Zobacz pełną wersję : Czym nakarmic welonki, bojowniki i kardynalki?
Wiem ze potrzebny jest zywy pokarm dla urozmaicenia, tylko problem w tym, ze brzydze sie wszelkich robakow, a tymbardziej umarlabym na zawal jakbym miala chodowac jakies biale larwy w domu :(:(:(
Co mozna dawac takim rybom zeby sie przypadkiem nie struly? Boje sie ze jak wrzuce im cos na sprobowanie to mi padna bo sie zatruja albo cos w tym stylu... ;(
radze ci karmic płatkami u mnie w sklepie sa specjalne dla welonów i bojowników itp.
brzydze sie wszelkich robakow, a tymbardziej umarlabym na zawal jakbym miala chodowac jakies biale larwy w domu :(:(:(
(
Nie musisz hodować niczego w domu,po to są sklepy żeby kupić tam jedzonko dla ryb.Jeśli chodzi o robaki to nie musisz ich brać do ręki.Kupujesz w woreczku foliowym żywą porcję robalka i wylewasz zawartość na siatkę,płuczesz pod zimną wodą i do akwarium.
Pozdrawiam.
Ja mojego bojownika karmie specjalnymi płatkami i dafnią :)
rafalski
11-27-2005, 16:31
Ja swojego bojownika
karmie mięsem kurczaka wieprzowym wątrobą nawet podaje mu ryby te ze zklepu.Oczywiście wszystko gotowane.Pozdrawiam.
sloneczko1605
11-29-2005, 00:10
ja też się brzydze wszelkiego robactwa, wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem są mrożonki odetniesz kawałek nożem poczekasz aż się rozmrozi i wrzycisz łyżeczką to nie jest takie straszne. Powodzenia :wink:
Tak z ciekawości : te 3 gatunki ryb w jednym zbiorniku masz ?
sloneczko1605
11-30-2005, 10:51
do kogo to pytanie?
Aganiok102
12-02-2005, 18:37
Pewnie do Pani Śmierci :lol:
jacoobin
01-06-2006, 18:48
no cóż musisz się przełamać :wink: !!I z żywego pokarmu polecam larwy komarów!!