Zobacz pełną wersję : Jakie pyszczaki??
posiadam akwa o wym. 185x35x46 (137l)! Obecnie trzymam w nim 1+3 Melanochromis Chipokae oraz 3 samce maylandii red-red!! Mimo, że ryby czują sie dobrze, zastanawiam się nad zmianą obsady! Czy moglibyście doradziC mi jaki gatunek najlepiej hodowac w takiej wielkości zbiorniku?? bo wydaje mi się, że dla moich pyszczaków jest troche za mały
Zacznijmy od tego, że akwarium, którego podałeś wymiary nie ma 135 litrów tylko 298 litrów, a to w przypadku Malawi kolosalna różnica. Do takiego akwarium śmiało możesz jeszcze dodać labidochromisy caeruleusy (pyszczaki yellow), maylandie greshakei, maylandie lombardoi bym się pokusił i labeotropheusy trewavasae, a podałem Ci to co ja mam i Co mi się podoba, ale możesz wrzucić co chcesz bo to spore akwa, tylko pamiętaj z umiarem.
to ja! chcialem powiedziec ze pomylily mi sie wymiary akwarium! jego długość to 85 cm a nie 185!!
no to lepiej za duzo nie dodawac :)
Dosyć mało agresywnym i nie dużym pyszczakiem jest labidochromis caeruleus (pyszczak yellow). Sądze, iż do takiego akwa by się nadał.