Zobacz pełną wersję : karmienie p. saulosi
jak czesto/duzo pokarmu miesnego (artemia,wodzien,kryl,serducho wolowe) moge podawac p. saulosi?
moze polecicie jakas spiruline, ktora Wasze pyski chetnie wcinaja i nie brudzi wody?
probowalem tez dawac moim szpinak, ale zupelnie zignorowaly...
Pokarmy pochodzenia zwierzęcego możesz podawac tak średnio raz na dwa dni. Należy pamiętać o tym, aby podawać pokarm naturalny, ale także ten specjalistyczny. Co do spirulin to każda jest dobra. Osobiście polecam jednak płtkowaną, której w przeciwieństwie do granulatu nie trzeba przed podaniem namaczać, a to spore ułatwienie życia. Życzę ładnych pyszczaków koledze.
a co kolega malawista (mozna tak mowic jak sie ma jeden maly baniak z pysiami?:) rozumie przez pokarm specjalistyczny?
z naturalnych daje wszystko to co wymienilem.
z nienaturalnych tetra menu, malutkie granulki tetra discus i 2 rozne rodzaje tabletek zawierajace spiruline (sa rowniez przeznaczone dla malych gibicepsikow).zamierzam jeszcze dokupic jakas "czysta" spirulinke wlasnie w platkach - jakies konkretne propozycje?
o co jeszcze koniecznie powinienem uzupelnic diete?
przeczytalem tutaj, ze dobry jest pokarm tropical malawi, ale qrde jest tylko w duzych opakowaniach i szkoda wydac okolo 30pln i polowe wyrzucic.moze jest ktos chetny do podzialu kosztow i lupow?:)
Pokarm Malawi jest także w opakowaniach 300 ml, które nie są aż tak drogie i nawet więcej niż w połowie tańsze od ceny wymienionej pzez kolegę. Specjalistyczny to właśnie omawiany pokarm i Spirulina przede wszystkim.
Spirulina 36% forte Tropicala :D
a co kolega malawista (mozna tak mowic jak sie ma jeden maly baniak z pysiami?:) rozumie przez pokarm specjalistyczny?
z naturalnych daje wszystko to co wymienilem.
z nienaturalnych tetra menu, malutkie granulki tetra discus i 2 rozne rodzaje tabletek zawierajace spiruline (sa rowniez przeznaczone dla malych gibicepsikow).zamierzam jeszcze dokupic jakas "czysta" spirulinke wlasnie w platkach - jakies konkretne propozycje?
o co jeszcze koniecznie powinienem uzupelnic diete?
przeczytalem tutaj, ze dobry jest pokarm tropical malawi, ale qrde jest tylko w duzych opakowaniach i szkoda wydac okolo 30pln i polowe wyrzucic.moze jest ktos chetny do podzialu kosztow i lupow?:)
JA MAM TAKI FAJNY SKLEPIK W BYDZI ZE ZA 2.20 ZŁ MAM 150 ML CZYSTEJ SPIRULINKI W PLATKACH ;) A SAULOSKI WCINAJA GO JAK OSZALALE...CZASEM DOSTAJA TEZ SALATE ...I RACZEJ NIE PODAJE IM MIESKA BO MOZE SIE IM W BRZUSZKACH PO PRZEWRACAC KIEDYS PO MIESKU CALA OBSADA (CO PRAWDA MALA BO NIE DALABYM RABY Z WIEKSZYM AQWA NIZ 100L WIEC MIALAM 6 SZT PYSI)PADLA ;( I TERAZ JESTEM OSTROZNA... ;) POZDRAWIAM