Zobacz pełną wersję : Jaki filtr do akwarium 160 litrowego
Pawel Stolarski
05-12-2004, 06:32
Narazie mam w nim filtr Aquaela FZN 3 inne osoby mówoły że filtry Aquaela do tak dużego akwarium są nieodpowiedni że lepszy byłby np: Fluwal 204 albo Eheim mini poradXcie mi proszę
To zależy od tego co się dzieje w Twoim akwa, jak masz np holendra to raczej kubeł możesz sobie odpuścić, przy większym zarybieniu możesz ropatrzyć np Eheima 2213 wspartego jakimś wewnętrznym mechanicznym.
Przesiadka na kubeł to teraz wydatek min 300pln, Unia się kłania... :x :x, może Aquamaxy da się trafić taniej, ale to nowość i trudno wyczuć co warta
Pawel Stolarski
05-12-2004, 20:53
Niem akwarium tpowo holenderskiego choć na brak roślin nie moge narzekać a rybek jest około 60 wieć nie wiem czy kaskada Aquaela FZN3 jest odpowiednia czy zmienić ten filtr na coś innego może jakiś zewnetrzny
hej
ja mam tez 160 litrow,
akwa jest mieszanka holenderskiego i ogolnego.
hoduje wiele pieknych roslinek ktore rosna jak na drozdzach i wokol nich plywaja moje piekne skalary ...
filtracja.
na przeciwleglych 2 bokach mam 2 filtry kaskadowe. Jeden sluzy jako mechaniczny a drugi jako biologiczny. Mechaniczny czyszcze raz na tydzien, biologiczny (gabke na samym dole wkladu - u wlotu filtra), czyszcze raz na 2 tygodnie.
filtry aquaclear 300.
dziala imponujaco.
dokup jeszcze jedna taka sama kaskade. Slyszalem ze aquaclear sa lepsze od FZN.