Zobacz pełną wersję : Co to jest - "dmuchawce"???
pojawiły mi sie na szybie takie białe plamki mikroskopijne wielkości ok. 1 mm pod szkłem powiększającym wygląda to jakby jakieś dmuchawce co to możę być?????? czy to coś złego??? nigdy tego nie miałem u siebie. Proszę o spostrzeżenia
guruking
06-26-2004, 11:34
trzeba by widziec, byc moze jakas plesn :? ?
jesli masz mozliwosc zrobienie foto to wklej :)
Pozdrawiam
pleśń to napewno nie jest. Nie mogę zrobić zdjęcia tak jak pisałem przypomina to koszyk dmuchawca przyklejony do szyby w powiększeniu :cry:
guruking
06-26-2004, 12:11
no to skrobaczke do rak i usunac to z szyby byc moze juz sie nie pojawi :D
Pozdrawiam
myślę,że się pojawi ponieważ jest także na roślinach :x
jakis czas temu w moim zbiorniku pojawilo sie cos podobnego. nie sade aby bylo to cos groznego. po kilku dniach zniknelo. czasami pojawia sie w niewielkich ilosciach na szybach, roslinach itp. naoglu wtedy gdy nasypie za duzo papu.
chyba masz rację Filon, tymbardziej, że niedawno przeniosó[łem glonojady do innego akwa, aby się wytarły. To one zżerały to coś. Ryb raczej nike pzekarmiam. Dzięki za zainteresowanie :wink:
tez mam cos takiego. narazie tlyko na roslinkach. wiem ze glonojad sie w tym lubuje i co jakis czas zżera to :)
u mnie pomaga dzien glodowki i 'dmuchawce' zaczynaja obumierac. wtedy zjada je glonek i juz po problemie.