PDA

Zobacz pełną wersję : Które roślinki mają formę "sałaty"?

pynia
04-26-2004, 13:21
Szukam nazw takich roślinek, które nadają się na drugi plan w akwarium i mają wygląd "sałaty". Szukałam na SRWiAi tutaj, w galerii zaczęłam nawet zadawać pytania odnośnie takich roślinek, ale to jest bez sensu, bo musiałabym pisać kilka lub kilkanaście postów.

cvahoo
04-26-2004, 14:11
"szukajcie a znajdziecie" http://www.tropica.com/plant_print.asp

Stosiek
04-26-2004, 14:20
Samolus valerandi

monetka
04-26-2004, 23:02
Szukam nazw takich roślinek, które nadają się na drugi plan w akwarium i mają wygląd "sałaty". Szukałam na SRWiAi tutaj, w galerii zaczęłam nawet zadawać pytania odnośnie takich roślinek, ale to jest bez sensu, bo musiałabym pisać kilka lub kilkanaście postów.
Nie wiem co dokladnie rozumiesz pod pojeciem "salata", ale moze cos z tych sie nada :wink: : Echinodorus cordifolius, Echinodorus parviflorus, Echinodorus schlueteri, Nymphaea spec. Madagaskar, Cryptocoryne pontederifolia.

pynia
04-27-2004, 06:17
Może nie jasno się wyraziłam. Chodzi mi o takie roślinki, które uformują się w kulisty krzaczek i nie rósł za szybko, ewentualnie który można przycinać w formę krzaczka.

enigma
04-27-2004, 06:31
Może nie jasno się wyraziłam. Chodzi mi o takie roślinki, które uformują się w kulisty krzaczek i nie rósł za szybko, ewentualnie który można przycinać w formę krzaczka.

Wgłębke możesz przycinać w dowolnej formie, Eleocharisa (w pionie) etc.