Zobacz pełną wersję : Argus
Co mi mozecie powiedzieć o Argusie
Wiem ze potrzebuje zasolonej wody, ze zrównuje rosliny ze żwirkiem , ze to taki "pies", ciągle zaczepia inne ryby....
I to mniej wiecej tyle.
Choruje na te rybke...
I wiem tez, ze ona wcale nie musi byc w zasolonej wodzie, znam Argusa ktory jest w słodkiej i ma sie świetnie :
Tak wiec..... Co myslicie o połączeniu: Argus + pyszczaki
Tylko sie ze mnie nie śmiejcie.. ale mało jest wiadomości o nim nawet w internecie...
Jak ma być ładny i zdrowy to musi być w zasoleniu. A pozatym zobacz na żywo gdzieś dorosłego to ci się go odechce - jest naprawdę wielki.
Lord Paszka
07-08-2004, 08:15
Tak wiec..... Co myslicie o połączeniu: Argus + pyszczaki
Sorki za porównanie, ale Argus zielony (Scatophagus argus) będzie pasował do malawi jak pięść do oka. To są całkowicie inne biotopy. Te ryby mają znacznie odmienne wymagania. Ponadto w wodzie słodkiej można trzymać tylko i wyłącznie osobniki niedojrzałe płciowo - dorosłe osobniki na pewno nie będą się w takiej wodzie dobrze czuły. Wbrew Twoim zapewnieniom na necie jest sporo informacji na temat tego gatunku. Poniżej załączyłem link do strony Państwa Gucwińskich z Wrocławskiego ZOO.
http://www.zoo.wroclaw.pl/zwierzeta/ryby/argus_zielony.html
akwaporady
08-07-2004, 09:47
Słyszałem (czytałem), że ryba ta ma walniętą przemianę materii i potrzebuje niezwykle wydajnej filtracji.
ja posiadam dwa argusy w swoim aqarium,na moje oko rybka przyjemna nie zaczepia innych gatunków.ale moje argusy zaczepiają się miedzy soba i całymi dniami ganiaja po akwarium :).Rybka jest towarzyska, pozytywnie reaguje na zbliżajacych się domowników do akwarium(jak sie dotknie szyby palcem i przesuwa to pływają za palcem:)
Jezuu skąd żesie odgrzebali ten temat :?: :?: :!: :!: :?: :?: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Henio100
11-04-2005, 11:31
Hej AIR, gratuluje ci dobrania obsady :evil: Jak mozna trzymac takie ryby w takim małym akwarium?! Przecież to straszliwa zbrodnia!!! Współczuje tym biedym rybkom, szczególnie jak dorosną.
NIe pozdrawiam
Hej AIR, gratuluje ci dobrania obsady :evil: Jak mozna trzymac takie ryby w takim małym akwarium?! Przecież to straszliwa zbrodnia!!! Współczuje tym biedym rybkom, szczególnie jak dorosną.
NIe pozdrawiam
a to dlaczego?? moze jakies informacje na ten temat.to akwarium jest chwilowe rybki są małe,a kupuje teraz 350l
Henio100
11-04-2005, 20:37
A to w porządku... :)