Zobacz pełną wersję : Białystok
Kropek1234
02-07-2006, 20:03
Sklepy w Białymstoku:
Bardzo proszę abyście w tym poście pisali, gdzie według was są najlepsze sklepy zoologiczne w Białymstoku. Proszę o odpowiedzi. :wink:
nie jestem pewien czy juz nie bylo takiego tematu, ale moim zdaniem Nesa na Legionowej 9/1 w piwnicy pawilonu) , spory wybor artykulow i zwierzat, a jak czegos nei ma to mozna zamowic, przyjazny sprzedawca
ciezka sprawa..
nie zwiedzilem wszystkich sklepow w miescie ale moge sie podzielic swoja opinia o tych w ktorych kupowalem..
- zlota rybka ( ul. rocha ) - mila sprzedawczyni , mozna gadac godzinami - co do ryb to juz gozej - wybor marny , prezentacja tez ( po 5 gat. w jednym akwa ) no i rosliny .. przynioslem ze " zlotej rybki" kupe krasnorostow na kryptokorynach ( szwagier podobnie. ) nie dyskfalifikuje tego sklepu - mozn kupic w miare tanio ryby a rosliny radze uwaznie wybierac.
- Sklep na Kilinskiego - coz .. jak chcecie kupic aqua-glo 8W za 43zl. albo otoska za 7.50 to polecam ;) no ale sklep ma tez swoje plusy - ladnia prezentacja ryb i roslin , spory wybor artykolow, ryb i roslin jak na bialystok, generalnie to jest niezly sklep gdyby nie naliczana marza.
- Sklep na Witosa - przez wielu uwazany za najlepszy , mi osobiscie niekoniecznie sie podoba - powod ? sprzedawca bywa arogancki , zdazaly sie sytuacje sprzedazy falszywych kosiarek jako prawdziwych - sprzedawca obuzyl sie kiedy znajomy mial watpliwosci ( sluszne) ze ryba nie jest kosiarką. co do prezentacji ryb to jest dobrze, ladnie i estetycznie. Dwaj panowie wlasciciele maja jak kazdy rozne nastroje bo czesto mozna z nimi jednak fajnie pogadac i duzo sie dowiedziec ;)
- sklep "pyszczek" w pawilonie lider na wyszynskiego - mily sprzedawca i atrakcyjne ceny jako, ze sklep na uboczu. malo roslin i ryb w porownaniu z dwoma sklepami wyzej ale jak chce sie kupic np. swietlowki po normlanej ( :) ) cenie to warto u tego Pana zamawiac.
to chyba tyle z moich doswiadczen , nic nie jest ani czarne ani biale , pozatym zaznaczam ze to co napisalem to tylko moje osobiste subiektywne zdanie.
peace.
Jeżeli miałbym coś polecić to
Sklep na ul. Mieszka I, sprzedawca bardzo sympatyczny zna się na rzeczy, zawsze pomorze i doradzi, dla stałych klientów stosuje drobne upusty :wink: Jest spory wybór ryb, z roślinami różnie bywa, ale jak czegoś potrzebujemy to w miare możliwości załatwi.
Drugi sklep w którym się zaopatruję mieści się przy ul. Krętej, wcześniej na ul. Wiejskiej (przeniesiony o 50m). Sprzedawca lubi porozmawiać o akwarystyce i zna się na tym. Sklep jest jeszcze w przygotowaniu i wybór ryb i roślin nie jest imponujący, ale będzie coraz lepiej. Jeżeli czegoś potrzebujemy to da się załatwić.
A nawiązując do sklepu na ul. Witosa to nie wiem dlaczego sklep ten uważany za jeden z najlepszych. Obsługa nie należy do najmilszych, jakby byli tam za kare, wybór ryb też nie wielki (dawno tam nie byłem, może coś się zmieniło). Potrafią wciskać rośliny doniczkowe do akwarium.
W innych sklepach rzadko bywam więc nie będę się na ich temat wypowiadał.
ale fakt sklep na Witosa jest ostatnim sklepem w jakim bym zrobil zakupy, potem za nim sklep w pawilonie na Warszawskiej ( pod wzgledem akwarystyki, bo jak inne zwierzeta to moze byc)
Kropek1234
02-08-2006, 14:01
Nie wiem czemu wam na Witosa nie pasuje :wink: Jak dla mnie to sprzedawcy są mili (ja odnoszę takie wrażenie). Ale nie wiem jak wy. Na Kilińskiego to prawda że ładny sklep, ale odemnie daleko. Na Chrobrego mówicie dobry ... Nie byłem tam, ale muszę skoczyć skoro tak chwalicie. :wink:
P.s może i temat był, ale taki dział stworzyli po to chyba nie?? :wink:
Nie wiedzialem , ze wciskaja na witosa rosliny doniczkowe ale jak kumpel kupowal tam roslinki to mu sprzedawca przy samym pokowaniu polamal pare lodyg.. moze sie speszyl.. fakt , obsluga zachowuje sie jakby byli za kare.
Jestem co prawda z Hajnówki, ale bywam w białostockich sklepach.
Polecam sklep na Mieszka. Mili sprzedawcy, rzadkie gatunki. Przy tym dość niedrogo. Na razie mój faworyt.
Sklep na Kilinskiego jest bardzo ładny i też zdarzają się rzadkie gatunki(ostatnio drobnoustek obrzeżony - 4zł), jednak wszystko poza rybami jest bardzo drogie(a może po prostu jestem przyzwyczajony do cen ze sklepów internetowych/allegro)
Złota rybka na Rocha to raczej śmietniczek - brudno, śmierdzi, nie tylko w sklepie, ale i w akwariach. Z kobietą można długo gadać, ale jest znudzona ;-). Draceny, skrzydłokwiaty i inne to norma. Plus za rudego kota w sklepie:-P
Na Witosa - byłem tam krótko, ale wrażenie pozytywne. Plus za estetykę ogólną:-).
Na Legionowej, ani na Wyszyńskiego nie byłem jeszcze.
Z wymienionych w kategorii jakość zwyciężają sklepy na Kilińskiego i na Witosa, w kategorii cena/jakość bezsprzecznie zwycięża sklep na Mieszka;-).
cudak101
02-08-2006, 18:46
Podzielam zdanie innych o sklepie na mieszka, jest tam praktycznie wszysko co się chce, tylko roślinki nie najlepsze ale nie można wymagać wszystkiego.
Natomiast nie widziałem nigdzie roślin lepszych niż w sklepie na ul Narewskiej 5 (uliczka odchodząca od antoniukowskiej) nikt się nie wypowiedział na tamat tego sklepu może dlatego że jest on dość ukryty mieści się na tyle budynku sprzedaje tam miły starszy pan z żoną służą oni zawsze pomocą.
Co do sklepu na kilińskiego owszem ładnie zrobiony ale obsługa nie jest najlepsza, są chamscy i zachowują się nie odpowiednio przykład:
- koleżanka chciala kupić dobry filtr do akwarium rozmawiała z facetem od rybek kilka minut i potem on zapytał jakie ma akwarium jak odpowiedziala ze 25 L to pokazał jej gest kozakiewicza i wyśmiał, ona na to zaregowała też dość arogancko.
W sklepie na witosa nie byłem ale słyszałem o nim pozytywne opinie.
Sklep NESA przez pewien czas często tam chodziłem, sprzedawca wporządku się zachowywał lecz ostatnio kupiłem tam 4 kirysy po 3 dniach wyłowiłem ich resztki, przy tym padło mi 5 neonków 1 ramireza, 1 kakadu (wszystkie chore na pleśniawkę) wiec bardzo się zraziłem do tego sklepu. Jeśli ktoś ma chore rybki nie powinien ich sprzedawać tak robi napszykład właściciel sklepu na mieszka.
W moim rankingu
nr 1 sklep ze sprzętem i rybkami jest na Mieszka,
nr 2 sklep z roślinkami Narewska 5
Jeszcze mam pytanie do białostoczan ma ktoś do sprzedanie MUSZLOWCE ??
Pozdrawiam
Cudak
Kropek1234
02-09-2006, 12:56
Wstyd się przyznać ale na Kilińskiego kupiłem wapienia za 40 parę złotych :oops: A okazało sie że nie nadaje sie on do akwa, bo wode utwardza... To był mój pierwszy błąd ... A obsługa pewnie się nieźle ucieszyła że mi to w cisneli. :cry:
niezle ..
mi na kilinskiego polecono do akwa 25L 2 mieczyki 3 neonki i prętnika
swego czasu...
Kropek1234
02-10-2006, 13:23
To też niekiepsko ... :wink: Ale teraz żeby mi palneli takiego teksta to bym powiedział dziękuję obrócił się na obcasie i wyszedł ... :lol:
Kropek1234
02-10-2006, 20:54
Czy ktoś wie gdzie można kupić ampularie u nas?? :wink:
cudak101
02-11-2006, 08:09
zobacz na mieszka powinien miec w prawdzie nigdy nie kupowałem ślimaków ale czasem moża była zauważyć je u Benka ;)
Kropek1234
02-11-2006, 08:58
Dzięki Cudak :wink:
cudak101
02-11-2006, 11:45
bylem właśnie na ul. Narewskiej w zoologicznym i ma koleś 2 rodzaje ampulari po 2,5 kazdy i akwarium jest całe oblepione ślimakami :) jeśli chcesz to może tam zajedz jak pasuje Tobie
Pozdrawiam
Cudak
Kropek1234
02-11-2006, 15:12
No zobaczę, może i skoczę. Dzięki. :wink:
Czy ktoś zagląda do sklepu na ul. Krętej 8/1? Nikt nie pisał na jego temat, a IMO to jeden z lepszych sklepów w Białym.
cudak101
03-06-2006, 17:42
byłem w tym sklepie w czwartek ma bardzo ładne roślinki, ale ceny tez nie kiepskie neon innesa 3,50 !!
Witam
Sprzęt kupowałem na Mieszka - miły sprzedawca doradzi i można porozmaiwać przy kasie suma miejsza
Dzisiaj byłem na Narewskiej Obsługa jeszcze lepsza a wybór roślin wspaniały.
Gdzie można kupić krewetki
Michał
Witam
Sprzęt kupowałem na Mieszka - miły sprzedawca doradzi i można porozmaiwać przy kasie suma miejsza
Dzisiaj byłem na Narewskiej Obsługa jeszcze lepsza a wybór roślin wspaniały.
Gdzie można kupić krewetki
Michał
ja kupilem swoje na zwyciestwa naprzeciwko WSE sa tam ladne ryby i rosliny. Ten na kretej sklep jest dla mnie najlepszy w Białymstoku tylko teraz beda go przenosic. Pozdrawiam
Ten na kretej sklep jest dla mnie najlepszy w Białymstoku tylko teraz beda go przenosic. Pozdrawiam
Dokładnie, przenoszą go na ul. 27-go lipca do budynku Leader Price.
Będę miał bliżej :D :wink:
lukaszx6
04-06-2006, 15:21
Witam ja jestem z Łomży i chciałem zapytac jak duży wybór ryb i roślin jest w Waszych zoologach np. na Mieszka.Muszę się przyznać,ze nigdy nie byłem w zoologicznych w Białym ale wiele o nich dobrego słyszałem(o niektórych).Jeśli mozecie to napiszcie nazwy ciekawszych roślin i ryb ewentualnie krewetek,które można u was kupić bedę wdzieczny.
Ja narazie mogę ocenić cztery sklepy:
- "Centrum akwarystyczne Romi" na Zwycięstwa. Czyste i zadbane akwaria. Rybki wyglądają zdrowo. Sprzedający to w porządku gość. Ceny też OK.
- Sklep "Pyszczek" na Wyszyńskiego. Niestety sprzedającego nie poznałem bliżej i poza fajnymi chomikami nic tam dobrego nie widziałem. Rybki w sumie wyglądały dobrze poza paroma trupami. No i oczywiście duży minus za bojowniki w kubkach plastikowych.
- Sklep "Nesa" na Słonecznikowej. Mały sklepik i mały wybór ale jest przyjemnie i czysto, no i oczywiście tanio. Rybki wyglądają na szczęśliwe :P no i mam tam blisko :)
- Sklep "Gabi" na Kilińskiego. Ogólnie bardzo fajny sklep. Duży wybór ryb ale i innych zwierzątek też. Czysto i bardzo przyjemnie. Niestety przyjemność odbierają wysokie ceny... Byłem tam pare miesięcy temu i niestety również były bojowniki w plastikowych kubkach, a za to bez względu na wszystko sklep ma u mnie dużego minusa.
Resztę sklepów obejdę pewnie niedługo, a po zakupy i tak wybieram się na Mieszka po paru dobrych opiniach znajomych.
Mam przy okazji pytanie. Gdzie oprócz sklepu na Kilińskiego jest spory wybór korzeni?
Denerwuje mnie tłumaczenie ludzi, że bojowniki nie potrzebują dużej ilości wody i przestrzeni bo oddychają powietrzem atmosferycznym. Zamknąłbym takiego klienta w trumnie wbił rurkę żeby mógł oddychać tylko i by się pewnie cieszył bo przecież nie umrze i nic więcej nie potrzebuje do przeżycia.
Misiak skąd jesteś? Tzn z jakiego osiedla? - To tak na marginesie. Korzenie też są na Witosa. Sklep: Aqua - Flora. Tam jest spory wybór zaraz po dostawie, które są w piątki :wink:
Dzięki za wiadomość. Mam niedaleko to się przejde po świętach.
Jestem ze słonecznego i zielonych na raz ;)
Są jeszcze dwa sklepy, o których tu nie wspominano chyba jeszcze:
Przy ul. Sienkiewicza - dokładnie po przeciwnej stronie ulicy naprzeciw "Zbyszka i Jagienki" (tak to się jeszcze nazywa?) Taki mały, długi sklepik. Kupiłam w nim maluteńkie kardynałki (po 2 zł). Więc ceny ryb jak na samo centrum nie są wysokie.
Przy ul. Zachodniej - chyba najtańsze ceny preparatów i pokarmów, z jakimi się spotkałam w mieście. Obsługa miła.
I tyle dobrego z mojej strony :)
Żali nie będę tu wylewać ;)
Ale nie mam mało dobrego do powiedzenia na temat sklepów przy ul. Kilińskiego i Centrum Akwarystycznego przy ul. Zwycięstwa.
ARF-FOTO
04-30-2006, 18:59
Narewska - duży wybór i niskie ceny ( widać ruch w sklepie ) kiedy nie jestem to zawsze przewija się paru klientów którzy robią duże zakupy - polecam fachowa obsługa
Broniewskiego - sklep dosyć dobrze "wypasiony" w osprzęt do akwa - jeśli coś trzeba to Pan zaraz załatwia dostawę prawie na bieżąco - polecam
Sienkiewicza - rybki i troche sprzętu ale konkret jeśli chodzi o porady i sprzedaż - polecam
Bazar Madro Zwycięstwa - tylko akwa - duży wybór i niezłe ceny
Zwycięstwa - Centrum Akwarystyczne - tutaj powiem że nazwa nie pasuje - drogo, rybek wybór duży - nawet można uświadczyć "nieruchome" :!:
Św Rocha - bieda z nędzą - nie polecam - lepiej nie zaglądać bo można nabrać obrzydzenia do rybek
Kropek1234
05-01-2006, 11:54
Mam takie pytanie. Czy ktoś z was wie, czy w jakimś sklepie zoologicznym w Białymstoku sprzedają ptaszniki? Dzieki za odp. :wink:
ARF-FOTO
05-01-2006, 12:37
zobacz na Wyszyńskiego i Sienkiewicza - tam widziałem pajęczaki
Kropek1234
05-01-2006, 13:38
Kurde zapomniałem się zalogować, a ta dzięwóweczka to odemnie :lol: Jeszcze raz dziękować :wink:
ARF-FOTO
06-05-2006, 06:48
to jak znalazłeś odpowiedniego "lokatora"?
Kropek1234
06-05-2006, 08:03
Jakiego lokatora? Nie rozumiem o co Ci chodzi.
Tak na marginesie: Polecam teraz sklep przy ulicy Słonecznikowej naprzeciwko kościoła. :wink: Dopiero się rozkręca ale będzie spoko :)
Dokładnie. Zawitałem tam ostatnio po piasek dla kota. Jest coraz lepiej. To nie znaczy że było źle :)
w ktorym ze sklepow widzielscie ostatnio krewetki poza redami i amanno? a moze ktos ma na sprzedaz?:)
Co powiecie o tym Akwarex ul.Kolejowa 12 (blok B1)?
Może będzie taniej niż w sklepie zoo? ( zwykłe akwa prostokątne ok.120l)
Pytonik90
08-15-2006, 13:06
Witam
Czy był ktoś w sklepie na Sienkiewicza po zalaniu go przez ulewe z przed miesiąca (nie zapomne jej do końca życia zalało mi całą piwnice) ale to i tak nic w porównaniu z tym co miała ta pani w swoim sklepie. Gdybym nie wyjechał to pewnie bym pojechał na festyn i dał troche kasy na odbudowe. Lubiłem poprzednich właścicieli ale ich już z nami nie ma...
Pozdrawiam Pytonik90
ARF-FOTO
08-21-2006, 06:46
co do lokatora chodziło mi o zwierzątko
sklep na kolejowej 12 :lol: powiedzmy ze jest to warsztat z akwariami a nie sklep, zysk jest ale dla właściciela bo sumarycznie to wychodzi tyle samo co w Białostockich sklepach za identyczne akwarium i nie czekamy kilka dni - jedynie nietypowe zamówienia opłaca się tam realizować, tak na marginesie to z Allegro są firmy mające naprawde ciekawą ofertę standardowych "szkieł" i pokrywy fajniejsze
TomekBialystok
08-31-2006, 08:54
Polecam sklep na ulicy Duboisa (na osiedlu Nowe Miasto). Od początku mojego zainteresowania akwarystyką (jakieś 8 lat) tylko tam kupuję rybki, roślinki, jedzenie itp. Wybór jest nawet duży.
Jednak gdy ostatni raz byłem tam w lipcu, sklep był zamknięty. Mam nadzieje, że byla do przerwa urlopowa i że sklep nie upadł.
Dla kogoś kto nie wie gdzie ten sklep, wyszukanie go będzie bardzo trudne, gdyż sklep jest w samym środku blokowiska.
ja kupilem swoje na zwyciestwa naprzeciwko WSE sa tam ladne ryby i rosliny.
Bylam tam dzisiaj i nie widzialam tam zadnego sklepu akwarystycznego :roll: Naprzeciwko WSE (pomarancozwy budynek)jest pub ,a na przecwko drugiego budynku WSE (zielony) sklepy z akcesoriami samochodowymi,restauracja... :| Nie moglam tego za cholere znaleźć,żadnego szyldu,nic. Gdzie jest ten sklep dokladniej? W ogole czy jest tam jeszcze?
Kropek1234
09-02-2006, 19:37
Witam. Pomyślałem, że trochę uzupełnię spis sklepów, chociaż troche. A więc:
Sklep "Aqua-Flora" - na ulicy Witosa: Bardzo fajny sklep. Wywiera pozytywne wrażenie, ładne i zdrowe rybki, urządzone estetycznie (ostatnio spory wybór roślin)
Sklep "INNESA" - na ulicy Słonecznikowej: Ostatnio przeżył metamorfozę. Bardzo ładne akwarium morskie, ogólnie zadbane i czysto. Są tam teraz też gady. Rybek jeżeli nie ma, to można zamówić, mój ulubiony sklep. :)
Sklep na ulicy Kilińskiego: wrażenie wizualnie jest pozytywne, chociaż ceny zwalają z nóg. Jest duże akwarium prezentacyjne, można nawet powiedzieć ogromne, ale też tam mają niezły mix :? Pielęgnice Południowoamerykańskie, Pyszczaki, Bocje i inne ryby. Ogólnie nie polecam, bo za drogi. Chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy :1:
Pozdrawiam Marcin :wink:
TomekBialystok
09-02-2006, 21:57
Niestety wyżej wspomniany przez moją osobe sklep na Duboisa ogłosił upadłość i go nie ma. Byłem dzisiaj. Banery i reklamy pozdejmowane... :/ Szkoda bo był to dobry sklep.
Pojechałem dzis kupić pokrywe do akwarium na ulice Kopernika. Musze przyznać ze jest tam duzo akcesoriów awkarystycznych lecz nie ma dużego wyboru w rybkach czy roślinkach.
Słyszałem, że dobre są sklepy na Witosa i na Pałacowej, ale nie byłem tam nigdy wiec nie pisze recenzji (na Witosa wybieram sie pojutrze by kupic jakieś nowe zwierzaki i rosliny do mojego akwa, wiec mozliwe ze swoja opinie zamieszcze po powrocie).
Pzdr.
Pytonik90
09-03-2006, 09:37
Witam
Tomek jak już mówili moi przedmówcy na witosa znajdziesz dużo ładnych i zadbanych ryb. Od pewnego czasu jest także duży wybór roślin. A co do pałacowej to... jeżeli już masz jechać w tamtą strone to lepiej pojedź 3 przystanki dalej to dojedziesz na mieszka gdzie znajdziesz o wiele więcej roślin i ryb a także fachową obsługe a przedewszystkim nie wydasz swoich wszystich oszczędności na zakupy.
Pozdrawiam Pytonik90
TomekBialystok
09-04-2006, 20:04
No to tak... Byłem na Witosa- nic nie kupiłem (ceny nie na moją kieszeń- neonki po 6zł :o). Obsługa w sumie miła ale nie przeprowadziłem z nim dłuższej rozmowy). Byłem też na Pałacowej- też nic nie kupiłem (mały wybór). Nie fachowa obługa- trzymają 4 duże welonki w 10 litrowym baniaku! Na Mieszka nie pojechałem bo z tego co wiem sklep czynny do 17 a było już kilka minut po. Pojechałem więc na 27 lipca do tego nowego sklepu akwarystycznego (do tego w budynku Lider Price w piewnicy; obok jest też inny sklep zoologiczny w takiej budzie małej tam też byłem, ale jakoś nie miałem zaufania do tego sklepu). Fachowa obsluga. Dużo mi sprzedający rad udzielił. Bardzo mi pomógł przy wyborze rybek i roślin. Polecam zakupy u tego faceta.
Pzdr.
Kropek1234
09-06-2006, 08:32
na Witosa neonki po 6zł :? Pierwszo słyszę, ostatnio jak byłem, to za neonka się płaciło 3zł. :? Może i 3zł to nie tanio bo na Słonecznikowej są po 2,50 a dla mnie po 2 :)
O widze Kropek ma chody :P
Ja mam blisko na Słonecznikową ale jak tam byłem ostatnio to nie widziałem neonów.
Zakupy robiłem na Witosa i też nie zauważyłem neonów po 6 zł.
Przedwczoraj kupowałem 10 sztuk razbor klinowych po 3,50. Neonki kosztowały 3zł. Były też tam neony diamentowe, śliczne po 5,50 ale było tylko 8 sztuk a dla mnie to za mało.
Ceny są tam ok i co najważniejsze nie ma trupów w akwariach czego nie można powiedzieć o sklepie na Kilińskiego, który wygląda coraz gorzej. Nie dość że ceny straszą to trupów jak po wojnie. Widziałem akwarium z trzema rybkami (nie pamiętam ich nazwy) są czarne i mają długą płetwę biegnącą na dole przez całą długość ciała. Jedna z nich była martwa a 2 pozostałe robiły sobie z niej uczte. Nie ciekawy widok.
Następne trupy były u otosków (leżały same ogony i całe rybki). Ogólnie zrobił się tam brud straszny. Do tego dodając ceny z kosmosu to sklep naprawde odstrasza.
Ostatnio też byłem w sklepie Nesa na Legionowej bo mam blisko tam z pracy i mam dobre wrażenia. Czysto fajnie, miły sprzedawca. Doradził mi jak stosować leki (mimo że dobrze wiem to chciałem posłuchać ;) )
TomekBialystok
09-08-2006, 16:06
Niestety ale ja widzialem po 6zł neonki. Najteńsze chyba po 4zł najdroższe wlasnie po 6zł. Gdy spytałem się dlaczego te neonki są takie drogie zaczął coś bełkotać, wykręcać się ze niby jakiś certyfikat ma i ze każda rybka jest badana i nie ma chorych rybek u niego. Oczywiście nie uwierzyłem (kazdy może wała wcisnąc i ustalić cene dwa razy wieksza zeby zarobic) i nie kupiłem i pojechałem na 27 lipca (w budynku LP), gdzie z swoich zakupów byłem zadowolony.
Opentany
09-08-2006, 16:31
Aqua-Flora ul. Witosa /słoneczny stok/
Dla mnie najlepszy sklep w mieście od kiedy założyłem swoje akwa 128L kupuje tylko tam.
Obsługa - 2 Panów starszy nie jest ani arogancki ani zgredziały choć ma już swoje lata można z nim pogadać o akwarystyce zawsze doradzi i bardzo dobrze zna sie na producentach sprzętu (na samym sprzęcie zresztą też), młodszy spoko chłopak zna sie na obsadzie akwa i roslinkach też może doradzic i pożartować ;]
Wyposażenie - sprzętu jest moim zdaniem w miare jak na warunki naszego miasta, rybek i roslinek dużo jak na warunki naszego miasta, rybcie ani nie zdechniete ani nei trzymane w jakiś sadystycznych warunkach, gatunków jest sporo, akwa poglądowe jedynie mogłoby być większe ale i tak miło sie na nie patrzy.
Ceny - napewno sie nie przepłaci
upusty? - po 2 poważnych zakupach łączoących się z długą rozmową akurat z "młodszym" sprzedawcą żartując że nie bede miał na chleb przez ich sklep otrzymałem zniżke kilka % (ile nie powiem :] ), od tamtego czasu pamietają mnie i zawsze jak chce coś kupić to moge liczyc na upusty
poza akwarystyką - są gady, pajęczaki, gryzonie i ptaki
Niestety ale ja widzialem po 6zł neonki. Najteńsze chyba po 4zł najdroższe wlasnie po 6zł. Gdy spytałem się dlaczego te neonki są takie drogie zaczął coś bełkotać, wykręcać się ze niby jakiś certyfikat ma i ze każda rybka jest badana i nie ma chorych rybek u niego.
Chyba coś kręcisz nigdy nie widizalem tam zanego neonka po 6zł nawet diamentowe są po 5.50zł, a jestem tam naprawde często.
POLECAM wszystkim ten sklep jest naprawde spoko.
reklame żem trzasnoł ;] ale naprawde warto.
TomekBialystok
09-08-2006, 17:17
Nie no chyba wiem co widzialem i nie wmawiajcie ze tak nie jest. Byly trzy gatunki neonek w cenach jak juz wyzej napisalem 4-6 (po 5,5 tez byly). Pamietam zreszta rozmowe z sprzedawca. Gdy zapytalem dlaczego neonki są takie drogie zaczął coś kręcić o certyfikacie ze są zdrowe itd.
Moze mowimy o innych sklepach? Na witosa są bodajże dwa?
O widze Kropek ma chody :P
hehe odrazu chody :P Właściciel, znaczy Pan Sławek dobrze mnie zna i wogóle, podarowałem mu sporo rybek, więc się dogadujemy zawsze :D
Wracając do sklepu na Witosa. Jeden z moich 2 ulubionych sklepów ... Co prawda nie byłem tam dosyć dawno, a mieszkam blisko. To przez te wakacje :lol: Ale jutro sie wybieram sprawdzić oferte :wink: 3 gatunki neonków ... Nieźle :) To patrzę, że sklep się rozwija błyskawicznie ...
TomekBialystok
09-08-2006, 19:24
: Ale jutro sie wybieram sprawdzić oferte :wink: 3 gatunki neonków ... Nieźle :) To patrzę, że sklep się rozwija błyskawicznie ...
czyzby ironia?
nie znam się na rybkach ale chyba widzialem dobrze. neon czerwony, innesa i neon diamentowy. wszystkie w cenach takie jakie napisalem. gdyby te rybki byly w normalnych cenach (2zł-3zł) to bym chyba zrobil tam zakupy, a nie jezdzil na drugi koniec miasta, nie? nie bede sie wam tlumaczyl bo nie ma sensu. koniec tematu z mojej strony. kto nie wierzy niech pojedzie i zobaczy/spyta.
Kropek1234
09-08-2006, 19:31
Tomekbiałystok :!: Wcale nie ironia, jeżeli tak zabrzmiało to wybacz, sorka i wogóle. Nie mam zamiaru się z nikim kłucić. Poprostu zaskoczyło mnie że są już tam 3 gatunki neonków :wink: Zawsze były tylko innesa... więc się zdziwiłem. Naprawde nie chciałem, żebyś odebrał to tak jak odebrałeś. :) Jeszcze raz sorka :wink:
Opentany
09-09-2006, 14:24
[quote=Misiak]... sie wybieram sprawdzić oferte :wink: 3 gatunki neonków ... Nieźle :) To patrzę, że sklep się rozwija błyskawicznie ...
4 gatunki widizalem ostatnio inesa zielony diamentowy i czerwony czasem jeszcze pojawia sie zielony...
pozdrawiam ja sie tam przejde chyba w niedziele bo musze se korzeń kupic jakis spory
Kropek1234
09-09-2006, 17:40
No dzisiaj byłem i były 4 gatunki. :D Diamentowe, czerwone, innesa i czarne. Jestem pozytywnie zaskoczony. Cena rzadnego nie wynosiła 6zł. Najdroższy był neon czerwony po 5zł. Ogólnie wszystko pięknie ładnie było (nawet legwan jadł sałate i sie ruszał) :shock: Zawsze tylko sobie smacznie śpi :lol:
Mam pytanko.
Czy ktoś z Was może widział w którymś sklepie rybkę o nazwie Platydoras costatus (mogła się też nazywać kirys żółtopasy)?
Wygląda tak:
http://www.tropicfishcenter.ch/images/Platydoras%20costatus.GIF
jak chceszkupic takiego kirysa to trzeba sie zastanowic, jak masz akwarium typowo roslinne to odradzam, mialem dwa takie ok 10cm ryby typowo nocne, po nocy buszowania wiekszosc moich roslinek plywala po powierzchni, ale ogolnie rybki spokojne i nie problemowe mozna trzymac w ogolnym
Byłem dzisiaj w zoologiku na Mieszka I i się lekko zawiodłem. Chciałem kupić kiryski panda ale leżała jakaś padlina pod korzeniem, który był z nimi w akwa. Ogólnie sporo było padliny np. zbrojnik ssący jak szalony martwego rozkładającego się bodajże kiryska. Dziwny i nie zbyt przyjemny widok.
Za to sklep na Słonecznikowej wygląda coraz lepiej. Fajne akwa morskie :)
rafal19 dzięki serdeczne za namiar na barwniaki. Kupiłem 3 maluchy (1+2). Cena wyśmienita - 3zł/szt. Już samiczki się pięknie prezentują i wyginają przed samcem. Zostało ich tam jeszcze troszkę więc jak ktoś jest chętny to niech leci.
Coraz bardziej się skłaniam do zakupów ryb tylko na Witosa. Czysto tam jest bardzo i trupów nigdy nie widziałem tam. Rybki, które tam kupowałem były zdrowe i nadal są.
Co do rośliun na narewskiej to nie zrobiły na mnie pozytywnego wrazenia.... zaglonione itp...
Ogólnie polecam sklep na witosa i ten na placu weterynarii.
Wszystko zadbane i estetyczne.
Na narewskiej tylko sprzet mają dobry bo tani :lol:
p.s. widział moze gdzieś ktoś sun*glo i power glo za rozsądną cenę?
Mam takie pytanie. Czy ktoś z was wie, czy w jakimś sklepie zoologicznym w Białymstoku sprzedają ptaszniki? Dzieki za odp. :wink:
właśnie od kilku (kilkunastu dni) ptaszniki pojawiły się na Witosa !
odnośnie sklepów:
1/ na Mieszka - sprzedawca nie boi się mało popularnych gatunków ryb, za co ma u mnie dużego plusa; jak do tej pory wszystkie rybcie zdrowe, najniższe ceny w Białymstoku, miła i fachowa obsługa - jego córek również :P
2/ na Witosa - schludnie i czysto (choć raz przyłapałem zdechlaka :)
sprzedawcy są ok (znam ich od 10 lat) choć to fakt, jak ktoś przyznał, miewają złe i te bardziej złe humory oraz mają swój (wg. mnie nie zawsze słuszny) pogląd na wiele spraw, np. najlepsze filtry są tylko te przez nich sprzedawane - czyli aqua-el ;)
Rybki zdrowe, niegy nie było żadnej wpadki w moim przypadku
3/ ul.Zwycięstwa (plac PIW WIW i lecznic) - baaaardzo duży wybór ryb - choć porównywalny z Mieszka, chyba najwiekszy wybór pokarmów, w porządku sprzedawca, ale u rybek ospa (!!!) - w kilku przypadkach wśród znajomych zostało to potwiedzone (padnięciem pogłowia) - generalnie radzę dokładnie rybki oglądać .... i w ogóle zastanowić się nad kupnem
4/ ul.Kilińskiego - największy wybór sprzętu, preparatów, podłoży itp.itd. ale ceny z kosmosu (allegro x 2 )
pozdrawiam Białystok i okolice :)
ostatnio platedoras costatus widziałam na zachodniej
TomekBialystok
10-13-2006, 20:56
ostatnio platedoras costatus widziałam na zachodniej
w jakim dokładnie miejscu?
Był ktoś w sklepie akwarystycznym na ulicy Brzechwy? Jeśli tak to warto tam sie wybrać? Nie wiem czy jest sens tłuc się całe miasto (ode mnie z nowego miasta na ulice brzechwy jest sporo kilometrów a połączenie autobusowe słabiutkie).
zachodnia jest kolo wiejskiej albo kolo białego kościoła na pogodnej w pobliżu krętej
TomekBialystok
10-16-2006, 16:24
Źle mnie zrozumiałeś. Doskonale wiem gdzie leży ulica Zachodnia, ale nie wiem dokładnie w którym miejscu jest sklep akwarystyczny na tej ulicy. W 'parzystej' części tej ulicy (od strony nowego miasta 1) czy w 'niepatrzystej' części (od strony krętej)?
bliżej krętej numer bloku bodajrze 2b
wie ktos gdzie moge kupic pyszczaki Saulosi w bialymstoku
ostatnio saulosi widziałem na zachodniej
Pytonik90
11-14-2006, 17:10
Witam
Jest nowy sklep akwarystyczny na ulicy Ryska obok sklepu Biedronka. Jest duży. Największy w jakim byłem w Białymstoku. Obsługa miła, duży wybór wszystkiego nie tylko związanego z akwarystyka. CENY NISKIE !!!. Za duży, ładny korzen zapłaciłem 14 zł. Rośliny są w dobrym stanie choć trafiają sie "miny". Co do ryb to niestety ale nie miałem czasu sie dokładnie przyjrzec ale to co zobaczyłem też mnie zadowoliło (duży wybór, a co do cen to nie wiem bo nie były napisane na akwariach).
Pozdrawiam Pytonik90
Panowie a gdzie w Białymstoku mozna dostać krewetki? Gdzie jest jakis wybór większy? :)
Pytonik90
12-07-2006, 16:12
Witam
Chivas krewetki mozna dostac na witosa, mieszka, kilinskiego. Co do wyboru to nie wiem czy jest on duzy czy mały ale jakiś jest.
Moim zdaniem jezeli nawet nie bedzie krewetek takich jak chcesz, to mozesz sie umówic z sprzedawca, on zamówi i ci sprzeda.
Pozdrawiam Pytonik90
bojownik92
12-08-2006, 16:21
Juz pare razy padało to puyanie ale ja zadam je jeszcze raz, tylko sprecyzowane- gdzie mógłbym dostać Atye gabonensis?? Bo nie będę się tłukł po mieście całą sobotę, żeby sie dowiedzieć ze jej nie ma.
Kiedyś widziałem je na kilińskiego, ale to było na wakacjach. Teraz nie wiem czy tam są.
To ja jeszcze zadam pytanko. Czy ktoś z was wie gdzie dostanę Brevisy a najlepiej ocellatusy? Z góry thx :)
Pozdrawiam Marcin.
nie mam czasu ganiac po sklepach- mam pytanie gdzie moge kupic firelle taki glonojad- a moze ktos ma do sprzedania najlepiej parke
Kropek1234
12-25-2006, 18:40
Witam. Mam pytanie. Gdzie dostanę wapienie nadające się do malawii. Tylko nie piszcie że na Kilińskiego bo tam z ludzi nieźle rżną. Chodzi mi raczej o jakiś skład? Albo człowieka, który ma takie wapienie do oddania, albo na sprzedaż. Z góry thx.
na Berlinga jest market ogrodniczy i tam powinni cos miec
manieq123
01-04-2007, 18:15
Gdzie mogę kupić w Białymstoku czarną folię samoprzylepną o określonym wymiarze ? żeby nie składać tła z kawałków ? I ile to kosztuje ?
TomekBialystok
01-04-2007, 18:19
Ja kupiłem w zwykłym sklepie papierniczym. A kosztuje to grosze. Nie pamiętam dokładnej ceny, ale jeden arkusz nie będzie droższy niż 2zł.
manieq123
01-05-2007, 08:13
Super, dzieki za odpowiedź, obym tylko dostał w jednym arkuszu :?
... a tak wogóle to folia samoprzylepna będzie dobra na tło ? Jeszcze myślę nad kolorem ...
edit:
kurde u mnie na osiedlu są tylko srebrne i złote a takie chyba nie bardzo pasują :-/
Możesz ktoś mi powie gdzie dostanę na 100% taką folię ?
TomekBialystok
01-05-2007, 20:59
Super, dzieki za odpowiedź, obym tylko dostał w jednym arkuszu :?
Wyobraź sobie, że są różne rozmiary takich arkuszow. Więc jeśli nie masz akwarium wiekszego niż 200 litrow to po małych przycięciach bedziesz miał gotowe tło...
... a tak wogóle to folia samoprzylepna będzie dobra na tło ? Jeszcze myślę nad kolorem ...
Folia samoprzylepna jest najlepsza. Nie odlepiaj tylko posmaruj czesc gdzie jest kolor olejem jadalnym, odczekaj 5 minut i naklej na sciane akwarium. Gwarantuje, że bedzie się trzymać. U mnie odpukać wszystko gra od kilku miesiecy.
Co do koloru to Ci nie pomogę, bo to zależy od wystroju akwarium, obsady itp. Najpopularniejszymi kolorami są czarne, ciemnoniebieskie, fioletowe...
Możesz ktoś mi powie gdzie dostanę na 100% taką folię ?
Mało jest w Białymstoku sklepów papierniczych? Poszukaj, popytaj...
Ja do swojego akwarium kupilem u siebie na osiedlu w sklepie papierniczym na Duboisa (Nowe Miasto).
PS Jakbyś naprawde już nie mógł znaleźć rozmiaru czy koloru to poproś kogos w sklepie żeby Ci zamowili w hurtowni...
Sklep na aleii piłsuckiego w blokach całkiem ziezmy calkiem mały obsługa taka se ceny srednie zakupiłem tam moje rybki do 60 ale rybki drrrrrogie :o
Wsumie to nawet polecam ale sa durzo lesze !!
A co do zooligika NESA to teoche tam brudno i drooooogo :o
miki1200
01-15-2007, 13:31
witam małe pytanko gdzie w białymstoku jest największy wybur roślin??
nowo otwarty sklep po poprzednich właścicielach 'ANIMALS' Słonecznikowa 17 (wisi jeszcze stary szyld INNESA)
największy wybór pyszczaków, pierwsze w na podlasiu akwaria morskie w sklepie!!!!!!!!!!nie wygórowane ceny!!!
Fakt w tym sklepiku robi się coraz ciekawiej :)
Często tam wpadam, bo mam blisko.
Mam drobne pytanko.
W którym naszym sklepie można spokojnie zamówić jakieś żadkie gatunki rybek (np. otocinclus sp. zebra, rasbora sp. galaxy)? Czy któryś z właścicieli jeździ po giełdach i może sprowadzić różne gatunki ryb?
U nas jest problem z zamawianiem rzadkich rybek. W hurtowniach pustki, ogólnie lipaa... No, ale warto zagadać w jakimś sklepie, może sprowadzą. Czytałem gdzieś, że w mieście koło Biedronki jest nowy sklep. Pisali oni, że są w stanie w ciągu tygodnia ściągnąć rybki, na życzenie klienta...
[quote="Misiak"]Mam pytanko.
Czy ktoś z Was może widział w którymś sklepie rybkę o nazwie Platydoras costatus (mogła się też nazywać kirys żółtopasy)?
odswieżnę temat, choc może już Twoje pytanie jest nieaktualne...
Widziałem wczoraj te rybcie na kilińskiego
KIRYS Agamyxis pectinifrons , kirys {żółtopasy} Platydoras costatus mam takie ryby na sprzedaz po 2 z gatunku i maja wielkosc ok 10cm
manieq123
01-24-2007, 14:39
gdzie w Białymstoku jest sklep dobrze zaopatrzony w ryby z tanganiki ?
cześć,
gdzie w Białym najlepiej kupić akwarium + wyposażenie (50x30x30).
Tak żeby mi kitu nie wcisnęli i żeby nie było zbyt drogo.
radek
Pletedoras costatus a kirys żułto pasy to dwie rużne ryby kirys żułto pasy po łacinie to orinocodoras eigenmanni
przepraszam za pomniałem się zalogować pos wyżej jest mój
Pytonik90
01-30-2007, 13:34
Witam
Gdzie można dostać w Białymstoku żwir ActiQuartz :?: Szukam od pewnego czasu i nie moge go znaleść. Z ActiSubstrat`em nie ma problemu. Jest w każdym sklepie ale z żwirem juz tak. Dlatego was pytam. Może gdzieś go widzieliście :?: Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam Pytonik90
miki1200
02-03-2007, 10:38
witam gdziw w białymstoku znajde krewetki red cherry i za ile??
Kropek1234
02-04-2007, 14:09
Miki w sklepie krewetki są cholernie drogie. Np. na Kilińskiego po 10zł :shock: Osobiście mam ich sporo, ale nie ma szans na to, że je wyłowie. Napisz do Rafika, on powinien odsprzedać Ci kilka sztuk.
Pytonik90
02-04-2007, 20:19
Witam
Ja też byłbym zainteresowany kupnem red cherry. Kropek możesz podac dokładny nick zebym mógł znaleść go w wyszukiwarce. Wiesz może jaka cena? A ile ty byś chciał za te krewetki? O ile byłbyś w stanie wyłowic. Oczywiście nie chcem całego pokolenia tylko tak ze 3 :D
Pozdrawiam Pytonik90
Ja ostatnio kupowałem po 2zł sztuka od Wojtasa :)
Dostałem przy okazji gratis.
Powinien jeszcze mieć ich troche z tego co mówił.
http://akwapodlasie.org/viewtopic.php?p=15091
Makintosh
02-04-2007, 21:55
Czy wie ktoś gdzie można kupic krzaczki Limnophila aquatica i czy wogóle można je dostac w białym? Szukałęm w Lublinie ale nie znalazłem
RAFIK sprzedaje tą roślinkę w zestawie. W sklepach niestety nigdzie nie widziałem.
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=60629
bojownik92
02-05-2007, 12:38
Po dychu na Kilińskiego są filtrujące. Taniej nie widziałem. A Redy po 5.5
Makintosh
02-05-2007, 16:12
Dzięki Misiak, ale Rafik to jego pełny nick??
EDIT:Faktycznie pełny nick :oops: sory
Ja myślę, że nie jestem w stanie wyłowić swoich cherry bo widuje je rzadko, chowają się od skalarów :lol: Najczęściej pod wieczor i po zgaszeniu światła wyłażą :) Albo Rafik, albo Wojtasss. Piszcie do nich.
Pozdrawiam Marcin :)
Kropek1234
02-06-2007, 07:01
Postw wyżej jest mój. :) a co do tej Limophili to jak powiedział MISIAK, Rafik ma taką roślinke i często sprzedaje jej nadwyżkę :)
moze widzieliscie gdzieś filtr tetra tec ex 600? w normalnej cenie?
Kropek1234
02-08-2007, 16:52
Oj. W normalnej cenie to chyba tylko na allegro :lol:
mozarthor
02-14-2007, 23:09
Polecam sklep na Popiełuszki,bardzo miła obsługa, ciekawe ryby i rośliny. Wszystko tanio i co najwazniejsze pełen asortyment.
Ten sklep, koło wykopalisk :lol: ?? Blisko ulicy, czy może jakiś inny teraz jest?
witam :) może wiecie jakie skleby w Białym są otwarte w niedziele??
Kropek1234
02-17-2007, 17:44
Na witosa jest czynny na 100% od 10 do 14.
witam, mam nadzieje, ze to dobre miejsce na ten post... chcialabym zamowic akwarium o wymiarach 60/40/40 i nie wiem gdzie w Bialymstoku moge znalezc firme zajmujaca sie takimi zleceniami. wiem, ze byl kiedys dobry wykonawca na kolejowej, ale juz go tam mnie ma od pewnego czasu...
czy moglby mi ktos polecic jakiegos niedrogiego i profesjonalnego wykonawce?
pozdrawiam
miki1200
02-22-2007, 11:55
Witam !
Może wiecie gdzie w białym moge kupić zestaw do co2? Butla reduktor??
tratox13
03-25-2007, 19:46
mam do oceny sklepik na witosa aqua-flora uważany przez jednych za najlepszy niewiem czemu... w sklepie spotkałem piranie altus!!! chyba prawie niespotykana odmiana piranii czerwonej natterki w Polsce super red, tylko szkoda ze pod tą nazwą kyją sie czerwone pacu!!!jak ktos powiedział sprzedawcom chyba brakuje fantazji jak wcisnac ludziom te ryby , jak sie spytałem sprzedawcy o ten evenement to powiedział ze te ryby to krzyzowka pacu z natterka jak sie dowiedzialem to nie mozliwe,ale zato niezly sposob zeby sprzedac malutkie okolo 2cm pacu po 15zl sztuka(normalnie 8cm umnie w łomży są po 8zł)za ten numer sklepu nie polecam,w centrum akwarystycznym identyczne piranie sa po 6zł tam zato sa podpisane tylko jako piranie a sprzedawca nieznał odmiany ale ja wole szczerosc niz fantazje
ja polecam wspominany juz sklep na mieszka. Super sprzedawca, ryby zdrowe, dorodne. Zawsze mozna wpasc i tylko pogadac, mozna sie dowiedziec czegos ciekawego. Jak sie czegos potrzebuje, to nie ma problemu ze sprowadzeniem, mozna liczyc tez na znizki. Goraco polecam!
Gdzie mogę tanio kupić krewetki fire red (red cherry) i otoski oraz rosliny typu Rotala rotundifola, Ceratopteris siliquosa, Bacopa monnieri, Echinodorus tennelus.
Kropek1234
04-15-2007, 15:08
Gdzie mogę tanio kupić krewetki fire red (red cherry) i otoski oraz rosliny typu Rotala rotundifola, Ceratopteris siliquosa, Bacopa monnieri, Echinodorus tennelus.
Zapraszam na: akwapodlasie.org :) Tam od użytkowników forum kupisz to co potrzebujesz :)
Widział może ktoś w którymś sklepie w Białym nawozy Planta Active ?
Witam chłopaki i dziewczyny mam takie pytanie rozgladam sie po allegro za akwarium 450 litrów w którym ze sklepów w białym moge znalezc takie akwarium i jezeli sie w cenie orientujecie to tez było by miło
Kropek1234
08-14-2007, 21:40
Witam chłopaki i dziewczyny mam takie pytanie rozgladam sie po allegro za akwarium 450 litrów w którym ze sklepów w białym moge znalezc takie akwarium i jezeli sie w cenie orientujecie to tez było by miło
W sklepie nie ma co nawet kupować bo zedrą z Ciebie niezłą kase. Ja na Twoim miejscu udałbym się do szklarza na Dojlidach :)
PRACOWNIA
ul. Dojlidy Fabryczne 23, 15-565 Białystok
tel: +48 (0 prefix 85) 7410 970
fax: +48 (0 prefix 85) 7410 973
GSM: +48 509972672
e-mail: pracownia@szklarski.com
Chłopaki robią porządnie i w niższej cenie niż w sklepie miałbyś zapłacić ;) Warto zadzwonić, albo się przejechać i dowiedzieć się co i jak. Ja właśnie u nich zamówiłem akwarium 240 litrów.
Pozdrawiam M.
A robia profilowane bo mi sie bodoba własnie takie http://allegro.pl/item223588584_akwarium_proste_450_oswietlenie_od_a uratusa.html
Jezeli tak to czemu nie klape górna mozna dokupić odzielnie bezproblemowo i jakiej grubosci jest to szkło
A robia profilowane bo mi sie bodoba własnie takie http://allegro.pl/item223588584_akwarium_proste_450_oswietlenie_od_a uratusa.html
Jezeli tak to czemu nie klape górna mozna dokupić odzielnie bezproblemowo i jakiej grubosci jest to szkło
Zadzwoń, zapytaj - będziesz wiedział :P
P.S Kropek Dzięki tej reklamie może dostaniesz jakiś porządny rabacik :D
a moze odpowiedzi udzieli Kropek1234 bo chyba jest w temacie
Kropek1234
08-15-2007, 19:25
Blue co do tego czy robią profilowane to nie jestem pewnien, ale myślę że zrobiliby. A tak apropo ... nie polecam profilowanych zbiorników. Trudniej czyścić przednią szybę, traci się cenne litry, ogólnie kicha :) Najlepsze jest zwykłe prostokątne akwarium. Co do pokrywy to nie wiem ... Ale gdybyś zrobił akwarium prostokątne to z wykonaniem jej samodzielnie nie powinieneś mieć problemów przy odrobinie dobrych chęci. Człowiek się uczy wielu rzeczy robiąc takie gadżety, tak więc polecam bardzo xD! Pokrywe można zrobić z PCV i będzie ona ładniejsza niż ta orginalna. A co do szczegółów to radzę zadzwonić, bo oni odpowiedzą najlepiej na Twoje pytania. Nie żałuj już tych 2 minut :) z komórki. To chyba tyle odemnie.
Pozdrawiam M.
Gdzie mogę kupić otoski ? W najbliższy wtorek wpadam do Białego i chciałbym je kupić.
don_rafael
09-11-2007, 10:12
czyli Muszlowiec Wielopręgi. Poszukuję samiczek, najchętniej 3 sztuki. Byłem w kilku sklepach ale nie znalazłem. Jeśli ktoś gdzieś widział te muszlowce to dajcie znać, będę bardzo wdzięczny.
Kropek1234
09-20-2007, 15:59
Na Kilińskiego były Multifasciatusy ;) Możesz zajżeć ... , a może będą ;)
Pozdrawiam M.