PDA

Zobacz pełną wersję : Co Wy na to?

Vildi
07-19-2005, 20:42
Kilka dni temu wpadłam na pomysł, żeby wrzucić do akwa jedną "granulkę" karmy dla psa :wink: Wiem...że to dość dziwaczny(i może ryzykowny) pomysł.....

ale wczoraj wrzuciła taka jedną i okazało się, że bardzo rybciom smakuje :D !! Szczególnie molinezjom, które po zasmakowaniu nie chciały dopuszczać innych rybek. :D Pokarm ma ten tylko jedną wadę(przynajmniej tylu się dopatrzyłam)gdy rybki skubią tą karmę to granulka ucieka i musza ją gonić po całym akwa :wink:

I co sądzicie o takim jedzonku?

dori
08-01-2005, 17:47
myśle że to dobry pomysł sama spróbowałam aż wyskakiwały z akwa

Wiesiek Bułkowski
08-01-2005, 19:50
Napisz firme tej karmy, bo ja kiedyś co wrzuciłem to wyciągłem.

No name
08-02-2005, 17:49
No mi się nie wydaje żeby to był dobry pomysł. Powiem więcej wręcz fatalny! Żarcie dla psów np. Pedigree, Chapi są toksyczne nawet dla ... psów. Dlatego właśnie psiarze unikają tych karm. Stwierdzono że te sztuczności są rakotwórcze. Lepiej przygotować posiłek dla psa samemu w domu. Pod żadnym pozorem nie dawajcie tego rybkom, ale jak tak chcecie sobie poeksperymentować...

Jednak skutki mogą być fatalne.

slash
08-02-2005, 20:10
a po jakiego grzyba wy eksperymentujecie z jakimiś żarciem dla psów czy kotów jak na rynku jest tak dużo bardzo dobrego pokarmu przeznaczonego wyłącznie dla rybek że chyba kombinowanie z pedigree czy z innymi to już IMHO lekkie przegięcie

PS. a tak wogóle kiedyś zrobiłem mały eksperyment mojemu psu a mianowicie położyłem mu na ziemi dwie miski w jednej było Chapi a w drugiej jedzenie zrobione w domu i jak myślicie co wybrał :?: oczywiście to drugie

Podlewa
08-03-2005, 20:58
Ja bym tego nie praktykował : co jest dla psów to jest dla psów , co jest dla ryb to jest dla ryb ... teraz jest przeciez tyle róznorodnych pokarów .. po co kombinować ?

laksen
08-05-2005, 10:56
No mi się nie wydaje żeby to był dobry pomysł. Powiem więcej wręcz fatalny! Żarcie dla psów np. Pedigree, Chapi są toksyczne nawet dla ... psów. Dlatego właśnie psiarze unikają tych karm. Stwierdzono że te sztuczności są rakotwórcze. Lepiej przygotować posiłek dla psa samemu w domu. Pod żadnym pozorem nie dawajcie tego rybkom, ale jak tak chcecie sobie poeksperymentować...

Jednak skutki mogą być fatalne.
Co do karmienia rybek pokarmami przeznaczonymi dla innych zwierząt domowych, popieram tą większość, czyli co dla psów to dla psów i etc. Tym bardziej, że producenci przedstawiają naprawdę bogatą ofertę pokarmów dla ryb i to każdego gatunku.
P.S. Jestem takim psiarzem i mogę dużo powiedzieć na temat karmienia psów gotowymi karmami, do dyskusji zapraszam na priv.

demolition
08-05-2005, 11:21
wg mnie to też zły pomysł... mało kto to wie ale do karm dla psów jak chapi albo pedigri dodawane są środki uzależniające żeby psy nie chciały nic innego (koty też) i np nie chcą jeść mięsa z obiadu tylko pedigri... z rybciami możesz mieć ten sam problem... jak sie uzależnią to nie będą chciały jeść nic innego... i będzie lipa... :?

Podlewa
08-05-2005, 14:16
Tez coś o tym słyszłąem .... na dodatek ryby są takie małe , ze moze to na nie zadziałac w znacznie wiekszym stopniu !

TristaNeo
08-05-2005, 15:10
Głupoty wypisujecie o tych karmach dla psów. Mimo wszystko nie popiream również karmienia ryb takim żarciem. :twisted:

MsDeath
08-08-2005, 10:54
Co za bzdury z tymi psami. Pies potrzebuje witamin a po takim zwyklym jedzeniu tylko tyje i pozniej zdycha... Ale to juz temat na forum o psach.
Co do ryb to wole nie kombinowac z jakimis karmami dla innych zwierzat bo w koncu sa dla innych zwierzat no ale ludzie czasem jedza karme dla psow i im smakuje... =_=
Lepiej podawac rybom to co dla nich jest przeznaczone. Ale znowu w takich zwyklych pokamach nie ma wystarczajaco duzej ilosci witamin :(

No name
08-13-2005, 19:14
To, że te pokarmy są rakotwórcze to nie jest żadna głupota tylko smutna prawda. Wiele, osób hodujących psy Ci to potwierdzi. Ostatnio pojawiło się chappi grill- zdrowa SÓL dla Twojego psa, aż się uszy trzęsą :/

To jest tylko jeden z tematów, a było ich o wiele więcej
http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=19496#pid166794
(to nie jest SPAM, bo to forum o psach)

Ryby nie mogą jeść takich sztuczności i już.