Zobacz pełną wersję : Barwniaki czerwonobrzuche
mariusz-rybnik
05-14-2004, 16:10
Czy moge trzymać 8 czerwonobrzuchych w 110 litrach.(akwarium ma niestandardowe wymiary 120*30*30)..Jakie rybnki jeszcze tam wpuścić?
Witam!
Możesz trzymać 8 czerwonobrzuchych w akwarium 110 litrów a jako inne ryby poleciłbym pielęgnice zebry.
mariusz-rybnik
05-15-2004, 10:22
słuchaj jak to był żart to ci nie wyszedł...mam 8 barwniaków długości ok3.cm początkowo był zamiar kupienia 8 a zostawienia 2 par, ale z tego co widzę rybcie sobie nie przeszkadzają, najwyraźniej się akceptują, więc zastanawiam sie czy można je wszystkie zostawić.
a pisanie takich postów jak twój jest bezsensowne.
mi w dwustu litrach parka barwniakow zabila kazdego nowo wlozonego barwniaka.
Mariusz to nie był żart, to po pierwsze. Po drugie znam kilka osób u których barwniaki nie mprzejawiają większych agresji, to po drugie. Po trzecie, to odpowiedzialem Ci na twoje pytanie. Po czwarte możesz nie akceptować mojej odpowiedzi, ale jak znasz odpowiedź na swoje pytanie to nie pisz postow, bo to jest raczej bezsensowne. Życzę udanej hodowli, która moim zdaniem może być przeprowadzona jak pisałem we wcześniejszym poście.
corydoras
05-21-2004, 20:52
zebry bym stanowczo odradzal!!!!!!!!!!
rozprawia sie z barwniakami jak to sie mowi w sekund 5
pozatym to inne biotopy
mozna poszukac inny gatunkow barwniakow
Nie napisałem, ze to są te same biotopy, tylko że współżycie tych dwóch gatunków przynajmniej w moim akwarium było bezkonfliktowe. Ryby te trzymałem z niewiedzy, ale skoro się przystosowały, to doradziłem to samo mariuszowi, ale jeśli corydoras uważa że by zjadły, to raczej się z tym nie zgodzę, przynajmniej ja mam odmienne zdanie.
Ja z barwniakami trzymałe skalary i żyły w zgodzie (dopuki samiec barwniaka nie zdechł). tTeraz te ryby trzyma mój kumpel (też ma skalary nawet mu ikre składają regularnie) i jest im razem naprawdę dobrze :wink:
niestety nie wdzę jakoś skalarów w tak niskim zbiorniku.