Zobacz pełną wersję : ratujcie mojego otoska !!!!
witam
ratujcie go. lezy na dnie ze spuchnietym brzuchem, albo do gory nogami albo na boku albo czasami normalnie, zawsze byl przyczepiony do jakiegos liscia czy szyby. co sie z nimm stalo? mozliwe ze to reakcja na leki? wlewalem ostatnio costapur. dzisiaj podmianka 1/3 wody i wlalem bactopur patrzac na jego objawy. pomozecie mu ????????? parametry wody: 26 st., PH 6.5 - 7.0 , TWO przewaznie 9-13
Wydaje mi się, że to może być reakcja na leki, ale niestety choroby to nie moja działka :(
Na co stosowałeś te leki? Bacropur to silny środek.
Jeśli masz odstałą wodę o rozsądnej temp. to spróbój przełożyć Otosa do innego naczynia. Woda musi być napowietrzana.
Zastanawiam się jednak skąd u Ciebie takie wielkie skoki TwO i pH.
Czy są to zmiany dobowe, czy w innym przedziale czasu?
Wydaje mi się, że to może być reakcja na leki, ale niestety choroby to nie moja działka :(
Na co stosowałeś te leki? Bacropur to silny środek.
Jeśli masz odstałą wodę o rozsądnej temp. to spróbój przełożyć Otosa do innego naczynia. Woda musi być napowietrzana.
Zastanawiam się jednak skąd u Ciebie takie wielkie skoki TwO i pH.
Czy są to zmiany dobowe, czy w innym przedziale czasu?
otosek ma sie juz lepiej po zastosowaniu bactopuru wlasnie, chyba ma jakies pasozyty, lek mu pomaga, a wahania TWO i PH nie sa dobowe tylko napisalem ze mniej wiecej zawsze takie mam parametry, mowie ogolnie jakie mam parametry w dluuuugim przedziale czasau a nie dobowo.
PS. dalej mi sie cos ocieraja rybki przewaznie neonki i kardynalki, ale przeciez ilez mozna leczyc ospe, a moze to nie ospa byla? mozna mieszac costaput i bactopur ????
ocieranie kardynałków i neonków to moze być tarło ;)
ocieranie kardynałków i neonków to moze być tarło ;)
kurde a ja probuje leczyc, a nie wiesz co jest z moim otoskiem? ma zapadniety brzuszek i spada z szyby i lezy na boku na dnie, ale jak mowie cos ostatnio sie poprawil bo ciagle lezal na boku a teraz tylko czasami i juz probuje sie wdrapywac spowrotem na liscie i szybe, poprawilo sie mu chyba jak wlalem bactopur a przestalem wlewac costapur, oczywiscie caly czas podmiana wody ok 1/3 bo to silne leki. raz tylko wlalem bactopur i dzisiaj powinienem wlac druga dawke, wlasnie wymienilem czesc wody, wlewac ostatni raz bactopur ? moze polowe dawki ? mozliwe ze tez maja cdlugie cienkie odchody, ale nie wiem jakie powinien miec otosek. szybkko tez oddycha. duzo szybciej niz drugi.
Koleszek
07-01-2004, 01:19
Wyczytałem, że otoski są bardzo czułe na poziom azotanów. Może to to ?
Przy wlewaniu bactopura uważaj na amoniak i azotyny to dziadostwo dość skutecznie truje filtra i jego wydajność mocno spada.
witam
ratujcie go. lezy na dnie ze spuchnietym brzuchem, albo do gory nogami albo na boku albo czasami normalnie, zawsze byl przyczepiony do jakiegos liscia czy szyby. co sie z nimm stalo? mozliwe ze to reakcja na leki? wlewalem ostatnio costapur. dzisiaj podmianka 1/3 wody i wlalem bactopur patrzac na jego objawy. pomozecie mu ????????? parametry wody: 26 st., PH 6.5 - 7.0 , TWO przewaznie 9-13
niestety otosek odszedl :(
jedyne objawy to brak apetytu i chwiejne ruchy oraz lezenie na boku. i caly czas na dnie.