PDA

Zobacz pełną wersję : giełda we wrocławiu

cyd
04-25-2004, 00:20
kto wie gdzie jest giełda zoo we Wrocławiu

wirek
04-26-2004, 08:56
Jedna jest w Transbudzie na ul. Armii Krajowej koło wiaduktu nad Krakowską, bodaj że w soboty, wejście chyba płatne. Druga jest na Świebodzkim w niedzielę od 9.00 za magazynem z napisem "Stolarka budowlana". Coś ponoć jest jeszcze na Karmelkowej, ale głowy nie dam.

npmat
04-26-2004, 12:49
Ta na Armi krajowej jest w piątki od 11:00 do 16-17. Wstęp 5 zł.

cyd
04-26-2004, 13:17
o i oto mi chodziło :lol:
dzięki serdeczne

Stanley
05-20-2004, 21:24
na ktorej gieldzie mozna kupic roslinki?? i w jaki dzien?? piatek jak dla mnie odpada:( a na swiebockim w jaki dzien jest gielda??
pozdrawiam

wirek
05-21-2004, 06:32
:shock: No przecież już 26 kwietnia, trzy posty wyżej, napisałem, że w każdą niedzielę od 9.00 :lol:

Stanley
05-21-2004, 13:49
no tak :) Sorry :) nie doczytalem :( a czy w niedziele gdzies jeszcze mozna kupic roslinki we wroclawiu (za rozsadna cene) :)??
pozdrawiam

krzemyk
05-21-2004, 13:52
w niedziele zostaje ci wlasciwei tylko swiebodzki ... sklepy akfarystyczne sa pozamykane :)

enigma
05-21-2004, 15:28
w niedziele zostaje ci wlasciwei tylko swiebodzki ... sklepy akfarystyczne sa pozamykane :)

Nie te w supermarketach, duży wybór roślin (cała przyczepa z roślinami) jest w Transabudzie na ul. AK

krzemyk
05-21-2004, 15:32
no wlasnie zostaly te w supermarketach tylko że stanley chcial w miare przystepnej cenie a w supermarketach jest przyslowiowe 2 razy drozej / galeria dominikansk, tsco przy dlugiej /

ale rzeczywiscie najwiekszy wyborj jest na gieldzie przy ul.AK

Stanley
05-21-2004, 16:43
dzieki za odpowiedzi, bede w niedziele we wrocku to podjade na swiebocki jak nie bedzie to trudno :( moze kiedys wybiore sie w piatek na AK albo kupie przez internet :)
pozdrawiam

tommy_from_breslau
01-18-2009, 08:02
Witam,

Chcialbym sie dowiedziec czy informacje o giełdzie na Świebodzkim są nadal aktualne. Gdzieś czytałem, że została ona przeniesoiona w okolice giełgy elektronicznej i było to napisane na innym forum ale w postach o dwa lata młodszych niż ten.

Dzięki i pozdrawiam.

All-star
01-18-2009, 11:27
Giełda chyba jest nadal, a giełda z armii krajowej jest bodajże na karmelkowej.

alinaB
01-18-2009, 11:35
Giełdy nie ma już na Świebodzkim, jest przeniesiona na giełdę elektroniczną obok Świebodzkiego. Wejście jest na ten sam bilet i kosztuje 2 zł. Oprócz tego jest giełda na Karmelkowej w czwartki na terenie hurtu rolno-spożywczego

Agold
01-18-2009, 12:20
Ja byłem w piątek na giełdzie zoologiczno akwarystycznej we wrocławiu koło Karmelkowej. Na terenie giełdy rolno spożywczej. Jest tam giełda co piątek od 9.00

Myszon
01-18-2009, 13:07
gdyby ktoś szukał wiadomości o giełdzie w Częstochowie http://www.zoo-gielda.czest.pl/ .

Pozdrawiam

tommy_from_breslau
01-18-2009, 20:08
Witam,

Odrazu po przeczytaniu postu All-star (bardzo dziękuję) poszedłem tam dziś. Dotarłem już dość późno bo po 13 a około 14 wszyscy powoli się zbierają.

Wrażenia:
Rybki u niektórych w nienajlepszym stanie. Jeden ze sprzedawców do drugiego stwierdził po dzisiejszym dniu : "Masz diesięć glonojadów w plecy" (chodziło o malutkie ancistrusy trzymane w ogromnej ilości w jednym z akwariów)

Podobnie też okropny był widok około 20 ampularii z odbarwionymi i popękanymi skorupami...

Nie było to jednak regułą gdyż sporo ryb wyglądało naprawde dobrze. Wydaje mi się że zależy to mocno od podejścia sprzedawcy do swoich podopiecznych.

Jeśli chodzi o ceny to tu bardzo miła niespodzianka.
Żabienice około 4 PLN
Paletki pomiędzy 20-60 PLN
Kirysy: 3 PLN
Żałobniczki: 1.5 PLN.

Ogólnie patrzyłem na ryby z moich rejonów zainteresowań a więc Amazonia i różnice w porónaniu ze sklepami znanymi przeze mnie są dwukrotnie niższe.

Nie było wiele stoisk bo około 10 w tym 3-4 ze zwierzętami, jedno duże z roślinami i korzeniami (niestaty nie znam cen korzeni), poza tym pare z pokarmem i akwariami choć osobiście dużego akwarium bałbym się tam kupić ze względu na możliwe uszkodzenia w samochodach osobowych sprzedawców w czasie transportu.

Podsumowując:
Zdecydowałbym się na zakup ryb ale naprawdę nie u każdego żeby nie wspierać takiego podejścia do zwierząt opisanego wyżej.
Rośliny zdecydowanie tak.
Pokarm pewnie też ale nie zorientowałem się w cenach.
Korzenie ze względu na kosmiczne ceny w sklepach też pewnie bo zapewne były niskie.

Pozdrawiam!!