006, 07:26

ale ceny tez tam sa chore :(

lal
03-29-2006, 08:26

Przypomniałem sobie że jest jeszcze w hipermarkecie Leclerc, ale nie wiem jakie tam są ceny, więcej na Ursynowie nie znam, Galeria Mokotów albo Auchan przed Piasecznem, będzie dla Ciebie najbliżej.

p_leszcz
03-29-2006, 09:04

Przypomniałem sobie że jest jeszcze w hipermarkecie Leclerc, ale nie wiem jakie tam są ceny, więcej na Ursynowie nie znam, Galeria Mokotów albo Auchan przed Piasecznem, będzie dla Ciebie najbliżej.

Jest jeszcze w TESCO na Kabatach. Ale kiedys na Ursynowie bylo kilka malych osiedlowych sklepikow, a teraz nie ma juz zadnego :(

lal
03-29-2006, 10:02
Znalazłem ciekawą stronkę z adresami 8)

tutaj Warszwa - http://www.akwarium.org.pl/firmy/warszawa/warszawa.html

a tu reszta miast - http://www.akwarium.org.pl/firmy/firmy.html

LOOLL
04-03-2006, 16:45
Ten jest Bardzo dobry tylko drogo :? ale np pirania 10 zł :shock:

Kiba
04-06-2006, 15:04
Ja od siebie polecam sklep Barakuda :wink: . Znajduje się on przy ul. Przemysława 30a. Bardzo miła obsługa, duzy wybór rybek, ostatnio widziałam tam prześliczna odmianę gupika ;). Piękne rośliny i ogólnie daje dużego plusa :)

Edit: Niestety, co do bojowników jest podobna sytuacja jak w innych sklepach, z tym że siedzą one nie w kubeczkach, a w kojcach w których moga się przynajmniej obrócic. Pertraktuję ze sprzedawcą o tym żeby je przeniósł do akwariów z gurami, kiryskami i zbrojnikami...

Patryś
04-07-2006, 14:47
Mieszane uczucia przyznam, mam co do sklepów "Kakadu: bywam tylko w dwóch (Galeria Centrum i Promenada) i to niezbyt często, co miesiąc czy trzy tygodnie, ale martwych ryb nigdy tam nie widziałem. W prawdzie w Promenadzie był raz jakiś przedstawiciel Tanganiki z wielką pleśniawą na oku, ale to wyjątek. Ceny (cały czas mówię o Promenadzie) są nawet dość niskie (Planta Ganier kosztuje tyle co na allegro!) o wiele gorzej cenowo jest w Galerii Centrum - tam za jakiegoś wenętrzniaka do 60l. Tetry trzeba zapłacić 100 zł!!! (ja za swojego dałem 40 zł) mimo wszystko rybki prezentują się nawet nieźle, chorób nie zauważyłem, a mają nawet małe altumy za 40zł! Welonki również siedzą w godziwych warunkach (oprócz dwóch w kuli) jest superowa arrowana, sporo roślin, ale jak zwykle o pomste do nieba woła chyba z 50 (!) kubeczków z bojownikami. Ogólnie to wg. mnie z tą siecią, jest o wiele lepiej niż jeszcze kilka lat temu. Może za parenaście lat i tutaj będziemy je polecali? :lol:

robor
04-07-2006, 17:32
Polecam mały sklep ul. Kacza 9. Czyste akwaria, a jak ktoś szuka bojownika "z akwarium" to tam są. Ceny sprzętu trochę wyższe niż w Arkadii, ale ryby w lepszej kondycji.

leszek75
04-07-2006, 18:32
Witam
Chce kupic akwarium 25-30l, grzałke i filtr. Narazie najtaniej widziałem na http://iquitos.pl/ Znacie tańsze miejsce w Wawie do zakupu spretu?
pozdrawiam
Hubert

kupowałem u nich akwa i osprzęt.rzeczywiście tanio i mają sporo żwiru i kamieni w woreczkach.

czaszka
04-08-2006, 18:16
Ja polecam Latos Aqua Zoo przy ulicy Targowej! Miła obsługa i duży wybór! Polecam z czystym sercem!

coś mi się wydaję że ten sklepik powoli "umiera"

Kiba
04-08-2006, 21:11
Dzisiaj mogę dac również recenzję sklepu Diskus Zoo przy Mickiewicza, jako że dziś w nim byłam. Pierwsze wrażenie dobre. Potem, zauważyłam na altumie objawy podobne do pleśniawki, ale była to chyba jedyna chora rybka w sklepie. Bojowniki mieszkały w kostkach 2l-12 l, niestety wystrój w nich był tragiczny (kolorowy żwirek, sztuczne rybki, roślinki, zameczki, itp.) Lepiej niż w kubkach lub kojcach. Duży wybór ryb i roślin. Wrażenie dobre, choc mogło by byc lepsze. :roll:

PARKER
04-15-2006, 13:21
Dziwne że nikt nie napisał o sklepie na Bielanach na rogu Wólczyńskiej i Conrada. Mają tam bardzo dobre ceny na filtry . Kupiłem tam kiedys piękne palety - 2 dzikusy i 2 Heckle za śmiesznie pieniądze. Nieststety właściciel jest strasznym gburem ale ze względu na ceny można z tym żyć.

I nikt nie napisał o sklepie w hali Człuchowskiej ( nigdy tam nie byłem) co zasłynął pobieraniem opłaty 5 zł za wstęp .

A i jeszcze Tytus ze swoim sklepem na Grochowie - zawsze ma dużo rybek i czasami dość ciekawe a chyba jest najtańszy w W-wie i ryby raczej zdrowe. . Jest go zresztą pełno na Allegro :-)

04-27-2006, 12:27
Ja ze swojej strony mogę polecić sklep zoologiczny w Tesco na górczewskiej.
W Wola Parku ceny rzeczywiście dość wysokie.
Ostatnio dowiedziałam się, że w Tesco na Połczyńskiej również jest zoologiczny, więc zaciekawiona pojechałam zobaczyć co tam mają i.. zawiedli mnie na całej linii.. Akwaria brudne, zaniedbane, w jednym na dnie leżała zdechła rybka już znacznie poobgryzana przez inne.. :?
A propo sklepu w Hali Wola (Hali Człuchowskiej) wstęp już jest za friko, mają ładne akwaria i piękne ryby, aczkolwiek nie jestem pewna czy aby one są na sprzedaż. W głębi sklepu znalazłam ze 4 małe akwa z tym razem podanymi cenami rybek typu molinezje i gupiki. Wydaje mi się, że sprzedawca specjalizuje się w montażu i wystroju akwariów.
To tyle ze sklepów w mojej okolicy

Iskiereczka
04-27-2006, 12:29
Ja ze swojej strony mogę polecić sklep zoologiczny w Tesco na górczewskiej.
W Wola Parku ceny rzeczywiście dość wysokie.
Ostatnio dowiedziałam się, że w Tesco na Połczyńskiej również jest zoologiczny, więc zaciekawiona pojechałam zobaczyć co tam mają i.. zawiedli mnie na całej linii.. Akwaria brudne, zaniedbane, w jednym na dnie leżała zdechła rybka już znacznie poobgryzana przez inne.. :?
A propo sklepu w Hali Wola (Hali Człuchowskiej) wstęp już jest za friko, mają ładne akwaria i piękne ryby, aczkolwiek nie jestem pewna czy aby one są na sprzedaż. W głębi sklepu znalazłam ze 4 małe akwa z tym razem podanymi cenami rybek typu molinezje i gupiki. Wydaje mi się, że sprzedawca specjalizuje się w montażu i wystroju akwariów.
To tyle ze sklepów w mojej okolicy

symetric
04-27-2006, 20:04
Ja od siebie polecam sklep Barakuda :wink: . Znajduje się on przy ul. Przemysława 30a. Bardzo miła obsługa, duzy wybór rybek, ostatnio widziałam tam prześliczna odmianę gupika ;). Piękne rośliny i ogólnie daje dużego plusa :)

Zgadzam się w 100%. Faktycznie ten sklepik ma coś w sobie. Bywam w różnych dużych sklepach w Warszawie, ale zawsze najmilej wydaje swoje pieniążki w małych sklepikach w których sprzedawca jest pasjonatem, a dopiero na drugim miejscu handlowcem. Fakt, że sklep Barakuda jest przedewszystkim dla miłośników tanganiki oraz malawi (widać to właścicielowi najbliższe) ale obsługa I klasa. Na radzymińskiej w Diskusie już nie raz przepłaciłem ale zawsze jak jestem w okolicy to wstąpie żeby sobie popatrzeć a jest na co.
Kolejnym sklepem z cyklu: po pierwsze: Pasjonat; to oczywiście sklep na Umińskiego ale o tym już pisali poprzednicy więc nic nie będe dodawał.
Jeśli chodzi o sklepy w marketach typu: Anna ZOO, kakadu to nigdy nic tam nie kupie! Takie moje prawo i już!

OsciBosci
05-01-2006, 14:04
A gdzie najlepiej kupowac testy?? Oczywiscie zalezy mi na tym zeby byly dobre (Sera, JBL itp.) no i stosunkowo tanio??

Żaba
05-01-2006, 21:06
A gdzie najlepiej kupowac testy?? Oczywiscie zalezy mi na tym zeby byly dobre (Sera, JBL itp.) no i stosunkowo tanio??
Mi się zdaje, że najtaniej kupisz na allegro.

OsciBosci
05-01-2006, 22:09
Mi się zdaje, że najtaniej kupisz na allegro.

A mnie sie wydaje ze gdybym, chcial kupic na allegro to bym sie nie pytal o sklepy??

Żaba
05-01-2006, 22:19
Jeśli szukasz sklepu z testami. To znajdziesz ich dużo. :)
Porównam cene 5 in 1 tetry. Sklep, kontra allegro.
W Kakadu kosztuje ok. 60 zł
A na allegro ok. 35 zł + Koszt przesyłki

Ps. To tylko porównanie.

OsciBosci
05-01-2006, 22:37
No to akurat jest lipne porownanie, bo wybrales najdrozszy sklep w calej Warszawie. Mysle ze sa sklepy gdzie mozna kupic taniej...

Żaba
05-01-2006, 22:46
Dobra. Niech bedzie jaki kolwiek sklep, ale cena i tak bedzie w granicach 50 zł. :)

OsciBosci
05-02-2006, 13:45
Mam pytanie czy w Atollu jest duzy wybór ryb słodkowodnych?? Bo jak wchodze na ich strone to za wiele tam nie maja, jak ceny??

Żaba
05-02-2006, 16:44
Co do ryb, to ich tam tak strasznie dużo nie ma. Bardziej krewetki.
A ceny to tak jak w Warszawie :)

OsciBosci
05-18-2006, 16:14
Orientusie sie ktos w cenach roslin w Atollu i Latosie?? Chodzi o Heterenthery, Hemianthusi, Eleocharisy??

OsciBosci
05-18-2006, 21:51
Albo inaczej gdzie kupujecie rosliny ładne i tanio??

Kiba
05-19-2006, 07:04

Barakuda (Przemysława) Diskus Zoo (Mickiewicza) :wink:

OsciBosci
05-20-2006, 15:29

Barakuda (Przemysława) Diskus Zoo (Mickiewicza) :wink:

Coz bylem w Diskusie na Radzymisniej i maja bardzo drogie rosliny...

Grisza1010
05-25-2006, 21:18
Nie wiem czy ten sklep byl polecany ale zawsze mozna na zapas:

polecam z czystym sumieniem sklep pana o nazwisku Lesiak...Jego sklep znajduje sie na ulicy Ząbkowskiej,tuż obok jakieos sklepu z fotografia,chyba wywolywaniem zdjęc czy cos...,mówiąc dokladnie sklep znajduje sie na przeciwko tzw.Dziupli czyli sklepu dla fanów Metalu,Rocka,Gothicu...Asortyment moze maly i skromny ale porządny...Sam oddaje tam pielęgnice Sajici...Rosliny sa konkrtne choc mało ich...dzis zakupiiłem 3 anubiasy ktore kazde z nich mialo juz taki ladny bialy lisc wyrastajacy a kazda po 8 zl...sadze ze ceny sa naprawde niskie np w porównaniu z niedaleko osadzonym Lotosem gdzie anubiasy zaczynaja sie od 15 zl a nie sa wcale ladniejsze...

krrret
05-26-2006, 13:55

Polecam http://www.zoosfera.pl/

Warto zajrzeć też do małego sklepiku Sumatra (czy jakoś tak) przy Marymonckiej

05-29-2006, 12:19
Miasto: Warszawa
Adres: ul.Z. Modzelewskiego 35/róg Domaniewska
Nazwa: Przedsiebiorstwo Wielobranżowe ,,OLCZAKPOL" - Akwarystyka - Zabawki

Miła obsługa, rodzina żona mąż i syn! Wszyscy bardzo uprzejmi i pomocni! Wygląd skiepu wewnątrz i na zewnątrz bez zarzutu. Akwaria zadbane, rybki zdrowe i ładnie wybarwione. Woda czysta, co tydzień podmieniania a co miesiąc czyszczone są wszystkie akwaria. Bez potrzeby nie wlewa się żadnych środków uzdatniających i zmieniających skład chemiczny wody przez co ryby są bardziej odporne na różnego rodzaju choroby.
tel. 022 - 847 - 84 - 24
Polecam ten ja od ponad półtora roku w nim kupuję i nigdy się na nim nie zawiodłam

Zuska
05-29-2006, 12:21
To ja proponuje ten sklepik tyko z rozpendu zapomnialam sie zalogowac

Miła obsługa, rodzina żona mąż i syn! Wszyscy bardzo uprzejmi i pomocni! Wygląd skiepu wewnątrz i na zewnątrz bez zarzutu. Akwaria zadbane, rybki zdrowe i ładnie wybarwione. Woda czysta, co tydzień podmieniania a co miesiąc czyszczone są wszystkie akwaria. Bez potrzeby nie wlewa się żadnych środków uzdatniających i zmieniających skład chemiczny wody przez co ryby są bardziej odporne na różnego rodzaju choroby.
tel. 022 - 847 - 84 - 24
Polecam ten ja od ponad półtora roku w nim kupuję i nigdy się na nim nie zawiodłam

lambada
05-29-2006, 22:36
Ja polecam internetowy sklep www.akwazoo.com.pl z Warszawy.Szybko realizują,dobre ceny i można odebrać samemu

leszek75
05-29-2006, 22:55

tel. 022 - 847 - 84 - 24

Widzę ten sklep z okna:) . Z czystym sumieniem--jak ktoś jest z Mokotowa (i nie tylko) zapraszam i polecam. kupowałem kiedyś neonki i pomyliliśmy się w liczeniu(na moją niekorzyść)--przy następnej wizycie zostało wyrównane :).

lambada
05-29-2006, 23:01
Nie polecam Latos Zoo na Targowej,to był kiedyś dobry sklep ale teraz zszedł na psy.Ostatnio chciałem u nich sprzedać 3 duże frontosy to mi powiedzieli ,że ich nie wezmą nawet za dopłatą bo je trzeba karmić.Normalnie powaliło mnie z nóg !!!

Trelock
05-31-2006, 19:21
Jeśli ktoś chciałby kupić akwarium na zamówienie to zdecydowanie polecam sklep na rogu Conrada i Wólczyńskiej.

Zamówiłem dzisiaj akwa 60l (50x30x40), będzie kosztować 72zł. Dla porównania w Diskusie zażyczyli sobie 89zł, a w Kakadu w Arkadii nawet nie chcieli zrobić... :? (robią zbiorniki tylko >100l)

Czibu
06-03-2006, 13:18
Kilka bardzo negatywnych opinii slyszalem o sklepie w Arkadii.
Wczoraj tam bylam.
Cale akwarium chorych na ospe, ledwo zyjacych welonkow.
Jak bezczelnym trzeba byc, zeby oferowac tak chore rybki?!

narcan
06-03-2006, 23:37
Kilka bardzo negatywnych opinii slyszalem o sklepie w Arkadii.
Wczoraj tam bylam.
Cale akwarium chorych na ospe, ledwo zyjacych welonkow.
Jak bezczelnym trzeba byc, zeby oferowac tak chore rybki?!

a skąd wiesz czy sprzedawali?? może ryby akurat były w trakcie leczenia i na kwarantannie??

golab
06-08-2006, 20:00
sklep ZOO na rogu Conrada i Wólczyńskiej niechodźcie tam wcisneli mi kit że naskalniak to spokojna ryba (temat mega problem) a prawie mi rybki pozagryzała odradzam!!!

06-12-2006, 13:34
Ja myśle o kupnie akwa 60l ale gdzie znajde najtaniej nie wiem?

Bear
06-15-2006, 12:08
muszę wam powiedzieć że Latos Aqua Zoo strasznie staniał gupiki były po 5 zeta teraz po 2,50 krewety red cherry były po 8 zł a teraz po 4.

Kiba
06-15-2006, 12:23
muszę wam powiedzieć że Latos Aqua Zoo strasznie staniał gupiki były po 5 zeta teraz po 2,50 krewety red cherry były po 8 zł a teraz po 4.

Bo chcą klientów przyciągnąć.. :roll:

(niezalogowany) Dominik
06-15-2006, 16:57
Baaaardzo dobre i tanie sa akwaria na ulicy Arkuszowej 56 (albo 58). Super ceny i mila obsluga. Tylko nie ma rybek...sam sprzet....
Gdzie w Warszawie można kupic samice bojownika i Bystrzyka Krwistego ?

Kiba
06-15-2006, 17:27
Baaaardzo dobre i tanie sa akwaria na ulicy Arkuszowej 56 (albo 58). Super ceny i mila obsluga. Tylko nie ma rybek...sam sprzet....

Samiczki bojownika w akwariach (niestety samce w kubkach, ja już sił nie mam do walki z właścicielami tego sklepu :/ ) Górczewska ?..Nie znam numeru budynku, wiem że przy Tesco (druga strona ulicy)

Dominik1990x
06-15-2006, 18:13
A co z bystrzykiem krwistym....? Ostatnio w miejscowości pod Wawą (Ma....) bojowniki byly trzymane w plastikowych kubeczkach wielkości kieliszka !!! Aż sie wkurw....!

Kiba
06-15-2006, 18:26
A co z bystrzykiem krwistym....? Ostatnio w miejscowości pod Wawą (Ma....) bojowniki byly trzymane w plastikowych kubeczkach wielkości kieliszka !!! Aż sie wkurw....!

Takie coś trzeba tepić...najlepiej przy klientach. Ja zawsze tak robię, mimo że jestem dla dorosłych tylko nic nie znaczącym małym dzieciakiem to czasem działa..

pigula
06-15-2006, 20:28
Samiczki bojownika w akwariach (niestety samce w kubkach, ja już sił nie mam do walki z właścicielami tego sklepu :/ ) Górczewska ?..Nie znam numeru budynku, wiem że przy Tesco (druga strona ulicy)

Oj, ja tam kupowałam Ferro + (mają bodajże 22-23 zł za 500 ml butelkę) i orzecha tyż. Ceny naprawdę niegłupie :)

choq
06-21-2006, 13:20
Nie mogę nic złego powiedzieć na LATOSa, na Targowej.

Nie polecam Latos Zoo na Targowej,to był kiedyś dobry sklep ale teraz zszedł na psy.Ostatnio chciałem u nich sprzedać 3 duże frontosy to mi powiedzieli ,że ich nie wezmą nawet za dopłatą bo je trzeba karmić.Normalnie powaliło mnie z nóg !!!

Nie wiem co to frontos, ale jeżeli to jakaś ryba to się nie ma co dziwić.
Mało jest sklepów, które przyjmują żywy towar.

Co do LATOSa - Fachowa obsługa i rybki zdrowe jak nigdzie indziej nie widziałem. Kupowałem te same ryby w różnych sklepach ale zawsze tutaj mieli zdrowiutkie.

Poza tym jak ktoś pisał sklep naprawdę staniał.

Mech jawajski - spory woreczek za 5zł, w Discusie na Radzymińskiej ta sama ilość za 15zł
Pielęgniczka Ramireza po 5,50 a gdzie indziej po 8zł albo i drożej.

Mogę z czystym sumieniem polecić.
Rzeczywiście się boję, że sklep umiera bo jak tam jestem to jest bardzo mało klientów.
Mam nadzieję, że po zmianie polityki cenowej na nowo odżyje i nabierze renomy profesjonalnego i TANIEGO sklepu

Pozdrawiam,

yanczi
06-28-2006, 21:52
Jeśli ktoś chciałby kupić akwarium na zamówienie to zdecydowanie polecam sklep na rogu Conrada i Wólczyńskiej.

Zamówiłem dzisiaj akwa 60l (50x30x40), będzie kosztować 72zł. Dla porównania w Diskusie zażyczyli sobie 89zł, a w Kakadu w Arkadii nawet nie chcieli zrobić... :? (robią zbiorniki tylko >100l)

Kakadu to jest ogolnie sklep ktory przeraza zarowno stosunkiem do klijenta jak i cenami. oto porownanie

sklep koło domu: gupik 3 złote, karlik 3 złote
kakadu: gupik 7-9 złotych[roznie widzialem], karlik 6 złotych

choq
07-03-2006, 08:11
Pytanie:
gdzie dokładnie jest ten sklep na Ząbkowskiej, przejechałem dwa razy i nie znalazłem.
Czyżby był aż tak mały???

Kozax
07-03-2006, 09:24

Zdaje sie żechodzi o hurtownie. Skoro mówisz że niema rybek tzn że już uruchomili w pełni sklep na pietrze. A ryby mają bo kupowałem akwa jak góra była w niezłym remoncie i na dole mają rybki tylko niewiem w jakich cenach.

Niutek
08-04-2006, 21:33
A gdzie w Warszawie jest najwiekszy wybor rybek?

BoCin
08-05-2006, 00:46
Byłem dziś w Latosie. Ceny bardzo niskie, np. Neony Innesa po 1,50zł, spore nawet skalary po 2zł, kupiłem za 12 złoty bardzo dużą ilość mchu jawajskiego. Dla porównania w sklepie w moim mieście Neony Innesa po 3,50zł, a za tyle mchu zapłaciłbym conajmniej 30zł. Niestety w Latosie wybór zbyt wielki nie jest, akwaria są bardzo skromnie urządzone, ale zadbane, ryby wyglądaja na zdrowe. Sklep mogę z czystym sumieniem polecić.

WOjtass323
08-12-2006, 08:30
a czy jest jakis sklep na pradze warszawskiej

p_leszcz
08-12-2006, 10:16
a czy jest jakis sklep na pradze warszawskiej

przeczytaj caly watek. Na pradze masz conajmniej 4-5 sklepow.

BlackRider
08-13-2006, 09:18
Chcialbym sie dowiedziec gdzie w wawie jest taki najewikszy sklep akwarystyczny z najwiekszym wyborem ryb i roslin ... slyszalem o nim ale nie wiem gdzie a mam zamiar sie wybrac do wawy na 1 dzien wiec postanowilem ze wstapie do jakis aqua ;) bo w stolicy pewnie bedzie wiekszy wybor niz u mnie

Bear
08-19-2006, 22:45
Czy bywa ktoś na giełdzie akwarystycznej na Merliniego? Jak to tam jest? Wpuszczają tylko sklepikarzy? czy ceny są naprawdę niskie? Czy bardziej się opłaca jechać do łodzi na giełdę?

Pozdrawiam

tratox13
08-24-2006, 10:28
wie ktos moze gdzie w wawie mozna kupic piranie czerwone?
pozdrawiam

rumcajs
08-25-2006, 21:06
Ehhe.. Dobrze wyposazony jest sklep w galerii Mokotów. Ogólnie czysto i wrażenie pozytywne. Pozdrawiam.

Pytonik90
08-26-2006, 14:41
Witam

Czy może ktoś mi powiedzieć czy i gdzie jest najbliższy sklep akwarystyczny przy PKiN? Za dwa tygodnie jade na wystawe i chciałbym wpaść do jakiegoś sklepu i zobaczyć co mają w stolicy :D
Pozdrawiam Pytonik90

mad1
08-27-2006, 19:36

Zdaje sie żechodzi o hurtownie. Skoro mówisz że niema rybek tzn że już uruchomili w pełni sklep na pietrze. A ryby mają bo kupowałem akwa jak góra była w niezłym remoncie i na dole mają rybki tylko niewiem w jakich cenach.
Hurtownia o której mowa ma bardzo bogaty asortyment:począwszy od sprzętu,poprzez elementy dekoracyjne aż do ryb i skorupiaków,nie maja jedynie roślin.Ceny powalaja na kolana,wiec naprawdę warto tam zaglądać.Prowadzą również sprzedaż na allegro.

Zuska
08-28-2006, 07:03
Gdzie w Warszawie dostanę Kiryska Sterby? Bardzo mi zależy!

Akwarysta :)
08-29-2006, 18:57
UWAGA, UWAGA, UWAGA !!!

Możecie mi podać dokladne adresy tych sklepów (wraz z nr ulicy)
Latos Aqua Zoo
Sławny sklep na Ząbkowskiej, chyba nimfa?

Chcę tam zajrzeć bo napewno jest tam taniej niż w Kakadu (Gupik 6 zł, Balck Molly 5 zł, Neon Innesa 4 zł :)

Z GÓRY DZIĘKI !!!

Kiba
08-29-2006, 19:36
UWAGA, UWAGA, UWAGA !!!

Możecie mi podać dokladne adresy tych sklepów (wraz z nr ulicy)
Latos Aqua Zoo
Sławny sklep na Ząbkowskiej, chyba nimfa?

Chcę tam zajrzeć bo napewno jest tam taniej niż w Kakadu (Gupik 6 zł, Balck Molly 5 zł, Neon Innesa 4 zł :)

Z GÓRY DZIĘKI !!!

A moze byś przejrzał wątek? Tam zapewne są takie informacje :roll:

Zuska
08-31-2006, 08:02
Czy ktoś wie po ile są gupiki i kiryski w Pabemii? Z góry dzięki za odpowiedz!

czar
08-31-2006, 11:37
W którym sklepie w Warszawie są ładne roślinki?

08-31-2006, 11:53
Dziś byłam w Pabemii tam mają ładne roślinki i niedrogo!

aro_40
09-01-2006, 09:33
Dziś byłam w Pabemii tam mają ładne roślinki i niedrogo!

a gdzie to się mieści?

Zuska
09-01-2006, 12:42
Dziś byłam w Pabemii tam mają ładne roślinki i niedrogo!.
Ten sklep mieści się na ulicy Tukana w stronę Pyr!
Tu masz linka do ich strony!
http://www.pabemia.com.pl/flash/index.htm

BoCin
09-02-2006, 12:11
A ja kolejny raz chciałbym polecić sklep Latos. Kupiłem tam wczoraj 15 neonów innesa za 1,50zł/szt.

Gosiek
09-11-2006, 14:54
Gorąco polecam sklep: http://www.yak.top.pl/Gosia/glonojad.gif www.akwarystyka.sklep.pl
co prawda internetowy, ale działa na terenie Warszawy.

Pan Marcin jest tak miły, że już 3 razy przywiózł mi akwaria i inne akcesoria wprost do domku - za co jeszcze raz dziękuję.
Oby było więcej takich sklepów, gdzie i klient i sprzedający są zadowoleni.

aro_40
09-12-2006, 07:30
a ja nie mam zaufania do firm internetowych, które nie podają do siebie adresu firmy i telefonu...

"Możliwy odbiór osobisty - sprawdź lokalizację... okolice CH Jupiter" - faktycznie firma wzbudza ogromne zaufanie...:(

Gosiek
09-12-2006, 09:23
a ja nie mam zaufania do firm internetowych, które nie podają do siebie adresu firmy i telefonu...

Akurat ta firma nie jest "firmą widmo" - jak najbardziej podają swoje dane.
Dla leniwych podam link: www.akwarystyka.sklep.pl/regulamin.php

aro_40
09-12-2006, 12:03
zatem zwracam honor...
ale nigdy nie przyszło mi do głowy szukać adresu w Regulaminie sklepu; z reguły stworzona jest zakładka zatytułowana "KONTAKT"

hubus
09-13-2006, 11:36
Witam,

Ja tez kupowalem u nich (odbior osobisty we Wroclawiu). Poszlo calkiem sprawnie. Kontakt byl bardzo dobry, nie wciskali kitu, powiedzieli co warto a czego nie warto kupowac, przywiezli do domu. Jak dla mnie wszystko bylo ok. Oczywiscie nie chce sie tutaj rozpisywac ze sa "ach" i "och". Po prostu dzialaja tak, jak powinien dzialac normalny sklep internetowy.

Kozax
09-26-2006, 09:54
Ostatnio byłem w Kakadu w Arakadii i byłem mile zaskoczony jak na tak duży sklep sieciowy. Facet chciał kupić akwarium ok 30l dla dwóch małych welonek"na co mi takie duże dla dwóch rybek" gość został poinformowany że dla dwóch będzie potrzebował minimum 80l :shock: Naprawde fachowa obsługa chyba nie sprzedali by kuli razem z welonem albo bojownikiem co niestety sie zdarza zbyt często (dlaczego wogóle się zdarza :?: ) :evil: w innych sklepach.

BlackFeather
10-07-2006, 11:18
Ja gorąco polecam sklep IQUITOS ul. Arkuszowa 58 za centrum mikroskopii (na szyldzie sklepu jest inna nazwa niż w necie, nie wiem czemu). Mają niskie ceny akwarii (72l z pokrywą - 150 zł) i żwirku (za 10 kg zapłaciłam 10 zł :D ). Zauwazyłam, że na zapleczu mają całą masę dużych akwarii z rybami. Niestety nie wiem czy są tam jakies rośliny do kupienia, ale tak ogólnie ceny są bardzo niskie.
http://www.iquitos.pl/ - nie wiem czemu, ale na stronie nie ma wielu produktów, które normalnie są w sprzedaży :?

Kozax
10-08-2006, 07:40
Ja gorąco polecam sklep IQUITOS ul. Arkuszowa 58 za centrum mikroskopii (na szyldzie sklepu jest inna nazwa niż w necie, nie wiem czemu). Mają niskie ceny akwarii (72l z pokrywą - 150 zł) i żwirku (za 10 kg zapłaciłam 10 zł :D ). Zauwazyłam, że na zapleczu mają całą masę dużych akwarii z rybami. Niestety nie wiem czy są tam jakies rośliny do kupienia, ale tak ogólnie ceny są bardzo niskie.
http://www.iquitos.pl/ - nie wiem czemu, ale na stronie nie ma wielu produktów, które normalnie są w sprzedaży :?

Mają inną nazwę ponieważ się przenieśli. Jak kupowałem od nich akwarium na allegro to używali wówzas jednego konta z wytwórnią muzyczną (bardzo oryginalną muzykę sprzedawali). Widze że od jakiegoś czasu wzieli się do roboty i już gdzieś w polse otworzyli oddział. Z tego co jest na stronie to robią też akwaria na wymiar.

Grisza1010
10-15-2006, 10:25
Nie wiem czy tutaj mozna podawac antyrekomendacje ale sprobuje:) a wiec chcialbym negatywnie wyrazic sie na temat sklepu zoologicznego o nazwie Discus Zoo mającego miejsce na ulicy Radzymińskiej...Wiem ze duza liczba uzytkowników bardzo sobie chwali ten sklep.Ja szczerze mowiąc za kazdym razem jak tam wchodzielem podniecalem sie jak małe dziecko.Asortyment maja tam super,ryby ,zwłaszcza pielęgnice, genialne...No i na tym sie konczy...

Ostatnio ich odwiedzilem z nadzieją na skonfrontowanie porady uzytkowników tegoz forum z ideą wlasciciela...po spytaniu jakie moge miec pielęgnice w akwa 112l. on naskoczyl na mnie ze zadne...szybko gdziesz szedl i w przelocie..jezeli juz to kakadu(patrzac na agassizy) lub Agassizy(wskazujac na kakadu).Kolo byl ,,bardzo" zajety bo zawital do niego jakis chinczyk ktory chical mu wykupic polowe sklepu...Potem zaczalem szukac meek i znalazlem.Byly dosc mlode ale nie zdawalem sobie sprawy ze nie mozna z nich jeszcze odroznic płci.No to podchodze do niego i pytam czy da rade odroznic płec i tych Meek...boshe jak na mnie wyskoczyl ze to jeszcze dzieci,ze co ja chce od niego ze zawracam mu głowe....myslalem ze go strzele w ten ...... ..... Nastepnie szybko opuscilem wyzej opisany lokal z myslą ze nigdy nie zawitam w jego progi... szkoda ze tak olewa zwyklych konsumentów a za bardzo skupia sie na kolesiach z grubszym portfelem...

pozdrawiam...sorry ze za dlugo ale chicalem dokladnie opisac sytuacje.

aro_40
10-16-2006, 07:35
miałeś pecha - po prostu źle trafiłeś :( ten facet zna się akurat na inszych rybkach, a nie na pielęgniczkach. zresztą on ma taki dziwny sposób podejścia do klienta i jak sie go nie zna to ma się wrażenie, że jest obcesowy :(
ja, choc lubię discusa wolę najpierw poczytac o rybkach, a potem pójść i kupić, a nie pytać się sprzedawqcy. On siłą rzeczy nie będzie wiedział wszystkich szczegółów dotyczących kilkudzisięciu czy więcej gatunków ryb trzymanych w sklepie - to fizyczna niemożliwość :( on może wiedzieć o danej rodzinie jakie ma preferencje...

sedox
10-29-2006, 20:16
[quote="Maciek."]A ja polecam mały ale dobry sklepik na ul. Ząbkowskiej. Bywają rabaty, i ma dobry żywy pokarm :wink:
Ja też polecam przynajmniej fachowa obsługa a nie jak w centrach handlowych. Sprzedawca się zna na rzeczy.

sedox
10-29-2006, 20:25
[quote="Kozax"] chyba nie sprzedali by kuli razem z welonem albo bojownikiem co niestety sie zdarza zbyt często (dlaczego wogóle się zdarza :?: ) Chyba żartujesz! W Kakadu na Wileńskim specjalnie kartkę wywiesili żeby ludzi wprowadzać w błąd "rodzaj betta (bojownik) temperatura 22-32C" Każdy naiwny myśli, że chodzi o syjamskiego i kupuje razem z kulą. Lekarstwo na pleśniawkę kobiecie przy mnie sprzedał i słowem nie wspomniał żeby podniosła temp.

sedox
10-29-2006, 20:42
To znowu ja ale chcę też opowiedzieć o sklepie na radzymińskiej Discus zoo Ja jak chciałem kupić rybki to podszedłem do kasy gdzie była jakaś siksa i starszy facet, co właśnie jadł sobie obiad. Żeby było śmieszniej to chyba smażoną rybę sądząc po zapachu. Czułem się jak jakiś natręt co mu przeszkadza a nie klient, tak mi miło odpowiadał. Innym razem jakaś wkurzona dziewczyna krzyczała, że nie będzie mu sprzątać (szefowi) bo nie jest jego żoną. "fajny" sklep.

Ponczek
10-30-2006, 14:01
Ja dziś chciałem kupić kosiarki, miałem mało czasu, a że najbliższy dobry sklep to Kakadu w Arkadii, pojechałem tam. Rybki były, zdrowiutkie i śliczniutkie. Wziąłem 3, facet włożyl mi je do woreczka, zawiązał i poszedłem zapłacić. Już miałem wychodzić, gdy zauważyłem, że z woreczka cieniutką strużką ucieka woda. Poszedłem więc poprosić o wymianę woreczka. Facet wziął drugi, ten stary odwiązał i chciał przelać rybki. Dwie spłynęły razem z wodą, trzecia została w starej torebce. Ile się gość namęczył, by ją stamtąd wydobyć :/ Żałosne to było. Dało sie zauważyć pewnego rodzaju panikę, gdy zaczął rozrywać stary woreczek. Na koniec zapytał, ile powinno ryb być. Powiedziałem 3. On stwierdził, że są 3. Eh.... Rybki całe szczęście w świetnej kondycji pływają już po akwa :)

pimpa
11-01-2006, 00:22
Czy ktoś zna jakieś sklepy akwarystyczne w Ursusie w Warszawie? :D

nocek
11-06-2006, 17:49
czy zna ktoś jakieś porządne sklepy akwarystyczne na dolnym mokotowie.

jesli chodzi o "pyszczaka" na sadybe ( jedyny sklep jaki znam w okolicy ) musze przyznać iż wybór jest duży, jednak akwaria są przepełniona a obsługa niezbyt miła. mam uraz do tego sklepu bo zdechły mi zbrojniki dwa dni po kupieniu.

Czesiu1990
11-14-2006, 14:14
Ja z czystym sumieniem mogę polecić LATOS na Targowej 33. Super obsługa, rewelacyjne ceny.
Interesuje mnie jakie macie zdanie o małym sklepiku na Ząbkowiskiej...chyba Nimfa? Jak tam jest? Jakie ceny? Ryby? Obsługa?

Carlo
11-19-2006, 09:25
Wie ktoś po ile babaulti są w atollu?

Bosu
11-19-2006, 20:21
Jeżeli chodiz o sklep Latos to niestety ale ja kupiłem tam spleśniały korzeń. Nie mogę się jej pozbyć :| A tak poza tym to jest OK! A jak dotrzeć do tego sklepu na Ząbkowskiej?

mad1
11-24-2006, 13:32
Byłam dzisiaj przypadkiem w Arkadii zajżałam oczywiście do KAKADU.Moją uwagę przykuły piękne pielęgnice -wyglądały jak młode red head tapajos,ponieważ nie były jeszcze bardzo wyrośnięte i wybarwione to wolałam spytać się ekspedienta czy to właśnie one.Ekspedient powiedział,że zgadza się ,to Red Head ...i tu mnie poprawił..PAPAJOS :lol: Gdy przyjżałam się niewyrażnym opisom na szybie zbornika,to rzeczywiście taK były podpisane.Żenujące,że w tak dużej sieci był niezorientowany personel.

proxa
11-26-2006, 20:58
zna ktos jakies sklepy na ursynowie? glownie chce kupic zwirek , w przyszlosci rybki . dlaczego nei mam jak gdzie podjechac ? bo mam prace i ciezko z czasem i jazdami po wawie jeszcze jest opcja ze moze na zolibozu ? ktos cos zna interesuja mnie sklepy z dobra cena i dobra obsluga ktora sie zna

AP
11-27-2006, 21:10
Gdzie w Warszawie dostanę czarny żwirek ? nigdzie nie mogę dostać. :roll: Proszę o adres. Z góry dziękuję i pozdrawiam - AP ;)

aro_40
11-30-2006, 07:08
Gdzie w Warszawie dostanę czarny żwirek ? nigdzie nie mogę dostać. :roll: Proszę o adres.

Diskus na Radzymińskiej

12-05-2006, 16:46
a co sądzicie o sklepie w best mallu na sadybie"PYSZCZAK"o ile go nacie:P

El
12-07-2006, 09:18
jesli chodzi o "pyszczaka" na sadybe ( jedyny sklep jaki znam w okolicy ) musze przyznać iż wybór jest duży, jednak akwaria są przepełniona a obsługa niezbyt miła. mam uraz do tego sklepu bo zdechły mi zbrojniki dwa dni po kupieniu.

12-07-2006, 13:48
Ja tez nie bardzo lubie ten sklep prosiłem o swietlowke do akwa na porost roslin a babka dala mi na wybartwienie ryb za 50 zł potem okazalo sie ze to nie ta iu musilaem nastepna kupic za 30 zł

12-12-2006, 19:45
A ktory sklep polecacie w doborze roslin ??[tanio...:(]
jutro chcialem jechac i zakupic dlatego miloby bylo jakbyscie szybko cos polecili:)

dzieki i pozdro

glynu
12-13-2006, 20:51
ODRADZAM K A K A D U NA WILENIAKU ... :? kupilem tam papeczke do akwa, oddalem na gwarancje bo sie spsula i trzymali buraki ok miesiaca...:/ to jest niepowazne !!! a wogole to kakadu w arkadii to tez jet bajzel...a nie sklep ... oni sie wszyscy powinni papugami zajmowac a nie rybami...:/
o rybach wiecej wie moja siorka niz polowa sprzedawcow z tych śmietnikow...:/

__________________________________________________ ______________

za to na targowej jest fajny sklepik, ogarniety sprzedawcy i wogole 0 zastrzezen!!! :lol:
ostatnio tylko tam sie zaopatruje:) POLECAM :lol:

12-14-2006, 09:23
a co to jest PAPECZKA :?: :?: :shock:

glynu
12-14-2006, 15:50
papeczka - pąpeczka, napowietrzacz, natleniacz...:) ja zadkoop polskich znakow uzywam :) pozdro

12-19-2006, 13:16
Mam takie po ile w lotosie i w discusie kosztują red cherry?

12-19-2006, 13:18
Chcialbym sie pobrawic nie lotos tylko latos.

RooG
12-22-2006, 07:16
Kamienie :-)

Polecam sklad kamieni w Kolonii Opacz (okolice Ursusa). Na ulicy Ryzowej jadac od Jerozlimskich, jakies 200 m za przejazdem kolejowym, po prawej stronie, znajduje sie sklad kamieni. Wybralem sobie wczoraj sporo wapieni i piaskowca. Byl rowniez łupek filitowy, ktorego nie wzialem, ale mocno sie nad tym zastanawiam i chyba dzisiaj jeszcze po niego zajade.

Pani bardzo fachowo moze doradzic, poniewaz jak mowi, od 10 lat przyjezdzaja do niej akwarysci i wie, ktore kamienie sie nadaja, a ktore nie.

shvaboo
12-28-2006, 01:11
Dziś byłem w Discusie na Mickiewicza i facet mnie zaskoczył pozytywnie nie chciał mi sprzedać paru towarów ale za to dał parę rad jak sobie poradzić alternatywnie/samodzielnie z problemami za dużo mniejsze pieniądze. W sumie to rozwiązania znałem z lektury forum, ale jako początkujący napalony i niecierpliwy chciałem mieć wszystko od razu. W sumie podoba mi się taka postawa sprzedawcy i polecam sklep.

12-31-2006, 10:43
Mogł by ktoś napisać czy w Latosie i Discusie są red cherry i po ile?

aro_40
01-03-2007, 07:47
Mogł by ktoś napisać czy w Latosie i Discusie są red cherry i po ile?

19 grudnia też o to pytałeś... czy nie prościej zadzwonić, jeśli już nie chce ci się jechać tam?

klakier
01-11-2007, 21:25
NIE KUPUJCIE NIC W KAKADU w ARKADI !!!!! Ci debile nawet nie patrza co sie w akwariach dzieje. Dzisiaj widzialem tam jak w jednym jakas martwa rybe inne w tym baniaku zjadaly, a kilka dalej jak jakies biedne danio mialo cos ze swoim kregoslupem bo bylo wykrzywione jak zygzak i sie tylko meczylo atakami innych ryb.

ODRADZAM COKOLWIEK TAM KUPOWAC !!!

Blizniak2
01-11-2007, 21:56
W centrach handlowych już tak jest....
Dlatego kupuje się w Atollu, Discusie lub Latosie

andriejewicz
01-12-2007, 08:46
witam
czy znacie sklepy w Warszawie które mogą odkupić narybek po rozmnożeniu?
Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdro

fisherek01
01-19-2007, 11:40
Jeśli chodzi o Ursynów to ja zaopatruję się z małym sklepiku na ul.Płaskowickiej rondko oboko Geanta. Bardzo dobry klimat sprzedawcy zdecydowanie bardzo szczerzy nie ściemniają i nie wciskają na siłę. Doradzają i mają w miarę dobre ceny. Zdecydowanie POLECAM !!!!

Allot
01-20-2007, 17:25
Witam
Ostatnio znalazlem sklep na Ul.Miedzianej.

Co moge o nim powiedziec drogo!! z wyborem jest tez kiepsko (po dostawie 1 dzien jest w miare OK)

w skali 1/10 daje 4

Pozdrawiam

weber
01-21-2007, 15:29
Witam Serdecznie

Chcialbym wszystkich ostrzec ze sklep internetowy Iquitos, juz nie jest taki tani jak byl, jezeli nie macie potwierdzonej ceny z internetu - np ryby rosliny, to przyjezdzajac do nich na miejsce nie liczcie na hurtowe ceny, ceny sa takie jak w normalnych sklepach zoologicznych. Ponadto naczekacie sie aby 2-osobowa zaloga obsluzyla cala kolejke...., a w soboty maja niezly tlum ludzi...i nie liczcie na jakies porady przy zakupie, oni nie maja czasu aby sie odlac. Pare rybek, korzen, mrozonki "kupowalem" 1.5 godziny!!!! :/

Pozdrawiam

egefege
01-21-2007, 18:44
nie wiem czy jeszcze istnieje w warszawie pulawska rog woroniczej przy komedzie dozy wybor rybek slodkowodnych i morskich, gady plazy itp. fachowa obsluga, dawal mi na kreche srodek do leczenia ryb kupowal narybek akar odemnie ale to pare lat temu istnieje jeszcze ten sklep ??

pabloshuliganos
01-22-2007, 11:43
ostatnio próbowałem znaleźć ten sklep (Puławska róg Woronicza), chyba udało mi się, jeśli chodzi o to coś w suterenie to jeszcze jest. Niestety nie udało mi się wejść do środka bo spóźniłem się. Byłem o 18,00 i widziałem jak koleś zamykał "przybytek" Dzisiaj go nawiedzę.

Natomiast w ostatnią sobotę zwiedzałem praską część W-wy. zawitałem na Ząbkowską. Próbowałem znaleźć sklep o którym przeczytałem tu na forum. No i prawie na samym rogu Ząbkowska/Targowa było coś... W sumie jakaś nora ze starym, żłopiącym ukradkiem piwsko "ekspedientem. Stwierdził że likwiduje dzziałalność.

egefege
01-22-2007, 11:52
ostatnio próbowałem znaleźć ten sklep (Puławska róg Woronicza), chyba udało mi się, jeśli chodzi o to coś w suterenie to jeszcze jest. Niestety nie udało mi się wejść do środka bo spóźniłem się. Byłem o 18,00 i widziałem jak koleś zamykał "przybytek" Dzisiaj go nawiedzę.

tak to jest ten sklep na dul po takich schodkach czyli to sie nazywa sutenera daj znac jak teraz obsluga tam sie prezentuje i towar

pabloshuliganos
01-23-2007, 10:01
A więc, nawiązując do mojego wcześniejszego postu, dotyczącego zwiedzania sklepów akwarystycznych, oraz obietnicy złożenia "raportu" z wizyty na rogu Puławska/Woronicza piszę...
CHOLERA, LUDZIE OMIJAJCIE TAMTO MIEJSCE SZEROKIM ŁUKIEM !!! Nie znam się zbyt dobrze na akwarystyce bo dopiero zaczynam ale to co tam zobaczyłem to mnie przeraziło.
Brudno, brzudko, mało ryb, brak roślin no i coś co mnie zniechęciło najbardziej NAJARANE FAJKAMI. Rozpocząłem oglądanie TEGO CO PŁYWAŁO W BANIACZKACH I ZDĘBIAŁEM. K**WA MAĆ, temu typowi co tam próbował coś sprzedawać, nawet nie chciało się powyławiać zdechłych ryb ze zbiorników. Ogólna nędza, oprócz żyworódek i kilku pyszczaków stanowiących chyba ekspozycję NIE BYŁO NIC !!! Na durnowate pytanie "czy ma kulki gliniano-torfowe" nie potrafił mi odpowiedzieć. Musiałem mu wyjaśnić co to jest, ale o dziwo miał to...
Nie chciałem zadawać więcej pytań ani nie chciałem tam dłużej przebywać. UCIEKŁEM
Ogólne wrażenia 1/10
Wiedza i uprzejmość 1/10
asortyment 1/10

ODRADZAM. Zajrzę tam za jakiś miesiąc. Może spowodowane to jest jakąś epidemią, zmianą właściciela lub czymś bliżej nie uzasadnionym. PÓKI CO TO BRÓD, SMRÓD I UBÓSTWO....

egefege
01-23-2007, 10:13
CHOLERA, LUDZIE OMIJAJCIE TAMTO MIEJSCE SZEROKIM ŁUKIEM !!! u to lipa bo ja tam bylem jakies 8-9 lat temu na od tamtego czasu sie moglo duzo zmienic a byl taki starszy gosc wytutalowany jakimis kropkami jak dobze pamietam - wiezienne tatuaze

01-23-2007, 11:17
Wypowiem się na temat sklepu na Conrada róg Wólczyńskiej "Rybka ZOO". Już było wspominane. Jeśli chodzi o obsługe, to dwie panie tam obsługujące troszkę średnio się znają na rybkach tak więc zakupu ryb tam nie polecam. Jeśli chodzi o sprzęt to raczej drogo. Roślin mały wybór.
Pozdrawiam

andriejewicz
01-23-2007, 12:28
podajcie jakieś adresy na bielanach i żolibożu.
poza:
wólczyńska/conrada
marmoncka
iquitos
i sklepami w centrach handlowych...

judokax
01-24-2007, 23:25
Chcialbym adresy następujacych sklepów:
Atoll
Discus
Latos
Jak można do nich dojechać z Marymonckiej lub z centrum (dworzec centralny)?? Jestem nowy w waw i niezabardzo jeszcze sie orjetuje... Z góry dzięki!!

egefege
01-24-2007, 23:36
Atoll
do atoll mozesz kazdym autobusem na goclaw np. z pod forum 151,117,507 E-5, wysiadasz przystanek przed petla na goclawiu i idziesz na uminskiego spytasz gdzie jest komisariat to ci kazdy powie sklep jest kolo komisariatu w budynku uminskiego 16A obok takich zielonych 15-pietrowych blokow punktowych, z dworca centralnego 507, E-5 ma przystanek na przeciwko zlotych tarasow w strone rotundy PKO, 507 ma przystanek kolo zlotych tarasow. 111, 303 - z placu bankowego tylko wysiadasz wtedy na przystanku o nazwie uminskiego tak samo 509 tez wysiadasz na przystanku uminskiego tylko on chyba z pragi jedzie wysiadajac na przystanku uminskiego przechodzisz na druga strone ulicy i idziesz zgodnie z kierunkiem jazdy tak jakbys dalej jechal autobusem okolo 500 metrow i komenda bedzie za komenda 10 metrow skrecasz w lewo wazne nie idziesz do biedronki tylko w druga strone tam jak skrecisz w lewo w promieniu 100 metrow komendy jest sklep taki maly na tylach takiego malutkiego budyneczku jedno pietrowego tam jest tez chyba pralnia chemiczna i lecznica weterynaryjna w tym budynku , na goclaw mozna tez dojechac autobusem 123, 147, 143, 416.
moglbym ci pokazac jak bys chcial bo to niedaleko mnie jest tu masz adres ich stronki http://www.atollzoo.com.pl/ jednak proponuje ci jechac z pod rotundy PKO w strone wisly bo masz najwiecej autobusow E-5, 117,151,507

aro_40
01-26-2007, 07:25
Discus
Latos
Jak można do nich dojechać z Marymonckiej lub z centrum (dworzec centralny)?? Jestem nowy w waw i niezabardzo jeszcze sie orjetuje... Z góry dzięki!!

DISCUS
Sklep ten mieści się przy Radzymińskiej (nie znam adresu). Dojazd dowolnym autobusem jadącym ul. Radzymińską. Najprościej chyba jest dojechać tramwajem do skrzyżowania Solidarności / Targowa i przesiąść się w autobus jadący dalej Solidarności (przechodzi w Radzymińską). Sklep jest vis a vis OBI (ten market jest po prawej). Discus jest ciut wczesniej po lewej stronie w piętrowych narożnych pawilonach - bardzo dobrze oznaczony i widoczny z daleka.

LATOS
Na ul. Targowej. Jechać tramwajem poruszającym się ul. Targową. Wysiąść należ przy ul. Ząbkowskiej (bazar Różyckiego) i wtedy idziemy do przodu prawą stroną Targowej, lub przy ul. Kijowskiej (wtedy się cofamy). Latos jest pawilonem zlokalizowanym wewnątrz budynku. Trudno nie zauważyć wejścia po schodach do wnętrza :)

nati_snk
01-28-2007, 13:11
W przyszłym tygodniu udaję się do Warszawy na rozmowę kwalifikacyjną ws. rocznego stypendium (trzymajcie kciuki... ;) ), ale nie o to mi chodzi. Mam prośbę: czy ktoś powie mi gdzie w najbliższej okolicy ulicy Raszyńskiej (tam będę przesłuchiwana ;D ) znajduje się jakiś dobry sklep akwarystyczny z sporym wyborem pokarmów w przyzwoitych cenach? Bardzo proszę o dobrą nawigację, bo Warszawy nie znam kompletnie.

gosiek501
01-28-2007, 18:37
Hej. Znacie może sklep w akwarystyczny w Realu na Krakowskiej?

mirex
01-30-2007, 20:31
Od dawna zaopatruje się w oto sklepie. Miła fachowa obsługa.

http://www.akwarium-sulej.pl/strona.php?10990

aro_40
01-31-2007, 06:53
zajrzałem na stronę internetową tego sklepu, ale to chyba jakiś początkujący sklepik. Liczbę oferowanych towarów można policzyc na palcach obu rąk, a jak odejmie się sztucne roślinki (jedwabne) to pewnie i na jednej ręce pozostaną jeszcze wolne palce :(

mirex
01-31-2007, 14:24
Witam

Sama strona o niczym nie świadczy. A sklep jest dość spory, mają duży wybór, jeśli nie na sklepie, wystarczy zapytać. przedewszystkim każdy z nich potrafi coś doradzić, a nie opowiadać bajki.

ale to chyba jakiś początkujący sklepik

tu Cię rozczaruje, istnieje od dawna.

narcan
01-31-2007, 22:31
widzisz-ale nie każdy ma czas jechać do tego sklepu a gdyby mieli na stronie internetowej opisany większy asortyment to byłoby o wiele lepiej dla tego sklepu i sprzedaży

mirex
02-01-2007, 11:27
tak, z tym moge się zgodzić. jednak tak jak już wspomniałem, mają dość duże zaplecze. nie wszystko jest wystawione na sklepie, lub stronie. dlatego proponuje poprostu zapytać właściciela sklepu.
kupując w tym sklepiku od +- 10 lat, nie naciołem się na nic.

pozdrawiam.

pjpb
02-01-2007, 21:57
czy moze ktos mnie oswiecic czy gdzies w wawie mozna kupic czesci do glowic penguina?

02-05-2007, 18:25
Byłem tydzien temu w Latosie.Pojechalem tam obejrzec tylko sklep.No i oczywiście mile się zdziwiłem.Tam jest super.Ryby zdrowiutkie, którym wogóle nic nie brakuje.Frekfencja w sklepie była bardzo malutka.Przede mną jedna babka kupowala roślinki(ładne okazy).Bardzo się nie patrzyłem ale ceny normalne.Tego samego dnia bylem e Kakadu na wileńskim.W jednym zbiorniku widzialem jak malutnie zbiorniki niebieskie konsumują zdechłą razbore a sprzedawca patrzyl na to i w zaden sposób nie zareagował(pewnie se pomyslal dostane premie za oszczędzanie pokarmu :twisted: ).W zbiorniku ok.125l było bardzo duzo pielęgnic(nie wiem czy to tak powinno być.Przystawilem palec do szyby a one nagle wszystkie zbliżyły się do mojego palca, pewnie byly głodne.NIe wiem czemu tak jest z te sklepy dzieli 1 przystanek a ludzie chodzą do Kakadu, pewnie lokalizacjia ale szkoda ze nie są uświadomieni ze za rogiem znajduje się kozacki sklepy z świetnymi tanimi rybami.

piotrula
02-05-2007, 18:29
Ostatni post zostal napisany przeze mnie(nie wiem czemu mnie wylogowalo)

Fenders
02-05-2007, 19:40
Ja polecam sklep "U Gudbaja" w centrum Pruszkowa koło Warszawy ul.Chopina 2
- miła i szybka obsługa
- duży asortyment
- Bardzo Tanio

gosiek501
02-05-2007, 20:01
a ja tego sklepu na Pruszkowie nie polecam... kupiłam tam pare rybek i niestety były chore. Długo nie pożyły.

qwert60
02-07-2007, 13:51
A ja polecam zapoznanie się z nowy sklepem na Koncertowej 3/5 (dawne foto metro). Dopiero rozpoczynają ale już jest sporo rybek (np. otoski) i roślinek. Ceny wydają się umiarkowane. Z czasem ma być chemia i inne akcesoria bo teraz oprócz rybek i rośli to tylko żwirek jest . Młody człowiek to prowadzi i można sobie pogadać. Może uda mu się związać koniec z końcem prowadząc uczciwy sklep akwarystyczny. Dla przykładu neonki po 2 zł (zwykłe) a te z większym paskiem po 2,50. Solidna garść mchu za 10 zł (cały korzeń obłożyłem) a taka kula zielona (pewnie to jakiś mech) z 5,99 ale w komplecie poszła za 5 zł. Dla tych nie z ursynowa to jest dokjładnie na stacji metro ursynów.

lal
02-10-2007, 18:39
A ja polecam zapoznanie się z nowy sklepem na Koncertowej 3/5 (dawne foto metro). Dopiero rozpoczynają ale już jest sporo rybek (np. otoski) i roślinek. Ceny wydają się umiarkowane. Z czasem ma być chemia i inne akcesoria bo teraz oprócz rybek i rośli to tylko żwirek jest . Młody człowiek to prowadzi i można sobie pogadać. Może uda mu się związać koniec z końcem prowadząc uczciwy sklep akwarystyczny. Dla przykładu neonki po 2 zł (zwykłe) a te z większym paskiem po 2,50. Solidna garść mchu za 10 zł (cały korzeń obłożyłem) a taka kula zielona (pewnie to jakiś mech) z 5,99 ale w komplecie poszła za 5 zł. Dla tych nie z ursynowa to jest dokjładnie na stacji metro ursynów.

Byłem tam dzisiaj i zrobilem zakupy, sklepik faktycznie jest dopiro na starcie, ale jestem przekonany że sie ładnie rozwinie, kupowałem danio pręgowane, sztuka za 3 zł, a przy Geant-cie (rondo) za 8zł.
Ogólnie ceny rybek bardzo atrakcyjne.

pjpb
02-13-2007, 18:03
- latos przy targowej. wielu ludzi na tym forum zachwalalo - bylem tam dwa razy i raczej zlotowki tam nie zostawie. primo - sprzedajacy wydal mi sie za oboma razami malo uprzejmy. secundo - pytalem o pielegniczke kakadu, ktora sprzedaja w parach. zacytowalem liczne opinie, ktore wyczytalem ze rybka jest haremowa. w odpowiedzi uslyszalem ze w sieci mozna wypisac wszystko a kakadu zyje w parach.
- arowana [targowa 18 pawilon 14]. niewielki wybor ale rybki wygladaja na zadbane i ceny sa atrakcyjne. mozna tez pogawedzic i sie czegos dowiedziec - i rady niekoniecznie powodowaloby zubozenie klienta przy wzbogaceniu sprzedawcy :-P
- atoll zoo. nienajtanszy - ale odlot. ladne akwaria, uprzejma i kompetentna obsluga

pabloshuliganos
02-15-2007, 11:57
Byłem tam. Nie jest tam łatwo trafić ale udało mi się. Właścicieli tego sklepu znam od kilku miesięcy. Kupowałem od nich na allegro. Są naprawdę solidni i mają bardzo dobry towar po atrakcyjnych cenach.
GORĄCO POLECAM

Kasywelaunus
02-19-2007, 14:16
A ja polecam Kakadu w CH Targówek. Bardzo miła i kompetentna obsługa, która z chęcią doradzi, wytłumaczy, podpowie co i jak. Ceny niższe niż bliżej centrum. Wybór ryb jest duży, natomiast trochę mniejszy jeśli chodzi o rośliny.
Natomiast zdecydowanie odradzam Kakadu w Arkadii. Sprzedawcy mają generalnie w dupie klientów, nie można się ich o nic doprosić, odpowiadają jakimiś półsłówkami i z wielką łaską. Wybór dość duży, za to ceny wysokie, a atmosfera fatalna.

Żaba
02-28-2007, 15:04
......... Co do tego sklepu na Koncertowej 3/5
Też tam byłem, sklep świeży, ale już sprawdzony. Ci państwo trzymali te wszystkie akwaria w domu, a teraz przenieśli do sklepu. Oni prowadzą sprzedaż przez allegro, właśnie tak do niech dotarłem :) Kupowałem akurat Otoski za 4,50 zł. to tanio jak na Warszawę. Ostatnio byłem w tym sklepie, bo chciałem kupić korzenie do 200l akwa. Wybór mieli mały, ale ten gość zaraz wziął telefon i zaczął dzwonić, ale nigdzie nie znalazł korzeni na "zaraz" :) POLECAM chociaż dopiero są to u nich początki :)

Palermo_wawa
03-01-2007, 17:34
Ja byłem wczoraj w Discusie na Mickiewicza. Maja spory wybor zwirkow. Kupilem taki jaki chcialem miec w akwa.

Palermo_wawa
03-01-2007, 17:36
chciałbym jeszcze wstawić listę sklepów akwa jaką znalazłem w Internecie. Nie wiem niestety czy wszystkie adresy są aktualne.

http://marcheweczka17.fm.interia.pl/sklepy.html

Crismons
03-05-2007, 16:51
Witam wszystkich :P

Narazie nie byłem w wielu sklepach ale chciałem cos o nich napisać:

Kakadu w ARKADII-BEZNADZIEJA, sprzedawcy nic nie pomagają, tylko coś gadają pod nosem, 6 na 10 ryb nie żyje i jest zjadana przez inne, akwaria są brudne i zaniedbane. Tylko to co stoi przy wejściu jakoś wygląda.

Kakadu na Targówku-przyjemna obsługa, zawsze coś doradzi i podpowie, 1 na 1500 rybek martwa, reszta zadbana, akwaria czyste i porądnie wyglądające.

Diskus na Radzymińskiej-najlepszy sklep w jakim byłem do tej pory, ogromny wybór rybek i wszystkiego co do akwarium jest potrzebne, miła wszystkowiedząca( dobrym tego słowa znaczeniu) obsługa, rybki świetnie wyglądają, nie widziałem żadnej martwej, ciekawe okazy których nigdy nie spotkałem w innych sklepach, akwaria czyste i ładnie wyglądające, nie tylko same kamienie i rybki tylko ładny wystrój.
:P

Pozdrawiam :wink:

uzdi
03-06-2007, 23:04
Sklepy w których ja byłem:

Latos Aqua Zoo targowa 33 jeden z najlepszych sklepów sprzęt jeden z lepszych rybcie super rośliny gdy są a to rzadkość bo wykupują większość szybko tez ok ceny bardzo dobre. Doradza jeżeli trzeba ale załważyłem że im bardziej doświadczony nabywca tym milsza obsługa pan chętniej rozmawia tłumaczy.

Akwarium Hobby solidarności 125 według mnie najlepszy ze wszystkich sklepów doradzą ceny przystępne. POLECAM

Galeria Mokotow nic szczególnego

Discus Zoo Plac inwalidów ludzie sprzedający znają sie na rzeczy sprzęt też w miarę choć da sie taniej Naprawdę miła obsługa

Egzotyka nowy świat ceny z kosmosu choć rybcie ładne mają

Kakadu arkadia jeden tylko sprzedawca starszy pan zna sie na rzeczy reszt to zero choć starają sie pomoc nie wiedza jednak więcej niż by wyczytali na etykietach środków i w książce o rybkach

Kakadu Złote tarasy jeżeli ktoś ma słabe serce odradzam ceny najwyższe jakie widziałem chyba że ma się poczucie humoru i chce sie z nich pośmiać a wiedza o akwarystyce zadziwiająco podstawowa to ja pomagając dziadkowi gdy miałem 7 lat więcej o rybciach sie dowiedziałem niż ci wiedza coś.

Targowa 18 nazwy sklepu nie pamiętam ale bardzo mądry pan środki w sklepie dostępne rzadko można gdzie indziej kupić ryby baaaaardzo tanie I uwaga można kupić prawdziwą KOSIARKĘ i super OTOSKI mam nadzieje że nie wykupicie wszystkich przede mną

GALAXIS koncertowa 3/5 sklep ma super rośliny po super cenie ryb nie oglądałem ALE ogsługa tak nie miła że gdyby nie seny i piękne rośliny t obym tak szczyścił sprzedawce za jego zachowanie że ...

Sklep akwarystyczny w REalu na okęciu dawno tam nie byłem ale pamietam ze byl tam cholernie tani pokarm dla ryb

Wie ktos gdzie mozna kupic tanie naprawde tanie krewetki ewentualnie moze ktos z was ma na zbyciu amano, red fire, crystal red

blilu
03-10-2007, 07:18
Moim zdaniem najlepszy sklepik akwarystyczny w Naszej Stolicy to mimo wszystko "discus"przy ul.Radzymińskiej.Właśnie startuje z nowym akwarium .Całe wyposażenie oraz akwarium kupiłem przez internet...po prostu sklepy "realne"nie mają szans z internetowymi.Koszty wynajmu powierzchni,ogrzanie personel itd itp.Podam przykład:nowy filtr tetra tec ex700 kupiłem za 185pln -przesyłka gratis bo łączna kwota zakupów przekroczyła 400pln.Cena w większości sklepów"realnych"tego filtra przekracza 300pln.Natomiast gdy zacząłem dobierać do nowego akwarium rybcie i rosliny zaczęły się spore kłopoty(zdecydowałem się na "mięsożerną"Tanganikę).Odwiedziłem "Kakadu"w Arkadii-totalna porażka,gość sprawiał wrażenie,że przeszkadzam mu w czymś bardzo ważnym.Poza compressicepsami nie było nic dla mnie.W Latosie podobna sytuacja-gdy okazało się jakimi rybami się interesuje i nic tam nie kupie Pan poprostu sobie poszedł. Byłem w sklepach na Żoliborzu tj:"SUMATRA" i drugi..ten przy Wólczyńskiej ,Obsługa ok tyle ,że znowu nic nie kupiłem.Odwiedziłem jeszcze 'Kakadu"w c.h. na Targówku...i znowu obsługa spoko tyle ,że bez zakupionych rybek.Następny przystanek to "Diskus"...i szok!!!Akwaria pobieżnie oglądałem ponad 10 minut tyle tego tam jest!Bardzo duży wybór zbrojników...no i moja wymarzona "Tanga".Tutaj poświęciłem dużo więcej czasu... leptosomy,muszlowce,naskalniki wszystko w kilku gatunkach..Gdy już wiedziałem co chcę kupić poprosiłem personel (wybrałem miłą blondynkę hehe)o dobór ryb,oraz miałem kilka pytań.Odpowiedzi były zwięzłe i treściwe bez "lania wody"i "wciskania kitu"i co-uważam -bardzo ważne,jeśli czegoś nie wiedzą to nie wstydzą się do tego przyznać(Niektórzy sprzedawcy udzielają porad nawet wtedy gdy nie mają bladego pojęcia o czym mówią).Rybcie profesjonalnie zapakowane,torba "dopompowana"tlenem bo jestem spoza Warszawy i dostałem bonus w postaci 1 rybci gratis(miałem do wyboru jeszcze roślinę)Ceny również przyzwoite. Innych sklepów nie musiałem już odwiedzać,bo wybór roślin jest również potężny.Na tym zakończyłem "rajd" po sklepach akwarystycznych w Warszawie.Jeśli ktoś zna sklep z "Tanganiką" gdzie jest podobny lub większy wybór to poproszę o adresik i "odszczekam" to co napisałem.Czekam...hehe

Polar
03-10-2007, 18:09
GALAXIS koncertowa 3/5 - Super sklep świetne ceny i na prawde bardzo miła obsługa ( nie za bardzo wiem czy ta opinia dwa posty wyżej do na pewno o tym samych sprzedawcach )
Na razie zakupiłem tam dwa zbrojniki, kiriski otoski krewetki Amano i troche roślin na żadnym z zakupów sie nie zawiodłem :) Bardzo polecam.

aajaa
03-11-2007, 09:23
Nie polecam sklepu w Realu na okęciu, faceci mają zerową wiedzę na temat ryb i płazów. wciskają ryby słonowodne jak idealne do SA :evil: Normalnie totalna porażka.
Podobnie jest w sklepie w Wola Park, koleś przy mnie opowiadał że pielęgnica Papuzia to jest narodowy symbol Japonii, hodowana w tamtejszych akwariach od stuleci... :shock: Ręce opadają.
Polecam sklep Pyszczak w Carrefour Reduta, miła i kompetentna obsługa,
mam dobre skojarzenia ze sklepem w Leclercu w Al. Jerozolimskich.
Co do Discusa na Radzymińskiej to mają niesamowity wybór pielęgniczek, facet jest miły tylko dla "prawdziwych" akwarystów, wobec panienki kupującej bojownika i fosforyzujący piasek był zwyczajnie chamski. Pełna informacja przez telefon i zdrowe ryby, ogólnie dobry sklep.
Reszty nie zwiedzałam bo zaczęłam zaopatrywać się w hurtowni
:wink:

Blizniak2
03-11-2007, 15:23
Wczoraj zawitałem do ANNAZOO w Jankach....
Oczom moim ukazało sie "malawi" w plastikowymi ukwiałami !!! W akwariach zameczki ceramiczne. Ogólnie sklep dla mas, ale ceny absurdalnie wysokie...
Plusem są proporczykowce, które nie za często spotyka się w handlu. Innych ciekawych gatunków brak.
Kupiłem mrożonki i wyszedłem. Niczego innego tam raczej nie kupię.

AP
03-11-2007, 20:16
Witam :)
Gdzie mogę dostać tanio krewetki ???
Czy w sklepach w ogóle ich tanio nie dostanę i muszę załatwiać przez internet?
Z góry dzięki i pozdrawiam - AP ;)

03-12-2007, 17:40
Amano na ursynowie były o ile mnie pamiec nie myli po 6 zł (Koncertowa 3/5) white pearl tigger itd droższe min. 15 zł sztuka ale śliczne ;)

Mesmerist
03-15-2007, 07:02
Ja polecam:

IQUITOS (www.iquitos.pl) na Arkuszowej - mają tani sprzęt, niedrogie ryby i ładne rośliny. Obsługa średnia, trzeba trafić na dzień :wink: , ale ja sporo przyoszczędziłem zakładając akwarium.

AQUARIUS w Tesco na Górczewskiej - miła i kompetentna obsługa, nie wciskają kitu i ceny też bardzo przyzwoite.

COALA w Wola Park - ceny już wyższe, ale obsługa bardzo mi się podoba i mają spory wybór ryb.

s51
03-19-2007, 17:58
Może ktoś kupował coś w tym sklepie www.4animals.pl chodzi mi czy można tam jechać i odebrać osobiście bez zamawiania??

aro_40
03-20-2007, 07:56
najlepiej to zdzwonić do nich i sie zapytać...:) to będzie też miernik przejrzystości firmy (jak nie możesz odebrać osobiście to sobie daruj).

sturm
03-21-2007, 13:37
nie polecam Kakadu w Arkadii i na Bemowie... kupilem tam rybe ktora okazala sie przerasowiona a inna zaraz zdechla... czesc ryb w sklepie jest chora i co do obslugi w Arkadii (ten przepakowany facet)... powiedziel do mojej siostry jak kupowala roslinke i bala sie, ze moze zaszkodzic rybie - "jak ci zdechnie to mozesz kupic nowego welona... one sa tansze od roslin wiec nie wiem o co ci chodzi. Nie rozumiem ludzi, ktorzy sie przejmuja, ze im ryba zdechla i ktorzy sie do ryb przywiazuja, to jest jakis debilizm". Dziekujemy panu...

aro_40
03-22-2007, 07:58
sturm, nie wymagaj od przypadkowego sprzedawcy, który na dodatek jest jeszcze wściekły, że zamiast sprzedawac coś tak szlachetnego jak odżywki czy sprzęt kulturystyczne, musi zajmowac się takim g... jak rybki i roślinki...

Kevlar
03-24-2007, 05:56
Sklep Akwarium-Sulej na ul. Krańcowwej niby czynny od 11. Zajeżdżam wczoraj 11.45 a sklep zamknięty i żadnej informacji dlaczego nieczynny ani od której będzie czynny. Więcej tam nie pojadę bo po co? Pocałować klamkę?
1,5 tygodnia wcześniej sklep akwarystyczny w TESCO na Połczyńskiej. Pojechałem po pokarm mrożony. Przed zakupami zawsze rozglądam się po akwariach. Patrzę a w jednym z akwa leżą dwa trupy sumików a następne trzy się kończą. Przy ladzie dwie bardzo młode sprzedawczynie zajęte sobą tzn. rozmową między sobą. Nie interesuje ich że potencjalny klient przyszedł do sklepu. Po kilku minutach podchodzę do nich przerywam im w konwersacji i mówię że z sumikami coś nie tak. Jedna z nich odpowiada: "Tak, wiemy" i dalej kontynuują z sobą rozmowę. Widząc że mają to głębokow ... wyszedłem.
Już tam więcej nie pójdę bo po co?
Wolę zostawiać kasę za zakupy w dobrych sklepach akwarystycznych.

Filo
03-29-2007, 13:06
Polecam sklep zoologoiczny przy metrze Politechnika!Ryby nie sa drogie a obsługa fajna i umie doradzic!W galeri Mokotó jest spoko ale DROGO!!!!!
Znacie moze jakies fajne sklepy w okolicy Wierszbna?

raduciou
04-08-2007, 18:25
a ja tego sklepu przy politechnice nie polecam. rybek mało w kiepskich wrunkach trzymane
bardziej sie zajmują sprzedaża karmy i gryzoni

czy ktoś coś wie o sklepie "Trofeus" w W-Wa Wesołej?
albo o sklepie Barrakuda?

Asterix
04-22-2007, 15:33
Polecam sklepy na gocławiu

najlepszy z nich to mały sklepik na rogu ostrobramskiej i fieldorfa / na tyłach przystanku autobusowego, jest on razem ze sklepem ogrodniczym/
ceny są przystępne, obsługa fachowa, duży wybór ryb, zdrowe i zadbane, co do roślin to jest ich mało i nie są wyeksponowane, ale za to tanie :) ryby mam tylko od nich i nie pamiętam żebym miał jakiekolwiek problemy, ten sklep mogę polecić kazdemu i bedę spał spokojnie :)

drugi to sklep shrek na pl. szembeka,
niektórzy o obsługi znają się na rzeczy, ceny średnie, wybór roślin i ryb spory,ryby w większości przypadków zdrowe, niestety można odczuć atmosferę sklepu marketowego

i trzeci to mąły sklep na bora komorowskiego róg abrahama
spory wybór roślin , mniejszy ryb ale za to w dobrej kondycji

Sklepy do których chodzę tylko jak muszę i to tylko po pokarm suchy / inaczej mowiąc omijam z daleka /

natura zoo w Realu na jubilerskiej, obsługa się nie zna, ryby chore i zagłodzone, dużo ryb martwych, rośliny pozostawiają wiele do życzenia a do tego ceny wysokie

kakadu w promenadzie, niektóre z osob obsługi się znają w temacie, ryby raczej zdrowe roślin mało i drogo, mają ładne akwaria pokazowe :) ale nie potrafią tego utrzymać :( i czesto się zmienia ich wystrój,
/pamiętam kiedyś miałem sytuacje śmieszną jak do nich poszedłem. klient chciał kupić bojownika i chciał do tego kulę sprzedawca nic nie mówiąc podał klientowi naparstek ok 8 L i powiedział że bojownik będzie miał luksusy w tym akwarium :(, jak mu powiedziałem że kula nie nadaje się do ryb to stwierdził że ja się nie znam na akwarystyce bo rybie to szystko jedno w czym pływa, w dalszej dyskusji stwierdziął ze jak się tak znam na akwarystyce to niech zostawię CV bo szukają pracownika, klient co chciał kulę z bojownikiem wyszedł ze sklepu bez zakupu mówiąc że on nie kupi u nich niczego i poszedł do innego sklepu mówiąc że kupi większe akwarium /

Tomek21
04-27-2007, 08:40
Byłem w sklepie na koncertowej gdzie kupiłem 3 otoski. Rybki zdrowe i dobrze się przyjęły więc z czystym sumieniem mogę ten sklep polecić.
Jednocześnie mam pytanko: ponieważ planuję nowe akwa, czy zna ktoś jakiś sklep, który pomaga w jego założeniu - dobiera kamienie, roślinki i ciekawie je rozkłada, aby rybki miały miło a jednocześnie aby akwa sie ladnie wizualnie prezentowało.

ckarus
05-09-2007, 19:00
Moim zdaniem w każdym sklepie trzeba "trafić". Kiedyś moim ulubionym sklepem było Kakadu na Bemowie ale tylko tak długo jak długo pracował tam jeden ze sprzedawców który jasno powiedział jakich ryb mi nie sprzeda w danej chwili bo... Generalnie znał się na rzeczy i można było na nim polegać. Polecał rozwiązania lepsze a nie droższe. No i sprowadzał ryby na zamówienie. Od kiedy odszedł... bida, jak we wszystkich sklepach w centrach handlowych.
Sklep na rogu Wólczyńskiej i Conrada ma u mnie tyle samo plusów co minusów. Można tam trafić na padłe ryby (choć bardzo rzadko) i ogólnie akwaria wyglądają nieźle. Sprzęt mają drogi. Można trafić na fajne i w przyzwoitej cenie rośliny, ale jak mówiłam nie jest to regułą i czasem jest bida że aż trzeszczy :( Jeśli chcecie porozmawiać o rybach to tylko z szefem, te dwie kobiety które tam sprzedają nie znają się na rzeczy. Ogólnie wielkim minusem jest osługa klienta. Jak już ktoś napisał są niemili i robią czasem łachę że się odezwą. Ale ceny ryb mają przyzwoite.
DiskusZoo:
Pan po prawej stronie na dole (ryby) zna się na rzeczy tylko trzeba z nim zagadać i niestety zauważyłam że lepiej można się z nim dogadać gdy jest się w sklepie któryś raz z rzędu i ma się pojęcie o rybach. Wtedy staje się rozmowniejszy i zarazem sympatyczniejszy. W dziale z roślinami czasem w akwariach jest brudno, dużo glonów i rzęsa wodna. Zdarza się stać i stać jak słup soli i nikt nie podejdzie :( Trzeba się dopraszać o pomoc. Mają za to duży wybór żywych pokarmów. Na górze z kolei trzeba się bardzo pilnować jeśli chodzi o datę ważności (zdarzają się produkty przeterminowane lub na granicy ważności). Ceny pokarmów w normie ale już sprzęt jest drogi. Wielkim plusem jest dostępność wszelkich mrożonek i wielu leków o których często nie słyszeli w innych sklepach. Paletki są w różnym stanie. Od bardzo ładnych do zdychających (ostatnio oglądałam dorosłą paletkę leżącą na dnie, ciężko dychającą i generalnie jedną nogą już na tamtym świecie a sprzedawca w tym czasie wcinał obiad). W ogóle kwestia posiłków w DiskusZoo jest ciekawa. Sprzedawcy jedzą na oczach klientów, z nogą założoną na nogę i nic ich poza talerzem nie interesuje. Ma się wrażenie że się im d... zawraca. Nie zwracają wtedy na klienta uwagi i po prostu gadają ze sobą. Zdarzało mi się także że stoję na górze przy ladzie i czekam na obsługę a pani za ową ladą czyta gazetę. Stoję chwilę cierpliwie i czekam aż zwróci na mnie uwagę ale niestety to ja musiałam ją prosić o podanie produktu. Generalnie dopóki w sklepie jest szef to obsługa jest w miarę ok ale jak go nie ma to nie jest za fajnie. Konkludując: ze sprzedawcami można w tym sklepie pogadać i wielu rzeczy sie dowiedzieć ale doświadczenie nauczyło mnie że to tylko sklep i wszystko to co mówią należy podzielić przez cztery i samemu sprawdzić bo potrafią czasem taką bzdurę człowiekowi wciskać że aż przykro. I prawdą jest niestety fakt że klientowi z grubym portfelem wchodzą w d...
Najważniejsze jest chyba żeby:
-przed pójściem do jakiegokolwiek sklepu dowiedzieć się maksimum na temat ryby którą zamierzamy kupić
-dokładnie się przyjrzeć rybie przed zakupem
-stosować kwarantannę (czyli zgodnie z nazwą 40-to dniową obserwację)
-nie ufać ŻADNEMU sprzedawcy w ŻADNYM sklepie bo ich zadaniem jest przede wszystkim generować przychód a dopiero później uczciwie przedstawić sprawę
Nie ma idealnego sklepu i w nawet najlepszym można się naciąć :(
Pozdrawiam

J.K.G.
05-20-2007, 16:57
Byłem niedawno w siedzibie MHK w Pęcicach. Prowadzą również sprzedaż detaliczną. Ceny korzeni: sss - 5 zł., ss - 10 zł., s - 15 zł. Każda odmiana wypełnia kosz o wymiarach ok. 1,5 x 1,5 m. Jest z czego wybierać. Sporo ciekawych kamieni, w cenie od 3 zł. za kilogram, wybór podobny jak w korzeniach. Poza tym, floran 14 zł. Aquagrunt 15 zł. żwirek kwarcowy K3 4kg. 4 zł.
Obsługa uprzejma.

aro_40
05-21-2007, 07:36
DiskusZoo:
Pan po prawej stronie na dole (ryby) zna się na rzeczy tylko trzeba z nim zagadać i niestety zauważyłam że lepiej można się z nim dogadać gdy jest się w sklepie któryś raz z rzędu i ma się pojęcie o rybach. Wtedy staje się rozmowniejszy i zarazem sympatyczniejszy. W dziale z roślinami czasem w akwariach jest brudno, dużo glonów i rzęsa wodna. Zdarza się stać i stać jak słup soli i nikt nie podejdzie :( Trzeba się dopraszać o pomoc. Mają za to duży wybór żywych pokarmów. Na górze z kolei trzeba się bardzo pilnować jeśli chodzi o datę ważności (zdarzają się produkty przeterminowane lub na granicy ważności). Ceny pokarmów w normie ale już sprzęt jest drogi. Wielkim plusem jest dostępność wszelkich mrożonek i wielu leków o których często nie słyszeli w innych sklepach. Paletki są w różnym stanie. Od bardzo ładnych do zdychających (ostatnio oglądałam dorosłą paletkę leżącą na dnie, ciężko dychającą i generalnie jedną nogą już na tamtym świecie a sprzedawca w tym czasie wcinał obiad). W ogóle kwestia posiłków w DiskusZoo jest ciekawa. Sprzedawcy jedzą na oczach klientów, z nogą założoną na nogę i nic ich poza talerzem nie interesuje. Ma się wrażenie że się im d... zawraca. Nie zwracają wtedy na klienta uwagi i po prostu gadają ze sobą. Zdarzało mi się także że stoję na górze przy ladzie i czekam na obsługę a pani za ową ladą czyta gazetę. Stoję chwilę cierpliwie i czekam aż zwróci na mnie uwagę ale niestety to ja musiałam ją prosić o podanie produktu. Generalnie dopóki w sklepie jest szef to obsługa jest w miarę ok ale jak go nie ma to nie jest za fajnie. Konkludując: ze sprzedawcami można w tym sklepie pogadać i wielu rzeczy sie dowiedzieć ale doświadczenie nauczyło mnie że to tylko sklep i wszystko to co mówią należy podzielić przez cztery i samemu sprawdzić bo potrafią czasem taką bzdurę człowiekowi wciskać że aż przykro. I prawdą jest niestety fakt że klientowi z grubym portfelem wchodzą w d...

Zgadzam się z Tobą w ocenie tego sklepu. Choć lubię go, to jednak czasem nóż w kieszeni się otwiera... Ostatnio właśnie panienka na górze swobodnie plotkowała przez telefon z koleżanką, a ja musiałem stać jak słup soli... cóż, brutalnie przerwałem te pogawędkę żądaniem podania konkretnego towaru... ale cóż, jak nie ma szefostwa, to obsługa klient ma w poważaniu....:(
mimo wszystko będę tam robił zakupy, bo jest to jedyny sklep w mojej okolicyu z takim duzym wyborem.

raduciou
05-22-2007, 13:04
sklep Latos na targowej. nie polecam. facet zarozumiały, nieprzyjemny i przemądrzały. nie ma możlwiości "zamówienia" sobie rybek

Mateusz91
05-23-2007, 20:07
siema

Gdzie moge kupic taki filtr(pompe) Atman 2000l/h 40W

GAdałem z jednym z włascicieli tego filtra i mówił mi ze kupił go w warszawie prosze o pomoc

Ca-rlo
06-22-2007, 20:44
raduciou zgodzę się z tobą. Pan Latos jest naprawdę fachowcem, jednakże jego podejście do klienta wymaga znacznej poprawy. Powiem szczerze, że wolę Atolla tam jest zarówno profesjonalnie, jaki i miło:smile:

ix1
07-01-2007, 20:47
A ja mam prośbę o polecenie sklepu w Warszawie - najlepiej rejon ursynów - gdzie moge kupić - Butlę do co2 ( z zawartością) + podstawowy osprzęt czyli reduktor itp.

I jeśli ktoś zna miejsce gdzie mogę kupić - najlepiej bez czekania lampkę HQI za rozsądną cenę w tej okolicy :) również będe wdzięczny.

Jeśli znacie orientacyjne ceny to z góry dzięki !

aro_40
07-06-2007, 07:39
A ja mam prośbę o polecenie sklepu w Warszawie - najlepiej rejon ursynów - gdzie moge kupić - Butlę do co2 ( z zawartością) + podstawowy osprzęt czyli reduktor itp.

a ile planujesz wydać na butlę i osprzęt? najtaniej wychodzi na allegro. w sklepie zapłacich minimum 500-700 zł :( zaś na allegro dostaniesz za niecałe 200 zł.

ix1
07-06-2007, 20:25
ca 400 PLN :/ na butle+reduktor+wężyk?

Arek17
10-14-2007, 20:15
Mam pytanie... i proszę o jak najszybszą odpowiedź. Gdzie w wa-wie można przejść się do sklepów akwarystycznych? chodzi mi o okolice centrum. Okolice stacji śródmieście, powiśle, zachodnia, ochota. Przydałyby się ulice i jakieś określenia jak tam trafić, bo nie znam aż tak dobrze warszawy. Nie mam czasu szukac tam sklepów, bo będę na krutko. najlepiej śrudmieście.

Arek17
10-14-2007, 20:16
Przepraszam za głupie błędy ortograficzne.... spieszyło mi się :)

aro_40
10-15-2007, 07:32
ul. Nowogrodzka
na tyłach hotelu Forum (tak się kiedyś nazywał, a jak teraz to diabli wiedzą); to ten wysoki hotel na skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich i Marszałkowskiej; wchodzisz za ten hotel i idziesz ulicą po lewej stronie; w pierwszej bramie jest mały sklem zoologiczny.

nie wiem czy nie ma jakiegoś sklepu w "Złotych Tarasach" - to przy Dworcu Centralnym

Arek17
10-15-2007, 16:15
ok... dzięki. Wpadnę tam, a w Złotych tarasach jest, bo byłem wiele razy. Może jeszcze ktoś coś podpowie?

Qba_8
10-22-2007, 17:56
Witam,
wie ktoś może dokładnie gdzie na kole i w jakich godzinach odbywa się giełda akwarystyczna ?
pozdrawiam

Ca-rlo
10-25-2007, 18:06
od 12 do 15 na bazarku na Kole;)

A wie ktoś może czy nadal istnieje sklep Latos Aqua Zoo?

Darrock
10-26-2007, 18:45
Widzę, że nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na nowy, chyba największy, sklep Kakadu w nowym budynku na terenie Carrefour Targówek. Szkoda tylko, że większość miejsca zajmuje żarcie dla zwierząt kudłatych ;)
Obsługa jak to w Kakadu niby coś wiedzą, ale wszystko zależy na kogo sie trafi.
Zbiorników na pewno mniej niż w Diskusie przy Radzymińskiej, ale z tego co rozmawiałem sprowadzają rybki na zamówienie.

Patryś
10-27-2007, 20:54
Zoo-Natura w Realu na Jubilerskiej.
Powiem tak:
- Ceny: zabójcze
- Poziom obługi: zerowy. Mówią, że Amanki mogą żyć przy pH 8,0 dziś przy mnie sprzedali dwie piranie i dwie cytrynówki. Do jednego akwa, chyba około 150.
- Rybki: takie jak obsługa.
- Roślinki: to chyba jedyny powód, dla którego warto odwiedzić ten sklep. Można znaleźć tam kilka gatunów, których nie widziałem w żadnych innych warszawskich sklepach (wierzcie mi, byłem w kilku :wink:) zdrowe, bez ślimaków, trzymane bez ryb itp.

Nazgrell
11-01-2007, 19:42
Witam, a ja mam pytanie do Warszawiaków-w którym sklepie pewniej dostane bystrzyka karlika, bądź razbore plamistą? Jutro bym się z chęcią przejechał lecz mam mało czasu i zapewne zajadę tylko do jednego z tych sklepów...

leczyk
11-03-2007, 17:09
witam

pozwole i ja sobie rozeklamowac sklep tzn hurtownie akwarystyczna
jak sama nazwa swiadczy ceny tam sa niskie

Bardzo duzy wybor kamieni, korzeni, zwirkow itp do akwa
http://www.iquitos.pl/

Hurtowania miesice sie na ulicy Arkuszowej 58

zapraszam i polecam