PDA

Zobacz pełną wersję : mam pytanko??:(

Paulina:D:D:D:D:D
07-13-2005, 10:23
miałam 2 glonojady...ale mi zdechły z głodu...ponieważ jak wrzucałam im jedzenie to inne ryby sie na nie żucały i nie dopuszczały glonojadów do jedzenia co mam robić żeby je wykarmić i żyby nie zdychały z głodu;(;(;(?????

Przeniosłem do Działu Kuchnia, bo pytanie dotyczy żywienia zbrojników.
Załącznik usunąłem, bo chyba wszyscy wiemy jak ta ryba wygląda.
Swoimi rybkami proszę się chwalić w odpowiednim dziale - Galeria.
Jarek

Zimek
07-13-2005, 10:28
Podawaj tabletki roślinne opadające na dno ;) . Ja używam tabletki firmy Tubifex i zbrojniki za nimi szaleją w pełnym tego słowa znaczeniu :D .
Pozdrawiam ;)
Zimek

zafira
07-13-2005, 10:28
Musisz im kupować specjalny pokarm dla glonojadów w tabletkach.Jest to pokarm na bazie roślin i opada na dno więc zawsze glonki go chapną.Oprócz tego możesz im podawać pokarmy naturalne:sałata,ogórek,kalafior llekko podgotowany etc.To jedzonko musisz położyć na dnie zbiornika i przycisnąć kamieniem,żeby nie wypłynęło.

zafira
07-13-2005, 10:29
Sory Zimek,właściwie napisałam to samo co ty :lol: ,musieliśmy pisać te posty jednocześnie :lol: :lol: :lol:

Zimek
07-13-2005, 10:34
Sory Zimek,właściwie napisałam to samo co ty :lol: musieliśmy pisać te posty jednocześnie :lol: :lol: :lol:
Wiesz wogóle coś dziwnie sie dzieje że jak ja pisze na jakiś temat to w tym czasie i ty to samo w dodatku piszesz :lol: I tak śmiesznie to wygląda:
Zimek: Wysłany: Sro Lip 13, 2005 11:28
zafira: Wysłany: Sro Lip 13, 2005 11:28
:rotfl:
Pozdrawiam ;)
Zimek

07-13-2005, 10:42
ja mialm dla nich te tabletki ale jak ja je rzucam i one opadają na dno to mi ryby zabierają te tabletki i same je jedzą:/:/ja dawałam im juz sałate kalafior i marchewke ale one nie ccialy jeść!!!

QQQQ
07-13-2005, 10:53
hmmm
to albo masz bardzo złośliwe ryby, albo niezdechły z głodu.
moze opcja nr 3 przerybione akwa??
ja mam jednego zbrojnika i raz na 10 dni jemu i ampularja daje listek salaty, na zmiane z kalafiorem. wdupczaja równo. przez noc potrafia jesc listek o wymiarach 10x5cm.
pozdrawiam

zafira
07-13-2005, 10:54
Zimek-ja tego akurat nie zaobserwowałam,żebym pisała na te same tematy co ty, jakoś specjalnie bo ty tam piszesz.To zwykły przypadek,akurat dziś jesteśmy( my i jeszcze kilka osób )aktywnymi użytkownikami tego forum,a chyba każdy ma prawo wypowiadać się jak ktoś zamieszcza nowy temat.Mieliśmy dziś ten sam czas i tyle.Jak wysłałam mojego posta o tabletkach,to zobaczyłam,że przed sekundą napłynęła wiadomość od ciebie i też piszesz o tabletkach.Normalne,że gdybym widziała twój post wcześniej,to nie pisałabym już swojego,który brzmi podobnie.Pozdrawiam.

mirek 17
07-13-2005, 11:01
Paulina dawałaś im jedzonko w dzień czy na noc??????? Zbrojniki majom raczej nocny tryb życia.

thevilish
07-13-2005, 11:02
Dobrze jest wrzucać tabletki tuż po zgaszeniu światła, wtedy rybcie idą lulu a wszelkiej maści "glonojady" jeszcze poszukują amciu.

07-13-2005, 11:03
he no to ja nie wiem jak my piszemy o tych amych problemach:D

Zimek
07-13-2005, 11:07
Zimek-ja tego akurat nie zaobserwowałam,żebym pisała na te same tematy co ty, jakoś specjalnie bo ty tam piszesz.To zwykły przypadek,akurat dziś jesteśmy( my i jeszcze kilka osób )aktywnymi użytkownikami tego forum,a chyba każdy ma prawo wypowiadać się jak ktoś zamieszcza nowy temat.Mieliśmy dziś ten sam czas i tyle.Jak wysłałam mojego posta o tabletkach,to zobaczyłam,że przed sekundą napłynęła wiadomość od ciebie i też piszesz o tabletkach.Normalne,że gdybym widziała twój post wcześniej,to nie pisałabym już swojego,który brzmi podobnie.Pozdrawiam.
A ja mam takie wrażenie
Dobra nie drążmy już tego tematu bo dostaniemy jeszcze po ostrzeżeniu i dopiero będzie :lol: :oops:
Pozdrawiam ;)
Zimek

zafira
07-13-2005, 11:22
Zimek-jest to nawet technicznie niemożliwe bo w tej samej minucie wysłaliśmy post :wink:,twoje wrażenie jest mylne,to zwykły przypadek.
Paulina-to też trzeba brać pod uwagę,że rybcie odeszły z innego powodu niżeli z głodu.Pozdrowionka :wink:

jaCCeK88
07-13-2005, 16:20
np: "kirysek" w cenie ok. 6 PLN lub inne tego typu pokarmy przeznaczone specjalnie dla rybek "dennych" :) ale jak masz wygłodniałe rybki to to żarcie też zdążą zjeść zanim opadnie :lol: :twisted:

Tjereszkowa
07-14-2005, 12:24
Również wydaje mi się, że rybki mogły zejść z innej niż głód przyczyny (nawet jak rybki wyjadały większość, to taki zbrojniczek ciapą nie jest i zawsze sobie coś tam znajdzie, choć pewnie na przejedzenie nie narzeka).
Ale co do żarłocznych kolegów, które nie dają zjeść zbrojniczkom i kiryskom coś wiem. Mam guraminy, które są bardzo żarłoczne i czasami mam wrażenie, że organizują się, żeby zjeść jak najwięcej :).
Ja zwiększam szansę, że coś do dna dojdzie rozłupując tabletkę na 2-3 części i wrzucając w różne części akwa, oczywiście po zgaszeniu światła.

Pozdrawiam