PDA

Zobacz pełną wersję : natlenienie wody 54l

sims78
05-13-2004, 22:20
czy kaskada w sposob wystarczajacy jest w stanie natlenic akwa 54l, a ruch na powierchni jest spory, dodajac, iz w akwa jest tylko jedena roslina (anubias), czy powienienem dodac np aquael fan mikro dla samego napowietrzania?

Yeti
05-13-2004, 22:33
Ja w swoim 54l baniaku napowitrzam tyle ile daje woda wydmuchana przez filtr Fan1. Na wylot filtra podawane jest CO2. Wszystkie rybcie żyją i nie zdradzają (odpukać) objawów przyduch. Tak więc sądzę, że dodatkowe napowietrzanie w Twoim przypadku nie ma sensu.

Hammer
05-14-2004, 05:29
masz kaskadę więc jesteś 100 razy w lepszej sytuacji niż np. ja, ja mam filtr wew. tetra In-400 i ustawiłem go lekko pod taflą aby wbudzał ruch tafli, akwa mam przerybione ale nigdy nie widziałem aby rybki szukały powierza przy tafli, u ciebie napewno napowietrzanie jest OK, nic nie musisz kombinbować!

cjb
05-14-2004, 07:26
czy kaskada w sposob wystarczajacy jest w stanie natlenic akwa 54l, a ruch na powierchni jest spory, dodajac, iz w akwa jest tylko jedena roslina (anubias), czy powienienem dodac np aquael fan mikro dla samego napowietrzania?
Obserwuj ryby i będziesz wiedział ;)