PDA

Zobacz pełną wersję : OGŁOSZENIE ZOOCENTRUM - dla zaintersowanych

ZooCentrum
04-26-2004, 01:58
Witam wszystkich zainteresowanych tematem ZOOCENTRUM!

Po dłuższej nieobecności na forum powracam i na początek mały referat z tego co to jest sklep internetowy :wink:

A więc zaczynając jest to firma która ma jakiś dobry pomysł i dobrej chęci aby pomóc pary ludziom a przy okazji mieć jakieś zajęcie w dzisiejszych czasach. Sklep ten działa na lini zaopatrzenie (DUŻA FIRMA) > sklep internetowy (MAŁA FIRMA) > klient. W odróżnieniu od lini zaopatrzenie (DUŻA FIRMA) > normalny sklep zoologiczny (WIĘKSZA FIRMA lub HIPERMARKET) > klient poprzedni schemat różni się tym że dokłada się wszelkich starań aby coś sprzedać i to po atrakcyjnej cenie, gdzie normalnie w sklepie jest cena i klient kupia albo i nie - z naciskiem na kupi. :roll:

Hmm... trochę namieszałem :) Krótko ujmując my oferujemy, my czyli sklepy internetowe towar w umiarkowanej cenie czasem nawet dokładając do interesu aby klienta zadowolić - z różnymi efektami, gdzie najczęściej 99% klientów jest szczęśliwych i zadowolonych z zakupu i wsparcia ze strony sklepu. Zdaża się niestety też tak że czasami nasze starania rozminą się z oczekiwaniami klienta i zamówienie nie zostanie zrealizowane i klient ma żal do sklepu z tego czy innego powodu. Raz za razem obserwuję na forum że jakiś sklep nie zrealizował jakiegoś zamówienia lub niedotarł towar - ja znam to od drugiej strony czyli sprzedającego tzn. w przypadku ZOOCENTRUM nie zdażyło się tak aby ktoś zapłacił za towar a go nie dostał, nie zaprzeczę że czasami zdażyło się że zamówienie przeleciało nam między palcami - człowiek jest tylko człowiekiem i do tego się przyznaję.

Faktem jest jednak to iż dokładamy starań aby podnieść standard świadczonych usług - czego dowodem była nasza aktualna przebudowa jak i nowa oferta cenowa www.eheim.pl będące dowodem iż chcemy sprostać wymaganiom klienta jak i dobrze się prezentować. Niestety czasami zrozumienie człowieka przez drugiego człowieka jest znikome wychodząc z założenia ja płacę ja mam - bez urazy dla klienta - ale szanujemy klienta i zawsze pragniemy dostarczyć jego wybrany towar na czas. Nie próbujemy także wcisnąć uszkodzonego ani wadliwego towaru. Mało jaki sklep nawet fizyczny posunął by się do czegoś takiego, a co dopiero internetowe. Jeżeli chodzi o akwarystykę jest nas kilka - tzn sklepów i napewno większość zamówień jest realizowana bez zarzutu - to moja opinia o moim sklepie jaki i innych sprzedawców mieszczących się po internecie. Czasami napewno jednak potrafi zajść okoliczność która pokrzyżuje nawet najlepszą logistykę i zarządzanie.

Dlatego w moim imieniu mogę przeprosić jeżeli zaszły jakieś nieporozumienia i kłopoty z kontaktem na lini ZOOCENTRUM - Klient i prosić o odrobinę wyrozumiałości.

Życzę wszystkim aby ich kontakty ze sklepami internetowymi były udane i ich satysfakcjonowały - cenowo jak i terminowo.

kasiek
04-26-2004, 07:45
Zoocentrum, radzę uwaznie przeczytać ten temat i wyciągnąć jakies wnioski dla siebie na przyszłośc.
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2356

Mojemu mężowi i mnie nie udało się zamówic u was filtra, mimo dziesiątek wykonanych telefonów, wysłanych maili, nie doczekaliśmy się ani słowa wyjaśnienia cz przeprosin z Waszej strony. Więc to już nie jest odosobniony przypadek, kiedy coś nie gra u Was na linii sklep-klient. Rozumiem ze możecie miec awarię serwerów, komputerów, ale nie wmówicie mi że telefony też nie działają , czy że samochód Wam się zepsuł akurat w dniu dostawy.:( Sorry za ostre słowa ale moim zdaniem jestescie szalenie nieprofesjonalni, a to że cyt. "w przypadku ZOOCENTRUM nie zdażyło się tak aby ktoś zapłacił za towar a go nie dostał " nie jest dla mnie żadnym argumentem - bo u Was problemem jest samo zamówienie czegokolwiek. :x

Podsumowujac ja z Waszych usług na pewno nie skorzystam, nawet nie zamierzam próbować ;), wystarczająco dużo nerwów już mnie to kosztowało.

Kamil_priv
12-28-2004, 21:51
Zdecydowanie nie polecamtego sklepu. Dalem sie skusic na dosc dobra cene eheima prof II z kompletem wypelelnien. Dodatkowo zamowilem prefiltr i sie przejechalem.... (pewnie szkoda ze za wczasu nie przejrzalem dokladnie tutejszych innych postow)

Filtr dotarl (nie w ten czas, bo inaczej sie umowilismy na dostawe, chcociaz to najniej istotne), ale pan zapomnial dolozyc do paczki prefiltra, karty gwarancyjnej, a o paragonie juz nie wspomne. Na uzupelnienie przesylki czekam juz tydzien i nic.... Kontaktu zero - dodzwonic sie oczywiscie nie mozna, na maila nie odpowiadaja, ze swojej strony nie racza przeslac informacji....

Pewnie gdybym od lat nie kupowal przez internet wszystkiego co mozna, nie zaryzykowalbym wiecej. Na szczescie to godny pozalowania wyjatek.

Dla odmiany wszystko inne co nie wykazuje oznak zycia a niezbedne kupilem w www.akwaszop.waw.pl i bylem milo zaskoczony szybkoscia realizacji i dowozem i wniesieniem calosci na salony ;-)