Zobacz pełną wersję : Co to są KOSIARKI?
Sorka ale bez kitu niewim co to jest!! Z tego co na forum wyczytałem to są one z azji i jedzą glony a poza forum nigdy o nich nie słyszałem. To są ryby czy krewetki? Miałem mały problem z glonami więc czy mogę trzymać je z pawiookimi czy zostaną zjedzone? Z tego co mi sie wydaje są lepsze od glonojadów.... (:
Kosiarki to potoczna nazwa glonojada syjamskiego lub grubowarga syjamskiego roznie na niego muwia... a jelsi bedziesz mial dorosle kosiarki maja oklo 15 cm to pawiookie nie zjedza..
dziaradd
12-09-2005, 21:08
a do czego słuza google??
Marcinus
12-09-2005, 21:20
Kosiarki to potoczna nazwa glonojada syjamskiego
Kosiarka i glonojad syjamski to dwie różne ryby!!
Tu masz trochę informacji o kosiarkach:
http://www.akwarium.org.pl/ksiazki/artykuly/pd_kosiarki.html
Do czego służą google? A jak myślisz co mi wyskoczy jak wpisze hasło kosiarka lub kosiarki? Glonojady już mam największy ma 30 cm!!! Pozostałe po 20 cm i zamist glonów to podjadają mieso pawiookim. Dzięki za info.
Do czego służą google? A jak myślisz co mi wyskoczy jak wpisze hasło kosiarka lub kosiarki?
No popatrz... Wpisałem sobie w Googlach hasło "kosiarka" i już drugi link prowadzi do strony o tej popularnej rybce... Ciekaweeee... Wystarczyło sprawdzić...
No dobra dobra przyznaje sie to było lenistwo.A dodatkowo chce uzyskać 1 żółtą rybke w statusie........wiec musze pisać.
Ja mam 3 15cm kosiarki ale takich byków w sprzedaży nigdy nie widziałem. Najczęsciej są to 3-4cm mikrusy także przy pawiookich ich raczej nie utrzymasz :(
dziaradd
12-17-2005, 15:40
No dobra dobra przyznaje sie to było lenistwo.A dodatkowo chce uzyskać 1 żółtą rybke w statusie........wiec musze pisać.
a wiesz ze to spamerstwo