Zobacz pełną wersję : [kakadu] czym karmicie?
witam!
pytanie jak w temacie, czekam na odpowiedzi :D
CoRu
Otóż zauważyłem, że moje kakadu wybrzydzają z pokarmem. Bardzo nie lubią suchych pokarmów w płatkach, granulatów tudzież podobnego rodzaju. Natomiast bardzo chętnie jedzą mrożonki i żywy pokarm, np. larwy ochotki, wodzień, białe robaki.
Witam :wink: Moje kakadu podjadają suchy pokarm z którego najlepiej im smakują granulki dla kirysków, ale najbardziej zajadają mrożonki i czasem lane kluski :?: :D Pozdrawiam :wink:
rafalski
11-27-2005, 16:42
Moje kakadu jedzą mrożomki tetra min i rubin a najbardziej lubią gotowane mięso z kurczaka i wieprzowe.Pozdrawiam.
A czy mozna zamiast diety z mrożonek i suchego pokarmu dawać 2 rodzaje mrożonek???
rafalski
12-04-2005, 13:09
Witam
Wiesz troche nie bardzo gdyż ryby oprucz białka potrzebują także witamin.
Więc odradziłbym ci diety z samych mrożonek a wręcz przeciwnie urozmaicił ją pokarmem płatkowanym i to kilka odmian np.ja karmie swoje ryby międzyinnymi też kakadu tera rubin i tetra min oraz tetra pro
oprucz tego podaje mięso z kurczaka, wątrobe,raz w tygodniu podaje mrożonki i żywy pokarm.
Pozdrawiam.
Kolega karmi małymi gupikami :evil: Sadysta :evil: Ale w naturze niestety tak jest :cry: Pozdro 8)
Wiem że temat torchę stary ale nie chce zakłądac nowego. Kolega pisał że karmi mięsem z kurczaka gotowanym. Mój pies je skrzydełka więc mógłbym mu trochę podkraśc i wrzucić do akwarium ale nie wiem czy tak na pewno ise robi iczy nie trzeba go jakoś spreparować????
PS: moge takiegop kurczaka polać Fishtamin i pozostawić na 5 minut żeby nasiąkł i dopiero wrzucić do akwa. Zdrowy kąsek czy choróbstwo???
A te białe robaki to normalne takie jak nawędke się bierze????