Zobacz pełną wersję : JBLvs.TROPICALvs.TETRAvs.SERA
guruking
05-22-2004, 08:50
Witam
Chciałbym sie dowiedziec jakiej firmy pokarmy polecacie do karmienia poszczególnych gat. rybek. :P
Ja osobiscie stosuje Tropicala(witaminizowana dafnia, supervit, granulat,ichtio-vit) ale chyba zaczne kupować jeszcze cos innej firmy :)
POZDRAWIAM
Lord Paszka
05-24-2004, 11:53
Witam
Chciałbym sie dowiedziec jakiej firmy pokarmy polecacie do karmienia poszczególnych gat. rybek. :P
Ja osobiscie stosuje Tropicala(witaminizowana dafnia, supervit, granulat,ichtio-vit) ale chyba zaczne kupować jeszcze cos innej firmy :)
POZDRAWIAM
Nie można powiedzieć, że któryś pokarm jest najlepszy. Jedzonko dla rybek należy jak najbardziej urozmaicać. A zatem polecam wszystkie pokarmy wymienionych przez Ciebie firm.
ja polecam tropical karmie nim od poczatku i rybki pieknie rosna. raz zmienilem pokarm na jakis inny i rybki nie chcialy jesc i co najgorsze zachorowaly :cry: wiec ja polecam wszelkie karmy tropicala :D .
Tak jak kolega wspomnial poprzednio - jest zbyt duzo pokarmow aby wydac ostateczny werdykt . Ja osobiscie uwazam , ze królem pokarmów jest SERA , ale uzywam i tetry i tropicala bo jest zalecana duza mieszanka pokarmów . No ale nie zapominajmy , ze to wlasnie nasz rodzimy tropical wyprodukowal pokarm o najwiekszej zawartosci spiruliny (36%)
Ja daje pokarmy płatkowane Tropicala, tabletki Tubifexu i mrożonki (chyba jak wszyscy) Karinexu :D
Pozdrawiam ;)
Zimek
Witam ja podaje moim rybom tylko i wyłacznie pokarmy firmy Tropical, bardzo je sobie chwale ( moje ryby to palety ) zreszta moje podopieczne równierz. Podstwa to urozmaicenie pokarmowe chyba sie nie myle a jesli tak to mnie porawcie .
Pozdro Buszmen
ja osobiści erówniez głównie tropical, choć np. freshdelica Tetry moim rybkom bardzo smakuje.
POzatym od tego tygodnia (ponoć od 15.09) na rynek wchodzi seria pokarmów Aquaela. Widziałem je na targach w Wawie w ten weekend. Wybór pokarmów bardzo duzy i niektóre mocno ciekawe. Dostałem tez troche próbek.
Jak pokarmie nimi rybki to napisze jak im smakowało
Mam pytanie do Stiszyna .Czy możesz napisać jakiej konsystencji są np płatki Aquaela/Aquaszuta vel Argo?(takie nazwy widziałem na reklamie w Naszym Akwarium), głownie chodzi mi tutaj o ich grubość.
Pozdrawiam.
Zraziłem sie do mrożonek kupowanych w sklepie. (pakują same śmieci i masę wody). Znalazłem sklep akwarystyczno-wędkarski, w którym kupuję żywe larwy ochotki (małe trzymane w lodówce) sprzedawane na pojemniki lub wagę. W domu dzielę na jednorazowe porcje i zamrażam, można karmic przez kilka dni żywymi ale istnieje ryzyko sprowadzenia choroby, niska temperatura niszczy to świństwo, którego nikt nie chce u siebie w baniaku. (profilaktyki nigdy za wiele). karmię co kilka dni po dokładnym rozmrożeniu i opłukaniu. Ostatnio kupiłem naprawdę mini ochotki dł ok 4-7 mm. Na giełdzie akwarystycznej widziałem te sprzedawane co ze starości zmieniły kolor aż do czarnego. Te co kupuję są pieknie czerwone i świeże. Dobry pokarm ale stosować bez przesady i tani.
pozdrawiam