PDA

Zobacz pełną wersję : Ile pokarmu dla bocji, kirysków i glonojadów

Pawel Stolarski
05-21-2004, 07:51
Mam 1 bocję wspaniała 1 bocję siatkowana 6 kirysków 5 anticrusów 1 plecostumus i 1 gibiceps i daje im 6 tabletem Tropicala Green Algae Wafers wcześniej dawałek JBL też 6 tabletek i nie weim czy nie daję tym rybkom za dużo pokarmu jeśli tak to ile powinienem podawać i co jeszcze mogę im podawać do jedzenia oprócz tych tabletek

wolfik
05-21-2004, 07:54
troche nie na temat, ale jak na moj gust to masz poteznie przerybione akwa.

Yeti
05-21-2004, 08:44
daje im 6 tabletem Tropicala Green Algae Wafers wczes´niej dawa?ek JBL tez˙ 6 tabletek i nie weim czy nie daje˛ tym rybkom za duz˙o pokarmu
To zalezy od rybek, dawaj tyle, zeby zezarly pokarm w jakies 10 min. Jesli stosujes SpiruTabin Tropicala daj tyle, zeby zjadly w 3-5 minut (potem strasznie brudzi wode)

co jeszcze moge˛ im podawac´ do jedzenia oprócz tych tabletek
polecam Hikari Sinking Wafers i Hikari Algae Wafers u mnie o kazda tabletke tocza sie zacziete boje. Mozna tez dawac SpiruTabin Tropicala.

wolfik
05-21-2004, 08:55
Yeti, Twoje ryby naprawde potrafia zjesc tabletke w 10 minut???

Yeti
05-21-2004, 09:24
Szczerze mowiac to jeszcze nie widzialem, zeby ktoras tyle czasu wytrzymala :D
Sinking Wafers sa malutkie (jakies 5mm srednicy) wiec jak wrzuce 2-3 szuki to natychmiast rzucaja sie na to kirysy (5 szt.), olinazje (2 szt.) i pretnik. To co lata wokolo natychmiast zzeraja neonki (6 szt.). Algae Wafers (ok 1cm srednicy) wrzucam 1 ale przelamana na 2 czesci (jak raz walnalem 1 cala to myslalem, ze Czarnulki wytluka mi reszte obsady :shock:)

Unnamed
05-22-2004, 10:59
Ja ostatnio kupiłem tropical spirulina - żadko która trzyma powyżej 2-3 min, a nie są to (tabletki :wink: ) ułomki (1cm średnica, grube). Karmie nimi 3 bocje wspaniałe i 3 zbrojniki niebieskie. Kiryski tylko poskubią... Ogólnie tabletki miły dodatek dla przydennych, ale przez 9 miesięcy nie dokarmiałem nimi i też żyły. Ale teraz... Aż tłok się robi na dnie :D Zato przy większych zbrojnikach nie mają sensu. Zbankrutujecie :lol:

A co do Twojej obsady Pawle... 5 ancistrusów będzie Ci się żarło (za mały baniak), bocje min 3 sztuki - ryby stadne, na gibicepsa i plecostomusa dużo za mały zbiornik...

Olo
05-22-2004, 20:32
Ja polecam sparzonego kalafiora, gotowana marchewkę, surowego ogórka, jak wraziłem do akwa kawałek banana i jabłko to też znikły......(ale te dwa ostatnie mogły się zwyczajnie rozpuścić albo zdematerializować, bo nie zaobserwowałem stwora który się do nich dossał.....) - karmię tak bocje i (chyba) gibicepsa, inaczej dranie żrą młode liście żabienic..... Tabletki plecomin które próbowałem stosować okazały się cienkim wyjściem, bo co prawda też znikały (zadawałem je po kilka, po ciemku, dla gibicepsa), ale żabienice były demolowane, po przejściu na warzywa jest spokój, dopóki gdzieś nie wyjadę...... bo wtedy :twisted: :twisted: :twisted: i już!