Zobacz pełną wersję : Kiedy mozna ryby wpuścić?
Witam
Zamieniłem w poniedziałek swoje 112L w Tanganikę.Ze 240litrowego zbiornika zabrałem fluvala 204 i podłączyłem do tego-nie czyściłem go,a tam dałem nowy kubełek serafil1100.W 240 narazie woda nie jest za czysta,bo w filtrze nie ma jeszcze bakterii,ale jak się rozwiną to powinien byc kryształ.Mam pytanie kiedy mogę wpuścić ryby do 112L?
_LuKoMeN_
07-20-2005, 19:37
Czysta pod jakim wzgledem...bilologicznym czy "mechanicznym".... bo jak wiesz, bakterie brudu Ci nie wyłapią :lol: Może uzyłeś złego wkładu filtrujacego...pozdrawiam
pod względem biiologicznym,jak był tam fluval to była kryształ :)
Mało zalezy od tego jaki filtr skoro maja podobna moc .. jak chcesz miec super krystaliczna wode to wez sobie wrzuc jako wklad węgiel aktywowany - 1 dzien i masz lutro w wodzie . A ryby ? We zalej do akwarium Sera Aquatan i Sera Nitrivec (intrukcja na opakowaniu) gdzies po 24 godzinach(ŚWIAT!!) mozna ladowac pierwsze rybiany ... a nie wiesz o tym , ze aby wszystkie bakterie w filtrze sie wytworzyly musza być ryby badz rosliny ? :twisted: akwarium musi zaczac żyć !!!!
_LuKoMeN_
07-20-2005, 21:47
Chyba nie odpowiedziałem na temat :lol:
no ale cóz, proponuje Ci wyczyścić brudną gąbke w 112 z filtra pracujacego w inym, ZDROWYM zbiorniku, przyspieszy to rozwój bakterii i Twoj baniaczek szybciej zakwitnie :D no chyba ze wolisz czekac 3 tygodnie:-)
Belgrano
07-21-2005, 08:12
wklad węgiel aktywowany - 1 dzien i masz lutro w wodzie . A ryby ? We zalej do akwarium Sera Aquatan i Sera Nitrivec (intrukcja na opakowaniu) gdzies po 24 godzinach(ŚWIAT!!) mozna ladowac pierwsze rybiany ... a
Ja jednak na preparaty uwazałbym, mimo wszystko daj im po wlaniu tydzień, niech normalnie podziała.