Zobacz pełną wersję : 3 kiryski + 2 otocinklusy kaput :(
tak jak w temacie , nie stalo sie to wszystko jednego dnia ale w sumie wprzeciagu okolo tygodnia, kiryski mialy pewne objawy (byly ospale i nieruchliwe) ale otocinklusy wygladaly wporzadku mam nadzieje ze moim innym rybka nic nie grozi, musze kupic jakas rybke do glonkow a boje sie zeby mi nie padla
stosuje regularne podmiany co tydzien 10 litrow (baniak ma 60) wody odstanej 24 h + sera aqutan
Więcej informacji :!:
Parametry wody, jak długo stoi akwarium, jak długo miałeś te ryby, czy coś zmieniałeś w ostatnim czasie (rośliny, ryby itp.), ile i jakie ryby pływają w tym akwarium po za tymi co już nie pływają, opisz wszystko dokładnie :?:
Tu nie ma jasnowidzów :wink: .
parametrow nie mam
robie podmiany co tydzien 10 litrow( 5 kranowka odstana z sera aqutan + 5 woda demineralizowana)
w akwa plywalo 12 neonow, para ramirezek i kiryski, kupilem otocinklusy i plywaly tak moze tydzien i potem ryby zaczynaly mi padac (otocinklusy w sklepie plywaja do dzis wiec to chyba nie ich wina) juz nic nie padlo od tamtego czasu teraz zmienila sie troche obsada ale chcial bym wiedziec co to bylo