PDA

Zobacz pełną wersję : Czy rybki mogą wybrzydzać, co do pokarmu??

Hook13
08-10-2005, 14:48
Witam

Moje pytanie z tematu wynika stąd, że karmie rybki (jak w opisie) pokarmem SERA Vipan. Jak tylko sypnę to neonki rzucają się ochoczo na ten pokarm, ale tylko próbują ewentualnie skubną kilka płatków i dalej nie chcą go już jeść, on opada na dno i wszyscy mają go gdzieś chyba Kiryski go wciągają:), ale mam je od wczoraj wiec nie wiem.

Z tego powodu po tygodniu (nie maiłem kirysków) dziś musiałem dno odkurzać z leżącego pokarmu.
Może zmienić pokarm? Może czymś innym je jeszcze karmić?

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

Hook13
08-10-2005, 16:46
Byłem u znajomego i wiąłem ICHTIOVIT i był podobny efekt jak zpokarmem SERA. Narazie bede je karmił tak jak do tej pory jak bedą jadły to dobrze jak nie to nie:(, może sie przełamią- zobacze może sam coś dla nich ugotuje:)

Pozdrawiam

MsDeath
08-10-2005, 17:19
Mysle zeby zmienic pokarm, rybki tak samo jak ludzie nie lubia niektorych rzeczy :D Moze im po prostu nie odpowiada... Kup moze jeszcze zwykle jedzenie i je po prostu wymieszaj.

Salvator
08-10-2005, 17:21
Możliwe najlepiej karm pokarmami mrożonymi ryby sie bardzo ucieszą

jakisak
08-10-2005, 17:45
tez tak kiedys mialem kupilem jakis pokarm tropicala to mi woda zmetniala teraz caly czas karmilem tetra rubin rybki nabraly fajnych kolorkow :d a teraz kupilem tetra min i wszystko jest ok ale z tego co pamietam kupowalem wczesniej sera vipan i byla ok moze za durzo sypiesz ?