PDA

Zobacz pełną wersję : Ile bocji w 240 litrach?

MarioM
07-10-2005, 19:55
Witam

Przy okazji szukania rozwiazania innego problemu na jednym z niemieckich forum, zostałem zrugany za trzymanie 6 bocji wspaniałych w 240 litrach :?
Poinstruowano mnie ze bocje wspaniale rosna do 25 cm i dla 6 powinieniem miec przynajmniej 500 litrow.
To jak to w koncu jest? Szesc bocji ile powinno miec litrow dla siebie, zeby bylo im dobrze? Obecnie 3 boje maja po 4 cm, a pozostale trzy ok. 8cm.

pozdawiam
MarioM

lemano
07-11-2005, 20:48
Bez przesady ja w 200l trzymam 12 wspaniałych i sporo innych bocji, oczywiście z założeniem że jak inne dorosną to pójdą do innych baniaków, 6sztuk bez najmniejszych problemów możesz tam trzymać, 15cm ta ryba osiąga średnio po 7miu latach.

W przypadku bocji wązne jest nie tyle litraż zbiornika co warunki w nim stworzone, oczywiście im większy baniak tym lepiej 100cm to absolutne minimum.

lemano
07-11-2005, 20:49
Bez przesady ja w 200l trzymam 12 wspaniałych i sporo innych bocji, oczywiście z założeniem że jak inne dorosną to pójdą do innych baniaków, 6sztuk bez najmniejszych problemów możesz tam trzymać, 15cm ta ryba osiąga średnio po 7miu latach.

W przypadku bocji wązne jest nie tyle litraż zbiornika co warunki w nim stworzone, oczywiście im większy baniak tym lepiej 100cm to absolutne minimum.