PDA

Zobacz pełną wersję : cigane odchody

krzemyk
05-25-2004, 08:53
cos nie tak jest z moimi teczankami trojpregimi, strasznie wcinaja mecz jawajski ... karie je normalnie a one ciagle ten mech , do tego ich odchody po tym sa geste/stan staly moge powiedziec/ zielone / niestrawiony mech / no i ciagaja je za sobą - nie wiem czy to nie jakis pasozyt ale apetyt raczej maja ...
czy moga miec jakies niedobory karmie je platkami tetra menu - czteru rodzaje w jednym no i od czasu do czasu ochotką

mateuszs
06-17-2004, 10:41
teczankami trojpregimi, strasznie wcinaja mech jawajski

szczeże mówiąc to jeśli chodzi o mech jawski i o niektóre ryby to polecam wymienić mech na jakąś inną roślinkę lub oddać komuś te rybki... w przyrodzie jest róznie, przyczyną tego może być niedobór jakiegoś składnika mineralnego.. ryby tak jak ludzie też potrzebują witamin i innych nietypowych rzeczy.... czy nigdy nie jadłeś sałatki z pokrzywy.... :)

spróbój zmienić pokarm pod kontem innych składników.... poszukaj, może a nóż widelec coś pomoże i już przestaną mechowić :)

Hammer
06-17-2004, 17:24
A swoja drogą mech rośnie tak szybko ze nowe odrosty powinny rekompensowac straty, chyba że te ryby to prawdziwe odkurzacze....napewno ich nie oduczysz tego pokarmu...

krzemyk
06-17-2004, 23:16
mam spora kepe mchu .. wiec nie byl problem ubytku ... ale sie skoczylo ... dalem wiecej pokarmu roslinnego .. widocznie brakowalo im tego ...

rybki trzymaja sie dobrze problem w 100% znikl

dzieki za podpowiedzi

mateuszs
06-17-2004, 23:37
mam spora kepe mchu .. wiec nie byl problem ubytku
Może możesz troche odstąpić, u mnie to tak trudno dostać....

problem w 100% znikl

"A nie mówiłem" zazwyczaj tak jest że ryby sie posiłkują naszą obsadą roślinną gdy czegoś brakuje... ludzi podobnie :) ale nie jedzmy liści czereśni... poczekajmy na owoce....