PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania szczegółowe dotyczące bojowników!!! Ważne!!!

Zuska
02-07-2006, 12:34
Ja planuję hodować bojki.
I teraz pytanie czy 30l wystarczy?
Czy mogę mieć 4 samice i jednego samca?
Czy do odłączenia samic a później samca od młodych mogę wykorzystać plastikowe kojce umieszczone w akwa?
Czy filtr kaskadowy jest dla nich najlepszy czy jakiś inny?
Czy wgłębka może służyć do budowy gniazda?
Jaki pokarm i jakiej firmy polecacie dla bojowników jako podstawowy a jakie dodatkowe?
Jakie macie parametry wody i w których bojki najlepiej się czują?
Czy można umieścić korzeń w akwarium z bojownikami?

OLEJ
02-07-2006, 13:34
Ja planuję hodować bojki.
I teraz pytanie czy 30l wystarczy?
To zależy, ale powinno wystarczyć.
Czy mogę mieć 4 samice i jednego samca?
możesz
Czy do odłączenia samic a później samca od młodych mogę wykorzystać plastikowe kojce umieszczone w akwa?
nie bardzo rozumiem, chcesz mieć młode w tym kojcu, czy młode w akwarium, a samice do kojca??
Czy filtr kaskadowy jest dla nich najlepszy czy jakiś inny?
im to rybka :P byleby ruch wody nie był zbyt duży
Czy wgłębka może służyć do budowy gniazda?
może
Jaki pokarm i jakiej firmy polecacie dla bojowników jako podstawowy a jakie dodatkowe?
tutaj ciężko powiedzieć. Bojki nie są wybredne i raczej nie wymagają jakiejś specjalnej diety
Jakie macie parametry wody i w których bojki najlepiej się czują?
tego akurat możesz się dowiedzieć na pierwszej lepszej stronie. Woda miękka i lekko kwaśna
Czy można umieścić korzeń w akwarium z bojownikami?
można

Zuska
02-07-2006, 13:45
W tych kojcach samice i póżniej po wylęgu mlodych samiec a młode w ogólnym!

OLEJ
02-07-2006, 14:03
heh średni pomysł. Raz, że musiałabyś mieć dla każdego bojka oddzielny kojec, a dwa to tak jakbyś trzymała te bojowniki w kubkach :?

Zuska
02-07-2006, 14:37
Masz rację chyba zrezygnuję z ich rozmnażania chyba że przypadkiem sie rozmożą i coś z tego będzie!

dziaradd
02-11-2006, 19:31
to nie twoj samiec-to samiec(zdkecie z forum) (innego)wkleił go ktos w temacie gdzie sa przedstawiane bojowniki

dziaradd
02-11-2006, 19:32
to nie twoj samiec-to samiec(zdkecie z forum) (innego)wkleił go ktos w temacie gdzie sa przedstawiane bojowniki

Kasia250
02-11-2006, 20:22

IMO, to jedna i ta sama osoba. :?

Zuska
02-11-2006, 20:28
Masz racje to nie jest dokładnie ten bojownik bo żeczywiście wkleiłam zdjęcie ze strony na której pokazane są bojki ale moj wygląda idetycznie. A nie mam aparatu cyfrowego aby zrobić zdjęcie i je tu wkleić więć posłużyłam się tym!