PDA

Zobacz pełną wersję : JBLvs.TROPICALvs.TETRAvs.SERA

guruking
05-22-2004, 08:50
Witam
Chciałbym sie dowiedziec jakiej firmy pokarmy polecacie do karmienia poszczególnych gat. rybek. :P

Ja osobiscie stosuje Tropicala(witaminizowana dafnia, supervit, granulat,ichtio-vit) ale chyba zaczne kupować jeszcze cos innej firmy :)

POZDRAWIAM

Lord Paszka
05-24-2004, 11:53
Witam
Chciałbym sie dowiedziec jakiej firmy pokarmy polecacie do karmienia poszczególnych gat. rybek. :P

Ja osobiscie stosuje Tropicala(witaminizowana dafnia, supervit, granulat,ichtio-vit) ale chyba zaczne kupować jeszcze cos innej firmy :)

POZDRAWIAM

Nie można powiedzieć, że któryś pokarm jest najlepszy. Jedzonko dla rybek należy jak najbardziej urozmaicać. A zatem polecam wszystkie pokarmy wymienionych przez Ciebie firm.

hoomik
08-22-2005, 16:24
ja polecam tropical karmie nim od poczatku i rybki pieknie rosna. raz zmienilem pokarm na jakis inny i rybki nie chcialy jesc i co najgorsze zachorowaly :cry: wiec ja polecam wszelkie karmy tropicala :D .

Podlewa
08-22-2005, 22:19
Tak jak kolega wspomnial poprzednio - jest zbyt duzo pokarmow aby wydac ostateczny werdykt . Ja osobiscie uwazam , ze królem pokarmów jest SERA , ale uzywam i tetry i tropicala bo jest zalecana duza mieszanka pokarmów . No ale nie zapominajmy , ze to wlasnie nasz rodzimy tropical wyprodukowal pokarm o najwiekszej zawartosci spiruliny (36%)

Zimek
08-22-2005, 22:37
Ja daje pokarmy płatkowane Tropicala, tabletki Tubifexu i mrożonki (chyba jak wszyscy) Karinexu :D
Pozdrawiam ;)
Zimek

Buszmen
09-05-2005, 10:40
Witam ja podaje moim rybom tylko i wyłacznie pokarmy firmy Tropical, bardzo je sobie chwale ( moje ryby to palety ) zreszta moje podopieczne równierz. Podstwa to urozmaicenie pokarmowe chyba sie nie myle a jesli tak to mnie porawcie .

Pozdro Buszmen

stiszyn
09-12-2005, 15:06
ja osobiści erówniez głównie tropical, choć np. freshdelica Tetry moim rybkom bardzo smakuje.
POzatym od tego tygodnia (ponoć od 15.09) na rynek wchodzi seria pokarmów Aquaela. Widziałem je na targach w Wawie w ten weekend. Wybór pokarmów bardzo duzy i niektóre mocno ciekawe. Dostałem tez troche próbek.
Jak pokarmie nimi rybki to napisze jak im smakowało

Robcior
09-13-2005, 16:43
Mam pytanie do Stiszyna .Czy możesz napisać jakiej konsystencji są np płatki Aquaela/Aquaszuta vel Argo?(takie nazwy widziałem na reklamie w Naszym Akwarium), głownie chodzi mi tutaj o ich grubość.
Pozdrawiam.

min4max
09-13-2005, 21:05
Zraziłem sie do mrożonek kupowanych w sklepie. (pakują same śmieci i masę wody). Znalazłem sklep akwarystyczno-wędkarski, w którym kupuję żywe larwy ochotki (małe trzymane w lodówce) sprzedawane na pojemniki lub wagę. W domu dzielę na jednorazowe porcje i zamrażam, można karmic przez kilka dni żywymi ale istnieje ryzyko sprowadzenia choroby, niska temperatura niszczy to świństwo, którego nikt nie chce u siebie w baniaku. (profilaktyki nigdy za wiele). karmię co kilka dni po dokładnym rozmrożeniu i opłukaniu. Ostatnio kupiłem naprawdę mini ochotki dł ok 4-7 mm. Na giełdzie akwarystycznej widziałem te sprzedawane co ze starości zmieniły kolor aż do czarnego. Te co kupuję są pieknie czerwone i świeże. Dobry pokarm ale stosować bez przesady i tani.
pozdrawiam